Šta znači sanjati vazduh?

Sanjati čist vazduh ili zrak
Ako u snu udišete čist vazduh, to taj san za značenje ima uspeh. Moguće je da ćete uvesti rituale koji će vam pomoći da se skoncentrišete na obaveze i da ih u što kraćem roku završite. Trudićete se da ranije ustajete, da vežbate, da se zdravo hranite i da promenite loše navike koje su vas usporavale i činile neefikasnim/om.

Prljav vazduh ili smog u snu
Ovaj san označava neuspeh. Ne možete se skoncentrisati na obaveze i zato ih i ne završavate. Potreban vam je odmor, da duže spavate, kvalitetnije jedete i živite.

Sanjati maglovit vazduh
Ukoliko sanjate maglovit vazduh, to implicira da su vam misli ili um zamagljeni. Može se desiti da nećete biti svesni u kakvoj se situaciji nalazite zbog čega bi bilo dobro da važne odluke odložite na nekoliko dana. Konsultujte se sa ljudima od poverenja koji će vam otvoriti oči i pomoći da ispravno postupite.

Sanjati hladan vazduh
Kada u snu udišete hladan vazduh, to označava nesklad u odnosima i poslovnim poduhvatima. Verovatno se ne slažete dobro sa kolegama, a primorani ste da zajedno sarađujete. Na svakom koraku se oseća tenzija koju ćete morati da smanjite ukoliko želite da postignete dobre rezultate.

Sanjati topao vazduh
Ako u snu udišete topao vazduh, to znači da neko loše utiče na vas. Moguće je da se radi o osobi koja želi da vam nametne svoju volju i stavove sa kojima niste saglasni. Za sada uspevate da se odbranite, ali kako vreme bude prolazilo, funkcionisaćete po principu: „ako ne možeš protiv nje/ga, pridruži mu/joj se“ i počećete da usvajate neke modele ponašanja i razmišljanja.

Sanjati da gubite vazduh
Kada u snu gubite vazduh, to implicira da vas neko ili nešto opterećuje. Verovatno ste pod stresom pa nemate mira ni dok spavate. Iako dajete sve od sebe, čini vam se da to nije dovoljno i da ništa ne radite kako treba. Imate osećaj da gubite tlo pod nogama pa bi najbolje za vas bilo da otputujete negde ili da popričate sa nekim ko će vam pomoći da se opustite.

Oblake u vazduhu
Ako sanjate oblake u vazduhu pogledaj značenje oblaka.

Ako ste sanjali nebo
Pogledajte šta znači sanjati nebo.

Sanjati da ste zatvoreni u prostoriji u kojoj nema vazduha
Ovakvi snovi su obično prvi znaci teskobe. Moguće je da se neke stvari u vašem životu ne odvijaju onako kako biste želeli. Možda ste doživeli neuspeh, pad ili težak trenutak od koga se teško oporavljate. Morate da date sebi vremena da to prevaziđete, ali ne previše kako biste stvorili prostor za apatiju ili, još gore, depresiju. Kako biste to sprečili razmišljajte o onome što je dobro u vašem životu.

Sanjati da ste se oslobodili iz prostorije u kojoj nema vazduha
Ako ste sanjali da ste uspeli da se oslobodite iz prostorije u kojoj nema vazduha to implicira da će u narednom periodu sve u vašem životu krenuti na bolje. Ubrzaćete to ukoliko budete razmišljali pozitivno i ako budete strpljivi i uporni.

Sanjati da ste nekoga zatvorili u prostoriji bez vazduha
Zatvoriti u snu nekoga u prostoriji bez vazduha znači da ljudi neke vaše ideje, odluke ili poteze smatraju radikalnim i da se sa njima ne slažu. Vi mislite da je bolje određene stvari „saseći u korenu“ i da je to jedini uspešan način da iz toga iznikne nešto dobro. Međutim, nije to tako jednostavno jer može da izazove i niz negativnih posledica, kako po druge, tako i po vas same.

Sanjati da ste nekoga oslobodili iz prostorije bez vazduha
Kada sanjate da ste nekoga oslobodili iz prostorije bez vazduha to je znak da bi trebalo da pomognete onima koji su vas zamolili za pomoć. Nesporazume, svađe i sukobe ostavite iza sebe i uradite ono što je jedino ispravno.

Sanjati da zevate usled nedostatka vazduha u plućima
Ukoliko ste sanjali da zevate usled nedostatka vazduha u plućima to implicira da ćete imati priliku da provedete neko vreme sa ljudima sa kojima nemate ništa zajedničko. Trudićete se da učestvujete u tim razgovorima, međutim, neprestano ćete razmišljati o tome kako da napustite taj skup, jer je evidentno da to za vas predstavlja gubljenje vremena.

Sanjati da drugi zevaju usled nedostatka vazduha u plućima
Ovakav san ukazuje na to da bi trebalo da povedete računa o tome šta kome pričate. Ne možete ljudima koje ste tek upoznali govoriti o intimnim stvarima, poput odnosa sa partnerom tj. partnerkom ili o svojim zdravstvenim problemima. O takvim stvarima se razgovara sa članovima porodice i bliskim prijateljima, a ne s osobom sa kojom ste tek počeli da sarađujete ili da se privatno družite.

