Zabava – šta znači sanjati zabavu?

Sanjati da vidite zabavu
Ako u snu vidite zabavu, to poručuje da ste prezauzeti. Moguće je da ste prihvatili veliki broj obaveza pa nemate nimalo slobodnog vremena. Voleli biste da se opustite i da ne razmišljate o poslu, ali drugi se oslanjaju na vas i očekuju da sve završite.

Sanjati da prisustvujete zabavi
Ukoliko u snu prisustvujete zabavi, to upozorava da vas očekuje smrtni slučaj u okolini. Može se desiti da će preminuti osoba koja vam je dobro izgledala kada ste je poslednji put videli. Bićete iznenađeni što se njeno zdravstveno stanje iznenada pogoršalo pa će vas to podstaći da razmišljate o prolaznosti života.

Sanjati da se dobro provodite na zabavi
Kada u snu dobro provodite na zabavi, to ukazuje da imate samopouzdanje. Vi ste društvena i komunikativna osoba koja lako sklapa nova prijateljstva. Imate pozitivan stav prema životu i vaša energija privlači ljude pa ste zapaženi gde god da se pojavite.

Sanjati da se dosađujete na zabavi
Ako se u snu dosađujete na zabavi, to znači da ćete biti nezadovoljni. U narednom periodu sve što uradite će vam delovati bez veze i smatraćete da ste mnogo vremena protraćili na gluposti. Pitaćete se kako bi vaš život izgledao da ste napravili drugačije izbore, ali smatraćete da je sada kasno da krenete iz početka.

Sanjati da ranije odlazite sa zabave
Ukoliko u snu ranije odlazite sa zabave, to implicira da će vas neko iznervirati. Moguće je da ćete se na poslu ili kod kuće sukobiti sa osobom čije se mišljenje razlikuje od vašeg. Nikako nećete moći da pronađete zajednički jezik pa ćete se maksimalno truditi da ga/je ignorišete.

Sanjati kraj zabave
Kada u snu vidite kraj zabave, to poručuje da će vam odmor/raspust proleteti. Verovatno ćete morati da se vratite svakodnevnim obavezama od kojih ste se odvikli. Misli će vam biti daleko i trebaće mnogo vremena da vam se utisci slegnu.

Sanjati da ste pozvani na zabavu
Ako ste sanjali da vas je neko pozvao na zabavu to implicira da ste osoba koju mnogi vrlo rado vide u svom društvu. Zračite pozitivnom energijom i imate mnogo smisla za humor, pa vam zbog toga nije problem da se snađete u bilo kojem novom društvu ili novoj sredini.

Sanjati da ste nekoga pozvali na zabavu
Pozvati nekoga na zabavu ukazuje na to da gajite izvesne osećaje prema određenoj osobi, ali se plašite da mu/joj to priznate. Razlog može biti to što je zauzet/a ili što deluje nezainteresovano za vas. U svakom slučaju, trudite se da sakrijete osećaje i da ga/je izbegavate koliko god je to moguće.

Sanjati da ste odbili poziv na zabavu
Odbiti nečiji poziv na zabavu u snu znači da ste na javi svesno odlučili da se distancirate od nekih ljudi koji loše utiču na vaše raspoloženje. Moguće je da ste i sami depresivni nakon druženja sa njima i da razmišljate negativno baš kao i oni. Kako biste sačuvali svoje mentalno zdravlje i pozitivno raspoloženje nećete se neko vreme družiti sa njima.

Sanjati da je neko odbio vaš poziv na zabavu
Ako ste sanjali da je neko odbio vaš poziv na zabavu to implicira da se određena osoba na javi poigrava sa vama. Možda vam je obećao/la kule i gradove, ali nema nameru da održi datu reč. Verovatno ste i sami svesni toga i krajnje je vreme da nešto uradite po tom pitanju.

Sanjati da niste pozvani na zabavu na kojoj su svi vaši prijatelji
Ukoliko ste sanjali da samo vi niste pozvani na zabavu na kojoj su svi vaši prijatelji to znači da ste paranoični. Ponekad mislite da se ceo kosmos urotio protiv vas i da vam svi žele zlo. Istina je mnogo jednostavnija i mnogo surovija. Kada shvatite gde ste grešili i preuzmete odgovornost za svoje greške nešto ćete naučiti iz toga i sve će se promeniti na bolje.

Sanjati da ste na zabavi sa ljudima koje poznajete
Kada sanjate da ste na zabavi sa članovima porodice, prijateljima, poznanicima i slično to implicira da ste se uželeli druženja sa bliskim ljudima. Možda vas posao ili neke druge obaveze sprečavaju da više vremena provodite s onima koje volite. Vreme je da pravilno poredate prioritete kako se u budućnosti ne biste kajali zbog nekih svojih izbora.

Sanjati da ste na zabavi sa nepoznatim ljudima
Ako ste sanjali da ste na zabavi na kojoj ne poznajete nikoga to znači da se plašite da izađete iz svoje zone komfora i da zbog toga ne iskorištavate sve mogućnosti koje su vam na raspolaganju. Sada je trenutak da izađete iz „čaure“ u kojoj se duže vreme nalazite i da konačno počnete da živite.

