Šta znaši sanjati Božić?

Sanjati Božić
Ako sanjate Božić, to simbolizuje blagostanje. U vašoj porodici će vladati mir i sloga koja će vas činiti ponosnim i neizmerno srećnim. Imaćete razumevanja i sve ćete činiti kako biste jedni drugima pomogli. Vaš dom će biti vaša oaza mira i utočište od mnogih problema sa kojima ćete se suočiti. Ma koliko da ste neraspoloženi, čim uđete u kuću, zaboravićete na sve i uživati u društvu onih koje najviše volite.

Sanjati božićnu liturgiju/misu
Ukoliko sanjate da prisustvujete božićnoj liturgiji ili misi u crkvi to znači da biste u bliskoj budućnosti mogli da promenite mesto boravka, posao ili partnera. U svakom slučaju će to biti velika promena, pa će vam trebati neko vreme da se naviknete. Kada je u pitanju emotivni život, prekid dugogodišnje veze delovaće oslobađajuće na vašu psihu, pa ćete shvatiti da ste uradili pravu stvar.

Sanjati božićnu sveću
Kada u snu vidite sveću koja se inače pali na Božić to implicira da još uvek niste upoznali sami sebe. Shvatićete da ste počeli da se ponašate mnogo zrelije u nekim situacijama, nego što je to bilo ranije. Još uvek istražujete šta vas zanima, a šta ne, kakvi vam ljudi odgovaraju, a sa kakvima ne želite nikakav kontakt i slično. Iako je „pozamašno“ iskustvo iza vas, još uvek morate mnogo da učite o sebi i drugima.

Sanjati božićnu pšenicu
Sanjati da vidite božićnu pšenicu implicira da je pred vama jedan vrlo povoljan period kada su kreativne ideje i projekti u pitanju. Ako vaš posao trenutno ne zahteva niti malu dozu kreativnosti, možda ćete prihvatiti ponudu da radite na nekom projektu nezavisno od vašeg trenutnog radnog mesta. Pokazaćete sav talenat koji imate, te će vam mnogi savetovati da se više angažujete i svoj hobi pretvorite u unosan posao.

Sanjati božićnu pogaču/česnicu
Ako u snu vidite ili jedete česnicu to znači da biste se u bliskoj budućnosti mogli obogatiti. Možda ćete dobiti nasledstvo ili veću sumu novca u igrama na sreću. Najmanje su šanse da to bogatstvo steknete radeći, ali ćete ipak znati kako da cenite svaki dinar. Konačno ćete moći slobodno da dišete jer ćete vratiti sve svoje dugove, a ostaće vam dovoljno i da uživate.

Sanjati božićni doručak/ručak
Ukoliko sanjate svečani božićni ručak sa porodicom i prijateljima moguće je da vam nedostaje toplina doma ili da osećate nostalgiju za detinjstvom. Ako žena sanja božićni doručak to ukazuje na činjenicu da je vrlo brižna prema voljenima, a ukoliko to sanja muškarac to san implicira da bi trebao da obrati pažnju na svoje nezrele postupke.

Sanjati božićne pesme
Kada sanjate da pevate božićne pesme to znači da će se problem koji vas trenutno najviše muči rešiti sam od sebe. Premda vam se to sada čini neverovatnim, nećete morati da uradite apsolutno ništa kako biste se rešili velike muke. Sreća će vas pogledati u ključnom momentu u životu.

Sanjati druge kako pevaju božićne pesme ukazuje na dobre vesti iz inostranstvan. Moguće je da ćete dobiti posao u nekoj drugoj zemlji ili će vam neko od članova familije javiti da se udaje/ženi ili čeka prinovu. U svakom slučaju, vaš sledeći korak će biti da pripremite dokumenta za putovanje.

Videti božićne poklone
Kada u snu vidite Božićni poklon, to ukazuje da ćete nekoga obradovati. Dugo ćete skupljati novac kako biste dragoj osobi ispunili dugogodišnju želju. Sve ćete osmisliti tako da joj priredite nezaboravne trenutke i iznenađenje koje će pamtiti ceo život.

Kupovati božićni poklon
Ako u snu kupujete nekome poklon za Božić to znači da biste mogli da dobijete vrlo koristan savet od nekoga sa iskustvom. Možda ćete odlučiti da pokrenete vlastiti posao ili da uložite novac u kupovinu automobila ili stana. Premda ćete naići na mnogo različitih mišljenja, ideja i saveta, jedan će se posebno izdvojiti svojom konstruktivnošću i inovativnošću.

Dobiti poklon za Božić
Sanjati da dobijate Božićni poklon označava da ćete čuti vest koju ste dugo priželjkivali. Moguće je da ona ima veze sa vašom ili tuđom prinovom, venčanjem ili sličnim događajem koji će vas učiniti veoma srećnom.

Poklanjati nekome nešto za Božić
Ukoliko sanjate da nekome poklanjate nešto za Božić to ukazuje na činjenicu da ste vrlo dobronamerna osoba spremna da u svakom trenutku pomogne onom kome je potrebno. Vaš način života bi dobio potpuni smisao ako biste se pridružili nekoj humanitarnoj organizaciji koja pomaže drugima.

Sanjati jelku ili bor
Ako u snu vidite Božićno drvce, to je znak da ćete imati dragog gosta. Doći će vam u posetu neko koga dugo niste videli, a ranije ste bili veoma bliski. Vaša osećanja prema toj osobi će ostati ista i ni vreme, ni daljina neće uticati na njih.