Sanjati da ste pali u nesvest usled nedostatka vazduha
Ako ste sanjali da ste pali u nesvest usled nedostatka vazduha to implicira da morate da obratite pažnju na svoje zdravlje. U poslednje vreme verovatno osećate određene simptome, a niste se obratili lekaru. Umesto toga u časopisima i na internetu tražite moguće dijagnoze i lekove. Time ćete sebi u nekom momentu sigurno naneti više štete nego koristi.

Sanjati da je neko pao u nesvest usled nedostatka vazduha
Kada sanjate da je neko pao u nesvest usled nedostatka vazduha to znači da ste zabrinuti za blisku osobu. Moguće je da se član porodice, partner tj. partnerka ili neko od prijatelja suočava sa finansijskom ili emocionalnom krizom, ili, pak, zdravstvenim problemima. Možda mislite da ne možete da mu/joj pomognete, ali nemojte da zanemarujete značaj ljubavi i podrške koju mu/joj pružate.

Sanjati da osetite lep miris u vazduhu
Osetiti prijatan miris u vazduhu u snu najavljuje lepe događaje na javi. Verovatno ćete provesti neko vreme u društvu članova porodice ili prijatelja, pa će vam to pomoći da „napunite baterije“ kako biste se spremnije suočili s izazovima koji vam predstoje. Druga mogućnost jeste da ćete organizovati ili prisustvovati venčanju, krštenju ili proslavi rođendana.

Sanjati da osetite smrad u vazduhu
Ukoliko ste u snu osetili smrad u vazduhu to, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi najavljuju neke ne tako lepe vesti. Možda vam se neće ostvariti želja ili će vam se izjaloviti plan na kome dugo radite. Bilo kako bilo, ne smete da dozvolite da vas to demorališe, nego morate da tražite nove prilike za ostvarenje vaših ciljeva.

Sanjati čestice prljavštine u vazduhu
Videti čestice prljavštine u vazduhu je znak da ste okruženi ljudima koji negativno utiču na vas. Moguće je da je reč o osobama koje mnogo kukaju i mnogo se žale na sve i svašta. Njihova negativnost se „preliva“ i na vas, pa se nakon druženja sa njima i sami osećate depresivno. Možete to sprečiti ukoliko se, barem na kratko distancirate od onih koji crpe vašu pozitivnu energiju.

Sanjati čestice srebra u vazduhu
San u kome vidite čestice srebra kako „plutaju“ po vazduhu ukazuje na to da biste mogli ostvariti poslovni uspeh, ali ne u onoj meri u kojoj se možda nadate. Ovo se posebno odnosi na ljude koji tek traže posao ili se bave privatnim biznisom. Trebaće vam još mnogo vremena, truda i rada kako biste ostvarili ono što ste sebi zacrtali.

Sanjati čestice zlata u vazduhu
Ako ste u snu videli čestice zlata kako se presijavaju u vazduhu to simbolizuje dobitak. Možda će vam poslodavac povećati platu ili vam isplatiti kratkoročnu stimulaciju za trud i rad koji ulažete u posao. Druga mogućnost jeste da ćete dobiti nasledstvo ili premiju u igrama na sreću. U svakom slučaju, čak i manji iznos će vam pomoći da „zakrpite rupe“ nastale usled hroničnog nedostatka novca.

Sanjati vazdušni jastuk
Kada u snu vidite vazdušni jastuk to implicira da bi trebalo da budete na oprezu, naročito u saobraćaju. Potrudite se da ulicu prelazite samo tamo gde je i kada je bezbedno, te da za volan automobila ne sedate ukoliko niste potpuno skoncentrisani na vožnju. Nije isključeno da će vam uskoro na kućnu adresu stići kazna zbog nepropisnog ponašanja u saobraćaju ili parkiranja na mestu na kome to nije dozvoljeno.

Sanjati vazdušni madrac
Videti vazdušni madrac u snu simbolizuje umor. Verovatno ste u poslednje vreme suočeni sa raznim obavezama i problemima i ne stižete da se posvetite sebi. Dobra vest je što se ta burna faza vašeg života bliži kraju, pa ćete uskoro moći da odahnete i da se odmorite.

Ako ste u snu ležali na vazdušnom madracu to implicira da bi trebalo da napravite pauzu. Neće svet propasti ukoliko vi dva dana ne budete radili ništa.

Sanjati vazdušnu pumpu
San u kome vidite vazdušnu pumpu obično znači da je pred vama neki zahtevan posao. Moraćete da uložite mnogo vremena i energije u to, a rezultati će stizati prilično sporo. Jako je važno da zbog toga ne gubite motivaciju i strpljenje. Neka vam konačan cilj stalno bude na umu kako ne biste ni pomišljali da dignete ruke od svega.

Sanjati vazdušnu banju
Ukoliko ste u snu videli ili bili u vazdušnoj banji to je jasan znak da ste pod stresom i da maštate o odmoru i relaksaciji. Možda mislite da vam je to sada luksuz, ali bi bilo dobro da što pre uzmete godišnji odmor kako stres ne bi ugrozio vaše mentalno i fizičko zdravlje.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro udisali čist, hladan, topao ili maglovit vazduh, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija vazduha ili zraka

Vazduh je smeša gasova u kojoj najviše ima azota i kiseonika.