Zec – šta znači sanjati zeca?

Sanjati da vidite zeca
Ako u snu vidite zeca, to implicira da ćete se uplašiti. Moguće je da će vam samopouzdan pasti i da ćete početi da sumnjate u sebe. Mislićete da niste u stanju da se suočite sa problemima zbog čega ćete ih odlagati i gurati pod tepih. Kada biste bili otvoreniji prema drugima, shvatili biste da i oni imaju slične nedoumice i da vas to ne čini manje vrednim/om.

Sanjati da vidite pitomog zeca
Ukoliko u snu vidite pitomog zeca, to upozorava da se čuvate lažnih prijatelja. Može se desiti da ćete biti u nevolji i da će vam tada mnogi pokazati svoje pravo lice. Razočaraće vas oni kojima ste verovali pa ćete postati mnogo oprezniji.

Sanjati da vidite divljeg zeca
Kada u snu vidite divljeg zeca, to označava predbračne razgovore. Verovatno ćete praviti planove sa osobom koja je bila uverena da se nikada neće skrasiti. Bićete ponosni što se zbog vas predomislio/la i učinićete sve da mu/joj dokažete da je doneo/la pravu odluku.

Sanjati da hvatate divljeg zeca
Ako u snu hvatate divljeg zeca, to ukazuje da vam je sreća nadomak ruke. Moguće je da vam je ostalo par ispita da diplomirate, još malo novca da sakupite za putovanje, kupovinu, itd. Morate da budete uporni i da uložite dodatne napore kako vaš trud ne bi bio uzaludan.

Sanjati da jedete zeca
Ukoliko u snu jedete zeca, to implicira da ćete sa nekim razgovarati u četiri oka. Verovatno ćete čuti glasine koje ćete preneti dotičnoj osobi. Nećete želeti da se mešate i širite dezinformacije, ali smatraćete da je bolje da mu/joj kažete kako bi mogao/la na vreme da odreaguje.

Sanjati da ste ubili zeca
Kada u snu ubijete zeca, to poručuje da ćete imati malu nezgodu na putu. Može se desiti da će vam se pokvariti prevozno sredstvo, da ćete ostati bez novca ili da ćete se loše osećati. Nećete moći da uživate kao što ste planirali pa ćete biti nervozni i jedva ćete čekati da se vratite kući.

Sanjati da mazite zeca
Ako u snu mazite zeca, to simbolizuje humanost. Vi ste osoba koja voli životinje pa brinete o svakoj koju vidite u blizini vaše kuće. Redovno im iznosite hranu i vodu i objavljujete njihove slike na društvenim mrežama sa ciljem da ih udomite.

Sanjati da vam je zec kućni ljubimac
Kada vam je u snu zec kućni ljubimac, to znači da se osećate kao crna ovca u porodici. Verovatno smatrate da ništa niste nasledili od svojih roditelja i da nikada nećete biti uspešni kao oni. Žao vam je što niste postigli više u životu i učinili ih ponosnim.

Sanjati da drugi jedu zeca
San u kome vidite kako neko jede zeca ukazuje na to da vam neko priča iza leđa. Moguće je da ste svojim odlukama ili postupcima iznenadili ili uvredili prijatelja tj. prijateljicu, kolegu tj. kolegicu ili poznanika tj. poznanicu i da vas zato ogovara pred drugim ljudima.

Sanjati da hranite zeca
Hraniti zeca u snu znači da bi neko mogao da zloupotrebi vaše poverenje kako bi ostvario/la neke svoje ciljeve. Važno je da budete oprezni pred ljudima koje ste nedavno upoznali i da o svojim tajnama, strahovima i planovima pričate samo s osobama koje dobro poznajete.

Sanjati da drugi hrane zeca
Ako ste u snu videli kako neko hrani zeca to implicira da vam partner tj. partnerka člana porodice ili nekoga od prijatelja ne uliva poverenje. Postoji nešto što vam se kod njega tj. nje ne dopada, ali to nikom niste priznali.

Sanjati da kuvate zečetinu
Kuvati zečetinu u snu ukazuje na to da biste uskoro mogli odlučiti da probate da se bavite nekim novim hobijem ili sportom. Druga mogućnost jeste da razmišljate o promeni radnog mesta, fakulteta koji studirate ili, čak, zanimanja.

Sanjati da drugi kuvaju zečetinu
Ukoliko ste sanjali da neko kuva zečetinu to implicira da će vam član porodice ili neko od prijatelja saopštiti iznenađujuću odluku. Umesto da ga/je kritikujete, pokažite mu/joj da može da računa na vašu pomoć i podršku.

Sanjati da pečete zeca na ražnju
Peći zeca na ražnju u snu ukazuje na to da bi neko vaše reči mogao da protumači na pogrešan način. Možda će vaš savet ili sugestiju doživeti kao kritiku samo zbog tona i načina na koji ste mu/joj to saopštili.

Sanjati da drugi peku zeca na ražnju
Kada sanjate da neko peče zeca na ražnju to implicira da ne treba da sudite ljudima ukoliko niste ni svesni u kakvoj se situaciji nalaze. Najlakše je reći „ja to nikad ne bih uradio/la“, međutim nikad ne znate na šta vas sve životni izazovi mogu naterati.

