Zmija – šta znači sanjati zmiju?

Snovi sa zmijama vrlo retko su pozitivni. Videti jednu ili više zmija u snu, obično označavaju da vam predstoji neka opasnost, nepogoda ili loš period u životu. Isto tako mogu označavati probleme sa prijateljima i bližom porodicom, pogotovu mužem, suprugom.

Sanjati veliku zmiju
Ako sanjate veliku zmiju, to se tumači kao upozorenje da budete oprezni jer u vašoj okolini postoji neko ko vam ne želi dobro. Svi vam pričaju da morate bolje procenjivati ljude kako biste sebe zaštitili od neprijatnih situacija. Kada vam se neko dopadne na prvi pogled, odmah mu poklonite vaše potpuno poverenje. Ljutite se na one koji vam žele najbolje, a ponekad vam grubo u lice kažu šta misle. Ne shvatate da je to iskrenije nego da vam pričaju sve najbolje, a iza leđa vas ismevaju.

Sanjati malu zmiju
Videti malu zmiju u snu označava da ćete imati nepredviđene troškove. Previše ste darežljivi, a neko iz okruženja će to zloupotrebiti i naneti vam štetu. To će najverovatnije biti slučajno, ali svesni ste da ako popustite i ovaj put, ljudi će nastaviti da vas iskorišćavaju.

Sanjati da vas je ujela zmija
Ako ste sanjali da vas je zmija ujela, to implicira da će vas neko oklevetati. Iako se ne zamerate ljudima, uvek se nađe neko kome niste po volji. Ne vodite računa kome pričate vaše intimne stvari. Moguće je da se poveravate bliskim prijateljima, ali postoji opasnost da će se saznati tajne koje krijete od javnosti.

Sanjati da ste ubili zmiju
Ubiti zmiju u snu znači da ćete pobediti vaše neprijatelje. Možete da odahnete jer ćete konačno izaći kao pobednik na svim poljima. Na poslu ćete dokazati da ste bolji od konkurencije i da zaslužejete da napredujete. Na ljubavnom planu vas očekuje uspeh. Osoba koja vam se sviđa će uvideti da ste vi njena srodna duša.

Videti u snu već mrtvu zmiju
Ako u snu vidite već mrtvu zmiju, predstoji vam slavlje zbog prevaziđene krize ili povodom nekog bitnog događaja. Može značiti i da se preterano brinete oko nekih problema koji vas muče.

Sanjati više zmija
Sanjati više zmija upozorava da vas očekuje mala neprijatnost. Često vam se desi da previše pričate pred ljudima koje slabo poznajete ili u koje nemate poverenja. Moguće je da će se vaše reči okrenuti protiv vas i tako vam stvoriti neprilike.

Sanjati da napadate zmiju
Napadati zmije u snu je loš pokazatelj. Moguće je da ćete čuti da neko ima zdravstvenih problema, posebno ako je starija osoba u pitanju.

Sanjati da zmija ili više njih napada vas
Ako sanjate da vas napada zmija ili više njih, označava da imate mnogo neprijatelja koji ne miruju. Zavide vam i ne žele vam dobro u životu. Potrebno je da se distancirate od takvih osoba, jer druženjem sa njima samo hranite njihovu zlobu, što ne može nikako ispasti dobro za vas.

Sanjati šarenu zmiju
Neki koje smatrate prijateljima vam to u stvari nisu, a neki koje smatrate protivnicima vam to u stvari nisu.

Sanjati crnu zmiju
Smrt u daljoj familiji ili će preminuti neko od rodbine vaših prijatelja.

Sanjati sivu zmiju
Doći ćete u situaciju da ne možete razaznati prijatelje od onih koji to nisu.

Sanjati crvenu zmiju
Ne bi trebalo da se bavite politikom, jer tu vrlo teško možete izaći kao pobednik. Za one koji se već bave politikom, predstojeća propast.

Sanjati belu zmiju
Bolest u porodici. Na sreću ne opasna i preterana.

Sanjati zelenu zmiju
Živite u nezdravoj okolini, trebalo bi da se pobrinete više o higijeni ličnog prostora poput vašeg stana ili kuće.

Zmija na kućnom pragu ili u dvorištu ili čak u kući
Imate osobu blisku vašoj porodici koja nije to što se predstavljat. Vrlo verovatno misli jedne stvari, a govori druge. Trebate biti oprezni koje porodične tajne pričate pred poznanicima i prijateljima.

Sanjati vodenu zmiju
Trebalo bi da izbegavate kupanje na rekama i jezerima. Ako pak to ne želite, trebali bi biti više oprezni jer postoji povećana mogućnost od ozleda.

Sanjati zmiju da govori
Ako vam zmija progovori u snu, neki prijatelj će pokušati da vas nagovori na nešto što neće ispasti baš dobro po vas.

Držati zmiju u rukama
Svesni ste dvoličnosti nekog vašeg prijatelja. S obzirom na to, njegova ili njena delovanja neće uticati na vas i vaš život.

Sanjati zmiju u šumi ili šumsku zmiju
Ne možete prepoznati neprijatelja među prijateljima. Probajte se konsultovati sa porodicom o svojim sumnjama u određene ljude i oni će vam pomoći da rešite nedoumice u svojoj glavi.

