Šta znači sanjati vrata?

Sanjati otvorena vrata
Ako u snu vidite otvorena vrata, to upozorava da se čuvate lopova i siledžija. Moguće je da nećete voditi računa o sebi i da ćete vredne stvari ostavljati svima na dohvat ruke. Nećete proveravati da li ste zaključali kuću/stan i kola pa se može desiti da će vas neko opljačkati.

Drugo značenje je da imate podršku porodice. Oni ne žele da vas sputavaju u životu i slažu se sa većinom odluka koje donesete. Olakšavajuća okolnost je ta što znate da imate gde da se vratite u slučaju da pogrešite.

Sanjati zatvorena vrata
Ukoliko u snu vidite zatvorena vrata, to označava razočaranje. Verovatno osobe u koje ste se uzdali neće ispuniti vaša očekivanja. Ostaćete sami u svojim dilemama i bićete zbunjeniji nego ikad. Mnogo ćete lutati i praviti greške iz kojih ćete u budućnosti izvući korisne pouke.

Sanjati razlupana vrata
Kada u snu vidite razlupana vrata, to implicira da ćete nekoga naljutiti. Moguće je da ćete terati po svom i pokušati druge da ubedite u ono sa čim se ne slažu. Imaćete agresivan nastup koji će mnoge odbiti zbog čega će postati neprijatni prema vama.

Sanjati vrata sa nekim natpisom
Ako u snu vidite vrata sa nekim natpisom, to simbolizuje sreću. Verovatno želite da kupite ili da iznajmite stan, ali do sada niste našli ništa što je uskladu sa vašim finansijama. Kada se najmanje budete nadali, pružiće vam se prilika koju ćete oberučke iskoristiti.

Sanjati obijena vrata
Ukoliko u snu vidite obijena vrata, to znači da će neko pokušati da vam omete planove. Moguće je da se radi o bivšem partneru/partnerki koji/a ne želi da se pomiri sa činjenicom da više niste zajedno. Učiniće sve da vas da vas ubedi da mu/joj se vratite, ali vi nećete popustiti.

Sanjati da skidate vrata
Kada u snu skidate vrata, to označava dobar glas. Verovatno ćete čuti vest kojoj ste se nadali. Ona se može ticati posla, ljubavi ili porodice. U svakom slučaju, bićete prijatno iznenađeni i nestrpljivo ćete iščekivati dalji tok događaja.

Sanjati da drugi skidaju vrata
San u kome vidite kako neko skida vrata je znak da će vas obradovati bliska osoba. Moguće je da će član porodice, partner tj. partnerka ili neko od prijatelja postići uspeh zbog koga ćete biti ponosni na njega tj. nju.

Sanjati da postavljate vrata
Postavljati vrata u snu ukazuje na to da vam nedostaje privatnosti. Verovatno neko pokušava da vam nametne svoje želje, potrebe, mišljenje i odluke i da vam to smeta. Nema lepog načina da mu/joj ukažete na to, osim da budete brutalno iskreni.

Sanjati da drugi postavljaju vrata
Videti u snu kako neko postavlja vrata znači da će se neko distancirati od vas. Pitaćete se o čemu se radi, ali sami nećete moći da dođete do odgovora. Moraćete da skupite hrabrost i da otvoreno razgovarate o tome.

Sanjati da kupujete vrata
Kupovati vrata u snu simbolizuje veliku promenu u životu. Možda ćete upisati fakultet, pronaći ili promeniti posao ili, pak, promeniti mesto stanovanja. Osobe koje su u vezi ili braku bi mogle odlučiti da napuste partnera tj. partnerku nakon što shvate da nisu srećni.

Sanjati da prodajete vrata
Prodavati vrata u snu znači da ćete pustiti novu osobu u svoj život. To ne mora nužno da bude neko ko vam se dopada, nego može biti i poznanik tj. poznanica sa kojim tj. kojom imate mnogo toga zajedničkog. U svakom slučaju, nećete se pokajati zbog te odluke.

Sanjati da ste ukrali vrata
Ukrasti vrata iz prodavnice ili sa nečije kuće u snu ukazuje na zavist. Moguće je da u vašem bližem okruženju postoji neko ko ima ono o čemu vi maštate. Možda je to dobar posao, solidna primanja ili lep odnos sa voljenom osobom. Umesto što se trujete tim negativnim emocijama trebalo bi da se i vi više potrudite da postignete ono što želite.

Sanjati da vam je neko ukrao vrata
Ako ste sanjali da vam je neko ukrao vrata to implicira da će vas neko zavesti. Pomislićete da bi vaš život bez njega tj. nje bio potpuno besmislen. Popustiće sve vaše kočnice i potpuno ćete se predati  njemu tj. njoj ne razmišljajući o tome da li su mu/joj namere iskrene ili ne.

Sanjati da ste nekome razbili vrata
Razbiti nekome vrata u snu ukazuje na to da ne možete da naterate nekoga da vas voli, ukoliko on tj. ona to ne oseća. Trudeći se da određenu osobu zadržite pored sebe činite i sami sebi medveđu uslugu. Ostajati u vezi ili braku koji nema budućnost nikad ne može da donese ništa dobro.

