Zavera – šta znači sanjati zaveru?

Sanjati da ste otkrili zaveru
Ako u snu otkrijete zaveru, to ukazuje da ćete biti pohvaljeni na poslu. Verovatno će nadređeni uvideti da se trudite pa će želeti da vas dodatno motivišu. Cenićete taj gest i, kada sve saberete i oduzmete, shvatićete da treba da budete zadovoljni trenutnim radnim mestom.

Sanjati da učestvujete u zaveri
Ukoliko u snu učestvujete u zaveri, to implicira da ćete izgubiti prijatelja. Moguće je da nećete biti iskreni prema njemu/njoj jer ćete se plašiti da će vas pogrešno razumeti. Situacija će se pogoršati kada od drugih sazna ono što ste vi trebali da mu/joj saopštite pa će biti kasno za vaša opravdanja i objašnjenja.

Sanjati da ste odbili da učestvujete u zaveri
Kada u snu odbijete da učestvujete u zaveri, to simbolizuje poštenje. Verovatno će vam neko obećati kule i gradove, ali očekivaće da uradite ono što nije u skladu sa vašim principima. Bićete u dilemi i plašićete se posledica, ali uradićete ono što smatrate ispravnim.

Sanjati da neko kuje zaveru protiv vas
Ako u snu neko kuje zaveru protiv vas, to znači da vam neprijatelji pridaju veliki značaj. Moguće je da vas doživljavaju kao opasnog protivnika koga se treba čuvati. Vaš moto je „neka me mrze, samo neka me se plaše“ i spremni ste da se obračunate sa svakim ko vam stane na put.

Sanjati da ste žrtva zavere
Kada ste u snu žrtva zavere, to označava uspeh u društvu. Vaš životni put najbolje prikazuje izreka „trnjem do zvezda“. Morali ste da se borite protiv nepravdi sa kojima ste bili suočeni, ali niste posustali, već ste istrajali i izborili se za svoje mesto pod suncem.

Sanjati da kujete zaveru protiv vlastite države
Ukoliko ste sanjali da kujete zaveru protiv vlastite države to implicira da će vas neko optužiti za izdaju. Moguće je da ćete nehotice otkriti drugima tajnu koju vam je prijatelj tj. prijateljica povrerio/la i da ćete time ugroziti vaš odnos. Trebaće vam mnogo truda i vremena da dokažete da vaše namere nisu bile usmerene protiv njega tj. nje.

Sanjati da drugi kuju zaveru protiv vaše države
Ako ste sanjali da neko kuje zaveru protiv vaše države to znači da razmišljate o selidbi u inostranstvo. Možda ste zaključili da bi promena sredine mogla da pogoduje vašoj karijeri, ili životu uopšte. Druga mogućnost jeste „beg“ zbog bolnog raskida ili razvoda. Moguće je da mislite da će vam rane lakše zaceliti ukoliko odete iz grada u kome trenutno živite.

Sanjati da ste osumnjičeni da ste kovali zaveru protiv vlastite države
Kada sanjate da ste osumnjičeni da ste kovali zaveru protiv svoje države to implicira da bi vam neko ili nešto moglo ugroziti reputaciju. Možda ćete sami biti zaslužni za to, a možda će ljubomorna tj. zavidna osoba da širi neistine o vama i time utiče na mišljenje drugih ljudi. Teško ćete se izboriti sa time, ali je jako važno da sačuvate mentalno, pa samim tim i fizičko zdravlje.

Sanjati da ste optuženi da ste kovali zaveru protiv vlastite države
Ukoliko ste sanjali da ste optuženi da ste kovali zaveru protiv svoje države to znači da bi tajna koju dugo krijete mogla da ugleda svetlost dana. Verovatno će se to negativno odraziti na vaš odnos sa pojedinim ljudima i trebaće vam vremena da povratite njihovo poverenje.

Sanjati da kujete zaveru protiv strane države
Kovati zaveru protiv strane države u snu ukazuje na to da pokušavate svim silama da zadržite nekoga pored sebe. Moguće je da ste shvatili da partner tj. partnerka razmišlja o tome da vas ostavi, ali da se očajnički borite protiv toga.

Sanjati da drugi kuju zaveru protiv strane države
Ako ste sanjali da neko kuje zaveru protiv strane države to implicira da ćete čuti šokantnu informaciju vezanu za poznanika tj. poznanicu ili pak, bivšeg partnera tj. partnerku. Zapitaćete se šta ga/je navelo na takve postupke ili odluke i da li se on tj. ona promenio ili ga je zapravo nikada niste ni poznavali.

Sanjati da ste osumnjičeni da ste kovali zaveru protiv strane države
Kada sanjate da ste osumnjičeni da ste kovali zaveru protiv strane države to simbolizuje opasnost. Možda bi trebalo da odložite putovanje kome ste se radovali ili da određene planove stavite „na čekanje“. Nije pogodan trenutak, čak ni za male promene, a san vas upozorava upravo na to.

Sanjati da ste optuženi da ste kovali zaveru protiv strane države
Biti optužen/a za kovanje zavere protiv strane države u snu ukazuje na to da biste mogli imati problem pravne prirode. Moguće je da ćete dokazivati svoja prava na sudu. Budite sigurni da taj proces neće brzo završiti i da će vam doneti mnogo nervoze i stresa. Naoružajte se strpljenjem ukoliko želite da pobedite.

