Stršljen (sršljen) – sanjati stršljenove

Stršljen je redak motiv i stršljenove retko sanjamo. Statistika kaže da stršljenove češće sanjaju osobe u ruralnim krajevima i osobe koje žive u predgrađima, te osobe koje rade sa voćem. Snove sa stršljenovima ne tumačimo ako smo u skorije vreme videli stršljena ili smo doživeli njegov ubod.

Videti stršljena u snu
Ovaj san označava moguće probleme ili neku moguću opasnost. Moguće je da ćete imati neku neprijatnu situaciju u saobraćaju ili manji zdravstveni problem

Sanjati roj stršljenova
Tumačenje ovog sna je identično prethodnom. Sa tim da bi opasnost ili mogući problem mogao biti veći.

Ubod ili ujed stršljena u snu
Ako vas ubode stršljen u snu, to znači da će vas neko naljutiti i da ćete želeti da mu se osvetite zbog učinjene nepravde. Ipak san takođe označava da će vas takvo ponašanje koštati i da je mnogo bolje za vas ako uspete da iskontolišete vašu srdžbu. Alternativno tumačenje ovog sna je da vam predstoje erotski susreti na javi, za mlađe žene verovatnoća da će ostati u drugom stanju (trudne).

Sanjati da su vas izjeli stršljenovi
Preterana briga. Neki problemi su veći nego što jesu.

Da nekog ujede stršljen
Ako sanjate da je stršljen ujeo nekog drugog, san označava da je neko od vaših bliskih prijatelja ili poznanika pomalo ljubomoran na vas i vaša dostignuća.

Loviti stršljenove
Bezuspešno pokušavate da rešite probleme koji vas muče već dugo vremena.

Ubiti stršljena u snu
Rešićete veliki problem, koji vas muči već dugo vremena. Da li će to biti zdravstveni, finansijski ili socijalni problem zavisi od ostatka sna.

Sanjati stršljena kako jede voće
Neko drugi ubire plodove vašeg truda i rada. Vama to nije pravo, ali ne možete ništa preduzeti povodom toga.

Sanjati gnezdo stršljenova
Izbegavate sukobe po svaku cenu. Ovaj puta san označava da ste u pravu oko izbegavanja sukoba i da nekad se treba povući umesto časno poginuti.

Uništavati stršljenovo gnezdo
U vezi nekog problema potrebno je da se povučete ili tražite pomoć iskusnije osobe. Ne možete sve sami, nekada morate i drugima da verujete.

Sanjati pčele i stršljenove kako se bore
Borite se oko neke važne odluke. Sami nećete moći doneti pravilnu odluku, posavetujte se sa roditeljima ako možete, a ako ne onda sa osobom od poverenja, bračnim partnerom ili veoma bliskim prijateljom.

Čuti stršljenove kako zuje u snu
Imate nevidljivog protivnika. Taj protivnik ne mora biti osoba, može biti i neki skriveni protivnik poput kocke, cigara, opijata ili neka druga ovisnost.

Sanjati da stršljenovi slušaju vaše komande
Sretan i skladan brak.

Sanjati da su vas napali stršljeni
Kada sanjate da vas je napao roj stršljena to simbolizuje nezadovoljstvo. Moguće je da neke svoje želje i snove niste ostvarili i da za to krivite sve osim sebe. Nije se ceo kosmos urotio protiv vas, nego vi ne umete da preuzmete odgovornost za vlastite greške. Kada to uradite i kad počnete da učite na svojim pogreškama sve će krenuti na bolje.

Sanjati da su stršljeni napali nekog drugog
Ako ste sanjali da je roj stršljena napao nekog drugog to implicira da ste zabrinuti za voljenu osobu. Član porodice ili partner tj. partnerka je u poslednje vreme nervozan/a, ali o tome ne želi da razgovara sa vama. Nemojte da insistirate na tome da vam kaže o čemu se radi, nego ga/je pustite da sam/a odluči kad je pravi trenutak da vam se poveri.

Sanjati da bežite od stršljena
Bežati od stršljena u snu znači da ćete doneti ispravnu odluku. Moguće je da se nalazite na životnoj prekretnici i plašite se da napravite sledeći korak. Ako svoju odluku donesete na temelju analize i promišljanja, ona će sigurno biti dobra. Međutim, ako tu stvar budete „lomili preko kolena“, ne možete se nadati dobrom rezultatu.

Sanjati da drugi beže od stršljena
San u kome vidite kako neko beži od stršljena to implicira da će vas u narednom periodu bliska osoba zamoliti za savet. Član porodice, prijatelj tj. prijateljica ili kolega tj. kolegica će vam poveriti svoj problem i zamoliće vas da mu/joj pomognete. Dobro razmislite pre nego što iznesete svoj sud.

Sanjati da je vaš dom pun stršljena
Ukoliko ste sanjali da je vaš dom pun stršljena to znači da je pred vama buran period. Suočićete se sa brojnim izazovima i problemima. Trebaće vam mnogo snage i strpljenja da ih prevladate. Jako je važno da ne gubite nadu u pozitivan ishod i da zadržite motivaciju što je duže moguće.

