Vrba – šta znači sanjati vrbu?

Sanjati da vidite vrbu
Ako u snu vidite vrbu, to označava da imate poštene odnose sa partnerima. Vi ste osoba koja se prema drugima ponaša onako kako biste želeli da oni vas tretiraju. Svoje obaveze ispunjavate na vreme pa svi vole da sarađuju sa vama. Zbog toga ćete imati posla sa ozbiljnim ljudima koji će se truditi da maksimalno iskoriste šanse koje im pružate.

Sanjati da stojite ispod vrbe
Ukoliko u snu stojite ispod vrbe, to simbolizuje sreću. Moguće je da ćete u narednom periodu imati uspeha u svemu što započnete. Bićete zadovoljni svojim životom i širićete dobro raspoloženje gde god da se pojavite.

Sanjati da sadite vrbu
Kada u snu sadite vrbu, to ukazuje da ćete na nekoga pozitivno uticati. Verovatno se radi o mlađoj osobi koju ćete usmeravati kako da ide kroz život. Trudićete se da joj svojim primerom pokažete kako bi trebala da se ponaša.

Sanjati da sečete vrbu
Ako u snu sečete vrbu, to implicira da vas očekuju tužni dani. Moguće je da ćete se rastati sa voljenom osobom. To ćete veoma teško podneti pa će vam trebati mnogo vremena da se vratite u normalu.

Sanjati vrbu kako se njiše na vetru
Ukoliko u snu vidite vrbu kako se njiše na vetru, to označava žalostan događaj. Verovatno ćete imati smrtni slučaj koji će vas pogoditi. Bliske osobe će vam pružiti podršku i trudiće se da vas ne ostavljaju samog/samu.

Sanjati da tučete nekoga vrbovom motkom
Kada u snu nekoga tučete vrbom, to znači da ćete biti nepravedni prema članu porodice. Moguće je da ćete ga/je optužiti za nešto što nije uradio/la. Nećete hteti da ga/je saslušate, već ćete mišljenje formirati na osnovu glasina čiju tačnost nećete proveriti. Izvinićete mu/joj se kada shvatite da ste pogrešili, ali vaš odnos neće biti kao pre.

Sanjati da palite vrbu
Dobar san. Sve vaše brige biće odnešene. Neki dugogodišnji problemi će se rešiti sami od sebe.

Sanjati da ložite vrbovo drvo kao ogrev
Loš san. Pokušavaćete da rešite neke probleme bezuspešno, ali sve će biti uzalud jer te probleme pokušavate rešiti na krivi način.

Sanjati da pravite vrbovu frulu ili pištu
Dobar period za sve što krenete da radite. Sve će vam ići od ruke, da ni sami nećete verovati da je to zaista tako.

Plesti košare ili nameštaj od vrbe u snu
Vaš trud biće primećen samo nastavite svojim tempom.

Sanjati da drugi sade vrbu
Videti u snu kako neko sadi vrbu znači da ćete upoznati osobu koja će vas oduševiti svojim znanjem, energijom i harizmom. Poželećete da što više vremena provedete sa njim tj. njom, jer ste ubeđeni da od takve osobe možete mnogo toga da naučite. Ukoliko je reč o nekome suprotnog pola nije isključeno da ćete se zaljubiti.

Sanjati da drugi seku vrbu
San u kome vidite kako neko seče vrbu ukazuje na to da ćete pomagati bliskoj osobi da se izvuče iz krize. Moguće je da će član porodice ili neko od prijatelja doživeti nešto vrlo neprijatno, a vi ćete se potruditi da na što lakši način i što pre prevaziđe te brige. Zajedničkim snagama ćete uspeti da postignete svoj cilj.

Sanjati da vas neko tuče vrbovom motkom
Ako ste sanjali da vas neko tuče vrbovom motkom to implicira da će vrlo lukava osoba uspeti da vas uvredi. Verovatno će neko potcenjivati vaš trud, rad i uspehe, te nećete moći da ostanete nemi na takve provokacije. Najgore što možete da uradite u toj situaciji jeste da steknete reputaciju agresivne i frustrirane osobe.

Sanjati da drugi pale vrbu
Ukoliko ste u snu videli kako neko pali vrbu to znači da će vas obradovati nečiji uspeh. Moguće je da će vam član porodice ili neko od prijatelja javiti da se ženi tj. udaje, da čeka prinovu ili da je ostvario/la nešto vrlo značajno na profesionalnom planu. Bićete ponosni na njega tj. nju i svima ćete pričati o tome. Nije isključeno da ćete pripremiti zabavu tj. druženje u njegovu tj. njenu čast.

Sanjati da drugi lože vrbovo drvo za ogrev
Ovakvi snovi, na žalost, imaju negativno značenje. Obično simbolizuju veće probleme u komunikaciji sa bliskom osobom. Ako se često svađate sa partnerom tj. partnerkom i nikako ne uspevate da pronađete zajednički jezik postoje realne šanse da ćete se razići. I jedno i drugo ćete patiti, ali ćete znati da je to bilo najbolje rešenje.

