Šta znači sanjati usev?

Sanjati da vidite lep, zeleni usev
Ako u snu vidite lep, zeleni usev, to označava dobru zaradu. Verovatno ćete u narednom periodu više raditi nego obično što će se odraziti i na vašu platu. Biće vam čudno što ćete imati veliki iznos na raspolaganju pa ćete kupiti sve ono o čemu ste razmišljali kada ste zarađivali manje novca.

Sanjati proklijao usev
Ukoliko u snu vidite proklijao usev, to ukazuje da ćete imati prinovu u porodici. Može se desiti da ćete u skorije vreme dobiti dete i da će se vaš život promeniti za 180 stepeni. Imaćete nove prioritete i jedva ćete uspeti da pronađete vreme za aktivnosti kojima ste se ranije bavili.

Sanjati da gajite useve
Kada u snu gajite useve, to implicira da ste radoholičar. Vi ste osoba koja je spremna da rizikuje sve zarad posla. U stanju ste da ceo dan provedete u kancelariji i da završavate obaveze koje su poverene drugima. To smeta vašim kolegama pa vas većina posmatra kao konkurenta koji ne bira sredstva da se nametne šefu.

Sanjati da štitite useve
Ako u snu štitite useve, to znači da mislite o budućnosti. Vi ste veoma oprezni i pažljivo planirate svaki vaš korak. U obzir uzimate i nezgode koje se mogu dogoditi jer ne želite da vas zateknu nespremnog/nespremnu.

Sanjati da drugi gaje useve
Ovakav san ukazuje na to da ćete u bližoj budućnosti upoznati osobu koja će vas oduševiti količinom energije koju poseduje. Reč je o nekome ko „ne miruje“ i pored koga ćete se osećati kao prava lenčina. Shvatićete da bi vam druženje sa njim tj. njom moglo biti od koristi, pa ćete se potruditi da što više vremena provedete u njegovom tj. njenom društvu.

Sanjati da drugi štite useve
Ukoliko ste sanjali kako neko štiti useve to implicira da bi trebalo već sada da počnete da štedite ako želite da vam budućnost bude bezbrižna. To što trenutno zarađujete dovoljan iznos, ne znači da će takvo stanje da se nastavi i dalje. Revidirajte troškove i potrudite se da vaš „crni fond“ uvek bude dovoljan da možete u nekom momentu da se suočite sa krizom.

Sanjati da okopavate useve
Okopavati useve u snu ukazuje na to da ćete morati da se potrudite da popravite svoj odnos sa nekim ljudima. Trenutno je komunikacija sa partnerom tj. partnerkom, članovima porodice ili kolegama vrlo loša. Razloga za to je mnogo, ali ono što je vaš zadatak jeste da pokažete razumevanje i spremnost na kompromis, kako bi vam druga strana uzvratila „istom merom“.

Sanjati da drugi okopavaju useve
San u kome vidite kako neko okopava useve znači da ste tvrdoglavi. Imate svoj cilj i trudite se da ga ostvarite. Međutim, vaše metode su problematične i to je ono na šta vas drugi ljudi stalno upozoravaju. Ako želite da postignete uspeh poslušajte sugestije i savete osoba koje imaju mnogo više radnog, ali i životnog iskustva od vas.

Sanjati da zalivate useve
Zalivati useve u snu ukazuje na to da ćete konačno priznati odgovornost za greške iz prošlosti. Naime, skloni ste verovanju da se ceo svet urotio protiv vas i da zbog toga ne možete da napredujete. Istina je dosta jednostavnija, ali i mnogo surovija – kada počnete da učite na greškama koje pravite, nećete ih više ponavljati i postaćete mnogo uspešniji u onome čime se bavite.

Sanjati da drugi zalivaju useve
Ukoliko ste u snu videli kako neko zaliva useve to implicira da ne bi trebalo da zavidite osobi iz bližeg okruženja. Možda on tj. ona ima sve ono o čemu vi maštate – dobar posao, pristojnu zaradu ili lep odnos sa voljenom osobom. Nije mu/joj to palo sa neba, nego se mnogo trudio/la da to postigne. Ako se ne budete žrtvovali i ne počnete da menjate životne navike teško da ćete ostvariti svoje snove i nadmašiti ga/je.

Sanjati da berete useve
Brati useve u snu obično simbolizuje ostvarenje nekog uspeha ili rešavanje problema koji vas dugo muči. Verovatno predano radite na nečemu, a rezultati nisu onakvi kakvi biste želeli da budu. Međutim, ukoliko budete uporni i istrajni vrlo brzo ćete početi da uživate u plodovima svog rada.

Sanjati da drugi beru useve
San u kome vidite kako neko bere useve ukazuje na to da će vas bliska osoba učiniti ponosnim. Moguće je da će član porodice, partner tj. partnerka ili prijatelj tj. prijateljica ostvariti neki veći uspeh. Svima ćete pričati o tome, a nije isključeno da ćete pripremiti zabavu ili slavlje u njegovu tj. njenu čast.

