Šta znači sanjati vreme?

Sanjati lepo vreme
Ako sanjate lepo vreme, to simbolizuje prijateljstvo. Moguće je da ćete se zbližiti sa osobom koju ste skoro upoznali. Imaćete brojne teme za razgovor i u njegovom/njenom društvu će vam biti prijatno. Skoro svaki dan ćete se viđati pa ćete postati nerazdvojni/e.

Sanjati ružno vreme
Ukoliko je u vašem snu ružno vreme, to upozorava da vam neko radi o glavi. Verovatno ste okruženi zlobnim ljudima koji jedva čekaju da drugima smeste sa ciljem da sebe uzdignu i pokažu u najboljem svetlu. Svoju sreću grade na tuđoj nesreći i ni od čega ne prezaju pa biste trebali da budete oprezni.

Sanjati da vam vreme brzo prolazi
Kada vam u snu vreme brzo prolazi, to poručuje da ništa ne stižete. Moguće je da imate previše obaveza i da sebi ne možete da priuštite da malo usporite i uživate u lepim stvarima koje vam se dešavaju. Stalno negde žurite i imate prezauzet raspored u koji ne možete da ubacite drage ljude i aktivnosti kojima volite da se bavite.

Sanjati da vam vreme sporo prolazi
Ako vam u snu vreme sporo prolazi, to implicira da se uzalud nadate. Vi ste osoba koja uvek čeka idealan trenutak da bi nešto započela. Planirate da vežbate od ponedeljka, da učite od sutra, da obučete omiljenu haljinu kada smršate, itd. Ne shvatate da morate odmah da se aktivirate, jer, u suprotnom, nikada nećete biti zadovoljni.

Sanjati da se vreme menja
Kada se u snu vreme menja, to znači da sa vama neko igra toplo-hladno igrice. Verovatno se radi o osobi koja ni sama ne zna šta hoće. U jednom trenutku vam se čini da vas voli najviše na svetu, dok se u drugom ponaša kao da ste stranci. Nećete još dugo moći to da trpite pa ćete mu/joj postaviti ultimatum da se promeni ili ćete ga/je napustiti.

Tumačenje ovakvih snova zavisi od konteksta u kome su se odvijali, kao i od detalja i osećaja koji su ih pratili.

Sanjati da je vreme stalo
Ukoliko ste sanjali da je vreme stalo to je znak da morate što pre da se posvetite rešavanju problema koji predugo „gurate pod tepih“. Nadali ste se da će neko drugi da se time pozabavi ili da će on s vremenom nestati. Međutim, niti vam je vreme saveznik u ovom trenutku, niti će bilo ko drugi da se bavi time. „Zasučite rukave“ i uradite ono što je neophodno kako bi vam budućnost bila lepša.

Sanjati da putujete kroz vreme
Ako ste sanjali da možete da putujete kroz vreme to implicira da ste vrlo kreativna osoba, ali da svoj talenat ne iskorištavate u dovoljnoj meri. Moguće je da vaš trenutni posao ne zahteva dozu inovativnosti i maštovitosti. Međutim, to nije znak da darove koje posedujete ne možete da usmerite na bavljenje hobijem. Možda to jednog dana postane dobar izvor prihoda ili, čak, stalno zanimanje.

Sanjati da možete da vratite vreme
Kada sanjate da možete da vratite vreme to znači da svesno živite u zabludi. Verovatno verujete nečijim obećanjima, a dobro znate da se ona neće ispuniti. Dali ste mu/joj mnogo vremena i prostora da ih ispuni, međutim, to se nije dogodilo. Sada je trenutak da to sve ostavite iza sebe i da počnete da živite onako kako želite.

Sanjati da neko drugi može da vrati vreme
Ukoliko ste se u snu uverili da neko može da vrati vreme to implicira da ste se oslonili na druge ljude prilikom rešavanja vašeg problema. Moguće je da ste ga prebacili članovima porodice tj. roditeljima, partneru tj. partnerki ili prijateljima. Međutim, ne možete da sedite skrštenih ruku i da čekate šta će da se dogodi, nego morate i sami da se potrudite da prevaziđete taj izazov.

Sanjati da šetate po lepom vremenu
Šetati po lepom vremenu u snu je znak da bi trebalo da uvedete više fizičkih aktivnosti u svoju svakodnevnicu. U poslednje vreme ste se ulenjili, pa ni do trafike ne želite da odete pešice. To može negativno da se odrazi i na vaše fizičko, ali i na mentalno zdravlje. Pokrenite se pre nego što bude prekasno.

Sanjati da šetate po ružnom vremenu
Ako ste sanjali da šetate po ružnom vremenu to implicira da ste uporni. Osoba ste koja nikad ne odustaje ni od čega, nego se trudite da rešite svaki problem i da se izborite sa svakim izazovom koji život stavi pred vas. Energija koju posedujete je na zavidnom nivou, samo je važno da je usmerite na pravu stranu, tj. u ono od čega ćete imati koristi.

