Šta znači sanjati vreteno?

Sanjati da vidite vreteno
Ako u snu vidite vreteno, to simbolizuje prijatne događaje. Moguće je da ćete se u narednom periodu radovati i da ćete biti zaokupljeni planiranjem proslava poput: veridbe, svadbe, krštenja, useljenja, itd. Želećete da sve ispadne savršeno pa ćete danima razmišljati o sitnicama koje ranije niste ni primećivali.

Sanjati da nosite vreteno
Ukoliko u snu nosite vreteno, to označava uspeh. Verovatno ćete raditi više poslova ili učiti nove stvari kako biste mogli da napredujete. Zacrtaćete sebi cilj koji će se odnositi na bolje radno mesto, veću platu, itd. i učinićete sve da ga ostvarite. Nećete sedeti skrštenih ruku i zadovoljiti se uslovima koje bi mnogi, bez razmišljanja, prihvatili.

Sanjati da neko drugi nosi vreteno
Kada u snu neko drugi nosi vreteno, to implicira da ćete biti nezadovoljni. Moguće je da ćete imati utisak da svi, osim vas, napreduju. Iz nekog razloga, vaše sposobnosti neće doći do izražaja, ali za to ćete kriviti društvo ne trudeći se da otkrijete šta biste kod sebe mogli da ispravite.

Sanjati da ste polomili vreteno
Ako u snu polomite vreteno, to znači da ćete na poslu ili kod kuće imati smetnje. Može se desiti da će vam se neki uređaj pokvariti i da nećete moći da završite ono što ste isplanirali. Bićete jako nervozni i ništa drugo nećete raditi jer ćete konstantno razmišljati o tome kako ćete prekršiti dogovor.

Sanjati da prodajete vreteno
Kada u snu prodajete vreteno, to ukazuje da ćete se rešiti viška stvari. Vi ste osoba koja ne podnosi nered pa prodajete, poklanjate ili bacate sve što ne koristite. Vaša parola je: „manje je više“ zbog čega često dolazite u sukob sa ukućanima koji tvrde da će im sve to jednog dana zatrebati.

Sanjati da je neko drugi polomio vreteno
San u kome vidite kako je neko polomio vreteno je znak da vas određena osoba na javi sabotira. Moguće je da u bližem okruženju postoji neko ko vam zavidi na privatnom ili profesionalnom uspehu i da se trudi da vam nanese štetu. Možete u tome da ga/je sprečite, samo ukoliko na vreme uočite o kome, tj. o čemu se radi.

Sanjati da ste kupili vreteno
Kupiti vreteno u snu ukazuje na to da biste u bližoj budućnosti mogli krenuti u realizaciju ideje koja vam je dugo na pameti. Verovatno ste se do sada plašili da se uhvatite u koštac sa time, međutim, uskoro ćete prepoznati pravi trenutak i krenućete u „akciju“. Ako budete uporni, strpljivi i hrabri rezultati neće izostati.

Sanjati da ste dobili vreteno
Ukoliko ste sanjali da vam je neko poklonio vreteno to implicira da ste dozvolili da vas ljudi iskorištavaju. Doveli ste se u situaciju da ste svima na raspolaganju i to zato što ne umete da kažete „ne mogu“, „ne želim“ ili neću. Promenite svoj odnos prema drugim ljudima kako se u nekom momentu ne biste probudili kao nezadovoljna i nesrećna osoba.

Sanjati da ste nekome dali vreteno
Ako ste sanjali da ste nekome dali vreteno to znači da se previše oslanjate na druge ljude. Očekujete od članova porodice, partnera tj. partnerke ili prijatelja da su vam stalno na raspolaganju i da vam ispunjavaju sve želje i hirove. Ukoliko tako nastavite oteraćete od sebe sve osobe do kojih vam je stalo.

Sanjati da ste ukrali vreteno
Ukrasti vreteno iz prodavnice ili radnje u snu ukazuje na to da ne bi trebalo da se upuštate u rizične poslove zato što se u takvim opasnim situacijamana ne snalazite baš najbolje. Ako se budete ponašali hazarderski sigurno ćete „izvući deblji kraj“.

Kada sanjate da ste ukrali vreteno od nekoga to implicira da ćete nepromišljenim odlukama, potezima ili rečima povrediti ili razočarati dragu osobu. Neko će o vama potpuno promeniti mišljenje i to će vas zaboleti.

Sanjati da vam je neko ukrao vreteno
Ukoliko ste sanjali da vam je neko ukrao vreteno to znači da u bližem okruženju postoji osoba koja konstantno minimalizuje vaš trud, rad i znanje. Dozvoljava sebi da nipodaštava sve ono čime se vi ponosite. Najgore što možete da uradite jeste da na takve opaske reagujete agresivno. Kada vas sledeći put bude vređao/la bolje bi bilo da mu/joj uzvratite osmehom jer će ga/je to još više zaboleti.

Sanjati da ste izgubili vreteno
Ako ste sanjali da ste izgubili vreteno to simbolizuje štetu. Moguće je da će vam se pokvariti automobil ili neki kućanski aparat, pa ćete morati da odvojite određenu sumu novca za popravku ili zamenu. Na sreću, trošak neće biti veliki, pa ćete moći da ga isplatite bez čekanja ili zaduživanja.

