Šta znači sanjati voće?

Snovi o voću su vrlo česti. Značenja mogu varirati od erotike, preko finansijskih gubitaka i dobitaka, do lažnih ili potajnih prijatelja. Ako ste sanjali neku specifičnu voćku, iskoristite mogućnost pretrage na vrhu ovog sajta da bi ste pronašli specifično značenje za datu voćku.

voce

Sanjati da berete voće
Ako u snu berete voće, to znači da ste nabijeni erotikom. Moguće je da ste u vezi koja se uglavnom zasniva na seksu. Odgovara vam što prema partneru/partnerki nemate nikakve obaveze i što ćete biti zajedno dok vam je lepo. Čim primetite da druga strana počinje da gaji osećanja prema vama, prekidate kontakt jer ne želite da se vezujete.

Sanjati voćke na drvetu
Ukoliko u snu vidite voće na drvetu, to ukazuje da imate dobre izglede za posao. Verovatno ćete se dopasti ljudima koji će vas intervjuisati. Trudićete se da na njih ostavite dobar utisak i da ih uverite da imate sve veštine koje su potrebne za posao za koji ste aplicirali.

Sanjati voće na zemlji pod stablom
Kada u snu vidite voće na zemlji pod stablom, to upozorava na nevolju. Može se desiti da će vaš trud biti uzaludan i da vam poslodavac neće platiti ono što vam duguje. Pošto ste već isplanirali šta ćete uraditi sa tim novcem, moraćete sve da odložite i da počnete od nule.

Sanjati voće u korpi
Ako u snu vidite voće u korpi, to ukazuje da ćete napredovati na poslu. Moguće je da će vas šef zapaziti i da će vam dati povišicu ili odgovornije radno mesto. Trudićete se da opravdate njegovo/njeno poverenje i da se pokažete u još boljem svetlu.

Sanjati da voće tresete sa drveta
Ukoliko u snu voće tresete sa drveta, to znači da su vam komšije dobri ljudi. Verovatno ste u korektnim odnosima i nemate nikakvih problema sa njima. Rado odlazite kod njih na kafu i zovete ih kod vas svaki put kada napravite neko ukusno jelo.

Ako sanjate da gledate u voće
Kada u snu gledate voće, to implicira da će vam se nešto lepo dogoditi. Moguće je da ćete otići na putovanje koje će vam prijati. Videćete mnoge znamenitosti i upoznaćete ljude sa kojima ćete ostati u kontaktu.

Sanjati da jedete slatko voće
Ako u snu jedete slatko voće, to simbolizuje dug život. Vi se odlično držite za vaše godine i izgledate mnogo mlađe od vaših vršnjaka. Volite da se družite sa ljudima koji vas podstiču da radite na sebi i od kojih možete da čujete i da naučite mnogo korisnih stvari.

Sanjati da jedete kiselo voće
Ukoliko u snu jedete kiselo voće, to označava tugu. Može se desiti da će vas razočarati osoba kojoj ste verovali. Saznaćete da nije onakav/onakva kako se predstavio/la i biće vam krivo što to niste ranije shvatili. Posle ovoga ćete postati oprezniji i nepoverljivi po principu: „koga zmija ujede, taj se i guštera boji“.

Sanjati da jedete trulo voće
Kada u snu jedete trulo voće, to implicira da ste nezadovoljni. Moguće je da trpite osobu koja se prema vama loše ponaša. Imate osećaj da još dugo nećete izdržati pa se trudite da izbegavate konfliktne situacije koje bi dovele do toga da kažete sve što vam je na duši.

Sanjati da jedete nezrelo voće
Ako u snu jedete nezrelo voće, to znači da ćete doživeti neprijatnost. Može se desiti da ćete nešto pogrešno uraditi na poslu i da će vas šef kritikovati. Zamerićete mu/joj što vam nasamo nije rekao/la u čemu je problem, već što su svi saznali da se u nekim oblastima dobro ne snalazite.

Sanjati da jedete naizgled lepo voće
Kada u snu jedete naizgled lepo voće, to je upozorenje da se čuvate prevare. Verovatno je neko u vašem okruženju slatkorečiv i lažno se predstavlja. Međutim, čim mu/joj okrenete leđa, o vama priča neistine zbog kojih biste mogli da imate probleme.

San u kojem kupujete voće
Ovaj san označava da vam predstoji manji finansijski trošak.

Trulo voće sanjati
Ako ste sanjali trulo voće, to znači da je neko prijateljstvo koje imate u životu lažno i površno. Ulažete svoje vreme i trud u nešto što nema budućnost.

Sanjati da drugi beru voće
San u kome vidite kako neko bere  voće ukazuje na to da ste ljubomorni na osobu iz bližeg okruženja zbog njegovog tj. njenog odnosa sa voljenom osobom. Voleli biste kada biste i vi sa nekim bili tako bliski kao što je on tj. ona sa svojom tj. svojim partnerkom tj. partnerom.

