Šta znači sanjati urnu?

Sanjati praznu urnu
Ako u snu vidite praznu urnu, to implicira da vas brine budućnost. Moguće je da previše razmišljate unapred i da samo dolazite do negativnih zaključaka. Ne možete da se opustite i da uživate u sadašnjem trenutku pa loše raspoloženje prenosite i na ljude koji su u vašoj blizini.

Sanjati urnu sa čovečijim pepelom
Ukoliko u snu vidite urnu sa čovečijim pepelom, to je upozorenje da će umreti vaš poznanik. Može se desiti da ćete čuti loše vesti koje će vas rastužiti. Razmišljaćete o dotičnoj osobi i pitaćete se da li ste mogli više da učinite za njega/nju.

Sanjati da ste izgubili urnu sa čovečijim pepelom
Kada u snu izgubite urnu sa čovečijim pepelom, to označava neozbiljnost. Vi ste osoba koja svuda kasni i kojoj mnogi zameraju da je neodgovorna. Ne držite se plana koji ste napravili pa obično sve ostavite za poslednji trenutak kada i drugi moraju da vam priskaču u pomoć.

Sanjati da posipate pepeo iz urne
Ako u snu posipate pepeo iz urne, to ukazuje da ćete nekome ispuniti poslednju želju. Verovatno ste nešto obećali osobi koja više nije sa vama. To će vam stalno biti na umu pa nećete moći da se opustite dok ne uradite sve što ste mu/joj rekli.

Sanjati da čuvate urnu sa ljudskim pepelom
Kada u snu čuvate urnu sa ljudskim pepelom, to znači da ne možete da se pomirite sa nečijim odlaskom ili smrću. Verovatno ste bili vezani za dotičnu osobu pa nekada mislite da je sve što vam se u poslednje vreme dogodilo samo ružan san. Trudite se da nastavite dalje, ali previše je uspomena zbog kojih tapkate u mestu.

Sanjati da drugi prosipaju pepeo iz urne
San u kome vidite kako neko prosipa pepeo iz urne sa čovečijim pepelom može da ukazuje na to da ste ljubomorni na odnose kakve imaju ljudi iz vašeg okruženja. Naime, moguće je da vam smeta što se član porodice ili partner tj. partnerka mnogo bolje slaže sa drugom osobom nego sa vama. Takvo razmišljanje je nezrelo, pa bi, ukoliko se smatrate odraslom i ozbiljnom osobom trebalo da izbacite te misli iz svoje glave.

Sanjati da se molite nad urnom sa ljudskim pepelom
Moliti se nad urnom sa ljudskim pepelom u snu može da ima više značenja i to u zavisnosti od toga da li ste vernik ili ne. Za ljude koji veruju u postojanje Boga san ukazuje na to da se mnogo trudite da se ne ogrešite o drugu osobu, jer ne želite da vam „vrati istom merom“. Ako se, pak, izjašnjavate kao ateista ovakvi snovi mogu da znače da ćete početi da preispitujete svoja ubeđenja.

Sanjati da se drugi mole nad urnom sa ljudskim pepelom
San u kome vidite kako se neko moli nad urnom sa ljudskim pepelom ukazuje na to da ćete prisustvovati nekom tužnom događaju. Moguće je da ćete u skorijoj budućnosti ići na sahranu ili da ćete tešiti dragu osobu zbog njegovog tj. njenog gubitka. Smatraćete svojom dužnošću i obavezom da mu/joj se nađete pri ruci u teškim trenucima.

Sanjati da ste pronašli urnu sa ljudskim pepelom
Pronaći urnu sa ljudskim pepelom u snu može da znači da nećete biti zadovoljni nagradom koju ćete dobiti za uložen trud u nešto. Verovatno vam je poslodavac obećao stimulaciju ili povećanje plate, ali ćete dobiti samo simboličan dodatak. Pošto znate da zaslužujete više moguće je da ćete početi da tražite drugi posao.

Sanjati da vam je neko ukrao urnu sa ljudskim pepelom
Ukoliko ste sanjali da vam je neko ukrao urnu sa ljudskim pepelom moguće je da nećete ispuniti tuđa očekivanja. Možda članovi porodice ili poslodavac polaže velike nade u vas, međutim, razočaraće se kada shvati da niste dorasli zadatku, tj. odgovornosti koja vam je poverena.

Sanjati da ste nekome ukrali urnu sa ljudskim pepelom
Ukrasti nekome urnu sa ljudskim pepelom u snu ukazuje na to da previše truda ulažete u nešto što ne donosi rezultate. Verovatno ste i sami toga svesni, međutim, ne želite da odustanete jer ste tome posvetili mnogo vremena. Ako želite da napredujete dignite ruke od toga i posvetite se konstruktivnijim stvarima u svom životu.

Sanjati da vam je neko oteo urnu sa ljudskim pepelom
Ovakav san simbolizuje lošu koncentraciju ili manjak kreativnosti. To se posebno odnosi na ljude koji se bave zanimanjem koje iziskuje inovativan pristup stvarima tj. svakodnevnim zadacima. Moguće je da ste „u blokadi“, pa ne bi bilo loše kada biste uzeli par dana pauze da „napunite baterije“. Možda će vam nove ideje doći kada o njima ne budete razmišljali.

