Šta znači sanjati zavoj?

Sanjati da vidite zavoj
Ako u snu vidite zavoj, to implicira da će vas neko povrediti. Moguće je da ćete o sebi čuti neistinu koja će vas jako pogoditi. Smatraćete da ste jasno pokazali kakva ste osoba i da nema potrebe nikome više da objašnjavate i da se pravdate.

Sanjati da sebi stavljate zavoj
Ukoliko u snu sebi stavljate zavoj, to znači da ćete na javi izgubiti slobodu. Verovatno planirate da se oženite/udate, ali brak doživljavate kao obavezu koja zahteva brojna odricanja. Shvatićete da ste imali pogrešnu predstavu o tome i biće vam žao što ste toliko odugovlačili.

Sanjati da drugome stavljate zavoj
Kada u snu drugome stavljate zavoj, to poručuje da imate nerealna očekivanja. Moguće je da želite da drugi ispunjavaju vaše želje i da rade ono što smatrate da je za njih najbolje. Mešate se u njihov izbor posla, škole, partnera i drugih odluka zbog čega vas izbegavaju.

Sanjati da vama neko stavlja zavoj
Ako u snu vama neko stavlja zavoj, to ukazuje da ćete se promeniti. Verovatno ćete prihvatiti nečije sugestije i usvojiti ono što smatrate da će vam koristiti. Svesni ste da imate mnogo nedostataka, ali ste spremni da učite i radite na sebi kako biste postali bolja osoba.

Sanjati da sebi skidate zavoj
Ukoliko u snu sebi skidate zavoj, to implicira da se nećete u potpunosti oporaviti. Može se desiti da ćete ići na posao ili u školu uprkos tome što se još uvek ne osećate dobro. Nećete smeti više da izostajete pa ćete jedva čekati da dođete kući i da legnete u krevet.

Sanjati da neko vama skida zavoj
Kada u snu neko vama skida zavoj, to poručuje da će vam se dotična osoba suprotstaviti. Verovatno će nameravati da uradi nešto što ne odobravate. Upozorićete ga/je na posledice sa kojim će se suočiti, ali nećete hteti ništa da mu/joj branite.

Sanjati da kupujete zavoj
Ako u snu kupujete zavoj, to znači da brinete bez razloga. Vaš moto je „bolje sprečiti nego lečiti“ pa često umete da preterate i umislite da vas nešto boli. Sa sobom uvek nosite lekove i pijete ih čim osetite da vam nije dobro. Kad otkrijete da je sve u redu, padne vam na pamet novi problem pa nikako da izađete iz začaranog kruga.

Sanjati da bacate zavoj
Kada u snu bacate zavoj, to označava happy end. Moguće je da ste očekivali da će se nešto loše dogoditi na poslu ili kod kuće, ali ispostaviće se da ste pogrešili. Trudićete se da ubuduće pozitivno razmišljate, a ne da odmah očajavate i da se spremate za najgore.

Sanjati da stavljate zavoj na nepostojeću ranu
Stavljati zavoj na nepostojeću ranu na telu u snovima ukazuje na to da ste željni pažnje. Očekujete mnogo od drugih ljudi, a ne dajete ništa zauzvrat. Takvim ponašanjem ih samo možete oterati od sebe.

Sanjati da ste pocepali zavoj
Pocepati zavoj u snovima simbolizuje tvrdoglavost. To što čvrsto stojite iza svojih stavova i mišljenja je dobro, međutim, vi ne želite ni da slušate argumentovane i, još važnije dobronamerne savete ljudi koji vas vole. Time sami sebi nanosite više štete nego koristi.

Sanjati da je neko drugi pocepao zavoj
Kada u snu vidite da je neko pocepao zavoj to ukazuje na probleme u komunikaciji sa nadređenima ili osobom koja važi za autoritet u vašem životu. Moguće je da ćete se suprotstaviti nekome, ali da nećete imati dovoljno argumenata da pobedite u tom verbalnom ratu.

Sanjati da perete zavoj
Prati zavoj u snu znači da biste mogli ući u konflikt sa bliskom osobom zbog novca. Verovatno ćete smatrati da deo vašeg zajedničkog budžeta troši na nešto potpuno besmisleno. Ipak, ne smete da dozvolite da to ugrozi odnos koji ste godinama gradili.

Sanjati da drugi peru zavoj
San u kome vidite kako neko pere zavoj ukazuje na to da će vas ukućani ili partner tj. partnerka optužiti da se ponašate rasipnički. Razmislite da o tome da li su te optužbe utemeljene u vašim postupcima i odlukama.

Značenje može da se razlikuje i zavisnosti od toga koji je deo vašeg ili tuđeg tela bio prekriven zavojima.

Sanjati da nosite zavoj na ruci
Ako ste sanjali da nosite zavoj na ruci to implicira da će neka vaša ideja, projekat ili plan završiti neuspehom. Moguće je da će se ispostaviti neizvodivim ili da neće doneti željene rezultate, pa ćete morati da odustanete od toga. Trebaće vam neko vreme da se oporavite od tog „poraza“.

