Šta znači sanjati žar?

Sanjati žar sa vatrom
Ako u snu vidite žar sa vatrom, to ukazuje da ćete smiriti strasti. Moguće je da ćete popustiti i priznati da je neko drugi u pravu. To ćete uraditi da biste obezbedili mir u kući ili na poslu, ali zahtevaćete da se i druga strana potrudi.

Sanjati žar bez vatre
Ukoliko u snu vidite žar bez vatre, to implicira da će vam se ljubav ohladiti. Verovatno ćete imati krizu u vezi ili u braku zbog koje ćete se udaljiti od partnera/partnerke. Moraćete ozbiljno da porazgovarate ili da potražite pomoć kako bi se stvari vratile u normalu.

Sanjati žar iz kog iskaču iskre
Kada u snu vidite žar iz kog iskaču iskre, to znači da ćete se suočiti sa poteškoćama. Moguće je da ćete imati mnogo konkurenata koji će jedva čekati da napravite grešku. Bićete prepušteni sami sebi i stalno ćete imati osećaj da vam neko radi o glavi.

Sanjati da ste se opekli na žar
Ako se u snu opečete na žar, to poručuje da ćete biti brzopleti. Verovatno ćete na poslu raditi više stvari u isto vreme pa ćete grešiti. Napravićete i sebi i drugima probleme koji će vas skupo koštati.

Sanjati da nešto pečete na žaru
Ukoliko u snu nešto pečete na žaru, to označava veselje. Moguće je da će vam se u skorije vreme nešto lepo desiti i da ćete želeti da podelite radost sa bliskim osobama. Organizovaćete zabavu na kojoj će se svi dobro provesti i koju će dugo pamtiti.

Sanjati da pravite žar za roštilj
Kada u snu pravite žar za roštilj, to znači da ćete ići na izlet. Može se desiti da ćete negde otputovati i da ćete vreme provoditi u prirodi. Iako nećete dugo ostati, lepo ćete se odmoriti i napuniti baterije za nove radne pobede.

Sanjati da žar gasite vodom
Ako u snu žar gasite vodom, to implicira da ćete biti zbunjeni. Verovatno ćete sresti osobu koju dugo niste videli, ali prema kojoj niste ravnodušni. Biće vam teško da se skoncentrišete na obaveze koje imate jer ćete konstantno o njemu/njoj razmišljati.

Sanjati da se neko drugi opekao na žar
Videti u snu kako se neko opekao na žar ukazuje na to da ste zabrinuti za voljenu osobu. Neko od vaših bližnjih prolazi kroz emocionalnu ili finansijsku krizu, a vi ne znate kako da mu/joj pomognete. Nemojte da zanemarujete značaj ljubavi i podrške koju mu/joj pružate, jer je to sada od presudnog značaja kako bi se „podigao/la na noge“.

Sanjati da drugi peku nešto na žaru
Kada sanjate da neko nešto peče na žaru moguće je da ćete biti pozvani na slavlje. Verovatno će neko od rodbine ili prijatelja da vas pozove na svadbu, kršenje ili neku drugu proslavu. Pored dobre hrane i pića, uživaćete u odličnoj atmosferi. To će vam pomoći da „napunite baterije“ za izazove koji vam tek predstoje.

Sanjati da drugi prave žar za roštilj
San u kome vidite kako neko pravi žar za roštilj je znak da ćete zbog poslovnih obaveza morati da propustite porodično druženje ili zabavu sa prijateljima. Dok drugi budu uživali, vi ćete morati da učite ili da radite. Nemojte da očajavate, jer će nova prilika doći i pre nego što se možda nadate.

Sanjati da drugi gase žar vodom
Ako ste sanjali da neko gasi žar vodom to implicira da će vas zbuniti nečije ponašanje. Moguće je da će prijatelj tj. prijateljica ili neko od kolega početi da vas izbegava. Pitaćete se gde ste pogrešili, ali će vas iznenaditi kada saznate da nije reč o vašem „grehu“, nego o njegovom tj. njenom načinu da sakrije šta oseća prema vama.

Sanjati da gasite žar tkaninom
Ukoliko ste sanjali da gasite žar tkaninom, poput komada odeće ili ćebeta to znači da ćete zažaliti zbog neke odluke koju ste doneli u prošlosti. Možda već sada razmišljate o tome kako bi vam život danas izgledao da ste ranije napravili drugačije izbore. Nema smisla da se vraćate na to, nego treba da se posvetite izgradnji bolje budućnosti.

Sanjati da drugi gase žar tkaninom
Videti u snu kako neko gasi žar tkaninom ukazuje na to da će vam partner tj. partnerka, neko od prijatelja ili članova porodice priznati da je u prošlosti pogrešio/la u određenim izborima. Pokušaćete da ga/je utešite i da ga/je ubedite da se okrene vedrijim stvarima u životu.

