Šta znači sanjati vino?

Sanjati vino u posudama
Ako u snu vidite vino u posudama, to je upozorenje da vas očekuje nesigurna sutrašnjica. Moguće je da trošite više nego što zarađujete zbog čega ste u dugovima i kreditima do guše. Može se desiti da vas zdravlje neće poslužiti i da ćete žaliti što niste razmišljali na duže staze.

Sanjati da prosipate vino
Ukoliko u snu prosipate vino, to implicira da ćete ismevati nekoga ko vas voli. Verovatno olako shvatate osobu kojoj je stalo do vas i koja vam pruža bezuslovnu podršku. Smatrate da se, bez obzira na vaše ponašanje, to neće promeniti, ali u skorije vreme biste mogli neprijatno da se iznenadite.

Sanjati prosuto vino
Kada u snu vidite prosuto vino, to simbolizuje sreću na skorašnjem putovanju. Moguće je da ćete, u zavisnosti od godišnjeg doba, ići na more ili na planinu. Vreme će vas poslužiti i provešćete se baš onako kao što ste zamislili. Vratićete se puni energije za nove radne i/ili ljubavne pobede.

Sanjati da pravite vino
Ako u snu pravite vino, to poručuje da ne budete nestrpljivi jer priznanje uskoro dolazi. Vi biste želeli da odmah vidite rezultate vašeg truda i rada. Ne slušate ljude koji imaju više iskustva od vas i koji vas savetuju da se opustite i da uživate u putu do cilja koji je važniji od samog cilja.

Sanjati da kupujete vino
Kada u snu kupujete vino, to ukazuje da ćete hteti nekoga da zavedete. Verovatno ćete osobu koja vam se dopada obasipati pažnjom i sitnicama koje će joj/mu ulepšati dan. Imaćete samopouzdanja i neće vas sprečiti to što je zauzet/a ili što nije siguran/sigurna u osećanja koja gaji prema vama.

Sanjati da prodajete vino
Prodavati vino u snu simbolizuje ljubomoru. Moguće je da u bližem okruženju postoji osoba koja je postigla sve ono o čemu vi maštate. Verovatno ima dobar posao ili solidna primanja ili, pak, lep odnos sa voljenom osobom. Umesto što se trujete negativnim emocijama trebalo bi da se ugledate na njega tj. nju.

Sanjati da poklanjate vino
Poklanjati vino u snu znači da krijete svoje osećaje prema nekome. Možda vam se dopada osoba koja je zauzeta ili neko ko vam iz bilo kog razloga nije dostupan. Nikome to niste priznali i nadate se da će vas ta zaljubljenost proći, međutim, traje već duže vreme, pa su male šanse da ćete na taj način uspeti da rešite svoj problem.

Sanjati da ste dobili vino na poklon
Ako ste sanjali da vam je neko poklonio vino to implicira da imate tajnog obožavaoca. Neko iz vašeg okruženja gaji izvesne osećaje prema vama, ali vam to još uvek nije priznao/la. Razlog može da bude to što ste zauzeti ili što delujete nezainteresovano za njega tj. nju. Ako obratite pažnju brzo ćete shvatiti o kome tj. o čemu se radi. Na vama je da odlučite da li ćete i šta preduzeti po tom pitanju.

Sanjati da kradete vino
Krasti vino u snu znači da u narednom periodu ne bi trebalo da preduzimate neke rizične korake. Možda vam neko obećava dobru zaradu, ali je posao u „sivoj zoni“ tj. nije upotpunosti u skladu sa zakonom. Ma koliko vam ta ponuda delovala primamljivo, nemojte da se upuštate u to, jer biste mogli izvući „deblji kraj“.

Sanjati da drugi kradu vino
Ovakav san je znak da ste zabrinuti za voljenu osobu. Verovatno član porodice, partner tj. partnerka ili neko od bliskih prijatelja u poslednje vreme donosi nepromišljene ili rizične odluke. Pokušali ste da mu/joj ukažete na to, ali ste uočili da nema nameru da posluša vaše savete. Ako je reč o odrasloj osobi, ne možete da uradite ništa više od onoga što ste već učinili.

Sanjati da se posipate vinom
Posipati se vinom u snu ukazuje na to da ponekad delujete arogantno ljudima koji vas ne poznaju. Lepo je što cenite sebe, svoj trud, rad, znanje i iskustvo i što ne dozvoljavate da drugi to minimalizuju. Međutim, ne morate zbog toga da budete bahati, jer to sasvim sigurno nije karakteristika pravog profesionalca.

Sanjati da se drugi posipaju vinom
San u kome vidite kako se neko posipa vinom znači da će vas uvrediti nečije ponašanje. Moguće je da ćete imati priliku da provedete neko vreme s osobom koja će vas potcenjivati. Nećete želeti da pravite skandal, ali nećete moći da oćutite na takve uvrede. Najbolje bi bilo kada biste mu/joj na provokacije uzvratili osmehom. To bi ga/je zabolelo mnogo više od bilo kakve reči.

Sanjati da ste nekoga polili vinom
Ukoliko ste sanjali da ste nekoga slučajno polili vinom to najavljuje zanimljivo poznanstvo. Verovatno ćete se uskoro zbližiti s osobom sa kojom imate mnogo zajedničkih interesovanja.

