Zarobljenik – šta znači sanjati zarobljenike?

Sanjati da vidite zarobljenike
Ako u snu vidite zarobljenike, to upozorava da ćete biti prevareni na javi. Moguće je da će se osoba u koju imate poverenja lažno predstavljati. Kada to otkrijete, želećete od nje/ga da se distancirate. Nećete moći da se ponašate kao pre jer ćete svaku njegovu/njenu izjavu dovoditi u pitanje.

Sanjati da ste vi zarobljeni
Ukoliko ste u snu vi zarobljeni, to znači da će se drugi starati o vama. Moguće je da će vas doživljavati kao nezrelu osobu koja nije sposobna da sama ide kroz život. Smetaće vam takav stav, ali se nećete osmeliti da uradite nešto zbog čega bi promenili mišljenje.

Sanjati mučenje zarobljenika
Kada u snu vidite mučenje zarobljenika, to označava nepravdu. Verovatno će nadređeni kritikovati vas ili vaše kolege uprkos tome što ništa niste skrivili. Pokušaćete da im dokažete da greše, ali samo ćete ih još više naljutiti zbog čega će postati stroži i netolerantniji.

Sanjati da ste politički zarobljenik
Ako ste u snu politički zarobljenik, to ukazuje da imate ideale. Vi ste principijelna osoba koja nikada ne bi pogazila svoju reč. Ne pristajete na kompromise zbog kojih biste se sutra stideli. Iako bi vam to omogućilo privilegije i bolji život, važnija vam je čista savest koja nema cenu.

Sanjati da bežite iz zarobljeništva
Ukoliko u snu bežite iz zarobljeništva, to označava raskid veze/braka, poslovne saradnje, itd. Moguće je da ćete biti nezadovoljni i da ćete morati da napravite neku promenu u životu. Prekinućete kontakte sa ljudima koji vam ne prijaju zbog čega ćete imati osećaj kao da ste se preporodili.

Sanjati da drugi beže iz zarobljeništva
Kada u snu drugi beže iz zarobljeništva, to implicira da ćete se promeniti. Verovatno ćete shvatiti da ste bili sebični i da ste bliske ljude opterećivali problemima kojima nema svrhe posvećivati vreme i pažnju. Trudićete se da vi njih saslušate i da ih posavetuje najbolje što umete.

Sanjati da je bliska osoba zarobljenik
Ako ste sanjali da je član vaše porodice, partner tj. partnerka ili neko od prijatelja zarobljenik to znači da ćete se pobuniti protiv nepravde. Moguće je da ćete biti u prilici da sa grupom ljudi odlučujete o nečijoj sudbini. Većinom glasova će biti donesena odluka koju smatrate nepoštenom ili nepravednom. Dići ćete svoj glas protiv toga, ali više nećete moći da učinite jer ste u manjini.

Sanjati da pomažete nekome da pobegne iz zarobljeništva
Pomagati nekome da pobegne iz zarobljeništva u snu ukazuje na to da ste u dilemi. Verovatno morate da donesete neke odluke koje su važne za vašu budućnost. Nije vam lako da jednostavno „presečete“, zato što će vam se u tom slučaju život potpuno promeniti i moraćete da krenete ispočetka. Ipak, i sami ste svesni da nemate mnogo izbora i da ovako samo odlažete neizbežno.

Sanjati da vam neko pomaže da pobegnete iz zarobljeništva
Ukoliko ste sanjali da vam neko pomaže da pobegnete iz zarobljeništva to implicira da ste razočarani u neke prijatelje. Moguće je da vam se nisu našli pri ruci kada vam je bilo najpotrebnije, nego ste morali sami da se borite. Možda je san znak da treba da potražite nove prijatelje, tj. da u svoj život pustite ljude koji će umeti da cene vaše prijateljstvo.

Sanjati da se pijete sa zarobljenicima
Piti sa zarobljenicima u snu ukazuje na to da će vaša hrabrost biti na testu. Volite da verujete da ste vrlo smela osoba, međutim, određena situacija će vas naterati da preispitate tu svoju tvrdnju. Verovatno ćete i sami shvatiti da vam je petlja slaba, pa se više nećete hvaliti svojom hrabrošću.

Sanjati da plešete sa zarobljenicima
Plesati ili pevati sa zarobljenicima u snu znači da ćete u nekoj teškoj situaciji umeti da pronađete dozu optimizma u sebi. Moguće je da će vas zadesiti brojne brige i problemi, ali ćete se potruditi da na sve to gledate sa vedrije strane. Ako ništa drugo, iz ovoga ćete izaći mnogo jači nego ranije.

Sanjati da se ljubite sa zarobljenikom
Ljubiti se sa zatvorenikom u snu ukazuje na to da vam je dosadno. Verovatno ste zapali u kolotečinu i svaki dan vam je isti. Maštate o nekom uzbudljivom događaju, a to se neće dogoditi ukoliko nastavite da svaki slobodan trenutak provodite pored televizora. Za početak otiđite u šetnju, na rekreaciju ili kafu sa prijateljima, a potom isplanirajte ono što biste želeli da uradite u budućnosti.

Sanjati da se udajete za zarobljenika
Ako neudata žena sanja da se udaje za zarobljenika to implicira da je privlače „loši“ momci. Moguće je da ste do sada imali priliku da budete sa muškarcima koji bi vam „skidali zvezde sa neba“, ali vas takvi uopšte ne zanimaju.