Sanjati da kradete tuđe useve
Krasti useve u snu znači da želite bez mnogo truda i rada da postignete mnogo. Cilj vam je da radite što manje, a da imate što više. Na vašu žalost, to neće ići tako kako ste zamislili. Moraćete se pomučiti da biste u nekom momentu osetili kako novac stiže čak i onda kada lenčarite. Lepo je maštati, ali bi trebalo prvo da stvorite uslove da vam se neke kockice poslože onako kako želite.

Sanjati da drugi kradu vaše useve
Ako ste sanjali kako neko krade vaše useve moguće je da ćete u bližoj budućnosti dobiti ozbiljnu konkurenciju. Verovatno će u vašu firmu doći mlađa ili kvalifikovanija osoba koja će pretendovati na vaše radno mesto. Kako biste ga/je sprečili u ostvarenju tog cilja moraćete da radite duplo više i bolje.

Sanjati da palite useve
Paliti tj. uništavati useve u snu znači da morate da prestanete da sabotirate sami sebe. Patite od duboko ukorenjenih kompleksa, pa ćete vrlo teško da ostvarite ono što želite ako se ne budete menjali. Radite na onome što vam se ne dopada, a nemojte to da „gurate pod tepih“. Kada  postanete bolja verzija sebe situacija će početi da se menja u vašu korist.

Sanjati da drugi pale useve
San u kome vidite kako neko pali ili uništava useve ukazuje na to da ćete uzalud blisku osobu uveravati u nešto. Moguće je da se „predao/la bez borbe“ i izgubio/la nadu da će mu/joj budućnost biti lepša. Zahvaljujući vašem trudu će s vremenom promeniti mišljenje.

Sanjati da prolazite pored polja s usevima
Ukoliko ste sanjali da prolazite pored polja sa usevima to može da najavi interesantno putovanje. Možda ćete konačno uspeti da odvojite vreme i novac kako biste posetili destinaciju o kojoj dugo maštate. Druga mogućnost jeste da će vas poslodavac poslati na službeni put, a svaki slobodan trenutak ćete iskoristiti kako biste upoznali grad, ljude i običaje.

Sanjati da trčite preko polja s usevima
Trčati preko polja sa usevima u snu ukazuje na to da čeznete za slobodom. Moguće je da ste u vezi sa vrlo ljubomornom osobom i da vas njegovo tj. njeno ponašanje guši i sputava. Druga mogućnost jeste da se bavite poslom koji vas ne usrećuje, te da ste počeli da se osećate kao zarobljenik vlastitih izbora. Samo vi možete da promenite tu situaciju.

Sanjati da vam je suša „spalila“ useve
Ovakav san znači da se previše opterećujete stvarima koje ne možete da promenite. Pri tome, zanemarujete ono na šta možete da utičete. Rešavajte jedan po jedan problem, a prestanite da razmišljate o onome što vam je izvan dometa.

Sanjati da vam je kiša uništila useve
Ako ste sanjali da je velika količina kiše uništila vaše useve to simbolizuje veće troškove. Moguće je da će vam se pokvariti automobil ili neki kućanski aparat, pa ćete morati da izdvojite određenu sumu za popravku ili zamenu. Druga mogućnost jeste da ćete imati zdravstvenih problema zbog kojih ćete morati da plaćate skupe testove i lekarske preglede.

Sanjati da je poplava „odnela“ useve
Kada sanjate da je poplava „odnela“ vaše useve to znači da biste uskoro mogli da promenite prioritete i svoj pristup životu. Ovo se posebno odnosi na ljude koji su potpuno posvećeni karijeri. Zbog posla ste zanemarili porodicu i prijatelje, ali ćete vrlo brzo shvatiti da niste srećni, te ćete korigovati svoje ponašanje.

Sanjati da vam je grad tj. led uništio useve
Ukoliko ste sanjali da vam je grad uništio useve to implicira da ste pesimista. U stanju ste da svaku svoju ideju osudite na propast čak i pre nego što pokušate da je realizujete. Nećete napredovati ukoliko ne budete promenili svoj stav prema nekim stvarima. Imajte u vidu da život nije crno-beli, nego ga lepim čini milijardu boja.

Sanjati da vam je vetar uništio useve
Ako ste sanjali da vam je vetar uništio useve to znači da bi u vaš život uskoro mogla ući osoba koja će ga „okrenuti naopačke“. Zbog njega tj. nje ćete početi da razmišljate i da postupate drugačije. To ne mora da znači da će promena biti na bolje, ali će vreme pokazati da li je bilo ispravno da mu/joj dopustite da upravlja vašim životom.

Sanjati da su divlje životinje pojele vaše useve
Kada sanjate da su divlje životinje pojele vaše useve to implicira da vam nedostaje kreativnosti kako biste rešili neki problem. Potrebno je da sagledate širu sliku, tj. da na stvari počnete da gledate iz drugog ugla. Ne libite se da potražite savet od osobe kojoj verujete. Sveža perspektiva na to bi mogla da iznedri najbolje moguće rešenje.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, gajili ili štitili useve, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija useva

Usev je zasejana biljka.