Mršavost u snu – simbolika i značenje sna

Snovi o mršavosti tj. pothranjenosti su veoma komplikovani za tumačenje zato što za svakog pojedinca mogu imati različito značenje. Važan je i vaš stav o tome, jer za nekog mršavo telo predstavlja ideal lepote, dok za drugog čoveka može biti simbol nečeg sasvim suprotnog. Ovakvi snovi su danas mnogo češći nego pre, jer modna industrija i mediji promovišu mršavost. Zato snove sa takvim ili sličnim motivima uglavnom sanjaju devojke ili devojčice. Da biste bolje razumeli svoj san pokušajte da se setite detalja koji su ih pratili.

Sanjati mršavog čoveka
Ako u snu vidite mršavog čoveka, to znači da ćete imati korist preko tuđih leđa. Moguće je da ćete prihvatiti zasluge za nešto što, ne samo da niste sami uradili, nego ste preuzeli bez ikakve dozvole. Vaše ambicije i želja za dokazivanjem će biti toliko jake da vam neće smetati da se okitite tuđim perjem i zaboravite na etiku i moral.

Sanjati da ste mršavi
Sanjati da ste vi mršavi ukazuje da će vas nevolje opametiti. Vi ste osoba koja ne sluša tuđe savete sve do trenutka dok ne shvatite da nemate rešenje za situaciju u kojoj se nalazite. Vremenom ćete naučiti da prepoznate problem i da se adekvatno postavite kako biste ga sprečili i poštedeli sebe nepotrebnih muka.

Sanjati mršavu životinju
Kada u snu vidite mršavu životinju, to je upozorenje da ćete na javi zapasti u oskudicu. Može se desiti da ćete u narednom periodu biti preopterećeni troškovima koji će vas sprečiti da uživate u malim iznenađenjima koja ste sebi i drugima ranije priređivali. Ovo će najviše pogoditi vaš društveni život jer ćete morati da se odreknete izlazaka i putovanja.

Sanjati da hranite mršavu životinju
Ukoliko ste sanjali da hranite mršavu životinju to implicira da ste vrlo apatična osoba. Pogađa vas tuđa nesreća, bolest i siromaštvo, te se uvek trudite da pomognete ljudima kojima je potrebno. Neretko donirate novac, odeću i hranu i učestvujete u humanitarnim akcijama. Verovatno razmišljate o tome da počnete da volontirate u nekoj organizaciji koja se bavi pomaganjem ljudima.

Sanjati mršavo dete
Mršavo dete u snovim ukazuje na to da ste zabrinuti za voljenu osobu. Neko od vaših bližnjih ima problem, a vi ne znate kako da mu/joj pomognete. Nemojte da zanemarujete značaj podrške i ljubavi koju mu/joj pružate u teškim momentima. Budite sigurni da mu/joj to trenutno mnogo znači.

Sanjati da hranite mršavo dete
Hraniti mršavo dete u snu može da znači da ćete učiniti dobro delo. Za vas će to biti sitnica, ali će nekome značiti mnogo. Pošto ćete se zbog toga osećati lepo i korisno, nastavićete sa tom praksom i ubuduće. Nije isključeno da ćete postati redovni donator neke humanitarne organizacije.

Sanjati mršavu trudnicu
San u kome vidite veoma mršavu trudnicu znači da ćete u relativno kratkom roku ostvariti svoje ciljeve, ali samo ako se budete mnogo trudili. Nemojte očekivati da će uspeh doći sam od sebe, moraćete da uložite mnogo rada i da žrtvujete svoje slobodno vreme kako biste postigli ono što želite. Osim toga, bitno je da ostanete motivisani i strpljivi.

Sanjati da ste okruženi mršavim ljudima
Ako ste sanjali da ste okruženi veoma mršavim ljudima to implicira da ćete morati da se pozabavite svojim porocima i „niskim strastima“. Svesni ste koliko su neke vaše navike i postupci štetni po vaše zdravlje, ali ipak ne odustajete od njih. Time ne ugrožavate samo sebe, nego i ljude koje volite. Ovaj san je znak da je vreme za promenu, tj. da ste vi spremni da pokrenete taj točak promena u svom životu.

Sanjati da ste zaljubljeni u mršavu osobu
Kada sanjate da ste zaljubljeni u veoma mršavu osobu to znači da niste površni. Uvek se trudite da upoznate nekoga pre nego što formirate stav o njemu tj. njoj. Ne sudite nikome na osnovu fizičkog izgleda, nego na bazi njegovih tj. njenih dela. Zbog toga vas jedan deo prijatelja smatra naivnima, a drugi deo vam se divi.

Sanjati da ste smršavili
Ovakav san može biti posledica vaše želje da izgubite kilograme. Ukoliko to nije slučaj, san ukazuje na to da se osećate nemoćno tj. previše slabo da biste se suočili sa svojim problemima. Smatrate da niste dorasli toj borbi, a ne želite ni tuđu pomoć. Očito je da taj posao nećete završiti sami, zato se ne libite da tražite savet od osobe kojoj verujete.