Ukrašavati ili kititi božićno drvce
Ako sanjate da ukrašavate božićno drvce predstoje vam veoma lepi trenuci sa porodicom. Konačno ćete imati vremena da se okupite na istom mestu i uživate u druženju. Shvatićete da ste veoma srećna osoba jer ste okruženi onima koje volite i koji vole vas.

Kupovati božićno drvce
Kada sanjate da kupujete božićno drvce to znači da je vreme da više pažnje posvetite porodici. Zbog brojnih obaveza ste ih zanemarili i već su počeli da vam to prebaciju. Činjenica je da ste morali da radite, ali sada kada je „bura“ prošla morate se bolje organizovati kako više vremena provodili sa onima koji vas vole.

Prodavati božićno drvce
Ukoliko, pak, u snu prodajete božićno drvce to implicira da ćete svojim postupcima obradovati osobu koju ste tek upoznali. Steći će odličan prvi utisak o vama i svima će pričati kako vam se divi. To će vam jako imponovati, a moglo bi da bude korisno i u poslu kojim se trenutno bavite.

Krasti božićno drvce ili jelku
San u kome kradete božićno drvce ukazuje na to da ćete se osramotiti u većem društvu. Moguće je da ćete zbog neobaveštenosti ili neznanja da „lupite glupost“ koja će izazvati podsmeh većine prisutnih. To će vam poslužiti kao pouka da ubuduće ne pokušavate da govorite o stvarima o kojima ne znate ništa.

Sanjati da sami proslavljate Božić
Ako ste sanjali da sami proslavljate Božić to implicira da će vam se izjaloviti neki plan. Verovatno se dugo radujete nečemu, ali će vas objektivne okolnosti sprečiti da to sprovedete u delo. Nemojte da očajavate jer će nova prilika doći i pre nego što možda očekujete.

Sanjati da proslavljate Božić sa članovima porodice
Proslavljati Božić u krugu porodice u snu može da ima više značenja. Možda vam nedostaju porodična druženja, jer ste razdvojeni od najbližih. Druga mogućnost jeste da će vas na javi nešto mnogo obradovati. Moguće je da će vas neko iznenaditi nečim o čemu dugo maštate.

Sanjati da proslavljate Božić sa partnerom tj. partnerkom
Kada sanjate da proslavljate Božić sa partnerom tj. partnerkom to implicira da ćete uskoro izaći iz vrlo turbulentne faze u kojoj se trenutno nalazite. Verovatno ste se u poslednje vreme mnogo raspravljali oko sitnica, međutim, vrlo brzo će neke stvari „leći na svoje mesto“, pa će se među vama uspostaviti harmonija.

Sanjati da proslavljate Božić sa bivšim partnerom tj. partnerkom
Ovakav san može da znači da vam nedostaje bivši partner tj. partnerka. Druga mogućnost jeste da vas je na javi nešto podsetilo na njega tj. nju. Možda ste se čak i zapitali kako bi vam život izgledao da ste ostali zajedno. Ostavite prošlost tamo gde treba da bude i okrenite se budućnosti.

Sanjati da proslavljate Božić sa prijateljima
Ako ste sanjali da proslavljate Božić sa prijateljima moguće je da ćete uspostaviti novu tradiciju. Verovatno ćete se dogovoriti da nešto radite zajedno s vremena na vreme. To će vam pomagati da „napunite baterije“ kako biste se lakše suočavali sa profesionalnim izazovima.

Sanjati da proslavljate Božić sa decom
Proslavljati Božić sa decom u snu ukazuje na to da je vašem životu potrebno više radosti i lepih trenutaka. Moguće je da ste se povukli u sebe i da ne dozvoljavate pristup ljudima koji bi mogli da obogate vašu svakodnevnicu. Dajte im šansu, sigurno se nećete pokajati.

Sanjati da proslavljate Božić sa nepoznatim ljudima
Ukoliko ste sanjali da proslavljate Božić sa nepoznatim ljudima moguće je da će vas neko razočarati. Verovatno ste dugo idealizovali neku osobu i niste bili svesni njegovih tj. njenih mana. Kada vam pokaže svoje „pravo lice“, shvatićete da on tj. ona nije ono što ste vi mislili, pa ćete se distancirati od njega tj. nje.

Sanjati da čitate o božićnim običajima
Čitati o božićnim običajima u snu ukazuje na to da rešenje vašeg problema leži u prošlosti. Moguće je da na vas neki događaj stalno „vuče“ nazad i da zbog toga ne možete da napredujete. Vreme je da to ostavite iza sebe i da se napokon posvetite izgradnji bolje i lepše budućnosti.

Sanjati da pišete o božićnim običajima
Kada sanjate da pišete o božićnim običajima to implicira da će vas uskoro neko upitati za savet ili sugestiju u vezi sa problemom koji ga/je muči. S obzirom na to da se radi o vrlo delikatnoj situaciji u kakvoj se vi nikad niste našli, trebaće vam neko vreme da dobro razmislite o tome šta da mu/joj kažete.

Ovakve snove prate osećaj sreće, radosti, zadovoljstva, euforije, a ređe sete ili nostalgije. Snovi o Božiću i običajima koji prate taj praznik obično su povezani sa nekim promenama u životu, čak i onda kada te promene nisu jasno vidljive.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko je skoro bio Božić, divni običaji koji prate ovaj praznik su sigurno ostavili utisak na vas.

Definicija Božića

Božić je jedan od najradosnijih hrišćanskim praznika koji slavi rođenje Isusa Hrista.