Zastava – šta znači sanjati zastavu?

Sanjati da zastava leprša
Ako u snu vidite zastavu da leprša, to ukazuje da je opasnost prošla. Moguće je da ćete izbeći svađu sa osobom iz okruženja koja će biti loše raspoložena. Nećete hteti da joj se zamerate, ali da vas je napala, sigurno biste joj uzvratili istom merom.

Sanjati nerazvijenu zastavu
Ukoliko u snu vidite nerazvijenu zastavu, to savetuje da prikupljate snagu za nove napore. Verovatno ćete u narednom periodu morati da se posvetite poslu, školi ili drugim obavezama. Zato sada maksimalno uživajte i radite ono što vas opušta i čini srećnim/om.

Sanjati da nosite zastavu
Kada u snu nosite zastavu, to znači da ćete doći do ugleda i počasti. Moguće je da će ljudi iz okruženja ceniti vaše zalaganje pa će vas predložiti za šefa, predsednika kućnog saveta, i sl. Uvideće da mogu da vam veruju i biće sigurni da ćete sve uraditi da im pomognete.

Sanjati zastavu na kući
Ako u snu vidite zastavu na kući, to označava slavlje. Verovatno će neko od članova porodice postići uspeh na poslovnom ili privatnom planu. Bićete veoma srećni zbog nje/ga pa ćete napraviti veselje koje će danima trajati.

Sanjati crnu zastavu na kući
Ukoliko u snu vidite crnu zastavu na kući, to upozorava na nevolju. Može se desiti da ćete biti u opasnosti da izgubite krov nad glavom. To će biti posledica loših odluka koje ste doneli u prošlosti pa ćete pod hitno morati da smislite kako da se izvučete iz problema.

Sanjati da nosite belu zastavu
Kada u snu nosite belu zastavu, to označava oproštaj. Moguće je da ćete rešiti da pružite drugu šansu nekome ko vas je povredio. Smatraćete da je uvideo/la svoju grešku i da se iskreno pokajao/la.

Sanjati da ste palili zastavu
Ako u snu palite zastavu, to implicira da ćete nekome dati do znanja šta o njemu mislite. Verovatno se radi o osobi za koju smatrate da ne zaslužuje vaše poštovanje. Reći ćete joj u lice ono što drugi ne smeju zbog čega ćete se suočiti sa ozbiljnim posledicama.

Sanjati da neko drugi pali zastavu
Ukoliko ste u snu videli kako neko pali zastavu to znači da će određena osoba pokazati nepoštovanje prema vama. Moguće je da je reč o kolegi tj. kolegici, poslodavcu ili, pak, članu porodice ili nekome od vaših prijatelja ili poznanika. U svakom slučaju, verujete da svojim ponašanjem niste prouzrokovali tako nešto, ali to nije ni važno jer njim tj. njom upravlja ljubomora, zavist ili sujeta.

Sanjati da ste pocepali zastavu
Pocepati zastavu u snu ukazuje na to da biste se mogli razočarati u osobu koju ste izuzetno cenili. Shvatićete da on tj. ona ima mnogo više osobina koje vam se dopadaju od vrlina, pa ćete se potruditi da se distancirate od njega tj. nje. I njemu tj. njoj će biti jasno o čemu se radi, te se neće ni potruditi da popravi vaš odnos.

Sanjati da drugi cepaju zastavu
San u kome vidite kako neko cepa zastavu znači da će se bliska osoba naljutiti na vas jer niste stali u njegovu tj. njenu odbranu ili zaštitu. Verovatno je rekao/la ili uradio/la nešto zbog čega su ga/je svi iskritikovali, ali mu/joj je posebno zasmetalo što ga/je vi niste branili. S obzirom na to da se slažete da je rekao/la ili uradio/la nešto loše, smatrate biste se licemerom ukoliko biste stali u njegovu tj. njenu zaštitu i zato to nećete učiniti.

Sanjati da podižete zastavu na jarbolu
Podizati zastavu na jarbolu u snu ukazuje na to da biste u skorijoj budućnosti mogli rešiti neki problem koji vas dugo muči. Moguće je da ćete stabilizovati finansijsku situaciju ili da ćete pobediti neprijatelja tj. konkurenciju. U svakom slučaju, imaćete mnogo razloga za slavlje.

Sanjati da spuštate zastavu sa jarbola
Ako ste sanjali da spuštate zastavu sa jarbola to, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi najavljuju poraz, razočaranje ili, pak, tugu. Verovatno se neke stvari neće odvijati onako kako ste zamislili. Druga mogućnost jeste da će vam se dogoditi nešto što će vas potresti i trebaće vam neko vreme da pređete preko toga ili da se, barem, pomirite sa novonastalom situacijom.

Sanjati zastavu na pola koplja
Ukoliko ste u snu videli zastavu koja stoji na pola koplja to implicira da ste autodestruktivni. Vi svaku svoju ideju osudite na propast, čak i pre nego što pokušate da je realizujete. Razlog može da bude manjak samopouzdanja, tj. duboko ukorenjeni kompleksi koji vas sprečavaju da napredujete, na profesionalnom ili na privatnom planu. Poradite na tome i rešićete mnoge svoje probleme.