Sanjati zmijska jaja
Vaša dela i akti koje radite sada će vam doneti neprijatelje u budućnosti.

Sanjati da ste okruženi zmijama
Ako ste sanjali da ste okruženi zmijama to implicira da neprijatelje vidite čak i tamo gde ih nema. Nemojte da paranoišete i da verujete da se ceo svet urotio protiv vas, jer ste za većinu neuspeha i grešaka krivi isključivo vi.

Sanjati da hodate po živim zmijama
Hodati po živim zmijama u snu ukazuje na nedostatak hrabrosti da se izborite sa nekim problemom ili situacijom. Ovog puta vam vreme nije saveznik, nego neprijatelj. Ne možete očekivati da će drugi da se bave vašom brigom, nego vi sami morate da se uhvatite u koštac sa time, ma koliko stresno i bolno bilo.

Sanjati zmiju u zoološkom vrtu
Videti zmiju u zoološkom vrtu znači da ćete uskoro ući u mirniju fazu svog života. Moguće je da trpite ogromne količine stresa i da to preti vašem mentalnom i fizičkom zdravlju. Na sreću, ta burna faza neće još dugo da potraje, pa ćete moći da se odmorite i opustite.

Sanjati zmiju u kavezu (terarijumu)
San u kome vidite zmiju u kavezu tj. terarijumu ukazuje na to da ne bi trebalo da se poveravate osobi koju ste nedavno upoznali, barem dok ne shvatite kakve su mu/joj namere. O svojim tajnama, strahovima i idejama pričajte samo sa ljudima koji vas do sada nikad nisu izdali.

Sanjati zmiju u svojoj postelji
Ako ste u snu videli kako vam se zmija popela na krevet to implicira da bi trebalo da pripazite koga puštate u svoj život. Moguće je da vas je neka osoba „zavela“ do te mere da niste ni svesni njenih mana, niti preispitujete neke njegove tj. njene reči ili postupke. Držite ga/je na distanci dok vam ne pokaže svoje „pravo lice“.

Sanjati da se slikate sa zmijom oko vrata
Kada sanjate da se fotografišete sa zmijom oko vrata to znači da pokušavate nekoga da impresionirate. To može biti osoba koja vam se dopada ili, pak, poslodavac tj. nadređeni. U svakom slučaju, budite oprezni kako vam se to silno dokazivanje ne bi obilo o glavu.

Sanjati da se drugi slikaju sa zmijom oko vrata
Ovakav san ukazuje na to da će vas iznervirati nečije ponašanje na javi. Moguće je da će neko biti vrlo nametljiv ili napadan sa ciljem da vam se približi, tj. da zadobije vaše poverenje. Niste tip osobe koja voli takvu vrstu odnosa, pa ćete mu/joj vrlo brzo dati do znanja da vas ostavi na miru.

Sanjati da vas zmija davi
Ukoliko ste sanjali da vas zmija davi to implicira da ste anksiozni. Verovatno se neke stvari u vašem životu ne odvijaju onako kako ste zamislili. Ne možete i nećete da se pomirite sa time, ali umesto da radite na promenama, vi sebi postavljate pitanje zašto je to tako. Krenite u akciju i menjajte ono što možete, a ono što vam je van dometa ostavite po strani.

Sanjati da vas je zmija progutala
Ako ste sanjali da vas je zmija progutala to znači da ste prerano odustali od neke ideje. Moguće je da vam je to savetovao/la bliska osoba ili neko u čije namere ne sumnjate. Međutim, ako vi i dalje verujete da vaš plan može da se ostvari i da donese rezultate, trebalo bi barem da pokušate da ga realizujete.

Sanjati da ste kupili zmiju
Kupiti zmiju u snu ukazuje na to da se mnogo trudite da pokažete da ste drugačiji od ostalih. Lepo je što svoje karakterne posebnosti ističete, međutim, ponekad to izgleda suprotno od onoga što biste možda želeli.

Sanjati da prodajete zmije
Prodavati zmije u snu znači da ćete se okoristiti o nekoga. Moguće je da ćete iskoristiti poznanstvo s uticajnom osobom kako biste rešili neki problem. Druga mogućnost jeste da ćete „na mućku“ položiti neki test ili ispit.

Sanjati da se igrate sa zmijom
Igrati se sa zmijom u snu ukazuje na to da su vas neka neugodna iskustva naučila kako da razlikujete prijatelje od neprijatelja, tj. poslovne partnere od konkurenata. Zahvaljujući tome, u budućnosti nećete imati problema sa prevarama i obmanama.

Sanjati da se drugi igraju sa zmijom
Ukoliko ste u snu videli kako se deca igraju sa zmijom to implicira da vas plaši uticaj određene osobe na člana porodice, partnera tj. partnerku ili nekog od vaših prijatelja. Ako ste u snu videli kako se odrasle osobe igraju sa zmijom to znači da ste previše skeptični.

Značenje snova može biti pojednostavljeno. Ukoliko ste gledali zmije na televiziji ili čuli da neko priča o njima, moguće je da se to urezalo u vašu podsvest pa ste ih zato sanjali.

Definicija zmije

Zmija je hladnokrvni reptil koji nema noge. Srodna je gušterima sa kojima čini najbrojniju grupu gmizavaca.