Šta znači sanjati vodeničara (mlinara)?

Sanjati da vidite vodeničara
Ako u snu vidite vodeničara, to označava spletkarenje. Moguće je da ćete se naći u društvu osobe koju zanimaju tuđi životi i koja često širi netačne informacije. Pošto nećete moći da je izbegnete, trudićete se da se držite po strani i da ne učestvujete u pričama koje bi nekome mogle da naškode.

vodenica

Sanjati da ste vi vodeničar
Ukoliko ste u snu vi vodeničar, to implicira da ćete raditi teške poslove. Verovatno niste na vreme razmišljali o budućnosti ili niste imali uslove da završite školu koja bi vam omogućila da napredujete u životu. Ipak, pokušavate da se ne žalite i da cenite ono za šta ste se izborili.

Sanjati da pričate sa vodeničarom
Kada u snu pričate sa vodeničarom, to poručuje da ne započinjete nove poslove. Moguće je da ćete odlučiti u šta da uložite novac, ali iskusnija osoba će vam otvoriti oči. Upozoriće vas na troškove koje niste predvideli nakon čega ćete sami morati da odlučite da li ste spremni toliko da rizikujete.

Sanjati da radite sa vodeničarom
Ako u snu radite sa vodeničarom, to znači da su vam šefovi strogi. Verovatno ne možete ni na tren da se opustite, već ste konstantno pod pritiskom. Iako dajete svoj maksimum, ne uspevate da odobrovoljite nadređene koji kao da nikada nisu zadovoljni. Značilo bi vam da, za promenu, čujete i neku pohvalu.

Sanjati da se raspravljate sa vodeničarom
Kada se u snu raspravljate sa vodeničarom, to implicira da će vas neko oštetiti. Može se desiti da ćete kupiti stvar čijim kvalitetom nećete biti zadovoljni. Žalićete se odgovornoj osobi, ali ništa nećete postići.

Sanjati da pijete sa vodeničarom
Piti sa vodeničarom u snu ukazuje na to da ćete se prihvatiti teškog i izazovnog posla. Verovatno će vam poslodavac poveriti zadatak koji će zahtevati mnogo vremena, truda, rada i energije, ali će sa sobom nositi i veliku odgovornost. Srećom, dobro se snalazite kada radite pod pritiskom, pa vam ni ovog puta neće biti teško da se izborite sa time.

Sanjati da plešete sa vodeničarom
Plesati sa vodeničarom u snu znači da će vas određena situacija naterati da izađete iz svoje zone komfora. Moguće je da niste veliki ljubitelj javnih nastupa, tj. govora pred većim brojem ljudi, ali će vas nešto prisiliti da se prilagodite. Nećete moći da izbegnete taj zadatak, bez obzira na to koliko vam stresa donosio.

Sanjati da se ljubite sa vodeničarom
Ljubiti se sa vodeničarom u snu je dobar znak. Verovanto ćete u bližoj budućnosti doživeti vrlo lepe momente sa članovima porodice, prijateljima ili partnerom tj. partnerkom. Moguće je da će vas neko od njih učiniti ponosnim i srećnim, pa ćete zajedno proslaviti njegov tj. njen uspeh.

Sanjati da vodite ljubav sa vodeničarom
San u kome vodite ljubav sa vodeničarom ukazuje na to da ste usamljeni. Osobama koje su dugo bez emotivnog partnera je jako dobro poznat taj osećaj. Međutim, ukoliko ste u vezi ili braku, ne bi trebalo tako da se osećate. U tom slučaju, san je znak da je došlo vreme za iskren razgovor sa voljenom osobom.

Sanjati da se udajete za vodeničara
Ako neudata žena sanja da se udaje za vodeničara to znači da će joj se ostvariti dugogodišnja želja. Moguće je da je reč o nečemu o čemu maštate, a do sada niste imali priliku da to i ostvarite. San može da simbolizuje uspeh u karijeri, udaju ili trudnoću.

Ukoliko udata žena sanja da se udaje za vodeničara to implicira da će ona ili neko ko joj je veoma drag uspeti da reši ozbiljniji zdravstveni problem.

Sanjati da kradete od vodeničara
Krasti od vodeničara u snu ukazuje na to da robujete predrasudama. Osoba ste koja ima veoma čvrst stav i mišljenje o mnogim stvarima. Ipak, prečesto vam se dešava da smatrate lošim nešto o čemu nemate konkretna znanja ili sa čime nemate nikakva iskustva. To vas sprečava da date šansu ljudima da vam pokažu kakvi su, te propuštate priliku da doživite vrlo dragocena iskustva.

Sanjati da vas je vodeničar pokrao
Ukoliko ste sanjali da vas je vodeničar pokrao to implicira da morate da budete pažljiviji pri odabiru prijatelja. Konkretno, u poslednje vreme ste se zbližili s osobom čije vam namere još uvek nisu poznate. Pre nego što dobijete odgovore na pitanja koja vas muče, nemojte da mu/joj se poveravate, jer bi vrlo lako mogao/la da zloupotrebi vaše poverenje.

