Šta znači sanjati vradžbine?

Sanjati da se bavite vradžbinama
Ako se u snu bavite vradžbinama, to označava poteškoće. Moguće je da vam u poslednje vreme ništa ne ide po planu zbog čega, uglavnom, krivite druge. Smatrate da su zaslužni za vaše neuspehe i sa negativnim stavom započinjete nove projekte očekujući da će se i oni neslavno završiti.

Sanjati da slušate vradžbine
Ukoliko u snu slušate vradžbine, to upozorava da ne verujete u sve što vam pričaju. Verovatno ljude iz okruženja držite za reč zbog čega se često razočarate. Polazite od sebe i od toga da vi ispunjavate data obećanja pa vam je neshvatljivo da neko može da govori ono što ne namerava da uradi.

Sanjati da neko baca vradžbine na vas
Kada u snu neko baca vradžbine na vas, to implicira da imate opasnog neprijatelja. Verovatno se radi o uticajnoj osobi koja može druge lako da ubedi da vam ne daju posao ili da promene mišljenje o vama. Svesni ste da vam radi o glavi, ali ne znate šta da uradite da bi se to promenilo.

Sanjati da vi bacate vradžbine na nekoga
Ako u snu vi bacate vradžbine na nekoga, to znači da ćete se razočarati. Moguće je da ćete se nekome osvetiti i da ćete mu/joj naplatiti dug iz prošlosti. Bićete ubeđeni da ćete se zbog toga bolje osećati, ali doći ćete do poražavajućeg saznanja da vam je gore nego pre.

Sanjati da skidate vradžbine
Kada u snu skidate vradžbine, to ukazuje da ćete se vratiti na pravi put. Verovatno ćete shvatiti gde ste pogrešili i zamolićete za oproštaj one koje ste oštetili. Zbog toga ćete konačno osetiti mir i olakšanje koje će se pozitivno odraziti i na druge životne aspekte.

Sanjati da drugi skidaju vradžbine
San u kome vidite kako neko skida vradžbine je znak da će vas osoba koja vas je uvredila ili povredila zamoliti da mu/joj oprostite. Pokazaće vam da se pokajao/la zbog svojih reči ili dela, te ćete verovatno prihvatiti izvinjenje i pružiti mu/joj drugu šansu.

Sanjati da vas neko uči vradžbinama
Ukoliko ste sanjali da vas neko uči vradžbinama to implicira da ste iz očaja odabrali pogrešan način da rešite neki problem. Niste imali dovoljno ni vremena, ni strpljenja, a ni mudrosti da se time bavite, nego ste tu stvar „prelomili preko kolena“. Spremite se da snosite ozbiljne posledice svojih postupaka i potrudite se da što više minimalizujete štetu.

Sanjati da nekoga učite vradžbinama
Učiti nekoga vradžbinama u snu ukazuje na to da se plašite kako utičete na druge ljude, a posebno na vlastitu ili tuđu decu. Dobro je što imate taj osećaj odgovornosti i što se trudite da slušate savest, a ne nagone. Ako tako nastavite, s vremenom ćete i sami videti da niste napravili velike greške.

Sanjati da čitate o vradžbinama
Čitati o vradžbinama u snu znači da ste vrlo radoznala osoba. Moguće je da ćete u bližoj budućnosti odlučiti da upišete kurs ili obuku kako biste unapredili svoje znanje o oblasti koja vas interesuje. Nije isključeno da ćete zahvaljujući tome svoj hobi pretvoriti u posao i to sa tendencijom pristojne zarade.

Sanjati da pišete o vradžbinama
Pisati o vradžbinama u snu ukazuje na to da ste veoma maštovita i kreativna osoba, ali da svoj potencijal ne iskorištavate u dovoljnoj meri. Verovatno posao kojim se trenutno bavite ne zahteva od vas takav pristup, međutim, to nikako ne znači da svoje talente ne možete da usmerite na ono čime se bavite u slobodno vreme.

Tumačenje ovakvih snova zavisi od konteksta u kome su se odvijali, kao i od detalja koji su ih pratili.

Sanjati da ste bacili vradžbinu na simpatiju
Ako ste sanjali da ste bacili vradžbinu na osobu koja vam se na javi dopada to je znak da treba da mu/joj to priznate ili barem da ga/je pozovete na kafu, piće ili večeru. Ukoliko ne pokušate, nikada nećete saznati odgovor na pitanje da li se i vi njemu tj. njoj sviđate, tj. imate li šanse kod njega tj. nje.

Sanjati da ste bacili vradžbinu na partnera tj. partnerku
Baciti vradžbinu na partnera tj. partnerku u snu ukazuje na to da niste srećni sa njim tj. njom. Moguće je da nije ispunio/la neka vaša očekivanja i da ste zbog toga razočarani. Samo iskrenim razgovorom možete doći do rešenja tog problema.

Sanjati da je partner tj. partnerka bacila vradžbinu na vas
Ukoliko ste sanjali da je partner tj. partnerka bacio/la vradžbinu na vas to implicira da vam smeta što imate utisak da svima drugima poklanja više pažnje i svog slobodnog vremena nego vama. Ranije ste pokušali da suzbijete taj osećaj, jer niste želeli da pravite ljubomorne scene. Međutim, sada je postalo sve očitije da ste u pravu. San je znak da morate da mu/joj kažete šta vas muči.

