Žaba – šta znači sanjati žabu?

Sanjati da vidite žabu u vodi
Ako u snu vidite žabu u vodi, to označava prevaru. Moguće je da će vam ljubavni ili poslovni partner obećati kule i gradove, ali ništa od toga neće ispuniti. Kada shvatite o čemu se radi, biće kasno jer ćete vi ispuniti vaš deo dogovora.

Sanjati da ste ubili žabu
Ukoliko u snu ubijete žabu, to implicira da ćete biti ljubomorni. Verovatno ćete smatrati da neko ugrožava vašu vezu, prijateljstvo ili radno mesto. Stalno ćete se nadmetati sa dotičnom osobom i trudićete se da dokažete da ste bolji od nje/ga.

Sanjati da čujete kreketanje žabe
Kada u snu čujete kreketanje žabe, to simbolizuje dobre vesti. Moguće je da ćete uraditi lekarski pregled i da će rezultati biti bolji nego što ste očekivali. Pošto brinete o svom zdravlju, pitaćete lekara za dodatne savete kojih ćete se pridržavati.

Sanjati više žaba u bari
Ako u snu vidite više žaba u bari, to ukazuje da ćete imati sreće u poslovima. Verovatno ćete biti posvećeni onome što radite pa rezultati neće izostati. Žrtvovaćete slobodno vreme, ali to je cena uspeha koju ćete morati da platite.

Sanjati malu žabu
Ukoliko u snu vidite malu žabu, to poručuje da će vam se ispuniti želja. Moguće je da ćete uskoro upoznati osobu koja će vam se dopasti pa ćete početi da izlazite. Ako ste u vezi ili u braku, sa partnerom/partnerkom ćete se slagati bolje nego ikada.

Sanjati veliku žabu
Kada u snu vidite veliku žabu, to znači da ćete biti tužni. Verovatno će vas pogoditi nečija životna priča i pokušaćete da uradite nešto za tu osobu. Biće vam teško što se oko vas dešavaju mnoge nepravde i što niste u stanju svima da pomognete i da ih zaštitite.

Sanjati da ste poljubili žabu
Ako u snu poljubite žabu, to ukazuje da niste površni. Vama spoljašnja lepota nije bitna, već partnera/partnerku i prijatelje birate na osnovu njihovih kvaliteta. Zanima vas suština, a ne forma pa ćete radije biti sami nego u lošem društvu.

Sanjati da jedete žablje batake
Kada u snu jedete žablje batake, to poručuje da volite da eksperimentišete. Vi ste svestrana osoba koja ima brojna interesovanja i stalno želite nešto novo da probate. Sa lakoćom nalazite zajedničke teme sa ljudima pa svi uživaju u vašem društvu.

Sanjati da ste okruženi žabama
Ukoliko ste u snu videli mnogo žaba, tj. ukoliko ste sanjali da ste okruženi žabama to implicira da niste sigurni u ispravnost izbora koje ste u prošlosti napravili. Nemate nikakve koristi od toga da se vraćate u prošlost, nego morate da budete fokusirani na budućnost kako ne biste propustili šanse koje vam predstoje.

Sanjati žabu u travi
Žaba u travi u snovima može da najavi novo, zanimljivo poznanstvo. Moguće je da ćete uskoro upoznati osobu sa kojom ćete se zbližiti, pa ćete postati vrlo dobri prijatelji. Nije isključeno da ćete vi njemu tj. njoj ili on tj. ona vama biti kum/a na svadbi ili krštenju.

Sanjati žabu na prozoru
Kada u snu vidite žabu na svom prozoru to implicira da ste dozvolili da vas predrasude sprečavaju da svoj život obogatite novim ljudima i iskustvima. Dobro je što imate svoj stav o mnogim stvarima, međutim, on vrlo često nije zasnovan na znanju ili iskustvu, nego na pretpostavkama. Kada biste to promenili, život bi vam postao i lepši i zanimljiviji.

Sanjati žabu pred vratima
Ako ste u snu videli žabu pred ulaznim vratima to znači da ste skeptik. Ova osobina je poželjna u profesionalnom životu, međutim, često se negativno odražava na prijateljske i ljubavne odnose. Nemojte ljudima da stavljate etiketu samo zato što se plašite da ih pustite u svoj život i da ih malo bolje upoznate.

Sanjati žabu u svom domu
Ukoliko ste u snu videli žabu u svom domu to implicira da se pitate da li ste ispravno postupili kada ste nekome dozvolili da vam se približi. Možda ste nedavno upoznali novog prijatelja tj. prijateljicu ili ste započeli emotivnu vezu. Ranija iskustva su vas naučila da sa ljudima treba biti oprezan, pa se plašite da ste tu osobu prebrzo pustili u svoj život.

Sanjati da ste zgazili žabu
Zgaziti žabu u snu ukazuje na to da bi trebalo da povedete više računa o svom zdravlju. Simptomi koje osećate neće nestati sami od sebe. Još je gore to što dijagnozu i lekove tražite na internetu ili u časopisima. Obratite se lekaru pre nego što se situacija zakomplikuje.

