Štake – značenje i interpretacija sna

Motivi štaka nisu prečesto zastupljeni u snovima, ali ih u istoj meri sanjaju i muškarci i žene. Tumačenje ovakvih snova zavisi od konteksta u kome su se odvijali, kao i od detalja koji su ih pratili.

Sanjati jednu štaku
Ako ste u snu videli jednu štaku to implicira da postoji nešto u vašem životu čime niste potpuno zadovoljni. To može da se odnosi na profesionalni ili privatni segment vašeg života. Osobe koje imaju uspešnu karijeru, možda nemaju sreće u ljubavi ili obrnuto. Moguće je da ste prerano odustali od traženja najboljeg načina da sebi obezbedite što lepšu budućnost.

Sanjati par štaka
San u kome vidite dve štake ukazuje na to da su vas neki neuspesi demoralisali. Verovatno ste doživeli nešto zbog čega ste potpuno potonuli. Dajte sebi vremena da prevaziđete tu krizu. Na sreću, imate podršku članova porodice i bliskih prijatelja, što će biti od presudnog značaja u vašem oporavku.

Sanjati da hodate na štakama
Ukoliko ste sanjali da hodate na štakama to implicira da se plašite da posledice nekih odluka koje ste doneli u afektu neće biti dobre. Možda ste se posvađali sa bliskom osobom i u naletu adrenalina kazali nešto veoma ružno. Još uvek nije kasno da o tome otvoreno razgovarate i da pokažete da se kajete.

Sanjati da bliska osoba nosi štake
Kada u snu vidite da vaš partner tj. partnerka, neko od članova porodice ili prijatelja nosi štake to znači da ste bez razloga zabrinuti za njega tj. nju. Moguće je da je doneo/la neke odluke sa kojima se niste složili ili ih smatrate lošim. Međutim, vreme će pokazati da niste bili u pravu, pa ćete morati da mu/joj čestitate na hrabrosti i mudrosti koju je pokazao/la.

Sanjati da nepoznata osoba nosi štake
San u kome vidite nepoznatu osobu na štakama ukazuje na to da ćete se potruditi da pomognete nekome da reši problem koji ga/je dugo muči. Verovatno ćete od prijatelja ili putem medija saznati za tužnu sudbinu pojedinca ili porodice, te ćete se uključiti u humanitarnu akciju kako biste mu/im pomogli.

Sanjati da ste posrnuli na štakama
Ako ste sanjali da posrćete noseći štake to implicira da bi što pre trebalo da se naviknete na novonastalu situaciju i da se pomirite sa stanjem stvari. Naime, u vašem životu su se nedavno dogodile velike promene i moraćete da ih prihvatite kako biste nastavili dalje. Budućnost će biti lepša, ako naučimo lekcije iz prošlosti.

Sanjati da je neko drugi posrnuo na štakama
San u kome vidite kako neko posrće hodajući na štakama znači da neko od članova porodice, prijatelja ili kolega ima problem o kome vi ne znate ništa. Previše ste fokusirani na sebe, svoje obaveze i potrebe, pa ne vidite da osoba koja vam mnogo znači prolazi kroz ozbiljnu krizu. Posvetite se onima koje volite i potrudite se da im pomognete koliko je u vašoj moći.

Sanjati da ste pali na štakama
Ukoliko ste sanjali da ste pali hodajući na štakama to implicira da se još uvek prilagođavate nekoj situaciji u vašem životu. Možda ste promenili posao, mesto stanovanja ili emotivni status i normalno je da treba da se naviknete na to. Na sreću, imate na koga da se oslonite, pa ne bi bilo loše kada biste se obratili za savet ili sugestiju osobi kojoj verujete.

Sanjati da je neko drugi pao na štakama
Videti u snu kako je neko pao hodajući uz pomoć štaka ukazuje na to da biste umesto kritike bliskim ljudima trebali da pružite podršku. Moguće je da se ne slažete sa nekim njegovim odlukama ili potezima, ali nemate prava da mu/joj se mešate u životu. Savete delite samo u slučaju da ih neko od vas traži.

Sanjati da možete da hodate bez štaka
Kada sanjate da možete bez problema da hodate bez štaka iako su vam ranije bile potrebne to simbolizuje oporavak. Možda ste u prethodnom periodu doživeli neke veoma stresne trenutke. Na sreću, stvari se stabilizuju i uskoro ćete moći da odahnete i da se opustite. Imate dovoljno snage i hrabrosti da se izborite sa svim izazovima, pa je jako važno da ne sumnjate u sebe.

Sanjati da bliska osoba može da hoda bez štaka
Ako neko od vaših bližnjih na javi nosi štake, a u vašem snu je mogao/la bez problema da hoda bez njih to implicira da će vas nešto obradovati. Moguće je da ćete čuti lepe vesti vezane za članove porodice, prijatelje ili kolege. Nije isključeno da ćete organizovati druženje ili proslavu u čast njegovog tj. njenog uspeha.