Sanjati da ste bacili vradžbinu na bivšeg partnera tj. partnerku
Baciti vradžbinu na bivšeg partnera tj. partnerku ukazuje na to da nemate želju da mu/joj se vratite, ali da biste voleli da čujete da pati za vama. U pitanju je samo vaš ego i ništa drugo. Želeli biste da vam takva jedna vest podigne samopouzdanje koje su narušili neki drugi ljudi.

Sanjati da je bivši partner tj. partnerka bacio/la vradžbinu na vas
Kada sanjate da je bivši partner tj. partnerka bacio/la vradžbinu na vas to implicira da ste skloni da odgovornost za vlastite greške svaljujete na druge ljude. Nije se ceo kosmos urotio protiv vas pa zbog toga ne možete da napredujete, nego vi niste ništa naučili iz grešaka koje ste pravili u prošlosti.

Sanjati da ste bacili vradžbinu na člana porodice
Baciti vradžbinu na člana porodice u snu znači da vam na javi smeta što ne želi da posluša vaš savet ili sugestiju. S obzirom na to da se radi o odrasloj osobi vi nemate prava da mu/joj namećete svoje mišljenje, odluke ili poteze. Savete delite samo onda kada ih neko od vas traži. U svakom drugom slučaju to se smatra zadiranjem u tuđu privatnost.

Sanjati da je član porodice bacio vradžbinu na vas
Ako ste sanjali da je neko od članova porodice bacio vradžbinu na vas to implicira da vam se čini da vas bližnji iskorištavaju. Moguće je da ste im često na raspolaganju i to na uštrb vlastitih potreba, obaveza i želja. To mora da se promeni, a vi morate da konačno naučite da sebe stavite ispred svih drugih.

Sanjati da ste bacili vradžbinu na prijatelja tj. prijateljicu
Baciti vradžbinu na prijatelja tj. prijateljicu u snu ukazuje na to da mu/joj zavidite. Verovatno on tj. ona ima nešto o čemu vi maštate. To može biti dobar posao, velika primanja ili lep odnos sa voljenom osobom. Bilo kako bilo, trujući se negativnim emocijama nećete ništa postići. Bolje bi bilo da se ugledate na njega tj. nju, pa da i vi ostvarite ono što želite.

Sanjati da je prijatelj tj. prijateljica bacio/la vradžbinu na vas
Ukoliko ste sanjali da je prijatelj tj. prijateljica bacio/la vradžbine na vas to implicira da ste se udaljili. Moguće je da više nemate vremena da zajedno provodite po nekoliko sati dnevno i da vam nedostaju njegovi tj. njeni saveti i priče. Ma koliko obaveza imali, potrudite se da ostavite nekoliko sati nedeljno da se makar telefonom čujete sa njim tj. njom.

Sanjati da ste bacili vradžbinu na neprijatelja
Baciti vradžbinu u snu na nekoga koga na javi smatrate neprijateljem ili suparnikom tj. suparnicom ukazuje na to da ga/je se plašite. Verovatno je pokazao/la više mudrosti ili smelosti da vam nanese štetu, a vi niste odgovorili na pravi način. Razmislite o promeni taktike, jer ova koju trenutno koristite očito ne deluje.

Sanjati da je neprijatelj bacio vradžbinu na vas
Ako ste sanjali da je neprijatelj ili suparnik/ca bacio/la vradžbinu na vas to implicira da ste paranoični. Čini vam se kako vam mnogi ljudi žele naneti štetu. Međutim, budite sigurni da se ne okreće ceo svet oko vas i da niste baš svima u fokusu interesovanja.

Sanjati da ste bacili vradžbinu na nepoznatu osobu
Baciti vradžbinu na nepoznatu osobu u snu znači da vam je dosadno. Verovatno ste zapali u dosadnu kolotečinu i da vam je svaki dan isti. Ništa se značajno neće dogoditi ukoliko nastavite da svaki slobodan trenutak provodite pored televizora.

Sanjati da je nepoznata osoba bacila vradžbinu na vas
Ukoliko ste sanjali da je nepoznata osoba bacila vradžbinu na vas moguće je da ćete na javi doživeti neki peh. Nije isključeno da ćete se uspavati i zakasniti na posao ili na važan sastanak.

Sanjati da ste bacili vradžbinu na slavnu osobu
Baciti vradžbinu na poznatu tj. slavnu osobu u snu znači da ćete poželeti da imate nešto što vam je nedostupno. Moguće je da će vam se dopasti neko ko već ima emotivnog partnera tj. partnerku.

Sanjati da je slavna osoba bacila vradžbinu na vas
Ovakav san, u najopštijem smislu, znači da sebi pridajete mnogo veći značaj nego što stvarno imate. „Spustite se na zemlju“, kako to drugi ne bi učinili na vrlo bolan i sramotan način.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro slušali, pravili, bacali ili skidali vradžbine, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija vradžbine

Vradžbina (magija) je veština kojom se pomoću manipulacije stiču natprirodne moći i sposobnosti.