Sanjati da je žaba skočila na vas
Kada sanjate da je žaba skočila na vas to implicira da ćete se suočiti sa situacijom koja zahteva brzu reakciju. Moraćete da pažljivo odaberete svoj naredni postupak, kako se ne biste uvalili u još veći problem. Ne libite se da potražite savet od osobe kojoj verujete.

Sanjati da je žaba skočila na nekog drugog
Ovakav san ukazuje na to da ste zabrinuti za blisku osobu. Verovatno neko od vaših bližnjih ima problem, a vi ne znate kako da mu/joj pomognete. Ne zanemarujte značaj ljubavi i podrške koju mu/joj pružate.

Sanjati da držite žabu u rukama
Ukoliko ste sanjali da držite žabu u rukama to implicira da ćete se baviti nečim što se kosi sa vašim moralnim načelima. Moraćete to da uradite kako biste sačuvali posao ili obezbedili za sebe i bližnje bolju budućnost.

Sanjati da neko drži žabu u rukama
Videti u snu kako neko drži žabu u rukama znači da će vas zgroziti nečije ponašanje ili način na koji razmišlja. Shvatićete da sa tom osobom nemate ništa zajedničko.

Sanjati da vas je žaba ugrizla
Ako ste sanjali da vas je žaba ugrizla to simbolizuje manjak samopouzdanja koji vas sprečava da napredujete. Moguće je da je reč o duboko ukorenjenim kompleksima na kojima morate da poradite ukoliko želite bolju budućnost.

Sanjati da je žaba ugrizla nekog drugog
Ukoliko ste sanjali da je žaba ugrizla nekog drugog to implicira da ćete uzalud uveravati blisku osobu da mora da se „trgne“ i da menja neke stvari u životu kako bi bio/la srećniji/a i uspešniji/a. Na žalost, moraće sam/a da shvati koliko vredi i da počne da se ponaša u skladu sa time.

Sanjati da jedete živu žabu
Jesti živu žabu u snu ukazuje na to da ćete u budućnosti pogaziti neke svoje principe. Osoba ste koja ima čvrst stav o nekim stvarima i trudite se da se ponašate u skladu sa svojim uverenjima. Međutim, moguće je da će vas ljubav naterati da pređete preko toga i da postupite onako kako nikada ne biste verovali da je moguće.

Sanjati da drugi jedu živu žabu
San u kome vidite kako neko jede živu žabu znači da ne bi trebalo da „sudite knjizi po koricama“. Dajte šansu nekim ljudima da vam pokažu koliko vrede. Osim toga, budite sigurni da nemate prava da kritikujete neke njihove odluke ili poteze ukoliko se nikad niste našli u situaciji koja je njih zadesila.

Sanjati da kuvate žabu
Kuvati žabu u snu ukazuje na to da ste u zabludi. Moguće je da verujete da će neko ili nešto da se promeni na bolje. Pametnije bi bilo kada biste uradili sve što je potrebno da vi budete srećni, a ne da se oslanjate na to da će „vuk u nekom momentu promeniti dlaku“.

Tumačenje može da se razlikuje i u zavisnosti od toga kakvu ste žabu u snu videli.

Sanjati otrovnu žabu
Otrovna žaba u snovima može da bude znak da ćete konačno smoći hrabrosti da se uhvatite u koštac sa nekim problemom. Verovatno to dugo „gurate pod tepih“ u nadi da će samo da se reši ili da će se drugi time pozabaviti. Vreme vam ovog puta nije saveznik nego neprijatelj.

Sanjati mrtvu žabu
Mrtva žaba u snovima ukazuje na to da ste od nečega odustali. Moguće je da ste se borili za nešto ili nekoga i da ste napokon shvatili da je vaša borba bila uzaludna. Došli ste do zaključka da je vreme da svoju energiju i vreme usmerite na konstruktivne stvari i na ono što vas čini srećnim.

Sanjati zelenu žabu
Zelena žaba u snovima najavljuje neugodnu situaciju na javi. Verovatno ćete slučajno čuti razgovor između dvoje ljudi koje ne poznajete o nekome sa kime ste bliski. Nije isključeno da će vas istina zaboleti, ali nećete o tome raspravljati sa nekim koga prvi put vidite u životu.

Sanjati žutu žabu
Žuta žaba u snovima ukazuje na to da ćete u nekoj komplikovanoj i stresnoj situaciji pokazati odgovornost i zrelost. Tek tada ćete shvatiti da ste s godinama postali mudriji i da biste u mladosti postupili potpuno drugačije i tako sami sebi naneli veću štetu.

Sanjati crvenu žabu
Crvena žaba u snovima simbolizuje izdaju. Moguće je da ćete se razočarati u osobu koju ste godinama idealizovali. Shvatićete da on tj. ona ima mnogo više mana nego osobina koje poštujete. Zapitaćete se da li je oduvek takav tj. takva ili se u to pretvorio/la nedavno.

Sanjati crnu žabu
Crna žaba u snovima je znak da imate neprijatelja ili konkurenta. Možda ste se nedavno prijavili za neki posao, međutim, nećete ga dobiti zato što će druga osoba preko uticajnih prijatelja obezbediti za sebe to radno mesto.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, ubili ili čuli žabu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija žabe

Žaba je vodozemac koji nema rep.