Vampir – šta znači sanjati vampira?

Da li ste znali da je reč vampir jedna od retkih u engleskom jeziku koja ima poreklo iz srpskog jezika. Vampir je u narodnom verovanju biće koje se hrani ljudskom krvlju. Kod nas od davnina postoje verovanja za vampire, a najstarija tumačenja snova o vampirima datiraju preko 300 godina. Snovi su popularizacijom vampira u filmovima postali relativno česti ne samo kod nas nego i širom sveta. Snovi sa vampirima su pozitivni i često imaju ljubavna tumačenja. Ako ste u skorije vreme gledali film sa vampirima ovi snovi se ne tumače.

Sanjati da vidite vampira
Ako u snu vidite vampira, to znači da vas očekuje ljubavna ponuda. Moguće je da će vam neko priznati da mu/joj se sviđate. Pošto to nećete očekivati, tražićete mu/joj malo vremena kako biste odlučili šta da uradite. Posavetovaćete se sa bliskim ljudima i rešićete da dotičnoj osobi pružite priliku.

Sanjati da vas je vampir napao
Ukoliko vas u snu vampir napadne, to označava nezadovoljstvo. Verovatno na poslu ili kod kuće trpite osobu koja vas potcenjuje i stalno vam nešto prigovara. Nikako ne uspevate da mu/joj udovoljite zbog čega postajete isfrustrirani i bes iskaljujete na onima koji to nisu zaslužili. Alternativno tumačenje je da ste nezadovoljni u ljubavi.

Sanjati da vas je vampir ugrizao
Ovaj san ima dva tumačenja. Prvo je da vam predstoje ljubavni užici. Drugo je da ugriz vampira u snu, upozorava na bolest. Može se desiti da ćete imati ozbiljan zdravstveni problem koji će zahtevati hospitalizaciju. Nećete moći normalno da funkcionišete pa ćete se strogo pridržavati uputstava lekara. Uspešno ćete se oporaviti i učinićete sve da se više nikad ne nađete u sličnoj situaciji.

Sanjati da ste vi vampir
Ako ste u snu vi vampir, to implicira da ste emotivno prazni. Moguće je da se u vašem ljubavnom životu, već duže vreme, ne dešava ništa novo. Zbog toga često razmišljate o prošlosti i o odlukama koje više ne možete da promenite. Nikako ne uspevate da krenete napred i da se oslobodite tereta koji vama i bliskim ljudima zagorčava život.

Sanjati da je voljena osoba vampir
Kada je u snu voljena osoba vampir, to poručuje da nekome ne možete da odolite. Verovatno ste svesni da neko manipuliše vama, ali ne umete da mu/joj kažete ne. Iako to ne želite, na kraju uvek uradite ono što od vas traži.

Pretvarati se u vampira
Emotivno postajete zasićeni trenutnom vezom. Priželjkujete promene, možda čak i novog partnera ili partnerku.

Sanjati da vam vampir pije krv
Ljubavne poteškoće koje ćete uspešno prevazići. Ako učestalo sanjate ovaj san, takve poteškoće mogu potrajati duži period dok sami sebe ne promenite.

Sanjati da vi pijete krv
Nekome se preterano udvarate i nabacujete. Potrebno je da ih pustite inače ćete napraviti više štete nego koristi za moguću buduću vezu sa tom osobom.

Vampir u mrtvačkom kovčegu (tabutu)
Rešićete se nekih velikih briga i problema. Alternativno tumačenje je veoma loš ljubavni život.

Gađati vampira srebrenim metcima
Za one koji nisu u vezi: uzaludan trud oko voljene osobe koja vam ne uzvraća osećanja. Vreme je da odustanete. Za one koji su u vezi: na pogrešan način pokušavate da oživite postojeću vezu, ili alternativno značenje, ne trudite se dovoljno da oživite postojeću vezu.

Zabiti glogov kolac vampiru u srce
Moguć kraj jedne lepe romantične priče zbog neke vaše greške poput neverstva ili laži.

Sanjati da ste okruženi vampirima
Ukoliko ste sanjali da ste okruženi vampirima to već svrstavamo u kategoriju noćnih mora. Međutim, značenje ovakvih snova ne mora da bude toliko negativno. U najopštijem smislu san u kome ste okruženi vampirima može da ukazuje na to da se borite protiv nečijeg uticaja. Moguće je da neko pokušava da vam nametne svoje ideje, odluke ili planove, a vi ne želite da mu/joj to dozvolite.

Sanjati vampira u svom domu
Ako ste sanjali vampira u svom domu moguće je da pored sebe imate osobu koja vas svojim ponašanjem guši i opterećuje. Možda je reč o posesivnosti koja vam smeta, a možda o tome da vas nečija negativnost dovodi u stanje beznađa. U svakom slučaju, za vas bi bilo najbolje kada biste se, barem na kratko distancirali od njega tj. nje. Samo tako ćete uspeti da sačuvate svoje mentalno zdravlje.

Sanjati da razgovarate sa vampirom
Razgovarati sa vampirom u snu znači da ste radoznala osoba. Volite da isprobavate nove stvari i da se hvatate u koštac sa do sada nepoznatim izazovima. Nije vam problem da izađete iz svoje zone komfora i to je jako dobro. Ipak, budite pažljiviji prilikom izbora prijatelja ili emotivnih partnera.