Sanjati da plešete na zabavi
Plesati na zabavi u snu je dobar znak. Ovakvi snovi obično najavljuju neku dobru odluku ili ispravan potez na javi. Međutim, jako je važno da ta odluka ili korak budu plod razmišljanja i analiziranja i da ne budu doneseni ili povučeni preko noći. Dovoljno ste mudri da shvatite u kakvoj se poziciji nalazite.

Sanjati da svi osim vas plešu na zabavi
Ukoliko ste sanjali da svi na zabavi plešu osim vas to simbolizuje duboko ukorenjene komplekse koji vas sprečavaju da napredujete, kako u profesionalnom, tako i u privatnom životu. Kada se pozabavite time i konačno shvatite koliko vredite sve će krenuti na bolje i budućnost će vam biti lepša i kvalitetnija.

Sanjati da ste se napili na zabavi
Kada sanjate da ste se napili na zabavi to implicira da imate potrebu da se nekome svidite i da zbog njega/nje/njih postajete nešto što se vama samima ne dopada. Ako nastavite da se ponašate i da pričate onako kako drugi od vas očekuju sigurno ćete izgubiti vlastiti identitet. Tada ćete se verovatno dopadati svima osim sami sebi.

Sanjati da se bliska osoba napila na zabavi
Ako ste sanjali da se bliska osoba napila na zabavi to znači da bi trebalo da mu/joj oprostite grešku koju je napravio/la, prvenstvo zato što ste i sami u prošlosti mnogo grešili. Zašto ne možete da pređete preko nečega što je on tj. ona napravio/la, ako znate da ste vi radili i mnogo gore stvari?

Sanjati da ste prekinuli zabavu
Prekinuti zabavu u snu ukazuje na to da se nećete najbolje snaći na novom poslu, u novom društvu ili okruženju. Verovatno ćete želeti da se predstavite u najboljem svetlu, a trebalo bi da samo budete ono što jeste. Nemojte da glumite smo zato što želite da vas drugi vole i poštuju, nego pokažite da vi sami sebe volite i cenite.

Sanjati da je neko drugi prekinuo zabavu
Ukoliko ste sanjali da je neko prekinuo zabavu to implicira da ćete se naljutiti na osobu koja vam je saopštila loše vesti. Međutim, nije on tj. ona taj/ta koji treba da oseti vaš bes, nego onaj tj. ona na koga se te informacije odnose. Imajte to na umu pre nego što „zapucate na glasnika“.

Tumačenje može da se razlikuje i u zavisnosti od toga kakvu ste zabavu sanjali.

Sanjati rođendansku zabavu
Kada sanjate vlastitu rođendansku zabavu to implicira da bi trebalo mnogo više da cenite ono što imate u životu, umesto da žalite za onim što nemate. Vi imate dosta razloga da budete srećni, samo što niste u stanju da to vidite.

Sanjati tuđu rođendansku zabavu znači da ćete čuti dobre vesti. Moguće je da će vam neko od rodbine ili prijatelja javiti da se ženi tj. udaje ili da čeka prinovu.

Sanjati zabavu iznenađenja
Ako ste sanjali vlastitu zabavu iznenađenja to implicira da će neki vaši talenti, trud, rad ili znanje konačno biti prepoznati od strane „pravih“ ljudi. Nije isključeno da će vam neko ponuditi poslovnu saradnju koja će biti toliko dobra da nećete moći da je odbijete.

Ukoliko ste sanjali tuđu zabavu iznenađenja to simbolizuje lep ljubavni život. Ako ste trenutno sami moguće je da ćete u bližoj budućnosti upoznati osobu u koju ćete se vrlo brzo zaljubiti.

Sanjati dečju zabavu
Dečja zabava u snovima simbolizuje radost. Često ovakvi snovi ukazuju na to da ćete učvrstiti emocionalnu, prijateljsku ili rodbinsku vezu, što će uneti novu dimenziju vašem životu. Mir i harmonija je ono što vam duže vreme nedostaje.

Sanjati zabavu pod maskama (maskenbal)
Zabava pod maskama tj. maskenbal u snu znači da vas muči nešto, a da toga niste ni svesni. Možda se osećate inferiorno u odnosu na neke druge ljude, međutim, takvu ideju tj. razmišljanje treba što pre da napustite.

Sanjati studentsku zabavu
Studentska zabava u snu je znak da morate sami sebi da priznate da ste za neke stvari, jednostavno, prestari. Ne stoji vam da se sada ponašate kao da ste dete ili tinejdžer. Nema ništa loše u tome što želite da zadržite dete u sebi, ali ste vi počeli da preterujete.

Sanjati matursku (apsolventsku) zabavu
Maturska ili apsolventska zabava u snu ukazuje na to da ćete zbog situacije u kojoj ste se našli morati da se prisetite znanja ili veština koje ste davno stekli. Rešenje vašeg problema nalazi se u prošlosti.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, bili, zabavljali se, dosađivali ili ranije otišli sa zabave, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija zabave

Zabava je izraz za okupljanja čija je svrha druženje i razonoda.