Sanjati da ste nekome oteli urnu sa ljudskim pepelom
Ako ste sanjali da ste vi nekome oteli urnu sa ljudskim pepelom to implicira da ćete se zbog gluposti izložiti velikom riziku. Moguće je da ćete napraviti saobraćajni prekršaj zbog koga ćete ugroziti vlastiti život. Druga mogućnost jeste da ćete uložiti novac u nešto što ne garantuje ni da ćete povratiti uloženo, a kamoli da ćete profitirati. Vrlo je važno da u narednom periodu budete oprezni, jer sitnica može da promeni vaš život.

Sanjati da ste razbili urnu sa ljudskim pepelom
Kada sanjate da ste namerno razbili urnu sa ljudskim pepelom to simbolizuje frustraciju i potisnut bes. Možda vas je na javi neko uvredio ili isprovocirao, a niste odreagovali na pravi način. Nema mnogo smisla da se vraćate na to, niti da razmišljate o tome šta bi bilo da ste uradili drugačije.

Sanjati da ste slučajno razbili urnu sa ljudskim pepelom implicira da će vam na javi „jezik biti brži od pameti“. Tek nakon što nešto izgovorite shvatićete da ste pogrešili. Ne volite takve situacije jer se teško iz njih izvlačite.

Sanjati da je neko drugi razbio urnu sa ljudskim pepelom
Ako ste u snu videli kako je neko namerno razbio urnu sa ljudskim pepelom moguće je da će vas nečije reči ili dela iznenaditi ili šokirati. Verovatno ćete shvatiti da ste sve vreme živeli u zabludi da ga/je poznajete. To će sasvim sigurno promeniti vaše mišljenje o njemu tj. njoj.

Videti u snu kako je neko slučajno razbio urnu sa ljudskim pepelom ukazuje na to da ćete stati u nečiju zaštitu. Možda će poslodavac odlučiti da otpusti vašeg kolegu tj. kolegicu, a vi ćete se potruditi da to sprečite. Druga mogućnost jeste da će se član porodice naći na meti kritika zbog neki odluka ili postupaka, a vi ćete odlučiti da ga/je branite.

Sanjati da ste bacili urnu sa ljudskim pepelom
Baciti u smeće urnu sa ljudskim pepelom znači da ste odabrali radikalan način da se oprostite s prošlošću. Verovatno ste duže vreme bili zarobljenik nekog događaja i da ste konačno shvatili da je pravi trenutak da krenete dalje. To je vrlo pohvalno, međutim, neki „oštri rezovi“ bi mogli da vam donesu više štete nego koristi, pa još jednom razmislite da li radite pravu stvar.

Sanjati da je neko drugi bacio urnu sa ljudskim pepelom
Ovakav san ukazuje na to da ćete se potruditi da blisku osobu izvučete iz krize. Moguće je da se član porodice ili prijatelj tj. prijateljica suočava s ozbiljnim problemom, a vi ćete nastojati da mu/joj pomognete da to prevaziđe na što lakši način. Zajedničkim snagama ćete se izboriti za bolje sutra.

Sanjati da ste kupili urnu sa ljudskim pepelom
Ukoliko ste sanjali da ste u antikvarnici slučajno kupili urnu u kojoj se nalazi pepeo to implicira da će vam se posrećiti. Možda ćete naslediti novac ili imanje od daljih rođaka, a možda ćete osvojiti premiju u igrama na sreću. Treća mogućnost jeste da će vam ideja u koju ne polažete velike nade doneti pristojnu zaradu.

Sanjati da ste prodali urnu sa ljudskim pepelom
Prodavati urnu sa ljudskim pepelom u snu ukazuje na to da ćete manipulacijom pokušati da ostvarite svoj cilj. Verovatno ćete se potruditi da se približite osobi koja može da vam pomogne da postignete nešto ili da rešite određeni problem. Kada shvatite da vam veruje iskoristićete ga/je za ostvarenje svojih interesa. Budite sigurni da će se to negativno odraziti i na vaše odnose sa nekim drugim ljudima.

Sanjati da ste dobili urnu sa ljudskim pepelom
Ako ste sanjali da vam je neko poklonio urnu sa ljudskim pepelom to implicira da ćete se razočarati kada shvatite da vas bliska osoba uopšte ne poznaje. Možda će vam partner tj. partnerka ili prijatelj tj. prijateljica pokloniti nešto što vam se ne dopada. Iz pristojnosti ćete slagati da vam je baš to potrebno, ali će vam biti žao što ste se zavaravali da imate srodnu dušu.

Sanjati da ste nekome dali urnu sa ljudskim pepelom
Kada sanjate da ste nekome poklonili urnu sa ljudskim pepelom to znači da bi trebalo više pažnje da posvetite dragim ljudima. Verovatno ste zbog posla zanemarili članove porodice i prijatelje, pa ni ne znate šta se u njihovim životima dešava. Sada je pravi trenutak da bolje poređate prioritete, te da na prvo mesto stavite ono što vam je zaista važno.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro uživo ili na televiziji videli urnu sa ljudskim pepelom, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija urna

Urna je sud u kome se čuva pepeo spaljenog mrtvaca.