Veverica – šta znači sanjati vevericu?

Sanjati da ste videli vevericu
Ako u snu vidite vevericu, to označava neočekivanu radost. Može se desiti da će vas se uskoro setiti neko ko vam je drag. Sa tom osobom uvek imate tema za razgovor i, bez obzira što se retko čujete ili viđate, ništa mu/joj ne zamerate, već maksimalno uživate u tim trenucima.

Sanjati da lovite vevericu
Ukoliko u snu lovite vevericu, to ukazuje da ćete se oženiti/udati. Verovatno ćete biti sigurni u odluku da želite da budete sa sadašnjim/om partnerom/partnerkom do kraja života. U njemu/njoj ćete pronaći sve što vam je potrebno pa više nećete hteti da odugovlačite.

Sanjati da ste uhvatili vevericu
Kada u snu uhvatite vevericu, to upozorava da ćete nepromišljenošću pokvariti odnos sa voljenom osobom. Moguće je da nećete ni biti svesni koliko ste ga/je povredili. Iako budete nastavili prijateljstvo, saradnju ili vezu, vaš odnos nikada više neće biti kao pre zbog čega ćete se postepeno udaljavati i jedno drugome ćete postati stranci.

Sanjati da hranite veverice
Ako u snu hranite veverice, to implicira da ćete nekome pomoći da stane na svoje noge. Verovatno ćete osobi koja je u teškoj situaciji pozajmiti novac ili nešto što joj je potrebno. Nećete očekivati da vam se oduži, iako će vam mnogi savetovati da tražite kontra uslugu.

Sanjati veverice kako besciljno trče
Kada u vašem snu veverice trče, to znači da nemate plan za budućnost. Vi ste osoba koja živi od danas do sutra ne razmišljajući o tome da će vam nekad biti žao što niste štedeli novac, formirali porodicu, itd. Zanimaju vas prolazna zadovoljstva i družite se sa ljudima na koje ne možete da se oslonite.

Sanjati da drugi love veverice
San u kome vidite kako neko lovi veverice simbolizuje ljubomoru. Moguće je da osoba sa kojom se intenzivno družite ima ispunjeniji i srećniji emotivni život od vas. Pronašao/la je nekoga pored koga želi da ostari, dok vi i dalje niste sigurni da je to tako, tj. da li ćete uspeti da nađete svoju „srodnu dušu“. Nećete tome doprineti ako se nastavite trovati negativnim emocijama.

Sanjati da drugi hrane veverice
Videti u snu kako neko hrani veverice je znak da imate na koga da se oslonite u teškim i izazovim trenucima. Možete da računate na pomoć i podršku članova porodice i određenog broja prijatelja i trebalo bi da budete zahvalni na tome. Pokažite im da i oni mogu da računaju na vas.

Sanjati da bežite od veverice
Bežati od veverice u snu znači da ste skloni preterivanju i dramatizaciji. U stanju ste da od manjeg problema napravite katastrofu. U takvim momentima ne možete realno da sagledate situaciju, niti da saslušate šta vam drugi govore, nego zamišljate najgori mogući scenario. Zbog vlastitog mentalnog i fizičkog zdravlja bi trebalo da pokušate da se menjate.

Sanjati da jurite vevericu
Juriti vevericu u snu može da bude najava zanimljivih i zabavnih trenutaka na javi. Moguće je da ćete konačno pronaći vremena za druženje sa prijateljima i članovima porodice. Nije isključeno da ćete zajedno proslaviti nečiji uspeh. To će vam pomoći da „napunite baterije“ kako biste se spremnije suočili s izazovima koji vam predstoje.

Sanjati da su vas napale veverice
Ako ste sanjali da su vas napale veverice to implicira da ćete se u bližoj budućnosti suočiti sa problemom koji nećete umeti da prepoznate kao ozbiljnu opasnost. Konkretnije, potcenićete značaj te situacije, te ćete njeno rešavanje ostaviti za kasnije, a to bi vam se moglo lako „odbiti o glavu“.

Sanjati da su veverice napale nekog drugog
Ovakav san ukazuje na to da ćete uzalud upozoravati blisku osobu na opasnost koja „vreba“ u odlukama koje donosi ili potezima koje vuče. Naime, verovaćete da to što trenutno radi nije dobro za njega tj. nju, ali on tj. ona neće biti takvog stava. Moraćete da se pomirite sa činjenicom da ovog puta mora da nauči na vlastitoj grešci.

Sanjati da vas je ugrizla veverica
Kada sanjate da vas je veverica ugrizla to implicira da ćete na putu ka ostvarenju svog cilja naići na niz manjih prepreka. Uspevaćete da se izborite sa njima, ali će vam to oduzimati mnogo energije. Ne smete da dozvolite da vas to demorališe i dovede u situaciju da dignete ruke od onoga što želite. Važno je da budete i strpljiv i istrajni.

Sanjati da je veverica ugrizla nekog drugog
Ukoliko ste sanjali da je veverica ugrizla nekog drugog to znači da ćete tešiti blisku osobu. Moguće je da će član porodice ili prijatelj tj. prijateljica doživeti neuspeh ili ući u emocionalnu ili moralnu krizu. Trudićete se da mu/joj pomognete da se iz toga izvuče što pre i sa što manje ožiljaka.