Sanjati da vam je neko razbio vrata
Ukoliko ste sanjali da vam je neko razbio vrata to implicira da će vam se udvarati osoba koja vam se ne dopada ili osoba za koju pouzdano znate da ima partnera tj. partnerku. Pokušaćete da mu/joj na lep način pokažete da niste zainteresovani, međutim, neće vas shvatiti na pravi način, pa ćete morati da budete brutalno iskreni.

Sanjati da kucate na vrata
Kucati nekome na vrata u snu znači da bi trebalo da iskoristite mogućnosti koje su vam trenutno na raspolaganju. Ako nastavite da propuštate šanse sigurno ćete se u budućnosti pokajati.

Sanjati da vam neko kuca na vrata
San u kome vam neko kuca na vrata simbolizuje pretnju. Zapitajte se zbog čega tj. zbog koga se osećate nesigurno.

Sanjati da ne možete da otključate vrata
Ako ste sanjali da ne možete da otključate vrata to znači da ste u nekoj vrsti blokade. Moguće je da ste u situaciji koja vam ne daje mnogo izbora. Moraćete da donesete neke vrlo teške odluke. Međutim, vreme će pokazati da niste napravili grešku.

Sanjati da ne možete da otvorite vrata
Kada sanjate da ne možete da otvorite vrata to implicira da vas je strah da se suočite sa nekim problemom. Ne rešavate ga, nego ga uporno gurate pod tepih u nadi da će se neko drugi time pozabaviti ili da će vreme učiniti svoje. Ovog puta vreme vam nije saveznik nego neprijatelj.

Sanjati da ne možete da zaključate vrata
Ukoliko ste sanjali da ne možete da zaključate vrata to znači da ćete uskoro morati da stavite tačku na neki problem koji vas muči duže vreme. Znate šta treba da radite, ali vam nedostaje hrabrosti da to i učinite. Ta promena podrazumeva izlazak iz vaše zone komfora, međutim, nemate baš mnogo mogućnosti da birate.

Sanjati da ne možete da pronađete vrata neke prostorije ili objekta
Ovakav san ukazuje na manjak slobode. Moguće je da ste u vezi sa vrlo ljubomornom osobom i da vas njegovo tj. njeno ponašanje guši i frustrira. Druga mogućnost jeste da se bavite poslom koji vas ne ispunjava. Samo vi možete da promenite svoj život i da ga učinite onakvim kakav želite da bude.

Sanjati da gledate kroz špijunku na vratima
Gledati kroz špijunku na vratima ukazuje na to da bi vas vaša radoznalost mogla dovesti u ozbiljne probleme. Nemojte da se bavite tuđim životom, kada ni svoje probleme niste u stanju da rešite. Pre nego što odlučite da otračate nekoga zapitajte se da li biste voleli da ste na njegovom tj. njenom mestu.

Tumačenje može da se razlikuje i u zavisnosti od toga kakva ste vrata u snu videli.

Sanjati mala vrata
San u kome vidite veoma mala vrata ukazuje na to da je pred vama dug i trnovit put ka uspehu. Moraćete da se suočite sa raznim problemima i izazovima. Zato je važno da budete hrabri, strpljivi i istrajni.

Sanjati velika vrata
Ako ste u snu videli vrlo velika vrata to implicira da će vam se u bližoj budućnosti dogoditi vrlo lepa promena. Moguće je da ćete ostvariti uspeh u karijeri ili privatnom životu. U svakom slučaju imaćete mnogo razloga za slavlje.

Sanjati crna vrata
Crna vrata u snovima simbolizuju neizvesnost. Verovatno se plašite kako će se određene odluke koje ste nedavno doneli reflektovati na vaš dalji život.

Sanjati bela vrata
Bela vrata u snovima ukazuju na dobru odluku. Moguće je da ćete se konačno ohrabriti da napravite neku promenu u svom životu i da će vreme pokazati da ste dobro postupili.

Sanjati smeđa (braon) vrata
Ukoliko ste u snu videli smeđa tj. braon vrata to implicira da ste zapali u dosadnu kolotečinu i da vam je svaki dan isti. Ništa se značajno neće promeniti ukoliko nastavite da svako veče provodite pored televizora.

Sanjati crvena vrata
Crvena vrata u snovima simbolizuju radosne trenutke koje biste u bližoj budućnosti mogli da doživite. Nemojte da odbijete poziv osobe koju dugo niste videli, jer će vam saopštiti neke uzbudljive vesti.

Sanjati plava vrata
Kada u snu vidite plava vrata to implicira da ćete morati da izađete iz svoje zone komfora ukoliko želite da postignete nešto više u svom životu. Neka vas strah od neuspeha ne sprečava da pokušate da ostvarite uspeh.

Sanjati staklena vrata
Staklena vrata u snovima ukazuju na to da bi vam se otvorenost prema određenim ljudima mogla odbiti o glavu. Nije svaka priča za svačije uši, zato pazite kome poveravate svoje tajne, planove i strahove.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, otvorili, zatvorili, skidali ili obili vrata, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija vrata

Vrata su pokretna struktura koja štiti ljude i imovinu u zatvorenom objektu.