Šta znači sanjati zvonik?

Tumačenje snova sa motivom zvonika zavisi od konteksta u kome su se odvijali, kao i o detalja koji su ih pratili.

Sanjati zvonik sa zvonom
Ukoliko ste u snu videli zvonik sa zvonom to implicira da ste postali uobraženi. Moguće je da ste uspešni u onome čime se bavite, te da imate mnogo samopouzdanja. Verujete da vam to daje za pravo da se prema drugima ophodite arogantno i bezobrazno, ali ubrzo ćete i sami uvideti da grešite.

Sanjati zvonik bez zvona
Ako ste u snu videli prazan zvonik, zvonik na kome nema zvona to znači da će vas neko elegantno „spustiti na zemlju“. Verovatno ćete pokušati da pokažete nadmoć nad drugom osobom, međutim, njegov tj. njen inteligentan i staložen odgovor će vas navesti da se zacrvenite.

Sanjati zvonik sa satom
Zvonik sa satom u snu ukazuje na to da ste prerano počeli da verujete da je samo nebo granica. Ne ponašate se u skladu sa svojim mogućnostima, nego želite da se prikažete boljim i uspešnijim od drugih. Rezultati govore sve, pa je važno da ih i vi prihvatite i da se konačno počnete ponašati kao zrela osoba.

Sanjati napola srušen zvonik
Kada u snu vidite napola srušen zvonik to simbolizuje bolan neuspeh. Moguće je da ćete nekom problemu pristupiti neozbiljno. Verovaćete da možete lako da ga rešite, međutim, kada se upustite u to shvatićete da ste pogrešili. Neka vam ovo posluži kao lekcija kako se u budućnosti ne smete ponašati.

Sanjati napola izgoreo zvonik
Napola izgoreo zvonik u snu ukazuje na to da će vam samopouzdanje biti poljuljano usled nekih teških događaja. Dugo ste i predano radili na tome da se rešite duboko ukorenjenih kompleksa i neko vreme ste verovali da ste u tome uspeli. Međutim, jedan događaj ili situacija će zapretiti da se vratite na početak.

Sanjati da pravite zvonik
Praviti tj. graditi zvonik u snu znači da ste spremni za nove početke. Moguće je da ste doživeli tragediju ili neuspeh i da vam je trebalo neko vreme da se oporavite. Na sreću, došao je trenutak kada možete da kažete da imate dovoljno energije i samopouzdanja da krenete u neke nove životne bitke.

Sanjati da drugi prave zvonik
Ukoliko ste u snu videli kako neko pravi zvonik to implicira da ćete podržati blisku osobu u nekoj ideji ili nameri. Shvatićete da mu/joj je vaše mišljenje važno i nećete propuštati priliku da ga/je ohrabrite. Zajedničkim snagama ćete uspeti da ostvarite zavidne rezultate.

Sanjati da popravljate zvonik
Popravljati zvonik u snu ukazuje na to da ste prerano odustali od neke ideje. Verovatno ste u nešto uložili mnogo truda i energije, ali rezultati nisu onakvi kakve ste očekivali. Nemojte da se predajete, jer ako budete strpljivi i hrabri moći ćete da ostvarite ono što ste zamislili.

Sanjati da drugi popravljaju zvonik
Videti u snu kako neko popravlja zvonik znači da će vas nešto obradovati. Moguće je da će član porodice ili neko od prijatelja postići manji uspeh, ali ćete vi biti vrlo ponosni na njega tj. nju. Ohrabrićete ga/je da istraje u svojim namerama, a nije isključeno ni da ćete pripremiti zabavu ili druženje u čast njegove tj. njene male pobede.

Sanjati da rušite zvonik
Rušiti zvonik u snu ukazuje na lošu komunikaciju sa članovima porodice ili kolegama u radnom kolektivu. Verovatno ćete ući u raspravu jer će svako od vas imati drugačiji pristup nekom zajedničkom problemu. Pokažite razumevanje i spremnost na kompromis, pa će vam možda i druga strana uzvratiti „istom merom“.

Sanjati da drugi ruše zvonik
Ako ste u snu videli kako neko ruši zvonik to implicira da će vas dvoje ljudi koje površno poznajete dovesti u nezgodnu situaciju. Moguće je da će se posvađati pred vama i da će izneti sav „prljav veš“ koji jedno o drugome imaju. Štaviše, pokušaće i vas da uvuku u svoju raspravu, a to im nikako ne smete dozvoliti.

Sanjati da stojite na vrhu zvonika
Stajati na vrhu zvonika u snu simbolizuje pobedu. Verovatno ćete uspeti da rešite problem sa kojim se duže vreme mučite. Druga mogućnost jeste da ćete eliminisati pretnje zbog kojih su vaša budućnost, posao ili emotivna veza bili ugroženi. U svakom slučaju, imaćete razloga za slavlje.

Sanjati da neko drugi stoji na vrhu zvonika
San u kome vidite kako neko stoji na vrhu zvonika ukazuje na to da će neko pokušati da omalovaži vaš trud, rad, znanje ili uspehe. Verovatno će vas potcenjivati pred drugima, ali nemojte da nasedate na provokacije, nego mu/joj uzvratite uspehom, jer ćete mu/joj samo tako „uzvratiti udarac“.