Sanjati da pokušavate da napravite vatru od žara
Pokušavati da napravite vatru od žara u snu znači da ste u zabludi. Moguće je da vaš odnos sa voljenom osobom nije dobar i da se trudite da ga popravite, međutim, zakasnili ste s akcijom. Moraćete u nekom momentu sami sebi da priznate da je vreme za nove početke, ali bez njega tj. nje.

Sanjati da drugi pokušavaju da naprave vatru od žar
Ako ste u snu videli kako neko pokušava da napravi vatru od žara to je znak da se voljena osoba trudi da popravi vaš odnos, međutim, vi u tome podsvesno ne želite da učestvujete. Najpoštenije bi bilo kada biste mu/joj kazali šta vam je na duši i tako i sebi i njemu tj. njoj omogućili prostor da krenete dalje.

Sanjati da se žar ugasio
Ukoliko ste u snu videli kako se žar ugasio to je, na žalost, jasan znak da se vaš emocionalni status neće popraviti u dogledno vreme. Osobe koje su bez partnera bi mogle još neko vreme ostati usamljene. Za one koji su zauzeti i trude se da budu srećni, san je poruka da je vašoj vezi ili braku došao kraj.

Sanjati da se žar rasplamsao
Kada sanjate da se žar rasplamsao to najavljuje vrlo strastvene trenutke na javi. Moguće je da ćete u bližoj budućnosti upoznati novu osobu, te da će vaša veza biti isključivo fizička. Za osobe koje su u vezi ili braku san ukazuje na dobar odnos sa partnerom tj. partnerkom.

Sanjati da držite žeravice u rukama
Ako ste sanjali da držite žar u rukama to implicira da ste „otupeli“ na određene situacije ili kritike tj. provokacije. Davno vam se srce „skamenilo“ zbog svega što ste doživeli i malo toga sada može da vas iznenadi ili „izbaci iz takta“.

Sanjati da drugi drže žeravice u rukama
San u kome vidite kako neko drži žar u rukama ukazuje na to da će vas iznenaditi i istovremeno oduševiti i uplašiti nečija hladnokrvnost. Zapitaćete se šta se toj osobi dogodilo, pa može bez emocija da se nosi sa nekim stresnim i teškim situacijama.

Sanjati da ste seli na žar
Ukoliko ste sanjali da ste seli na žar to implicira da bi trebalo da se čuvate sabotaže. Neko će intrigama i tračevima pokušati da ugrozi vašu reputaciju ili odnos sa voljenom osobom. Važno je da prepoznate ko su vam prijatelji, a ko neprijatelji i da pazite kome pričate o svojim tajnama, strahovima i planovima.

Sanjati da drugi sede na žaru
Kada u snu vidite kako neko sedi na žaru to znači da neko sumnja u vašu iskrenost. Moguće je da prijatelj tj. prijateljica ili partner tj. partnerka oseća da se vaš odnos promenio i pokušava da shvati šta krijete od njega tj. nje. Budite iskreni, ukoliko isto to očekujete od njega tj. nje.

Sanjati da ste pali na žar
Pasti na žar u snu ukazuje na to da ne bi trebalo da se upuštate u rizične poduhvate. Ukoliko planirate da potpišete bilo kakvu vrstu ugovora potrudite se da pročitate i, što je još važnije, da shvatite na šta vas tačno taj dokument obavezuje kako vas sutra zbog nemara ili manjka opreza ne bi bolela glava.

Sanjati da je neko drugi pao na žar
Ovakav san znači da ćete shvatiti da je bliska osoba u opasnosti ili da pravi neku grešku, pa ćete mu/joj dobronamerno ukazati na to. Međutim, on tj. ona neće poslušati vaš savet ili sugestiju, nego će postupiti onako kako je naumio/la. Pomirite se sa činjenicom da će ovog puta morati da nauči na vlastitoj grešci.

Sanjati da hodate po užarenoj površini
Hodati po užarenoj površini u snu je znak da budete vrlo pažljivi prilikom investiranja. Moguće je da planirate da započnete privatni posao ili da proširite vlastiti biznis. Ipak, nemojte da se „zalećete“ nego dobro razmislite pre nego što „bacite“ novac na nešto što neće ispuniti vaša očekivanja.

Sanjati da drugi hodaju po užarenoj površini
Videti u snu kako neko hoda po užarenoj površini ukazuje na to da bi se moglo dogoditi da član porodice ili partner tj. partnerka potroši vaš zajednički novac na nešto potpuno neisplativo.

Sanjati da jedete žar
Jesti žar u snu znači da ste sami sebi najveći neprijatelj. To što previše razmišljate o nekim stvarima može da vam donese više štete nego koristi. „Stanite na loptu“ pre nego što sami sebe uništite.

Sanjati da drugi jedu žar
Ako ste u snu videli kako neko jede žar to implicira da imate osećaj da vas partner tj. partnerka ili neko do prijatelja „gura“ od sebe. Možda su vaše sumnje opravdane, a možda pogrešno čitate znakove koje vam šalje.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, gasili ili pekli nešto na žaru, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija žara

Žar je usijani ostatak čvrstog goriva.