Sanjati da vas je vodeničar prevario
Kada sanjate da vas je vodeničar prevario to je znak da morate da se čuvate lukavih ljudi. Postoji osoba koja vam je obećala kule i gradove, a vrlo dobro znate da ne može da ispuni data obećanja. Zato ne bi trebalo da se pretvarate da mu/joj verujete, nego morate da se distancirate od takvih ljudi. Ovo se posebno odnosi na vaš posao – ne smete da nasedate na previše primamljive ponude.

Sanjati da jurite vodeničara
Juriti vodeničara u snu ukazuje na to da ćete uspeti da sprečite nečiji pokušaj sabotaže. Moguće je da će neko iz zavisti pokušati da vam nanese štetu. Ukoliko obratite pažnju verovatno ćete brzo shvatiti ko vam uporno „gura klipove pod točkove“ i moći ćete da nađete način da se od toga dobranite.

Sanjati da bežite od vodeničara
Bežati od vodeničara u snu znači da bi trebalo da izbegate rasprave sa vrlo tvrdoglavim ljudima. Možda vi imate sve argumente i dokaze da ste u pravu, međutim, sujeta im brani da vam to priznaju. Ako nastavite da ulazite u konflikte sa njima samo ćete izgubiti dragoceno vreme i energiju, a ništa korisno nećete postići.

Sanjati da vas je vodeničar oterao iz svoje vodenice
Ako ste sanjali da vas je vodeničar oterao iz svoje vodenice to implicira da ćete zbog svog „dugog jezika“ ući u nepriliku. Verovatno mnogo pričate o svom poslu i poslodavcu. Međutim, to bi vrlo lako Ako, uprkos svemu, želite ili morate da zadržite svoje radno mesto, ne smete da tračate šefa i kolege na svakom koraku.

Sanjati da je vodeničar oterao nekog drugog
Ukoliko ste sanjali da je vodeničar oterao nekog drugog iz svoje vodenice to znači da ćete pasti u iskušenje da „ocinkarite“ kolegu tj. kolegicu. Moguće je da duže vreme radite i svoj i njegov tj. njen posao. Dok se vi trudite, on tj. ona ne radi ništa. Trudili ste se da ga/je motivišete, ali vam to nije pošlo za rukom. Zato ste počeli da razmišljate da tražite od nadređenih da vam dodele drugog saradnika i da mu/joj iskreno objasnite zašto to želite.

Sanjati da ste udarili vodeničara
Udariti vodeničara u snu znači da ste odabrali pogrešan način da odbranite svoje stavove i ideje. Verovatno neki vaši predlozi ne nailaze na razumevanje kod članova porodice ili poslodavca tj. radnih kolega. Umesto da se potrudite da im date argumente, vi želite da „na galamu“ postignete svoj cilj. Time ćete ih samo dodatno udaljiti od toga da usvoje to što ste im predstavili.

Sanjati da vas je vodeničar udario
Kada sanjate da vas je vodeničar udario to implicira da ćete morati da donesete vrlo tešku odluku. Nalazite se na prekretnici i potrebno je da odlučite u kom smeru ćete da krenete. Verovatno to zahteva i određene radikalne rezove, koje još uvek niste spremni da napravite. Ipak, situacija će vas vrlo brzo naterati da donesete konačnu odluku.

Sanjati da ste ubili vodeničara
Ubiti vodeničara u snu može da znači da biste u bližoj budućnosti mogli doneti nepromišljenu odluku. Moguće je da ste se našli u nezavidnom položaju i da ćete tu stvar „prelomiti preko kolena“. Tek ćete nakon nekog vremena zaključiti da ste napravili grešku, ali će biti prekasno da bilo šta promenite. Potrudite se da iz ovoga barem izvučete korisnu pouku.

Sanjati mrtvog vodeničara
Mrtav vodeničar u snovima simbolizuje gubitke. Verovatno ćete svoj novac uložiti u nešto potpuno neisplativo. Moguće je da ćete kupiti nešto za šta će se ispostaviti da svojom upotrebnom vrednošću ne opravdava cenu koju ste morali da platite. Druga mogućnost jeste da ćete s namerom da zaradite više novca, prokockati i ono malo ušteđevine što ste imali.

Sanjati slepog vodeničara
Slep vodeničar u snu je znak da niste jasno sagledali problem sa kojim se suočavate i da je potrebno da se o tome posavetujete s osobom kojoj verujete. Objektivan pogled na stvari bi mogao da iznedri neko korisno rešenje.

Sanjati nemog vodeničara
Ukoliko ste sanjali nemog vodeničara to implicira da treba da pazite šta pričate pred nepoznatim ljudima. Ovo se posebno odnosi na osobe koje su na početku svoje karijere. Nemojte da pred jednim kolegom tračate drugog kolegu, nadređene ili poslodavca. To je ružno i neprofesionalno i može da vam nanese veliku štetu.

Sanjati gluvog vodeničara
Ako ste sanjali gluvog vodeničara to znači da ćete imati problema u poslovnoj komunikaciji. Verovatno će doći do nesporazuma između vas i kolega tj. saradnika. Potrudite se da budete strpljivi kako biste to rešili na najbezbolniji mogući način.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, razgovarali ili sarađivali sa vodeničarom, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija vodeničara

Vodeničar je zanatlija koji melje pšenicu i druge žitarice.