Sanjati gnezdo stršljena u svom domu
Ako ste u snu videli da su stršljeni napravili gnezdo u vašem domu to implicira da ste dozvolili neprijateljima da vam se približe. Naime, u vašem bliskom okruženju postoji neko ko želi „preko vaših leđa“ da ostvari neke svoje interese i ciljeve. Ako obratite pažnju sigurno ćete brzo shvatiti o kome se radi, a potom ćete i pronaći način da ga/je zaustavite u sprovođenju njegovih tj. njenih planova.

Sanjati da vam stršljen hoda po telu
Videti u snu kako stršljen hoda po vašem telu bez namere da vas ubode to znači da ste odabrali dobru taktiku da eliminišete neke probleme. Verovatno ste pustili da vreme učini svoje, te ste dozvolili sami sebi da o svemu dobro razmislite. Svesni ste da nagle odluke ne mogu da donesu ništa dobro, pa ste zato odabrali da se vodite logikom „tiha voda roni breg“.

Sanjati da vam je stršljen uleteo u usta
Ovakav san je jasan znak da morate više pažnje da posvetite svom zdravlju. Krenite od promene režima ishrane ili pokušajte da se rešite poroka. Takođe, važno je da uvedete više aktivnosti u svoju svakodnevnicu. Kako biste se upoznali sa stanjem u organizmu nemojte da odlažete odlazak lekaru.

Sanjati da ste progutali stršljena
Ako ste sanjali da ste slučajno progutali stršljena to može da ukazuje na bolest. Verovatno ste dugo zanemarivali simptome koji vas muče, te se niste na vreme obratili lekaru. Sada više nema vremena za čekanje, nego morate da počnete da radite na tome. Stanje nije alarmantno, ali bi moglo biti ukoliko nešto ne preduzmete.

Sanjati da vam je stršljen uleteo u kosu
Ukoliko ste sanjali da vam se stršljen zapetljao u kosu to znači da previše improvizujete u trenucima kada se stvari moraju raditi po logici. Verovatno ste dopustili da neka situacija izmakne kontroli jer ste se vodili devizom „lako ćemo“. Ipak, ovog puta morate da date prednost razumu u odnosu na osećaje i intuiciju.

Sanjati stršljena u vodi
San u kome vidite kako se stršljen davi u vodi simbolizuje potrebu da se osvetite nekome ko vas je povredio ili uvredio. Moguće je da ste dozvolili da neko omalovažava vaše znanje, trud ili uspehe. Niste reagovali, ali ste sav bes zbog toga urezali u svoje misli. Osveta vam neće doneti željeno olakšanje, tako bi bilo bolje da se posvetite nekim korisnijim stvarima u životu.

Sanjati stršljena u medu
Videti stršljena u medu u snu znači da u stvarnom životu sami sebe sabotirate. U stanju ste da svoje ideje osudite na propast, čak i pre nego što pokušate da ih ostvarite. Verovatno je reč o manjku samopouzdanja koji vas sprečava da postignete svoje ciljeve. Poradite na tome pa će vam budućnost biti lepša i uspešnija.

Sanjati stršljena na cvetu
Kada u snu vidite stršljena na cvetu to implicira da vam je „srce na mestu“. Moguće je da ste vi ili bliska osoba rešili neki problem i sada možete da odahnete. S obzirom na to da ćete uspeti da „napunite baterije“, važno je da već sada počnete da pravite planove za buduće delovanje.

Sanjati da ste ulovili stršljena
Ukoliko ste sanjali da ste ulovili stršljena u teglu to znači da ćete neprijatelje poraziti njihovim oružjem. Primenićete njihovu taktiku, pa će im se štetni postupci vratiti poput bumeranga.

Sanjati da ste oslobodili stršljena
Osloboditi stršljena iz telge, boce ili neke druge posude u snu ukazuje na to da ćete na javi nekome dati drugu šansu. Možda vas je neko povredio ili razočarao, ali ćete pružiti ruku pomirenja i pokušati da nastavite dalje. To nikako ne znači da ćete zaboraviti to što vam je uradio/la, ali smatrate da je vaša ljudska i moralna dužnost da pokušate da oprostite.

Sanjati mnogo mrtvih stršljenova
Videti u snu mnogo mrtvih stršljenova znači da je pred vama jedan veoma povoljan period kada je posao u pitanju. Sve što budete radili će vam ići od ruke. Iskoristite ovu fazu života na najbolji mogući način.

Sanjati da ste se pretvorili u stršljena
Pretvoriti se u stršljena u snu ukazuje na to da ste vrlo maštovita osoba, ali da svoj potencijal ne iskorištavate u dovoljnoj meri. Sigurno posao kojim se trenutno bavite ne zahteva kreativnost, međutim svoj dar možete da usmerite na bavljenje hobijem.

Sanjati da se bliska osoba pretvorila u stršljena
Ovakav san znači da ste zabrinuti jer bliska osoba ne pokazuje inicijativu, niti vam se čini da nešto mnogo razmišlja o budućnosti. Pokušavate da ga/je animirate da „krene u akciju“, ali vam to slabo polazi za rukom. Izgleda da ćete morati da se pomirite sa činjenicom da su vam ruke vezane.

Definicija stršljena

Stršljen je najveća eusocijalna osa.