Sanjati da se penjete na zvonik
Penjati se na zvonik u snu znači da vam prestoji izazovan period. Moraćete da se suočite sa brojnim preprekama i da prevladate neke strahove. Ukoliko bude uporni i hrabri, brzo ćete videti prve dobre rezultate. Međutim, ako prerano odustanete kasnije ćete se sigurno pokajati zbog toga.

Sanjati da se neko drugi penje na zvonik
Ako ste u snu videli kako se neko penje na zvonik to implicira da je bliska osoba u krizi. Moguće je da se član porodice ili neko od prijatelj suočava s velikim izazovom. Potrudite se da mu/joj se nađete pri ruci i ubedite ga/je da može da računa na vašu pomoć i podršku, jer će mu/joj to mnogo značiti.

Sanjati da silazite sa zvonika
Silaziti sa zvonika u snu ukazuje na to da ćete ostvariti neki cilj, ali da vam to neće doneti radost i zadovoljstvo kakvo ste očekivali. Ovakve snove sanjamo kada uspemo da se nekome osvetimo. Verujemo da ćemo zbog toga biti srećni, a u stvari osećamo samo veliku prazninu. Zato nemojte da gubite vreme na takve stvari, nego se okrenite onome u čemu zaista uživate.

Sanjati da drugi silaze sa zvonika
Ukoliko ste u snu videli kako neko silazi sa zvonika to implicira da će vam se prijatelj tj. prijateljica ili neko od poznanika požaliti na nešto. Moguće je da niste ni bili svesni sa kakvim se problemom suočava. Kada čujete njegovu tj. njenu priču shvatićete da ste vi zapravo vrlo srećna osoba.

Sanjati da ste pali sa zvonika
Pasti sa zvonika u snu, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi predviđaju zdravstvene probleme ili poslovne neuspehe. Verovatno ćete se vi ili neko ko vam je blizak suočiti s izvesnim simptomima i da ćete zbog toga morati da odložite realizaciju određenih planova. Posvetite se oporavku, a nemojte da razmišljate o tome šta propuštate jer ćete to u nekom momentu moći da nadoknadite.

Sanjati da je neko drugi pao sa zvonika
Kada u snu vidite kako je neko pao sa zvonika to znači da ćete tešiti blisku osobu. Možda će član porodice ili neko od prijatelja doživeti poslovni, finansijski ili emocionalni neuspeh ili krizu. Nastojaćete da ga/je oraspoložite, tako da barem na kratko ne razmišlja o tome što ga/je snašlo.

Sanjati da ste skočili sa zvonika
Skočiti sa zvonika u snu simbolizuje nepromišljene odluke ili poteze koji bi mogli da vas dovedu u opasnost. Moguće je da se suočavate sa nekim problemom i da pokušavate da tu stvar „prelomite preko kolena“. Nemojte to da radite, nego se potrudite da donesete mudru odluku zbog koje se u budućnosti nećete pokajati.

Sanjati da je neko drugi skočio sa zvonika
San u kome vidite kako je neko skočio sa zvonika znači da bi vas prijatelj tj. prijateljica ili neko od poznanika mogao iznenaditi odlukom, potezom ili idejom. Zapitaćete da šta ga/je nateralo na to i da li je trebalo da postupi drugačije. Nemojte da sudite ukoliko niste upoznati sa situacijom u kojoj se našao/la.

Sanjati da se krijete pod zvonikom
Ako ste sanjali da se krijete pod vrhom zvonika to implicira da ste potcenili neprijatelja ili konkurenciju. Mislite da ste superiorniji od njega tj. nje, međutim, njegova tj. njena prednost je u tome što se neće libiti da upotrebi „prljave“ metode protiv vas. Nemojte da minimalizujete pretnje koje su evidentne!

Sanjati da gađate nekoga sa vrha zvonika
Gađati nekoga nečim sa vrha zvonika u snu ukazuje na to da je vaša pozicija bolja u odnosu na to kakva je bila pre. Strpljivo ste čekali taj trenutak kada ćete moći da kažete da ste u povoljnom položaju. Nemojte da propustite šansu koja vam može pomoći da napredujete ili da rešite neki problem.

Sanjati da neko puca na vas sa vrha zvonika
Ukoliko ste sanjali da neko puca na vas sa vrha zvonika to implicira da bi vaša tajna mogla da ugleda svetlost dana. Reč je o „grehu“ iz prošlosti koji krijete od drugih jer ste sigurni da bi mogao da ugrozi vaš odnos s određenim ljudima. Plan A je da nastavite da ćutite i da se nadate da nećete biti razotkriveni. Plan B je mnogo bolji, a to je da bliskim osobama kažete istinu i da se suočite sa posledicama koje bi mogle da uslede.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno uživo ili u medijima videli zvonik to je ostavilo utisak na vas.

Definicija zvonika

Zvonici su najčešće samostalne građevine, ali mogu da budu i sastavni deo crkve, kapele ili gradske kuće. Obično su građeni kao visoki tornjevi, na čijem vrhu se nalazi otvoreni prostor za zvona, kako bi se njihov zvuk što dalje čuo.