Šta znači sanjati voćnjak?

Sanjati da vidite voćnjak
Ako u snu vidite voćnjak, to znači da ćete imati nesuglasice u ljubavi. Može se desiti da u narednom periodu nećete naći zajednički jezik sa voljenom osobom. Stalno ćete jedno drugome kontrirati i tražićete povod za svađu. Shvatićete da vam je potrebno da budete sami kako biste odlučili šta zaista želite.

Sanjati da šetate po voćnjaku
Ukoliko u snu šetate po voćnjaku, to ukazuje da na javi imate bezbrižan život. Za vas mnogi kažu da ste rođeni pod srećnom zvezdom. Materijalno ste obezbeđeni pa se ne suočavate sa trzavicama i stresnim situacijama koje muče ljude iz vašeg okruženja. Ipak, i vi imate svoje probleme kojima se trudite da ne pridajete preveliki značaj.

Sanjati voćnjak u cvatu
Kada u snu vidite voćnjak u cvatu, to simbolizuje dobru sreću. Moguće je da ćete započeti projekat koji će vam doneti uspeh i brojna priznanja. To se neće dogoditi preko noći, ali vi ćete biti strpljivi i verovaćete u ono što radite.

Sanjati voćnjak sa zrelim voćem
Ako u snu vidite voćnjak sa zrelim voćem, to označava ostvarenje vaše najdublje želje. Verovatno je reč o nečemu što nikome niste priznali. Trudićete se da to ostane vaša tajna, iako će bliski ljudi naslutiti da nešto krijete.

Sanjati voćnjak sa zelenim voćem
Ukoliko u snu vidite voćnjak sa zelenim voćem, to implicira da ćete sporo napredovati. Moguće je da ćete učiti nešto što vas ne zanima, ali nateraćete sebe da istrajete. Namučićete se, ali imaćete veliku korist od toga.

Sanjati obran voćnjak
Kada u snu vidite obran voćnjak, to predskazuje skromna dostignuća jer ste ulagali skromne napore. Verovatno se nećete mnogo truditi na poslu i bićete zadovoljni pozicijom i platom koju imate. Nećete biti preterano ambiciozni pa će mnogi steći utisak da ste nezainteresovani.

Sanjati da pravite voćnjak
Praviti voćnjak u snu znači da ste spremni za neki veći izazov u vašem životu. Možda razmišljate o promeni posla, zanimanja ili mesta stanovanja. Shvatili ste da, ako ovako nastavite, nećete moći da napredujete i sada ste konačno sigurni u to šta treba da uradite. Neće biti lako da se naviknete na nove okolnosti, ali se nećete pokajati zbog odluka koje ste doneli.

Sanjati da drugi prave voćnjak
Videti u snu kako neko pravi voćnjak je znak da bi trebalo da podržite blisku osobu u realizaciji nekih njegovih tj. njenih ideja, a ne samo da kritikujete to što vam se ne dopada. Vaše reči negativno utiču i na njegovu tj. njenu motivaciju i samopouzdanje. Ako ga/je volite i ako mu/joj želite dobro, pomozite mu/joj da ostvari ono što želi.

Sanjati da drugi šetaju po voćnjaku
San u kome vidite kako neko šeta po voćnjaku ukazuje na to da ćete pozavideti nekome na životu kakav je izgradio. Verovatno on tj. ona, za razliku od vas, ima hrabrosti da ostvaruje svoje snove. Ne brine o tome šta će drugi da misle o njemu tj. njoj, sve dok je sam/a zadovoljan/a svojim životom. Pokušajte i vi da se ugledate na njega tj. nju. Možda ćete biti srećniji.

Sanjati da trčite po voćnjaku
Trčati po voćnjaku u snu znači da ćete konačno osetiti slobodu, jer ćete se osloboditi nekog velikog tereta. Možda ćete završiti fakultet, pronaći ili promeniti posao ili, pak, dati otkaz. Sa druge strane, moguće je da ćete prekinuti vezu s osobom koja vas je gušilia i sputavala vas u nameri da budete srećni i da postignete ono što želite.

Sanjati da drugi trče po voćnjaku
Ako ste u snu videli kako neko trči po voćnjaku to implicira da biste u bližoj budućnosti mogli upoznati osobu koja, za razliku od vas, živi život punim plućima. Dok se vi brinete oko svega i svačega, on tj. ona se trudi da iskoristi svaki trenutak da bi uživao/la. Poželećete da što više vremena provedete sa njim tj. njom, jer verujete da od takve osobe možete mnogo toga da naučite.

Sanjati da kosite ili uređujete voćnjak
Kositi ili uređivati voćnjak u snu ukazuje na to da ćete se baviti poslom koji vas opušta. Napokon ćete imati vremena da se posvetite hobiju ili aktivnostima u kojima uživate. To će vam prijati da se oslobodite stresa koji se tokom poslednjih nekoliko meseci nagomilavao, ali će vam pomoći i da „napunite baterije“ za izazove koji tek predstoje.