Sanjati da ste kupili vevericu
Kupiti vevericu u snu znači da ste dokoni. Moguće je da svoje slobodno vreme trošite na nešto što vam ne donosi ni moralnu, ni duhovnu, a ni materijalnu satisfakciju. Sada je pravi trenutak da promenite prioritete, posvetite se nekom hobiju koji bi s vremenom mogao da donese i pristojnu zaradu.

Sanjati da prodajete vevericu
Prodavati vevericu u snu ukazuje na to da ćete odustati od neke ideje na kojoj dugo radite kada shvatite da vam ne donosi zadovoljstvo. Verovatno ste u to uložili mnogo vremena, truda ili novca. Međutim, doći ćete do zaključka da to neće iznedriti dobre rezultate, pa ćete se posvetiti konstruktivnijim stvarima u svom životu.

Sanjati da ste dobili vevericu na poklon
Kada sanjate da vam je neko poklonio vevericu to implicira da imate tajnog obožavaoca. U vašem bližem okruženju postoji osoba kojoj se dopadate, ali vam to još uvek nije priznao/la. Razlog može da bude to što ste zauzeti ili što delujete potpuno nezainteresovano za njega tj. nju. U svakom slučaju, ukoliko obratite pažnju vrlo brzo ćete shvatiti o kome tj. o čemu se radi. Na vama je da odlučite da li ćete i šta preduzeti po tom pitanju.

Sanjati da ste nekome poklonili vevericu
Pokloniti nekome vevericu u snu znači da bi trebalo da se borite za ljubav. Prerano ste odustali od toga da nekoga osvojite. Možda patite od manjka samopouzdanja, možda je osoba koja vam se dopada zauzeta ili vam se čini da vas uopšte ne primećuje. Ako ne napravite neki korak nikada nećete saznati da li on tj. ona oseća nešto prema vama.

Sanjati da ste ranili vevericu
Raniti vevericu u snu ukazuje na to da je krajnje vreme da prestanete svoju frustraciju i nezadovoljstvo da lečite na drugim ljudima. Pozabavite se dilemama i problemima koji vas muče, a nemojte da ih prenosite na druge. Ako ovako nastavite postoje realne šanse da ćete izgubiti mnoge do kojih vam je stalo.

Sanjati da pomažete ranjenoj veverici
Pomagati ranjenoj veverici u snu znači da bi trebalo da budete blaži prema bliskim ljudima. Strogi ste zato što ih volite. Međutim, ponekad morate da pokažete više razumevanja za njih i njihove greške. I sami ste mnogo grešili i najmanje što ste u takvim momentima želeli da čujete jeste rečenica „rekao/la sam ti“. Zašto onda tako nešto govoriti drugima?

Sanjati da ste ubili vevericu
Ubiti vevericu u snu ukazuje na to da ćete se na javi ogrešiti o nekoga. Moguće je da će vam prijatelj tj. prijateljica ili kolega tj. kolegica uputiti dobronameran savet ili sugestiju, a vi ćete to doživeti kao kritiku. Sujeta će vas naterati da reagujete burno, a zbog takvog stava ćete se kad tad pokajati.

Sanjati mrtvu vevericu
Videti mrtvu vevericu u snu, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi simbolizuju materijalni, emocionalni ili duhovni gubitak. Jedna od mogućnosti je da će prijatelj ili prijateljica ili neka druga bliska osoba odlučiti da život nastavi u drugom gradu ili državi. Obećaćete jedno drugome da ćete ostati u kontaktu, ali ćete biti svesni da će vas geografska udaljenost razdvojiti i na drugim nivoima. To je prilika da u svoj život pustite neke druge, nove ljude.

Gubitak može da se odnosi i na vašu finansijsku situaciju, pa budite vrlo oprezni kada je trošenje novca u pitanju.

Tumačenje može da se razlikuje i u zavisnosti od toga gde ste videli vevericu.

Sanjati vevericu na drvetu

Ako ste sanjali vevericu na drvetu to implicira da će bliska osoba rešiti problem i da će vam „srce konačno biti na svom mestu“. Mnogo ste brinuli zbog te situacije, a još više ste patili jer niste mogli da mu/joj pomognete. Na sreću, ti teški dani će se uskoro okončati, pa ćete i vi moći da odahnete.

Sanjati vevericu u kavezu

Ukoliko ste sanjali vevericu u kavezu to može da znači da se plašite da će neko da vam otme vašu slobodu. Ovakve snove sanjaju ljudi koji ne žele emotivno da se vežu za nekoga. Draže su vam „veze bez obaveza“ nego to da sa nekim razmišljate o budućnosti. Možda još uvek niste pronašli pravu osobu za to.

Sanjati vevericu u vašem domu

Kada u snu vidite vevericu u svom domu to implicira da ćete uskoro čuti lepe vesti. Mogu biti vezane za vas ili nekog koga poznajete, ali se posebno odnosi na ljude koji čekaju neku važnu informaciju iz inostranstva.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, hranili ili uhvatili vevericu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija veverice

Veverica je rod glodara iz porodice Sciuridae.