Šta znači sanjati zlato?

Sanjati da ste našli zlato
Kada sanjate da ste našli zlato, to simboliše žalost i nesrećno nasledstvo. Moguće je da ste preopterećeni materijalnim vrednostima. Za vas, one su jedini ideal kome težite. Krećete se u društvu koje vas ceni samo ako imate dobar auto, stan ili kuću. Iako o tome ne želite da razmišljate, često se zapitate da li bi vaši prijatelji i partner ostali uz vas kada ne biste imali toliko novca. Ako u porodici imate stariju osobu sa kojom niste u dobrim odnosima, postoji mogućnost da će vam ostaviti nasledstvo kome se niste nadali. Bilo bi najbolje kada biste mogli da zaboravite na nesuglasice i, ako još uvek imate priliku, da posvetite malo vremena toj osobi.

Kopati ili tražiti zlato u snu
Kada u snu kopate zlato, to označava da su vaše nade uzaludne. Posao koji ste započeli sa mnogo entuzijazma, ne donosi rezultate kojima ste se nadali. Potrudite se da sagledate stvari realnije i shvatićete da preko noći nije moguće postići ogroman uspeh.

Sanjati da brojite ili dajete zlato
Ako sanjate da brojite ili dajete zlazo, to znači da će vas napustiti draga osoba. Moguće je da u poslednje vreme niste posvećivali dovoljno pažnje partneru što je rezultiralo takvom odlukom. Ako želite pomirenje, moraćete više da se potrudite i da promenite loše navike. Kada u snu izgubite zlato, to je upozorenje da vas neko iz okoline vara. Okruženi ste mnogim ljudima koji se predstavljaju kao vaši prijatelji. Moguće je da neki od njih nisu iskreni i da jedva čekaju da doživite neuspeh. Iako se dugo poznajete, ljudi se menjaju i nemojte se začudti ako otkrijete o njima stvari za koje niste verovali da su u stanju da urade.

Sanjati zlatni prsten
Zlatni prsten u snovima je znak da ćete biti nagrađeni za trud, rad i strpljenje. Ono što dugo čekate će napokon postati stvarnost, pa će vam se isplatiti sve što ste uložili kako biste to dobili. Za ljude koji planiraju zaruke ili venčanje san je samo posledica događaja na javi. Ukoliko ste se nedavno razveli zlatni prsten može da ukazuje na to da ćete se za svoja prava boriti pred sudom.

Sanjati zlatni lančić ili ogrlica
Ukoliko ste u snu videli zlatni lančić ili ogrlicu to simbolizuje neostvarene želje. Moguće je da postoji nešto zbog čega niste u potpunosti srećni i zadovoljni. To može da se odnosi na privatni ili profesionalni deo vašeg života ili na vaše potomke. U svakom slučaju, ne bi trebalo da odustanete od toga, jer se neki vaši snovi još uvek mogu ostvariti.

Sanjati zlatne naušnice
San u kome vidite zlatne naušnice ukazuje na pozitivne promene u vašem životu. Verovatno ćete u skorijoj budućnosti upoznati vrlo zanimljivu osobu sa kojom ćete se brzo zbližiti. Ukoliko je reč o ličnosti suprotnog pola, nije isključeno da ćete se zaljubiti i da ćete poželeti da sa njim tj. njom provedete ostatak svog života.

Sanjati zlatni privezak
Zlatni privezak u snovima ukazuje na to da ste sa nekim iz sažaljenja. To može biti vaš prijatelj tj. prijateljica tj. poznanik ili poznanica, odnosno emotivni partner tj. partnerka.

Sanjati zlatno uže
Zlatno uže u snovima simbolizuje manjak slobode na javi. Moguće je da ste dopustili drugima da vam uređuju život. Slušate njihove savete i sugestije bez pogovora, te postupate onako kako vam oni kažu. Dugoročno gledano, ovo može da preraste u ozbiljan problem. Zato je već sada važno da im postavite granicu preko koje ne treba i ne smeju da pređu.

Sanjati zlatni kavez
Ukoliko ste u snu videli zlatni kavez to može da ima više značenja. Jedno od njih je da ste u vezi sa vrlo ljubomornom osobom i da vas njegovo tj. njeno ponašanje guši. Drugo značenje ovog sna jeste da se bavite poslom koji ne zadovoljava vaše potrebe, u materijalnom ili duhovnom smislu. Bilo kako bilo, samo vi možete da rešite problem koji vas muči ukoliko budete hrabri i istrajni.

Sanjati zlatne poluge
Zlatne poluge u snovima simbolizuju sreću u ljubavi. Osobe koje su u vezi ili braku bi mogle uploviti u lepu i mirnu fazu svog života. Odnos sa partnerom će biti dobar i harmoničan, pa ćete sve ostale probleme rešavati mnogo lakše. Ako ovakav san sanja neko ko trenutno nema partnera tj. partnerku, to najavljuje uzbudljivu emotivnu vezu punu ljubavi i strasti.

Sanjati zlatnike
San u kome vidite zlatnike simbolizuje uspeh, u privatnom ili profesionalnom životu. Moguće je da će se neke kockice konačno posložiti, pa ćete uživati u plodovima svoga truda i rada.

Ako ste sanjali da ste nekome poklonili zlatnike to implicira da ćete putem ucene pokušati da rešite svoj problem. Ukoliko ste, pak, sanjali da vam je neko poklonio zlatnike moguće je da ćete raditi nešto što se kosi sa vašim profesionalnim, ali i moralnim tj. ljudskim ubeđenjima.