Sanjati da drugi prave vrbovu frulu
Kada u snu vidite kako neko pravi vrbovu frulu to implicira da ćete nekome pozavideti na nečemu. Moguće je da vaš poznanik tj. poznanica ima ono o čemu vi maštate, poput dobro plaćenog posla ili lepog odnosa sa voljenom osobom. Umesto što mu/joj zavidite trebalo bi da se ugledate na njega tj. nju.

Sanjati da drugi pletu košare ili nameštaj od vrbe
Videti u snu kako neko plete košare ili nameštaj od vrbe znači da ćete pomoći nekome da napreduje. Verovatno će u vašu firmu doći mlađi kolega tj. kolegica, pa ćete se potruditi da ga/je što bolje uputite u posao. Biće vam vrlo zahvalan tj. zahvalna, ne samo na tome što mu/joj pomažete u radu, nego i zbog toga što ste zauzeli kolegijalan i prijateljski stav.

Sanjati da se penjete na vrbu
Penjati se na vrbu u snu simbolizuje dosadu. Moguće je da ste zapali u dosadnu kolotečinu i da vam je svaki dan isti. Verovatno niste zadovoljni profesionalnim ili privatnim delom svog života. Ništa značajno se neće dogoditi ukoliko nastavite da svaki slobodan trenutak u danu provodite pored televizora. Promenu morate da podstaknete sami.

Sanjati da se drugi penju na vrbu
San u kome vidite kako se neko penje na vrbu ukazuje na to da će vas iznenaditi neke odluke ili postupci osobe koju poznajete. Nikako nećete moći da shvatite zašto radi to što radi, ali ne želite da mu/joj se mešate u život, pa nećete ni postavljati nikakva pitanja. Najbolja je odluka da se ne petljate u tuđe odluke, jer ne biste želeli da se drugi petljaju vama u život.

Sanjati da skačete sa vrbe na zemlju
Skakati sa vrbe na zemlju u snu znači da biste u bližoj budućnosti mogli povući neki vrlo rizičan potez. Moguće je da ćete veću sumu novca uložiti u nešto što nema velike šanse da donese dobre rezultate. Ukoliko ne želite da se suočite sa stresom ili neizvesnošću razmislite još jednom o ideji koja vam se „vrzma“ po glavi.

Sanjati da drugi skaču sa vrbe na zemlju
Ako ste sanjali kako neko skače sa vrbe na zemlju to implicira da biste mogli doći u sukob sa bliskom osobom zbog različitog pristupa nekom zajedničkom problemu. Možda će vas povrediti to što je novac iz zajedničkog budžeta tajno potrošio/la na nešto što smatrate nepotrebnim. Pokušajte da prevaziđete taj problem kako se jaz među vama ne bi produbio.

Sanjati da skačete sa vrbe u vodu
Skakati sa vrbe u vodu u snu znači da ćete dobiti primamljivu poslovnu ponudu koja će od vas zahtevati da promenite neke životne navike, stil ili čak mesto boravka. Moraćete dobro da razmislite o tome šta želite.

Sanjati da drugi skaču sa vrbe u vodu
Ovakav san ukazuje na to da će vam bliska osoba saopštiti neku dilemu. Verovatno se član porodice, partner tj. partnerka ili neko od vaših prijatelja nalazi na životnoj prekretnici i ne zna kojim putem da krene. Potrudićete se da zajedno sagledate sve aspekte te situacije i da pronađete neko rešenje.

Sanjati da ste pali sa vrbe
Pasti sa vrbe u snu znači da biste se mogli suočiti sa finansijskim problemima. Moguće je da će vaši troškovi premašiti prihode, te ćete morati da počnete da razmišljate o pozajmici ili o dodatnom poslu. Ova druga opcija je bolja, jer vam niko neće dati novac pod uslovima koji vama odgovaraju.

Sanjati da je neko drugi pao sa vrbe
Kada sanjate da je neko pao sa vrbe to implicira da će vaš poznanik tj. poznanica doživeti bankrot. Verovatno se to moglo naslutiti sudeći po njegovim tj. njenim postupcima u poslednje vreme. Niste ljubitelj bahaćenja i trošenja para na luksuz, zato vam njegove tj. njene odluke nikako nisu jasne. Štaviše, smatrate ih nerazumnim, pa vas ni taj njegov tj. njen „pad“ neće iznenaditi.

Sanjati da se grana vrbe pod vama slomila
Ako ste sanjali da se grana vrbe polomila pod vama to znači da biste mogli izgubiti zaštitu ili sigurnost. Moguće je da će bliske osobe prestati da vas podržavaju u tome što radite ili da ćete izgubiti nekoga na koga ste uvek mogli da se oslonite.

Sanjati da postavljate ljuljašku na vrbu
Postavljati ljuljašku na vrbu u snu simbolizuje srećne trenutke na javi. Verovatno ćete pripremiti zabavu ili druženje sa članovima porodice i bliskim prijateljima. To će vam pomoći da „napunite baterije“ kako biste se lakše suočili s izazovima koji vam predstoje.

Sanjati da drugi postavljaju ljuljašku na vrbu
Ovakav san ukazuje na to da biste zbog poslovnih ili nekih drugih obaveza mogli propustiti večeru ili druženje sa dragim ljudima.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, sadili, sekli ili stajali ispod vrbe, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija vrbe

Vrba je listopadno drvo sa izduženim listovima iz porodice Salicaceae.