Sanjati da ste pronašli vreteno
Pronaći vreteno u snu ukazuje na dobitak. Možda će poslodavac odlučiti da vam poveća platu ili isplati kratkoročnu stimulaciju za trud i rad koji ulažete u posao. Druga mogućnost jeste nasledstvo, a treća dobitak u igrama na sreću. U svakom slučaju, čak i manja suma će vam dobro doći da „zakrpite rupe“ nastale usled hroničnog nedostatka novca.

Sanjati da namotavate pređu na vreteno
Namotavati pređu na vreteno u snu znači da vam je „srce na mestu“. Verovatno ste u nekoga ili nešto uložili mnogo vremena, truda i ljubavi, ali vam nije uzvraćeno na odgovarajući način ili nije donelo željene rezultate. To vas ne brine jer znate da ste dali sve od sebe i da se ne kajete zbog toga.

Sanjati da drugi namotavaju pređu na vreteno
San u kome vidite kako neko namotava pređu na vreteno ukazuje na to da će vas oduševiti snaga i hrabrost bliske osobe. Moguće je da član porodice ili neko od prijatelja prolazi kroz emocionalnu ili finansijsku krizu. Međutim, nije sebi dozvolio/la da padne ili da pati, nego se bori da se iz toga izvuče sa što manje štetnih posledica.

Sanjati da se igrate sa vretenom
Kada sanjate da se igrate sa vretenom to implicira da ste u poslednje vreme skloni tome da donosite nagle odluke. To će vam se u nekom momentu sigurno obiti o glavu. Zato bi trebalo da „stanete na loptu“, razmislite o situaciji u kojoj se nalazite i pokušate da pronađete izlaz iz toga, a da pri tome nanesete što manje štete svom mentalnom zdravlju ili, pak, budžetu.

Sanjati da se neko drugi igra sa vretenom
Videti u snu kako se neko igra sa vretenom ukazuje na to da biste uskoro mogli čuti informaciju koja će vas šokirati. Moguće je da će se odnositi na život vašeg prijatelja tj. prijateljice, kolege tj. kolegice ili poznanika tj. poznanice. Dugo će vam trebati da tu vest procesuirate, ali nemojte da je komentarišete sa drugima, jer nikad niste bili tip koji voli da se bavi tračanjem.

Sanjati da ste se uboli na vreteno
Ubosti se na vreteno u snu znači da ste zbunjeni situacijom u kojoj se nalazite. Najgore što možete da uradite jeste da donesete neku ishitrenu odluku ili povučete nagli potez. Ne libite se da se o tome posavetujete s osobom kojoj verujete. Drugačiji pogled na stvari bi mogao da vam razbistri sliku i da vam da neko dobro rešenje.

Sanjati da vas je neko ubo vretenom
Ako ste sanjali da vas je neko ubo vretenom moguće je da imate tajnog obožavaoca. U vašem okruženju postoji osoba kojoj se dopadate, ali vam to još uvek nije priznao/la. Razlog može da bude to što vi već imate partnera tj. partnerku ili što delujete nezainteresovano za njega tj. nju. Ukoliko obratite pažnju verovatno ćete brzo primetiti o kome, tj. o čemu se radi. Na vama je da odlučite da li ćete i šta preduzeti po tom pitanju.

Sanjati da ste nekoga uboli vretenom
Ubosti nekoga vretenom u snu znači da krijete svoje osećaje prema nekome. Moguće je da vam se određena osoba dopada, ali se trudite da se to ne primeti. Verovatno se plašite da mu/joj priznate o čemu se radi ili da ga/je barem pozovete na kafu, zato što niste sigurni da li imate šanse kod njega tj. nje. Jedno je sigurno – ako ne pokušate nikad nećete saznati da li ste u pravu ili ne.

Sanjati da vas je neko udario vretenom
Kada sanjate da vas je neko udario vretenom to implicira da ćete pristati na neobavezan flert s osobom suprotnog pola. Možda će on tj. ona pokušavati da vas nasmeje, a vama će to biti simpatično, pa ćete pristati na  njegovu tj. njenu „igru“. Ako ste u vezi ili braku, pazite da ne preterate.

Sanjati da ste nekoga udarili vretenom
Udariti nekoga vretenom u snu ukazuje na to da se trudite da privučete pažnju osobe koja vam se dopada. Do sada ste bili suptilni, pa su i rezultati bili „tanki“. Međutim, ukoliko ga/je pozovete na kafu velike su šanse da vas neće odbiti.

Sanjati da ste nekoga ubili vretenom
Ako ste sanjali da ste nekoga ubili vretenom to implicira da ste frustrirani ponašanjem bliske osobe. Možda partner tj. partnerka ne pokazuje spremnost na kompromis, niti volju da se bori za vašu vezu tj. brak. Ukoliko je tako nemojte da čekate da napravi neki potez, nego uradite ono što morate.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukolikoste skoro videli, nosili, polomili ili prodali vreteno, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija vretena

Vreteno je drveni štapić za namotavanje pređe.