Sanjati da drugi kose ili uređuju voćnjak
Ukoliko ste u snu videli kako neko kosi ili uređuje voćnjak to implicira da bi trebalo više da se interesujete o tome kako vaš partner tj. partnerka provodi svoje slobodno vreme. Naime, vi skoro da ste i zaboravili šta on tj. ona voli da radi, šta ga/je interesuje i u čemu uživa, a to nikako nije dobro za budućnost vaše veze tj. braka.

Sanjati da se krijete u voćnjaku
Kriti se u voćnjaku u snu može da bude znak da ste nedavno doneli odluku zbog koje ste se istog momenta pokajali. Sada često razmišljate o tome šta je trebalo da uradite i tako samo gubite dragoceno vreme. Prošlost ne možete da vratite, ali se možete potruditi da istu grešku ne napravite i u budućnosti.

Sanjati da ste nešto sakrili ili zakopali u voćnjaku
Ako ste sanjali da ste nešto sakrili ili zakopali u voćnjaku to implicira da se mnogo trudite da vaša tajna nikad ne ugleda svetlost dana. Svesni ste da bi istina mogla da povredi neke ljude do čijeg vam je mišljenja stalo, pa zato ćutite. Imajte u vidu da će ih više povrediti ukoliko to čuju od nekog drugog, a ne od vas.

Sanjati da ste kupili voćnjak
Kupiti voćnjak u snu znači da ste umorni. Verovatno u poslednje vreme od poslovnih i porodičnih obaveza ne stižete da se posvetite sebi i onome u čemu vi uživate. Znajte da svet neće propasti ukoliko vi dva dana ne budete radili ništa.

Sanjati da ste prodali voćnjak
Prodati voćnjak u snu ukazuje na to da ćete uskoro doneti odluku da odustanete od ideje u koju ste uložili mnogo vremena, truda i energije. Shvatićete da niste zadovoljni rezultatima, pa ćete dići ruke od toga i posvetiti se nečemu što možda ima svetliju budućnost.

Sanjati da ste nasledili voćnjak
Ukoliko ste sanjali da vam je neko u nasleđe ostavio voćnjak to implicira da će vam neko nametnuti neku veću obavezu. Verovatno će poslodavac ili nadređeni deo svojih zadataka da prebaci na vas. Druga mogućnost jeste da će suprug tj. supruga ili neko od članova porodice vama poveriti neku bitnu kućnu obavezu i to će vam teško pasti.

Sanjati da ste nekome poklonili voćnjak
Pokloniti nekome voćnjak u snu znači da ne bi trebalo da drugima namećete svoje ideje i odluke, čak ni ukoliko se radi o članovima porodice ili nekim bliskim ljudima. Jasno je da to činite iz najbolje namere, međutim, to se negativno odražava na vaš odnos. Savete delite samo onda kada ih neko od vas traži. U svakom drugom slučaju se to smatra direktnim zadiranjem u tuđu privatnost.

Sanjati da vam je voćnjak oduzet ili otet
Kada sanjate da vam je država, banka ili neki pojedinac oduzeo tj. oteo voćnjak to implicira da ćete pretrpeti nepravdu. Moguće je da će poslodavac odlučiti da nagradi vašeg kolegu tj. kolegicu unapređenjem ili povećanjem plate, premda smatrate da ste vi to više zaslužili s obzirom na trud koji ulažete u posao. Imate dve opcije – da se pomirite sa time i čekate svoju priliku ili da počnete da tražite drugo radno mesto.

Sanjati da je grad uništio voćnjak
Ako ste sanjali da je grad uništio voćnjak to simbolizuje štetu ili lošu investiciju. Verovatno će vam se pokvariti automobil ili neki kućanski aparat, pa ćete morati da izdvojite određenu sumu za popravku ili zamenu. Druga mogućnost jeste da ćete kupiti nešto što svojom upotrebnom vrednošću neće opravdati cenu koju ste platili.

Sanjati da je vetar uništio voćnjak
Ovakav san ukazuje na to da u vašem okruženju postoji osoba koja će pokušati da ugrozi vaš odnos sa partnerom tj. partnerkom ili nekim od prijatelja. Moguće je da će povod za to biti ljubomora ili zavist. Ako na vreme uočite o kome, tj. o čemu se radi, moći ćete da ga/je sprečite da svoj ružni plan sprovede u delo.

Sanjati da je požar uništio voćnjak
Ukoliko ste sanjali da je požar uništio voćnjak to implicira da treba da prestanete da krivite druge za svoje neuspehe. Imate običaj da verujete da se ceo kosmos urotio protiv vas i da zbog toga ne možete da napredujete i ostvarujete svoje ciljeve. Istina je mnogo jednostavnija – kada konačno sebi priznate da ste grešili, preuzmete odgovornost za to i naučite nešto iz tog iskustva, sve će krenuti na bolje.

Sanjati da je poplava uništila voćnjak
Ovakav san ukazuje na nepredviđene izazove sa kojima biste se u bližoj budućnosti mogli susresti. Verovatno ste dozvolili da se određeni problemi nagomilaju jer ste mislili da možete relativno lako da ih rešite. Međutim, sada su mnogo veći nego pre i povukli su za sobom još neke nevolje, pa će vam trebati dosta vremena, energije i hrabrosti da to rešite.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli voćnjak, ili se njime šetali, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija voćnjaka

Voćnjak je poljoprivredno zemljište zasađeno voćkama.