Sanjati zlatne zube
Zlatni zubi simbolizuju bogatstvo. Ipak, nećete ga steći preko noći, nego će biti potrebno mnogo truda, rada i strpljenja kako biste postigli ono što želite. Jako je važno da budete strpljivi i istrajni, te da ne odustajete pred preprekama koje vam se nađu na putu do cilja.

Sanjati da zakopavate (krijete) zlato
Zakopavati tj. kriti zlato u snu ukazuje na to da ste škrti. Trudite se da uložite što manje, da biste dobili što više. Možda ćete u poslu pomoću ove metode uspeti da ostvarite svoje ciljeve. Međutim, u ljubavnim, prijateljskim ili, generalno, međuljudskim odnosima ova osobina ne može da vam donese sreću, ljubav i blagostanje.

Sanjati da drugi zakopavaju zlato
Videti u snu kako neko zakopava zlato znači da biste se mogli razočarati u osobu koju ste godinama idealizovali. Shvatićete da on tj. ona poseduje mnogo više loših, nego dobrih karakteristika. Pitaćete se da li ih je vešto krio/la ili ste vi svesno bili slepi na ono što je sada potpuno očigledno.

Sanjati da ste pronašli zakopano zlato
Ako ste sanjali da ste pronašli zakopano zlato to simbolizuje iznenadni dobitak. Moguće je da će vam poslodavac povećati platu ili isplatiti kratkoročnu stimulaciju za trud i rad koji ulažete u poslu. Druga mogućnost jeste nasledstvo, a treća premija u igrama na sreću. U svakom slučaju, čak i manji iznos će vam pomoći da „zakrpite rupe“ nastale usled hroničnog nedostatka novca, ali i da sebi priuštite ono o čemu dugo maštate.

Sanjati da kupujete zlato
Kupovati zlato u snu ukazuje na dobru investiciju. Verovatno ćete svoje vreme ili novac uložiti u nešto što će, dugoročno gledano, da donese veliku dobit. Ovo posebno važi za ljude koji se bave privatnim poslom. Jedna dobra poslovna saradnja može da dovede do ostvarenja dugogodišnjeg sna.

Sanjati da prodajete zlato
Prodavati zlato u snu može da najavi finansijske poteškoće na javi. Moguće je da će vaši rashodi da premaše prihode, pa ćete se suočiti sa problemom da servisirate tekuće obaveze. Nemojte da posežete za kreditima i zajmovima pod sumnjivim uslovima. Bolje bi bilo da već sada počnete da štedite kako biste tu krizu prevazišli na najbezbolniji mogući način.

Sanjati da ste dobili zlato
Ukoliko ste sanjali da vam je neko poklonio zlato to implicira da ste usamljeni. Osobe koje su dugo bez emotivnog partnera jako dobro poznaju taj osećaj. Međutim, ukoliko ste u vezi ili braku ne bi trebalo tako da se osećate. U ovom slučaju, san je znak da je došlo vreme za iskren razgovor sa voljenom osobom. Moguće je da on tj. ona ni ne zna šta vas muči.

Sanjati da kradete zlato
Krasti zlato iz prodavnice, tj. zlatare u snu ukazuje na to da bi trebalo da obratite pažnju na svoje ponašanje. Verovatno imate cilj koji želite da ostvarite, međutim, odabrali ste pogrešan način za to. Reputacija će vam biti narušena ukoliko nastavite da se ponašate onako kako ste se do sada ponašali.

Kada sanjate da ste ukrali zlato iz nečijeg doma to simbolizuje loše odnose sa prijateljima ili kolegama. Moguće je da će vas neko iz radnog kolektiva optužiti da ste ukrali njegovu tj. njenu ideju.

Sanjati da drugi kradu zlato
San u kome vidite kako neko krade zlato ukazuje na to da ćete se naći u dilemi da li da „ocinkate“ kolegu tj. kolegicu koji/a je napravio/la neku grešku. Bićete svesni da to može da izazove velike probleme za celu firmu, međutim, ne želite nikome da se zamerate. Razmislite o tome ili se posavetujete s osobom kojoj verujete.

Ako ste sanjali da je vama neko ukrao zlato to implicira da ćete ispravljati tuđe greške. Verovatno će vam poslodavac dati zadatak da dovršite posao koji je neko od kolega započeo. Neće vam biti lako da to završite, ali će rezultati biti dobri.

Sanjati tekuće zlato
Tekuće zlato u snovima simbolizuje manjak kontrole. Moguće je da ste se suočili sa nekom situacijom i da ne možete da pronađete pravi izlaz iz nje. Neke stvari su, jednostavno, izmakle kontroli jer niste reagovali na vreme. Ako ništa drugo, iz ovoga ćete naučiti kako u budućnosti ne treba da se ponašate.

Sanjati zlatnu prašinu
Zlatna prašina u snovima je znak da bi trebalo više pažnje da posvetite planiranju. Verovatno neke stvari radite stihijski, pa se tek kasnije borite sa posledicama svojih odluka i poteza. Kada biste napravili plan i potrudili se da od njega ne odstupate rezultati vašeg rada bi bili mnogo bolji.

Definicija zlata

Zlato je hemijski element koji ima simbol Au. To je prelazni metal mekane, guste i sjajne strukture.