Sanjati da kujete zaveru protiv okupatora
Kovati zaveru protiv okupatora u snu znači da ste ubeđeni da činite pravu stvar, premda vas neki ljudi ubeđuju u suprotno. Naime, nedavno ste doneli neke odluke sa kojima se nisu složili članovi vaše porodice ili partner tj. partnerka. Premda vas mole da se predomislite, vi to nećete učiniti. Nije isključeno da ćete se zbog takvog stava pokajati u skorijoj budućnosti.

Sanjati da drugi kuju zaveru protiv okupatora
Ukoliko ste sanjali drugi kuju zaveru protiv okupatora to implicira da ćete odustati od nekog rizika. Moguće je da ste poželeli da svoj novac uložite u nešto za šta vam niko ne može garantovati dobit. Nakon analiziranja i promišljanja o mogućim posledicama odlučićete da dignete ruke od toga.

Sanjati da ste osumnjičeni da ste kovali zaveru protiv okupatora
Ako ste sanjali da ste osumnjičeni da ste kovali zaveru protiv okupatora to znači da neke vaše ideje neće dobiti podršku članova porodice ili radnog kolektiva. Pokušaćete da im argumentovano objasnite zašto verujete u uspeh vašeg projekta, međutim, od toga će biti slaba vajda.

Sanjati da ste optuženi da ste kovali zaveru protiv okupatora
Kada sanjate da je sud podigao optužnicu protiv vas zbog zavere protiv okupatora to implicira da ćete se pokajati zbog nekih postupaka ili odluka. Moguće je da ste ih doneli na temelju osećaja, a ne na bazi promišljanja. Prošlost ne možete da vratite, ali možete da izvučete pouku iz situacije koja će vas uskoro zadesiti. Setite se samo izreke „triput meri, jednom seci“ i sve će vam biti kristalno jasno.

Sanjati da kujete zaveru protiv poslodavca
Kovati zaveru protiv vlastitog poslodavca u snu ukazuje na to da maštate o osveti. Verovatno vas je neko u prošlosti uvredio, povredio ili oštetio i nećete odustati dok mu/joj ne vratite „milo za drago“. Imajte u vidu da će vam to oduzeti mnogo vremena i energije, a da bi rezultati svega toga mogli biti razočaravajući.

Sanjati da drugi kuju zaveru protiv vašeg poslodavca
Ukoliko ste sanjali da neko kuje zaveru protiv vašeg poslodavca to implicira da se plašite za svoju budućnost. Moguće je da vaša finansijska situacija nije baš najbolja, tj. da zarađujete premalo ili da ste prezaduženi. Možda ste saznali i da je preduzeće u kome radite u izvesnoj krizi i da bi to moglo proizvesti otpuštanja radnika. Vreme je da počnete da tražite drugi posao.

Sanjati da tužite nekoga zbog zavere
Ako ste sanjali da nekoga tužite za zaveru to znači da ćete morati da se potrudite da odbranite svoju ideju. Verovatno o tome dugo razmišljate, ali ne možete da svoj plan sprovedete u delo bez pomoći drugih ljudi. Moraćete da uložite mnogo truda i energije kako biste druge ubedili u uspeh svoje ideje.

Sanjati da branite optužene za zaveru
Kada sanjate da na sudu branite optužene za zaveru to implicira da bi trebalo da pazite šta i pred kime pričate. Jasno je da imate potrebu da se izjadate ljudima, međutim, nije svaka priča za svačije uši.

Sanjati da ste zbog zavere završili u zatvoru
Ukoliko ste sanjali da ste zbog zavere završili u zatvoru to znači da ste ponekad previše tvrdoglavi i da vam ta osobina nanosi štetu. Nemojte da odbijate pomoć drugih ljudi, nego treba da je prihvatite sa zadovoljstvom. Ne smete da dozvolite da zbog sujete postanete neuspešna i nezadovoljna osoba.

Sanjati da ste zbog zavere osuđeni na smrt
Ako ste sanjali da vas je sud osudio na smrt zbog pokušaja zavere to implicira da ćete biti kažnjeni za greške koje ste u prošlosti pravili. Sve dok ne prihvatite odgovornost za njih i ne naučite nešto iz tog iskustva ne možete se nadati ničemu dobrom.

Sanjati da ste druge osudili na smrt zbog zavere
Kada sanjate da ste nekoga osudili na smrt zbog pokušaja zavere to znači da sami sebi dajete previše za pravo. Ko ste vi da drugima govorite šta je ispravno, a šta ne, ukoliko ni sami niste svetao primer dobrog i poštenog ponašanja? Počistite prvo svoje dvorište, pa tek onda gledajte u tuđe.

Sanjati da ste ubili zaverenika
Ukoliko ste sanjali da ste ubili zaverenika moguće je da će vam neko ukazati veliko poštovanje i čast. Verovatno ćete zbog određenih poteza ili odluka postati heroj zajednice u kojoj živite.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro otkrili, kovali ili učestvovali u zaveri, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija zavere

Zavera je tajni plan osoba koje negiraju da je rezultat nekog događaja posledica njihove aktivnosti.