Sanjati da ste izvukli zeca iz šešira
Ako ste sanjali da ste izvukli zeca iz šešira to znači da imate potrebu nekoga da impresionirate. To može biti osoba koja vam se dopada, trenutni ili potencijalni poslodavac ili, pak, roditelji ili prijatelji vašeg partnera. U svakom slučaju, pred njima želite da se pokažete u najboljem svetlu i za sada vam to dobro polazi za rukom.

Sanjati da je neko drugi izvukao zeca iz šešira
Videti u snu kako je neko izvukao zeca iz šešira je znak da bi trebalo da se čuvate manipulacije. Neko se suptilno trudi da vas navede da uradite nešto što mu/joj ide u korist. Sve dok to ne nanosi štetu ni vama, a ni drugim ljudima, možete ga/je poslušati. Ukoliko shvatite da njegov tj. njen interes može da naudi bilo kome, nemojte da „nasedate“ na njegovu tj. njenu priču.

Sanjati da vas je zec ugrizao
Ukoliko ste sanjali da vas je zec ugrizao to implicira da bi trebalo više pažnje da posvetite ljudima koje volite. Ništa se u životu ne podrazumeva, a pogotovo ne onaj tj. ona sa kime ste odlučili da gradite budućnost.

Sanjati da vam je zec pobegao
Kada sanjate da vam je zec pobegao to znači da se bavite stvarima koje vam oduzimaju dosta vremena i energije, a ne donose željene rezultate. Vreme je da se posvetite onome od čega biste mogli imati mnogo više koristi.

Sanjati da ste kupili zeca
Kupiti zeca u snu ukazuje na to da ćete ispuniti dugogodišnju želju. Moguće je da o nečemu godinama maštate, a nikako niste bili u prilici da to ostvarite. U bližoj budućnosti će se „kockice napokon složiti“, pa ćete usrećiti sami sebe.

Sanjati da prodajete zečeve
Prodavati zečeve u snu znači da će posao koji ste potcenjivali zahtevati mnogo više predanosti, truda, rada i vremena. Verovatno ste mislili da će to ići lako, međutim, ispostaviće se da ste u krivu. Moraćete da napravite jasan i konkretan plan i da od njega ne odstupate ukoliko želite da postignete svoj cilj.

Sanjati da ste ukrali zeca
Ukrasti zeca u snu ukazuje na to da će vas bližnji optužiti da se ponašate detinjasto i nezrelo. Nema ništa loše u tome što se trudite da zadržite to dete u sebi, međutim, ono ne može da odlučuje o vašoj sadašnjosti i budućnosti. Vreme je da se uozbiljite i da makar shvatite šta želite kako biste to jednog dana mogli i ostvariti.

Sanjati da vam je neko ukrao zeca
Ako ste sanjali da vam je neko ukrao zeca to implicira da biste mogli pretrpeti štetu. Moguće je da će vam se pokvariti automobil ili neki kućanski aparat, pa ćete morati da izdvojite određenu sumu za popravku ili zamenu. Na sreću, trošak neće biti veliki, pa nećete imati problem da ga servisirate.

Sanjati da ste upali u zečju rupu
Kada sanjate da ste upali u zečju rupu to znači da bi vam se u bližoj budućnosti moglo dogoditi nešto vrlo zanimljivo. Možda će se običan izlazak pretvoriti u „ludu žurku“ ili da ćete na putovanju od koga ništa niste očekivali doživeti trenutke koje ćete pamtiti ceo život.

Sanjati da je neko drugi upao u zečju rupu
Ovakav san ukazuje na to da ćete nekome pozavideti na bezbrižnosti. Moguće je da neko od vaših prijatelja ne voli mnogo da se opterećuje raznim stvarima, nego pušta da ga „vetar nosi“. Za razliku od njega tj. nje, vi nikako ne uspevate da se opustite, već uvek razmišljate nekoliko koraka unapred i u svojoj glavi projektujete najgore moguće ishode određenih događaja.

Sanjati ranjenog zeca
Ranjen zec u snovima ukazuje na vašu sklonost ka paničarenju. U stanju ste da od najmanje sitnice napravite veliki problem. Što je najgore u tom svom „ludilu“ niste u mogućnosti da čujete šta vam drugi ljudi govore, nego razmišljate o tragičnim posledicama. Zbog vlastitog mentalnog zdravlja ćete morati početi da se menjate.

Sanjati da pomažete ranjenom zecu
Ukoliko ste sanjali da pomažete ranjenom zecu to implicira da će vaše dobročinstvo neće naići na zahvalnost. Ne očekujete da vas zbog nekih humanih gestova stave na pijedestal, ali jedno „hvala“ bi vam ipak značilo da se niste uzalud trudili.

Sanjati mrtvog zeca
Mrtav zec u snovima simbolizuje promenu. Moguće je da ćete u bližoj budućnosti odlučiti da okrenete novi list. Plašiće vas neizvesnost, ali ukoliko odluke budete donosili mudro, nema bojazni da ćete se zbog njih pokajati.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, jurili, jeli, ubili ili mazili zeca, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija zeca

Zec je sitni sisar iz porodice Leporidae.