Sanjati da drugi nose zavoj na ruci
Ukoliko ste u snu videli kako neko nosi zavoj na ruci to znači da ćete tešiti blisku osobu. Verovatno će član porodice ili neko od vaših prijatelja doživeti ljubavni ili poslovni neuspeh. Pomoći ćete mu/joj da što lakše prevaziđe tu krizu.

Sanjati  da nosite zavoj na nozi
Kada sanjate da nosite zavoj na nozi to implicira da treba da usporite. Previše ste obaveza preuzeli na sebe i vrlo teško se nosite sa time. Ne smete da dozvolite da stres i pritisak ugroze vaše fizičko i mentalno zdravlje.

Sanjati da drugi nose zavoj na nozi
San u kome vidite kako neko nosi zavoj na nozi ukazuje na zabrinutost za blisku osobu. Verovatno član porodice ili neko od vaših prijatelja mnogo radi i ne stiže da se posveti sebi. Plašite se da bi sve to moglo da našteti njegovom tj. njenom zdravlju, a ne znate kako da mu/joj pomognete.

Sanjati da nosite zavoj na glavi
Nositi zavoj na glavi u snu znači da ste pod stresom. Moguće je da ste u dilemi i da vam je potreban svež i drugačiji pogled na situaciju u kojoj se nalazite. Ne libite se da se obratite bliskoj osobi za savet.

Sanjati da drugi nose zavoj na glavi
San u kome vidite kako neko nosi zavoj na glavi znači da će vas član porodice ili neko od prijatelja zamoliti za pomoć ili savet u vezi sa nekim delikatnim problemom. Trebaće vam neko vreme da razmislite o tome šta da mu/joj kažete, a da mu/joj bude od koristi.

Sanjati da nosite zavoj na stomaku
Ako ste sanjali da nosite zavoj na stomaku to implicira da bi trebalo da povedete više računa o svom zdravlju. Ne bi bilo loše kada biste korigovali prehrambene navike i uveli više fizičkih aktivnosti u svoju svakodnevnicu. Naravno, važno je da idete na redovne lekarske kontrole, umesto što se nadate da će vaši simptomi nestati sami od sebe.

Sanjati da drugi nose zavoj na stomaku
Ukoliko ste u snu videli kako neko nosi zavoj na stomaku to znači da vas brine to što bliska osoba zanemaruje zdravstvene probleme i što ne želi da zakaže lekarski pregled. S obzirom da se radi o odraslom muškarcu tj. ženi, ne možete jednostavno da ga/je stavite u automobil i da ga/je naterate da ode kod lekara. Jedino što možete da uradite jeste da mu/joj svakodnevno ukazujete na moguće posledice njegovog tj. njenog nemara.

Sanjati da vam je celo telo u zavojima
Kada sanjate da vam je celo telo zamotano u zavoje to može da simbolizuje teskobu ili, čak, depresiju. Moguće je da vas nešto muči, a da o tome niste razgovarali ni sa kim. Ukoliko već nemate poverenja u bliske ljude obratite se za pomoć stručnoj osobi.

Sanjati da je neko umotan u zavoje
San u kome vidite kako je neko zamotan u zavoje ukazuje na to da bliska osoba ima problem o kome vi ne znate ništa, jer ste potpuno fokusirani na vlastite obaveze i brige. Ukoliko želite da imate na koga da se oslonite, morate i sami da pružite podršku i pomoć drugima kada se nađu u krizi. Svako drugo ponašanje je sebično.

Tumačenje može da se razlikuje i u zavisnosti od toga kakav ste zavoj u snu videli.

Sanjati čist (beo) zavoj
Čist tj. beo zavoj u snovima znači da ste ponekad previše oprezni i skeptični. To vas sprečava da izađete iz svoje zone komfora i da napredujete u karijeri. Ali, ono što je još važnije, sprečava vas da u svoj život pustite nove, zanimljive ljude i da ga obogatite lepim iskustvima. Skepticizam je dobar sve dok nije posledica kompleksa ili straha.

Sanjati žuti zavoj
Žuti zavoj u snovima simbolizuje strah od rizika. Čak i kada želite da uradite nešto „ludo“, vi sami sebe sputavate. Možda je vreme da počnete da živite život „punim plućima“, a ne da se plašite šta će okolina reći o vašim odlukama i potezima.

Sanjati prljav zavoj
Na žalost, prljav zavoj u snovima najavljuje emocionalnu ili fizičku bol. Moguće je da ćete prekinuti dugogodišnju vezu ili brak, tj. da će osoba koja vam je važna prestati da bude deo vašeg života. Jedna od mogućnosti jeste i da ćete se povrediti i da zbog toga nećete biti u mogućnosti da realizujete neke planove.

Sanjati krvav zavoj
Krvav zavoj u snovima ukazuje na bes ili tugu. Verovatno se suočavate sa problemima u ljubavnom životu. Tačnije, ne dozvoljavate starim ranama da zarastu, nego se stalno vraćate na bolne trenutke iz prošlosti i to vas sprečava da date šansu novim prilikama, tj. novim ljudima.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, stavili, skinuli, kupili ili bacili zavoj, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija zavoja

Zavoj je tkanina koja služi za previjanje rana.