Sanjati da vas je neko udario štakama
Ukoliko ste sanjali da vas je neko udario štakama to implicira da ste na javi propustili veliku šansu za napredak u privatnom ili profesionalnom životu. Možda ste mislili da će sledeća prilika biti bolja, ali niste u pravu. To, ipak, ne znači, da ne treba da se borite za što bolju i kvalitetniju budućnost.

Sanjati da ste nekoga udarili štakama
Udariti nekoga štakama u snu ukazuje na to da se previše trudite da „prodrmate“ blisku osobu. Naime, neko od članova porodice ili prijatelja poseduje veliki potencijal, ali ga ne iskorištava u dovoljnoj meri. Ma šta mu/joj govorili, nećete ga/je ubediti da se promeni. Prihvatite ga/je takvog kakav jeste i pomozite ako možete, a ako ne možete ostavite ga/je na miru.

Sanjati da kupujete štake
Kupovati štake u snu znači da biste napokon mogli krenuti u realizaciju neke dugogodišnje ideje ili projekta. Napravićete realan plan i pokušati da predvidite moguće izazove i prepreke na putu njegovog ostvarenja. Ako budete istrajni i uporni, vaš trud će se sasvim sigurno u budućnosti isplatiti.

Sanjati da prodajete štake
Prodavati štake u snu ukazuje na to da ćete teško moći da ostvarite ono što ste sebi zacrtali. Verovatno ste sebi postavili nerealne ciljeve i osećate veliku količinu stresa zbog toga. Trebalo bi da promenite taktiku, pa da rešavate jedan po jedan problem. Ovako „veliki zalogaji“ bi vam mogli prisesti.

Sanjati da ste dobili štake
Ako ste sanjali da vam je neko poklonio štake to implicira da ne treba da se plašite za svoju budućnost, zato što ste okruženi ljudima koji vam žele dobro. Niste ni svesni koliko je dragoceno imati prijatelje na koje uvek možete da se oslonite.

Sanjati da ste nekome poklonili štake
Pokloniti nekome štake u snu ukazuje na to da će vas prijatelj tj. prijateljica ili poznanik tj. poznanica zamoliti za uslugu i da ćete ostaviti svoje obaveze kako biste mu/joj izašli u susret. Radi se o osobi na koju ste oduvek mogli da računate, pa smatrate svojom dužnošću da mu/joj se odužite za sve to.

Sanjati da ste od nekoga pozajmili štake
Pozajmiti štake od nekoga u snu znači da ćete se suočiti sa kratkotrajnim problemom. Važno je da ne paničite i da ne mislite o najgorem mogućem ishodu svega što vam se dešava. Sada će vaša hrabrost i istrajnost biti na testu i potrudite se da ga položite.

Sanjati da ste nekome pozajmili štake
Kada sanjate da ste nekome pozajmili štake to implicira da ćete tešiti drugu osobu. Moguće je da će prijatelj tj. prijateljica ili kolega tj. kolegica doživeti ljubavni brodolom ili neuspeh u karijeri. Potrudićete se da mu/joj pomognete da „ponovo stane na svoje noge“.

Sanjati da ste ukrali štake
Ukrasti štake iz bolnice, prodavnice ili neke druge radnje u snu znači da ćete se obrukati u većem društvu. Verovatno ćete biti u prilici da sa grupom ljudi razgovarate o temi koja vam nije bliska. U želji da budete ravnopravan učesnik tog razgovora kazaćete nešto što će izazvati podsmeh prisutnih. Tek tada ćete shvatiti da ste trebali da „držite jezik za zubima“.

Ako ste sanjali da ste ukrali štake od nekog drugog to implicira da se kajete jer ste uvredili drugu osobu. Moguće je da to niste uradili namerno ili da ste bili isprovocirani. Još uvek nije kasno da mu/joj se izvinete.

Sanjati da vam je neko ukrao štake
Kada sanjate da vam je neko ukrao štake to znači da je vaša reputacija pod znakom pitanja. Verovatno ste doneli odluku ili povukli potez koji se ne dopada ljudima iz vašeg okruženja.

Sanjati da ste polomili štake
Polomiti štake u snu ukazuje na neuspeh na javi. Moguće je da ćete novac uložiti u nešto potpuno neisplativo. Druga mogućnost jeste da ćete shvatiti da vaša emotivna veza nema budućnost i da ćete je prekinuti.

Sanjati da je neko drugi polomio štake
Ukoliko ste u snu videli kako je neko polomio štake moguće je da ćete se naljutiti na blisku osobu zbog odluke koju je doneo/la ili poteza koji je povukao/la. Dugo će vam trebati da popravite taj odnos.

Sanjati da ste bacili štake
Baciti štake u snu ukazuje na to da ćete se na javi osloboditi nekog velikog tereta. Moguće je da ćete rešiti dugogodišnji problem ili da ćete izaći iz veze koja vas je činila nesrećnim tj. nesrećnom.

Značenje može da bude mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno nosili štake ili videli osobu koja nosi štake to je ostavilo utisak na vas.

Definicija štaka

Štaka je račvasto ortopedsko pomagalo sa prečkom pomoću koga se osobe s invaliditetom mogu kretati držeći ga ispod pazuha.