Sanjati da vam je vreme pokvarilo planove
Ovakav san ukazuje na to da ste skloni da svaku svoju ideju osudite na propast, čak i pre nego što pokušate da je realizujete. Problem je u manjku samopouzdanja, tj. o duboko ukorenjenim kompleksima koji vam ne daju da napredujete. Ako se pozabavite tim problemom, svaki segment vašeg života će se poboljšati.

Sanjati da se žalite na vreme
Žaliti se na vreme u snu znači da prečesto tražite izgovore za lenjost. Moguće je da ste zanemarili neke obaveze ili da se ne družite sa dragim ljudima samo zato što vas mrzi da se pokrenete. Lažete i sebi i drugima da nemate vremena ni za šta, a stvar je mnogo jednostavnija – vi ne želite da se aktivirate i da nešto promenite.

Sanjati da se drugi žale na vreme
San u kome vam se neko žali na vreme ukazuje na to da ćete imati priliku da razgovarate s osobom koja često kuka nad svojom sudbinom. Slušaćete ga/je šta govori i poželećete da mu/joj kažete u čemu greši, ali ćete odustati od toga jer ne želite da ulazite u konflikt sa njim tj. njom.

Sanjati da vas vreme čini srećnim
Kada sanjate da vas je lepo vreme učinilo srećnim tj. srećnom to implicira da ste optimista. Vi uvek verujete u bolje sutra i ne smatrate to floskulom ili frazom. Ne volite da provodite vreme sa ljudima koji u svemu vide neki problem, nego se trudite da budete zadovoljni onim što imate i da uvek težite da postignete više.

Sanjati da vas vreme čini depresivnim
Ukoliko ste sanjali da vas vreme čini depresivnim i tužnim to znači da vam je potreban mir i odmor. Moguće je da trenutno prolazite kroz vrlo buran period svog života. Mnogo toga vam se dogodilo i morate da se izborite sa raznim izazovima. Na sreću, to neće još dugo da potraje, pa ćete uskoro moći da odahnete i da se opustite.

Sanjati da ste zbog vremena umorni i razdražljivi
Ako ste sanjali da ste zbog vremena umorni i razdražljivi to implicira da ne bi trebalo da ćutite o onome što vas muči. To nikako ne znači da treba da se poveravate svakome sa kime imate priliku da se sretnete, nego da bi trebalo da ponekad ispričate svoje probleme osobi kojoj verujete. Možda vam neko da konstruktivan savet ili vam barem razjasni neke dileme koje vas duže vreme muče.

Sanjati da gledate vremensku prognozu na televiziji
Gledati vremensku prognozu na televiziji u snu znači da će vas neko ubediti da treba da odustanete od ideje koja ne donosi rezultate i da je vreme da se okrenete konstruktivnijim stvarima u svom životu. Odluka da ga/je poslušate je sasvim ispravna i ne treba da vas muči kako će se odraziti na vašu budućnost.

Sanjati da slušate vremensku prognozu na radiju
Slušati vremensku prognozu na radiju u snu ukazuje na to da ćete se suočiti s iznenadnim problemom. Moguće je da ste neki plan razradili do svakog detalja, međutim, dogodiće se nešto nepredviđeno, pa ćete morati sa time da se borite „u hodu“. Neka vas to ne obeshrabri, jer će vaša ideje u budućnosti doneti rezultate.

Sanjati da čitate vremensku prognozu u novinama
Čitati vremensku prognozu u novinama u snu znači da ćete se vratiti u detinjstvo. Verovatno će vas neki događaj podsetiti na davno prošlo vreme. Shvatićete da ste još uvek prilično nostalgični kada je to u pitanju. Međutim, imajte u vidu da je i sadašnjost donela mnoge srećne trenutke.

Sanjati da pišete vremensku prognozu
Ako ste sanjali da pišete vremensku prognozu to implicira da želite da uspostavite kontrolu nad svojim životom. Čini vam se da su mnoge stvari krenule u smeru koji vam ne odgovara. Dobro je što ste svesni toga i što imate i hrabrosti i snage da pokušate nešto da promenite. Na sreću, imate veliku podršku dragih ljudi, što je u takvim trenucima od presudnog značaja.

Sanjati da vodite vremensku prognozu na televiziji ili radiju
Kada sanjate da vodite vremensku prognozu na radiju ili televiziji to znači da biste u bližoj budućnosti mogli da se odlučite na promenu fakulteta, posla ili zanimanja. Verovatno ste shvatili da vam ono čime se trenutno bavite ne donosi ni materijalnu, niti moralnu satisfakciju, pa ćete se potruditi da pronađete ono što vas ispunjava i od čega možete pristojno da živite.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko je vreme skoro bilo lepo, ružno ili promenljivo, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija vremena

Vreme je nepovratni sled koji se proteže prema nazad i prema napred. Takođe se definiše kao trenutno stanje atmosfere na nekom prostoru.