Sanjati da drugi tresu voće sa drveća
Videti u snu kako neko trese voće sa drveta znači da će neko pokušati da vas uvuče u svoj konflikt. To nije vaša bitka i bilo bi pogrešno da upadnete u tu zamku i zauzmete stranu. Distancirajte se od tuđih svađa i nemojte da slušate tračeve. Tako ćete se fokusirati na sebe i svoj život i biti uspešniji u izgradnji bolje budućnosti.

Sanjati da sadite voće
Saditi voće u snu je dobar znak. Ovakvi snovi obično ukazuju na to da imate dobre i realne planove za budućnost. Na sreću, ne manjka vam ni podrške članova porodice, partnera tj. partnerke i prijatelja. Samo budite hrabi i uporni i uspećete da ostvarite svoje snove.

Sanjati da drugi sade voće
Ako ste u snu videli kako neko sadi voće to implicira da bi trebalo da podržite blisku osobu u njegovoj tj. njenoj ideji. Moguće je da vas muči neka dilema u vezi sa projektom ili namerom koju vam je predstavio/la. Međutim, ukoliko vidite da on tj. ona veruje u uspeh, najmanje što možete da uradite jeste da mu/joj pomognete da to i ostvari.

Sanjati da prodajete voće
Prodavati voće u snu najavljuje dobitak. Verovatno će poslodavac odlučiti da vas nagradi za trud i rad koji ulažete tokom izvršavanja vaših radnih zadataka. Druga mogućnost jeste nasledstvo ili premija u igrama na sreću. U svakom slučaju, čak i manji iznos će vam dobro doći da „zakrpite rupe“ nastale usled hroničnog nedostatka novca.

Sanjati da vam je neko poklonio voće
Ukoliko ste sanjali da vam je neko poklonio voće to implicira da se bez razloga osećate odbačeno od strane onih koje volite. Možete da računate na njih, ali im morate dati vremena i prostora da se posvete sopstvenim obavezama, poslovima i problemima.

Sanjati da ste nekome poklonili voće
Pokloniti nekome voće u snu znači da bi trebalo da posetite člana porodice ili prijatelja koga dugo niste videli ili da ga/je makar pozovete telefonom. Pomalo je bezobrazno što za sve drugo imate vremena, ali ne i za osobu koja vam je u nekom periodu života mnogo značila.

Sanjati da kradete voće
Krasti voće u snu ukazuje na to da ćete se zbog nepažnje naći u nevolji. Ovo se posebno odnosi na vozače. Potrudite se da se u saobraćaju ponašate onako kako propisi nalažu i da ne gubite koncentraciju kako se ne biste „uvalili“ u problem.

Sanjati da drugi kradu voće
Ukoliko ste u snu videli kako neko krade voće to implicira da će vas nečija nespretnost nasmejati i zabaviti. Možda će njega tj. nju biti sramota što mu/joj se dogodio neki peh, ali će to vama delovati beskrajno simpatično.

Sanjati da čistite (gulite) voće
Čistiti tj. guliti voće u snu ukazuje na to da ćete morati da žrtvujete svoje vreme i energiju kako biste kasnije uživali. Samim time će i uspeh kada jednog dana stigne biti „slađi“.

Sanjati da drugi čiste (gule) voće
Kada u snu vidite kako neko čisti tj. guli voće to implicira da vam je dosadilo da satima slušate blisku osobu kako se žali nad svojom sudbinom. Vi nikada ne kukate, ali zato ljudi koji su vam dragi imaju potrebu da se upravo vama izjadaju.

Sanjati da bacate voće
Bacati voće u smeće u snu ukazuje na štetu. Moguće je da će vam se pokvariti automobil ili neki kućanski aparat, pa ćete morati da izdvojite određenu sumu za popravku ili zamenu. Na vašu sreću, trošak neće biti ogroman.

Sanjati da drugi bacaju voće
San u kome vidite kako neko baca voće znači da će vas iznenaditi nečije rasipničko ponašanje. Svesni ste da ta osoba očito ima dovoljno novca da ga troši na gluposti, ali vam nikako nije jasno zašto ne razmišlja o tome šta bi/ga je moglo snaći u budućnosti.

Sanjati da nekoga gađate voćem
Gađati nekoga voćem u snu ukazuje na to da će vas bliska osoba optužiti da ste detinjasti i neodgovorni. Nije isključeno da ćete se zbog te sitnice žestoko posvađati.

Sanjati da vas neko gađa voćem
Ukoliko ste u snu doživeli da vas neko gađa voćem to implicira da ne bi trebalo da reagujete burno na provokacije osobe čije vam mišljenje zapravo uopšte nije bitno.

Sanjati da nekoga hranite voćem
Hraniti nekoga voćem u snu znači da vam na javi predstoje romantični i strastveni trenuci sa partnerom tj. partnerkom ili, čak, osobom koju ste nedavno upoznali. Doživećete nešto što nikada u životu niste osetili. , Jedna noć ili nekoliko dana dugo će vam ostati u živom sećanju.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli ili brali voće, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija voća

Voće je namirnica koja sadrži dosta vode i ugljenih hidrata, a jede se kao poslastica.