Utopljenik – šta znači sanjati utopljenika?

Sanjati da vidite utopljenika
Ako u snu vidite utopljenika, to implicira da ćete na javi izgubiti prijatelja. Moguće je da ćete previše stvari jedno drugome zamerati, a da o tome nećete na vreme pričati. Sami ćete donositi zaključke koji će se, u većini slučajeva, razlikovati od istine pa ćete se sve više udaljavati i imati osećaj da dugogodišnji prijatelj/ica za vas postaje stranac.

Sanjati da ste vi utopljenik
Ukoliko ste u snu vi utopljenik, to je upozorenje da ćete se razboleti. Može se desiti da će vas sustići umor i da nećete imati snage da ustanete iz kreveta. Vi smatrate da će posao bez vas propasti, ali na teži način ćete shvatiti da niste nezamenjivi i da ništa nije vredno vašeg zdravlje.

Sanjati da ste spasili utopljenika
Kada u snu spasite utopljenika, to znači da ćete nekome pozajmiti novac. Verovatno će ta osoba biti u teškoj materijalnoj situaciji pa će mu/joj trebati određeno vreme da stane na noge. Pošto se radi o nekome ko vam je drag, razmišljaćete da li da mu/joj oprostite dug.

Sanjati da niste spasili utopljenika
Ako u snu ne spasite utopljenika, to ukazuje da ćete od nekoga dići ruke. Moguće je da će draga osoba tražiti savet od vas, ali ga se neće pridržavati. Učinićete sve da ga/je urazumite, ali zaključićete da on/a ne želi da reši problem koji ga/je muči.

Sanjati da vas utopljenik doziva

Čuti u snu kako vas utopljenik doziva znači da je bliska osoba u problemu, a vi o tome ne znate ništa. Previše ste fokusirani na vlastite obaveze, poslove i brige, pa niste ni svesni šta se članu porodice ili prijatelju tj. prijateljici dešava.

Sanjati da utopljenik doziva nekog drugog
San u kome čujete kako utopljenik doziva tuđe ime ukazuje na to da ćete na javi miriti dve „zaraćene strane“. Moguće je da će se članovi porodice ili prijatelji posvađati, pa ćete biti medijator njihovog pomirenja. Ipak, nemojte da se previše uključujete u taj konflikt, nego samo pokušajte da im objasnite koliko je besmisleno održavati sukob utemeljen na tako banalnim stvarima.

Sanjati da ste ignorisali utopljenika
Ako ste sanjali da ignorišete utopljenika to implicira da vas grize savest jer ste se na javi ogrešili o nekoga. Verovatno ste kolegu tj. kolegicu ili nekog od poznanika pogrešno procenili. Potcenili ste njegovo tj. njeno znanje i iskustvo ili, pak, njegove tj. njene namere unapred ocenili lošim. Zatražite izvinjenje ukoliko ne želite da vas snovi s ovakvim ili sličnim značenjem muče i dalje.

Sanjati da plačete nad telom utopljenika
Plakati nad telom utopljenika u snu znači da nema smisla žaliti za propuštenim šansama. Moguće je da ste u prošlosti imali priliku da promenite tok svog života, ali ste odlučili da to ne učinite. Sada se kajete i voleli biste da možete da vratite vreme kako biste postupili drugačije. U svemu tome ne možete da vidite mogućnosti koje vam se sada nude.

Sanjati da drugi plaču nad telom utopljenika
Kada u snu vidite kako neko plače nad telom utopljenika to implicira da ne bi trebalo da ignorišete apel za pomoć nekome. Verovatno vas je prijatelj ili poznanik pozvao da učestvujete u nekoj društveno korisnoj akciji, a vi ste odbili jer to smatrate gubljenjem vremena. Druga mogućnost jeste da ste se oglušili na medijske izveštaje koji pozivaju da se pomogne ljudima koji su u nevolji zato što svoje probleme smatrate većim i značajnijim.

Tumačenje može da se razlikuje i u zavisnosti od toga gde ste videli utopljenika.

Sanjati utopljenika u reci
Ako ste u snu videli kako se neko utapa u reci to, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi najavljuju nevolje. Pred vama je veoma stresan period, kako u profesionalnom, tako i u privatnom životu. Vaše strpljenje i mentalna snaga će biti na ozbiljnom testu.

Sanjati utopljenika u jezeru
Ukoliko ste u snu videli kako se neko utapa u jezeru to znači da ste anksiozni. Stalno ste pod stresom zbog realnih, ali i iracionalnih stvari. U stanju ste da od malog problema napravite veliku brigu. Pomoći ćete sebi ukoliko prestanete da izbegavate ljude i razgovore s njima. Ako ta faza traje duže vreme obratite se stručnjaku za pomoć.

Sanjati utopljenika u potoku
San u kome vidite kako se neko utapa u potoku ukazuje na nerazumevanje na koje nailazite od strane bliskih ljudi. Naime, događaju vam se neke situacije koje smatrate veoma ozbiljnim, ali članovi porodice i prijatelji ne misle tako.