Sanjati da se svađate sa vampirom
Svađati se sa vampirom u snu ukazuje na to da će vaša hrabrost biti na testu. Verujete da ste neustrašivi i da je vrlo malo situacija koje mogu da vas „izbace iz takta“. Međutim, uskoro ćete doživeti nešto zbog čega ćete posumnjati u to da ste onoliko smeli koliko verujete. Ne bi bilo loše kada biste se više oslonili na ljude kojima verujete.

Sanjati da ste se zaljubili u vampira
Ako neudata žena sanja da se zaljubila u vampira to implicira da je počela da sumnja u neke svoje izbore. Moguće je da razmišljate da li ste postupili pogrešno u određenoj važnoj situaciji. Ukoliko takav san sanja udata žena to znači da bi mogla doći u konflikt sa nekim članom partnerove porodice ili nekim od njegovih prijatelja.

Kada neoženjen muškarac sanja da se zaljubio u vampirku to može da znači da sumnja u iskrenost neke bliske ženske osobe. Ako takav san sanja oženjen muškarac to predviđa svađu sa suprugom.

Sanjati da se ljubite sa vampirom
Ljubiti se sa vampirom tj. vamprikom u snu najavljuje strastvene trenutke na javi. Moguće je da ćete doživeti nezaboravnu noć sa partnerom tj. partnerkom. Osobe koje su trenutno same bi mogle završiti u krevetu sa nekim koga su nedavno upoznale. Nije isključeno da će neko ko već ima partnera tj. partnerku doći u iskušenje da ga/je prevari.

Sanjati da vodite ljubav sa vampirom
Ukoliko ste sanjali da vodite ljubav sa vampirom tj. vampirkom to simbolizuje seksualnu frustraciju. Verovatno dugo niste doživeli intimne trenutke sa nekim. Druga mogućnost jeste da maštate o nekim stvarima koje sumnjate da bi se mogle dopasti vašem partneru tj. partnerki, pa ste zbog toga nezadovoljni.

Sanjati da ste se udali za vampira
Ako žena sanja da se udaje za vampira to implicira da je pod snažnim uticajem neke muške osobe. To može biti vaš otac, brat, partner ili pak prijatelj, kolega, tj. poslodavac. U svakom slučaju češće odluke o vašoj budućnosti donosi on nego vi.

Sanjati da ženite vampirku
Kada muškarac sanja da ženi vampirku to ukazuje na potrebu da preuzmete što manju odgovornost nad svojim i tuđim životima. Osoba ste koja će radije nekoga da prati, nego da vodi. Razlog za to je što ste veći deo života bili vođeni, pa je osećaj odgovornosti za sebe i druge kod vas potpuno zakržljao.

Sanjati da se krijete od vampira
Kriti se od vampira u snu znači da ćete na javi doneti ispravnu odluku. Suočićete se sa situacijom koja vam je do sada bila nepoznata. Nećete tu stvar „prelomiti preko kolena“, nego ćete doneti odluku, tj. povući potez na temelju rezultata dužeg promišljanja. Nećete se nikad zbog nje pokajati.

Sanjati da jurite vampira
Juriti vampira u snu ukazuje na to da vam nedostaje uzbuđenja na javi. Verovatno ste zapali u dosadnu kolotečinu i svaki dan vam je isti. Ništa se bitno neće promeniti ukoliko se vi sami ne budete menjali.

Sanjati da ste ranili vampira
Raniti vampira u snu znači da ćete neki problem da rešite tek polovično. Trebaće vam mnogo više vremena, truda i strpljenja kako biste konačno stavili tačku na tu stvar. Nemojte da odustajete kada ste već prevalili toliki put.

Sanjati da ste ubili vampira
Ubiti vampira u snu ukazuje na poslovni uspeh na javi. Osobe koje trenutno studiraju bi mogle da polože vrlo važan ispit, pa čak i da privedu kraju školovanje. Ako tražite posao moguće je da će vam se uskoro želja ostvariti, a ukoliko maštate o napretku u karijeri on je već na vidiku.

Sanjati mrtvog vampira
Mrtav vampir u snu znači da treba prošlost da ostavite iza sebe. Nema više razloga da se vraćate na to, niti da razmišljate o tome kako bi vam život danas izgledao da ste tada postupili drugačije. Setite se izreke „za prolivenim mlekom se ne plače“ i sve će vam biti jasno.

Sanjati golog vampira
Ako ste u snu videli golog vampira tj. vampiricu to ukazuje da vaš problem nije tako veliki kao što mislite. Potrebno je samo da ga sagledate iz više uglova kako biste došli do najboljeg mogućeg rešenja.

Sanjati da gledate film sa vampirima
Kada sanjate da gledate film sa vampirima to obično znači da vaše telo žudi za odmorom i relaksacijom. Moguće je da ste u poslednje vreme doživeli veće količine stresa i da je neophodno da pronađete način da se opustite.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro čitali knjigu ili gledali film u kome se pojavljuju vampiri, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija vampira

Vampir je mitološko biće koje se hrani čovečjom ili životinjskom krvlju.