Sanjati da je neko drugi smršao
Ukoliko ste sanjali da je osoba koju na javi poznajete smršala to implicira da se suočava sa nekim problemom, a da vi o tome ne znate ništa. Potrudiće se da tako i ostane, jer ne želi da brinete niti da/ga je sažaljevate. Nemojte insistirati na tome da vam kaže šta ga/je muči, nego pokažite da ima vašu podršku. Možda će vam se jednog dana poveriti i dozvoliti vam da mu/joj pomognete.

Sanjati da želite da smršate
Ovakav san može biti plod vaše želje da izgubite kilograme. Ako u stvarnom životu niste na dijeti i ne razmišljate o tome, san ukazuje na to da ćete se odreći nečega zbog bolje budućnosti. Žrtvovaćete se danas, kako bi vam sutra život bio lepši. Biće teško, ali će vam se kasnije isplatiti, pa ćete znati da ste doneli pravu odluku.

Sanjati da vam je neko rekao da se previše mršavi
Kada sanjate da vam je neko rekao da ste previše mršavi to implicira da ste svesni da vam bliska osoba zavidi na nečemu. To može biti uspeh, kvalitetna veza ili fizički izgled. Nikad vam to nije otvoreno rekao/la, ali vi osećate da ne može da se raduje vašim uspesima i da ih konstantno minimalizuje. Žao vam je zbog toga jer mu/joj nikad niste „mahali pred nosom“ onim što ste postigli ili što vam je priroda dala.

Sanjati da ste nekome rekli da je previše mršav
Ako ste sanjali da ste nekome rekli da je previše mršav to je znak da se ne biste trebali mešati u tuđi život, pa čak ni ukoliko je u pitanju član vaše porodice ili blizak prijatelj. Ne možete nikome da namećete svoje mišljenje, ideje i odluke ma koliko ih smatrali dobrim. Savete možete da dajete samo ukoliko ih neko od vas traži. Sve drugo se smatra „guranjem nosa tamo gde mu  nije mesto“.

Sanjati da vam je neko rekao da morate da smršavite
San u kome vam, na primer, lekar govori da morate da smršate ukazuje na to da je vreme da povedete računa o svom zdravlju. Predugo zanemarujete simptome koji vas muče i pripisujete ih umoru ili stresu. Ukoliko vam neko drugi u snu govori da morate da smršate to implicira da će vas nečiji kompliment uvrediti. Nečije reči ćete protumačiti na pogrešan način, premda ta osoba nema lošu nameru.

Sanjati da ste nekome rekli da mora da smrša
Ukoliko ste nekome u snu rekli da mora da smrša zato što mu kilogrami ugrožavaju zdravlje ili iz bilo kog razloga to implicira da ćete na javi biti pogrešno shvaćeni. Neko će vašu sugestiju shvatiti kao kritiku, te će se naljutiti. Premda će vam biti žao zbog toga, nećete se mnogo truditi da objasnite svoju nameru.

Tumačenje može da zavisi od konteksta u kome se san odvijao, kao i od detalja i osećaja koji su ih pratili. Tokom ovakvih snova možete osećati slabost, ljubomoru, zavist, ali i sreću, ponos, odlučnost i visoku dozu samopouzdanja.

Sanjati da ste srećni jer se mršavi
Ako ste sanjali da ste srećni što ste mršavi to simboliše ostvarenje želja. Nešto o čemu dugo maštate će konačno da postane stvarnost. Moguće je da ćete biti razočarani u sebe jer nećete biti ushićeni onoliko koliko ste mislili.

Sanjati da ste zabrinuti jer se mršavi
Ukoliko ste sanjali da ste tužni ili zabrinuti jer ste mršavi to ukazuje na manjak samopouzdanja. Muče vas duboko ukorenjeni kompleksi i šta god vam drugi ljudi govorili to ne dopire do vašeg mozga. Premda posedujete mnogo kvaliteta, potpuno ste fokusirani na svoje mane. Ako je već tako počnite da na sebi menjate ono što vam smeta. Tako ćete s vremenom postati osoba kakva želite da budete.

Sanjati da su vam ruke veoma mršave
Veoma mršave ruke u snu mogu da simbolišu materijalne gubitke ili probleme u odnosu sa nekim ljudima. Moguće je da ćete morati da uložite novac u nešto neplanirano. Druga mogućnost jeste da će se odnos sa voljenom osobom iskomplikovati jer ćete shvatiti da su vam želje i vizije budućnosti potpuno različite.

Sanjati da su vam noge veoma mršave
Ovakav san može da ukazuje na to da ste previše neodlučni u stvarnom životu. Još uvek ne znate šta želite, a kamoli kako da dođete do toga. Drugo značenje sna u kome su vam noge previše mršave jeste da vas je neki događaj potpuno izbacio iz koloseka i da ne znate kako da se nosite sa novonastalom situacijom.

Sanjati da ste mršavi samo u licu
Kada sanjate da vam je lice premršavo u odnosu na ostatak tela to može da simboliše razočaranje. Moguće je da će vas povrediti osoba kojoj verujete ili da će vas neugodno iznenaditi razvoj događaja od kojih ste očekivali pozitivan ishod.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli mršavog čoveka ili životinju, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija mršavosti

Mršavost je kada je neko neuhranjen.