Ukoliko udata žena sanja da se udaje za zarobljenika to implicira da ima vrlo poslušnog supruga. Skoro da se i ne svađate zato što se on uglavnom povinuje vašim odlukama i zahtevima. Budite sigurni da to neće trajati doveka.

Sanjati da ženite zarobljenicu
Kada neoženjen muškarac sanja da ženi zarobljenicu to znači da u bližem okruženju postoji ženska osoba kojoj se dopada, ali mu to još uvek nije priznala.

Ukoliko oženjen muškarac sanja ovakav san to simbolizuje seksualne fantazije o kojima sa partnerkom nikada nije razgovarao jer se plaši osude. Brak zasnovan na laži nema svetlu budućnost.

Sanjati da vređate zarobljenike
Vređati zarobljenike u snu ukazuje na to da vas „bije glas“ arogantne osobe. Verovatno je to posledica vašeg ponašanja, odnosno stava prema nekim ljudima. Moguće je da vam je to zaštitni mehanizam koji vam pomaže da ne budete prevareni ili povređeni. Ako želite da se vaša reputacija promeni, moraćete prvo vi da se menjate.

Sanjati da vas zarobljenici vređaju
San u kome vas vređaju zatvorenici znači da se neke vaše odluke ili potezi neće dopasti ljudima iz vašeg bližeg okruženja. Verovatno će ih doživeti sebičnim i to će vam otvoreno reći. Ako vi mislite da su ispravne, ne treba da vas brine kakvo je tuđe mišljenje o tome.

Sanjati da vi mučite zarobljenika
Kada sanjate da vi mučite zarobljenika to implicira da patite od manjka samopouzdanja. Duboko ukorenjeni kompleksi vas čine osobom kakva zapravo niste. Poradite na tome ukoliko želite da vam neke stvari krenu na bolje, tj. da sebi ili bližnjima obezbedite lepšu i kvalitetniju budućnost.

Sanjati da ste optuženi za mučenje zarobljenika
Ako ste sanjali da ste optuženi za mučenje zarobljenika to znači da se plašite da bi vaša tajna mogla da ugleda svetlost dana. Verovatno je reč o „grehu iz prošlosti“ o kome ćutite kako ne biste povredili ljude koje volite. Imajte u vidu da bi ih mnogo više povredilo kada bi istinu čuli od nekog drugog, a ne od vas.

Sanjati da svedočite optuženom za mučenje zarobljenika
Kada sanjate da ste svedok na suđenju protiv onoga ko je mučio zarobljenike to implicira da ne bi trebalo da se upuštate u rizične poslovne poduhvate. Moguće je da vam je neko obećao dobru zaradu, ali da zadatak koji ste dobili podrazumeva i neke opasnosti. Bolje bi bilo da potražite drugi način da zaradite novac koji vam je potreban.

Sanjati da pravno zastupate zarobljenika
Ukoliko ste sanjali da ste pravni zastupnik zarobljenika to znači da ćete dobiti težak zadatak na poslu ili da ćete nekome morati da saopštite bolnu istinu. Neće vam biti lako, ali nećete imati izbora. Kada je posao u pitanju, uvek možete da pitate kolege da vam pomognu. Međutim, za loše vesti ćete morati sami da se pobrinete.

Sanjati da ispitujete (isleđujete) zarobljenika
Ispitivati tj. isleđivati zarobljenika u snu ukazuje na to da ste pogrešno pristupili problemu koji vas muči i da ga tako sasvim sigurno nećete rešiti. Promenite ugao gledanja i ne libite se da potražite savet osobe kojoj verujete. Drugačiji pogled na stvari bi mogao da iznedri neko dobro rešenje.

Sanjati da se svađate sa zarobljenikom
Svađati se sa zarobljenikom u snu znači da morate da pronađete način da kanališete negativnu energiju koju osećate. To što stalno razmišljate o tome ko vas je uvredio, povredio ili oštetio loše se odražava na vašu psihu. Želja za osvetom je prisutna, međutim, ona nikako ne treba da bude vaš glavni pokretač u životu.

Sanjati da se tučete sa zarobljenikom
Tući se sa zarobljenikom u snu ukazuje na to da ste paranoični. Volite da verujete da se ceo svet urotio protiv vas i da zbog toga ne možete da napredujete. Istina je mnogo jednostavnija, ali i mnogo surovija. Kada prihvatite odgovornost za greške koje ste pravili i počnete da učite iz njih sve će krenuti na bolje.

Sanjati da ste ubili zarobljenika
Ubiti zarobljenika u snu znači da bi posledice nekih grešaka iz prošlosti uskoro mogle da dođu na naplatu. Moguće je da ste propustili šanse zbog kojih ćete se uskoro pokajati. Ipak, morate da se okrenete budućnosti i da naučite nešto iz situacije u kojoj ste se našli.

Sanjati mrtvog zarobljenika
Videti mrtvog zarobljenika u snu ukazuje na to da morate da prestanete određene probleme da „gurate pod tepih“ u nadi da će ih vreme ili neko drugih rešiti. Vreme vam, u ovom slučaju, nije saveznik nego neprijatelj.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli ili bili zarobljeni, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija zarobljenika

Zarobljenik je lice koje su neprijateljske snage zarobile tokom oružanog sukoba.