Sanjati da mašete zastavom
Mahati zastavom u snu može da bude znak da ćete propustiti životnu šansu. Moguće je da ćete pomisliti da to nije najbolja prilika za vas, ali ćete se kasnije pokajati zbog takvog načina razmišljanja. Još uvek možete da sprečite ovakav scenario, samo ukoliko dobro razmislite o tome šta možete da dobijete, a šta da izgubite ukoliko se upustite u tu avanturu.

Sanjati da drugi mašu zastavom
Videti u snu kako neko maše zastavom ukazuje na to da ćete uzalud upozoravati blisku osobu na greške koje pravi, jer neće imati nameru da posluša vaš savet ili sugestiju. Ovog puta ćete morati da se pomirite sa činjenicom da će on tj. ona učiti na vlastitim greškama. Kada shvati da ste bili u pravu nemojte da mu/joj to „nabijate na nos“, nego mu/joj pomozite da ispravi stvar.

Sanjati da ste se ogrnuli zastavom
Ogrnuti se zastavom u snu znači da ste idealista. Ništa u životu ne radite iz interesa i zbog toga, prema mišljenju određenih ljudi, niste postigli mnogo. Nemojte da slušate one koji vam govore da treba da pogazite principe, jer biste se u tom slučaju osećali loše i ne biste mogli da to shvatite kao pobedu ili uspeh, nego kao vlastiti poraz.

Sanjati da se neko drugi ogrnuo zastavom
Kada sanjate da se neko ogrnuo zastavom to implicira da vam neće biti jasni neki postupci bliske osobe. Verovatno će uraditi nešto što nije u skladu sa njegovom tj. njenom ličnošću, pa ćete se zapitati da li/ga je uopšte više poznajete. U takvim momentima treba da mu/joj pružite podršku i pomoć, a ne da ga/je kritikujete.

Tumačenje može da se razlikuje i u zavisnosti od toga kakvu ste zastavu u snu videli.

Sanjati pocepanu zastavu
Pocepana zastava u snu simbolizuje finansijske probleme. Moguće je da će u bližoj budućnosti vaši rashodi premašiti prihode. Moraćete da počnete da štedite, da potražite dodatni posao ili da se zadužite. Potrudite se da treća opcija ne bude prva. Ne pozajmljujte novac ukoliko postoji barem mala šansa da se iz problema izvučete sami.

Sanjati prljavu zastavu
Prljava zastava u snu ukazuje na to da biste mogli imati pravnih problema. Verovatno ćete neku situaciju morati da rešavate pred sudom. Proces neće biti ni lak, a ni kratak, tako da je važno da se naoružate strpljenjem, ukoliko želite da tu stvar izgurate do kraja.

Sanjati zastavu sa grbom
San u kome vidite zastavu sa grbom znači da bi neko mogao da vam pokaže veliku poštovanje. Moguće je da ćete biti počasni gost nekog događaja ili da će vam biti uručena nagrada za određenu odluku koju ste doneli ili gest koji ste napravili. U svakom slučaju, bićete u prilici da uživate u svojih „pet minuta slave“.

Sanjati zastavu sa zvezdom
Videti zastavu sa zvezdom u snu ukazuje na to da će se vaša reputacija drastično popraviti. To može biti posledica nekih vaših uspeha ili, pak, činjenica da ste bliski s uticajnim ljudima. Verovatno će vas mnogi početi pozdravljati na ulici, a neće vam biti jasno otkud toliko poštovanje.

Sanjati trobojku zastavu
Ako ste u snu videli trobojku zastavu, poput zastave Rusije, Francuske, Srbije ili neke druge zemlje to znači da ćete imati uspeha u svemu čega se dohvatite. Pred vama je jedan vrlo povoljan period, kako za posao, tako i za ljubav, tj. porodične odnose. Potrudite se da ga iskoristite na najbolji mogući način.

Sanjati zastavu sa logom neke firme
Ukoliko ste u snu videli zastavu sa logom određene kompanije to implicira da biste mogli dobiti zanimljivu poslovnu ponudu. Ukoliko je prihvatite to bi moglo da promeni vaš život, pa ćete se zapitati da li ste spremni za tako nešto. Nemojte da dozvolite da strah od izlaska iz vlastite zone komfora utiče na vašu finalnu odluku.

Sanjati bedž u bojama zastave
Kada u snu nosite bedž u bojama zastave ili ga vidite na reveru druge osobe to je znak da bi trebalo da se čuvate slatkorečivih ljudi. Imate licemera u bliskom okruženju i važno je da ga što pre prepoznate.

Značenje može da zavisi i od toga gde se zastava nalazila u vašem snu.

Sanjati zastavu na vrhu planine
Videti u snu zastavu kako vijori na vrhu neke planine simbolizuje ponos zbog koga ste propustili određene šanse, ali se ne kajete zbog toga.

Sanjati zastavu na gradskom trgu ili pred institucijom države
Kada vidite zastavu na glavnom trgu nekog grada ili ispred zgrade institucije neke države to implicira da biste uskoro mogli putovati. To ne mora da bude neka egzotična destinacija, nego ćete možda otići na izlet sa članovima porodice ili prijateljima.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, nosili ili palili zastavu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija zastave

Zastava je parče tkanine koje je okačeno na jarbolu.