Sanjati utopljenika u močvari
Videti u snu kako se neko utapa u močvari simbolizuje finansijske probleme. Možda ih vi nemate, ali neko od članova porodice ili prijatelja se suočava sa takvom vrstom briga. Verovatno vam to još uvek nije priznao/la jer ga/je sramota. Međutim, ponudite mu/joj pomoć čak i ukoliko vas nije konkretno pitao/la tako nešto.

Sanjati utopljenika u moru
Kada u snu vidite kako se neko utapa u moru to znači da nikako ne možete da postignete željenu stabilnost u životu. Uvek čekate da se neke kockice slože i čim rešite jedan problem, pojavi se drugi. Život je takav, ali vi morate da pronađete način da u njemu maksimalno uživate.

Sanjati utopljenika u bazenu
Ako ste u snu videli kako se neko utapa u bazenu to implicira da ćete se na putu prema ostvarenju svog cilja suočiti s izvesnim preprekama. Trebaće vam mnogo upornosti i strpljenja kako biste ih prevladali. Na sreću, možete da računate na podršku i pomoć bliskih ljudi, što će biti od presudnog značaja u budućnosti.

Sanjati utopljenika u kadi
San u kome vidite kako se neko utapa u kadi ukazuje na to da se plašite nekih svojih osećaja. Verovatno vam je lakše da ih negirate ili potisnete, nego da sami sebi priznate kako se osećate. Ako tako nastavite ugrozićete svoje mentalno, a potom i fizičko zdravlje.

Za tumačenje ovakvih snova važno je i da pokušate da se setite ko se u snu utapao.

Sanjati da se vaš partner tj. partnerka utapa
Ukoliko ste sanjali da se vaš emotivni partner tj. partnerka utapa to implicira da biste ga/je manje trebali opteraćivati nekim sitnicama. U stanju ste da od malog problema napravite veliku frku i to mu/joj mnogo smeta, samo što vam to još uvek nije priznao/la. Nemojte da paničite pred svakom preprekom nego se potrudite da zajedničkim snagama dođete do rešenja.

Sanjati da se vaš bivši partner tj. partnerka utapa
Videti u snu kako se bivši partner tj. partnerka utapa znači da među vama postoje neka nerešena pitanja. Moguće je da niste imali snage da svoju priču završite do kraja. Nemojte da se vraćate na situacije iz prošlosti, nego pokušajte da razmišljate o boljoj budućnosti.

Sanjati da se vaš otac utapa
Kada u snu vidite kako se vaš otac utapa to implicira da nešto krijete od njega. Verovatno se plašite da bi istina mogla da ga povredi ili zaboli, pa zato ćutite. Ne biste želeli da izneverite njegovo poverenje, ali će se to možda dogoditi ukoliko istinu sazna od nekog drugog, a ne od vas.

Sanjati da se vaša majka utapa
San u kome vidite kako se vaša majka utapa znači da bi trebalo da je s vremena na vreme pitate kako je. Trudi se da vas zaštiti i zato se nikad ne žali na probleme koji je muče. Vi ste joj na prvom mestu i mnogo se žrtvovala za vas. Zato najmanje što možete da uradite jeste da je s vremena na vreme pitate kako se oseća i da li joj je nešto potrebno.

Sanjati da se vaš brat ili sestra utapa
Ako ste u snu videli kako se vaš brat ili sestra utapa moguće je da će vam uskoro poveriti problem sa kojim se suočava. Reč je o delikatnoj stvari, pa ćete morati dobro da razmislite šta da mu/joj savetujete.

Sanjati da se beba utapa
Videti u snu kako se beba utapa može imati više značenja. Za roditelje ovakav san simbolizuje brigu za potomcima. Ukoliko nemate decu, a sanjali ste ovakav san to implicira da vam u životu nedostaje nežnosti i pažnje.

Sanjati da se vaš prijatelj tj. prijateljica utapa
San u kome vidite kako se vaš prijatelj tj. prijateljica utapa ukazuje na to da ćete mu/joj pomagati da prebrodi neku krizu. Moguće je da se suočava s emocionalnim ili finansijskim problemima. Zajedno ćete pregurati taj težak period, a to će dodatno učvrstiti vaš odnos.

Sanjati da se vaš kolega tj. kolegica utapa
Kada u snu vidite kako se vaš kolega tj. kolegica utapa to implicira da bi trebalo da se čuvate sabotaže. Neko u vašem radnom kolektivu je ljubomoran na vas ili se takmiči sa vama. Zato se neće libiti da ugrozi vašu reputaciju kako bi napredovao/la.

Sanjati da se slavna osoba utapa
Ovakav san znači da bi trebalo da izbegavate da se bavite tračevima. Zamislite samo kako biste se vi osećali kada biste jednog dana postali glavni subjekt takvih priča.

Sanjati da se nepoznata osoba utapa
Ako je utopljenik iz vašeg sna bila potpuno nepoznata osoba podsvest vam poručuje da pomognete nekome ukoliko ste u mogućnosti.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli ili spasili utopljenika, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija utopljenika

Utopljenik je davljenik, osoba koja je podlegla smrti u vodi.