Kada sanjate da ste nekoga namerno polili vinom to implicira da ste odabrali pogrešan način da rešite problem koji vas duže vreme muči. Ako ne možete sami da pronađete pravi put obratite se osobi kojoj verujete.

Sanjati da vas je neko polio vinom
Ako ste sanjali da vas je neko slučajno polio vinom to znači ćete pristati na flert. Moguće je da će neko suptilno pokazati da mu/joj se dopadate, a vi ćete odlučiti da učestvujete u toj „igri“. Budite oprezni ukoliko ste u vezi ili braku jer biste svojim postupcima mogli da povredite partnera tj. partnerku.

Ukoliko ste sanjali da vas je neko namerno polio vinom to implicira da bi trebalo da se čuvate sujetnih ljudi. Nekome vaš uspeh ili sreća smeta i potrudiće se da vam „pomrsi konce“.

Sanjati da se kupate u vinu
Kupati se u vinu u snu ukazuje na to da ste odabrali pogrešan način da „izlečite“ komplekse. Naime, često se predstavljate boljim nego što zapravo jeste. Lepo je ukoliko iskreno verujete da ste u nečemu bolji od drugih. Međutim, to je u vašem slučaju samo odbrambeni mehanizam zbog koga drugima delujete nezrelo i smešno.

Sanjati da se drugi kupaju u vinu
Videti u snu kako se neko kupa u vinu znači da ćete poželeti da možete da uživate u luksuzu u kome uživaju pojedini ljudi. Vi jeste skromna osoba i ponašate se u skladu sa svojim mogućnostima. Međutim, ponekad poželite da možete bezbrižno da se odnosite prema novcu jer ga ima dovoljno. Nemojte da odustajete od svojih ciljeva, možda će ono što danas smatrate luksuzom već sutra biti dostupno.

Tumačenje ovakvih snova zavisi od konteksta u kome su se odvijali, kao i od detalja koji su ih pratili.

Sanjati da pijete crno vino
Piti crno vino u snu znači da ste u poslednje vreme vrlo popularni kod osoba suprotnog pola. Zračite pozitivnom energijom i velikom dozom samopouzdanja. U stanju ste da zavedete koga god poželite. Ukoliko ste sami to bi se u bližoj budućnosti moglo promentiti. Možda ćete upoznati zanimljivu, ali misterioznu osobu.

Sanjati da drugi piju crno vino
San u kome vidite kako neko pije crno vino je znak da ćete se zaljubiti. Moguće je da trenutno ni ne razmišljate o tome, međutim, u vašem životu će se pojaviti neko ko će vas „oboriti sa nogu“. Ako ste sami nema razloga da toj osobi ne date šansu. Možda neće biti ljubav za ceo život, ali će svakako biti lepo iskustvo.

Sanjati da pijete belo vino
Piti belo vino u snu znači da nećete odoleti nekom iskušenju. Ako ste na dijeti, verovatno ćete posegnuti za nečim što vam je zabranjeno. Ukoliko pokušavate da prestanete da pušite ili pijete, postoji mogućnost da ćete prekršiti obećanje koje ste sebi ili drugima dali. Osobe koje su u vezi ili braku bi mogle biti u prilici da prevare partnera tj. partnerku.

Sanjati da drugi piju belo vino
Ukoliko ste u snu videli kako neko pije belo vino to implicira da ćete kritikovati blisku osobu zbog slabe snage volje. Naime, on tj. ona će prekršiti obećanje koje vam je dao/la i bićete tužni zbog toga. Druga mogućnost jeste ćete saznati da je partner tj. partnerka imao/la priliku da vas prevari, pa ćete početi da sumnjate u njega tj. nju.

Sanjati da pijete ukusno vino
Piti vrlo ukusno vino u snu je dobar znak. Ovakvi snovi najavljuju pozitivne promene u vašem životu. Možda ćete pronaći ili promeniti posao, preseliti se u drugi grad ili državu ili započeti zajednički život sa voljenom osobom. Možda će vam  trebati neko vreme da se naviknete na nove okolnosti, ali se sasvim sigurno nećete pokajati zbog odluka koje ste doneli.

Sanjati da pijete loše vino
Kada sanjate da pijete loše vino to implicira da pristajete na previše kompromisa. Dobro je što uvažavate tuđe mišljenje i stavove i što se ne protivite tuđim odlukama, međutim, ako ste vi nesrećni zbog toga, takvo ponašanje je potpuno besmisleno.

Sanjati da ste kolekcionar tj. kolekcionarka vina
Ako ste sanjali da imate kolekciju vina to može da najavi dobitak. Možda će poslodavac odlučiti da vas nagradi za trud i rad koji ulažete u posao, pa će vam isplatiti kratkoročnu stimulaciju ili povećati platu. Druga mogućnost jeste da ćete dobiti premiju u igrama na sreću, a treća da će vam neko ostaviti velikodušno nasleđe.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, prosuli, pravili ili kupili vino, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija vina

Vino je alkoholno piće koje se dobija fermentacijom grožđa.