Šuma – šta znači sanjati šumu?

Šuma je relativno čest motiv u snovima muškaraca i žena svih životnih dobi. Tumačenje ovakvih snova može da se razlikuje u zavisnosti od konteksta u kome su se odvijali, kao i od detalja koji su ih pratili. Zato je važno da pokušate da se setite što više sitnica kako biste dobili detaljno značenje svog sna.

Sanjati zelenu šumu
Zelena šuma u snovima je veoma dobar znak. Ovakvi snovi simbolizuju sreću i dobro zdravlje. Moguće je da ste se u prethodnom periodu suočili sa brojnim izazovima i problemima, da ste brinuli za sebe ili najbliže, te da ste se borili da se iz te krize što pre iščupate. Na sreću, bolji dani dolaze, a tada ćete moći da se odmorite i opustite, te da uživate u sitnicama koje život čine lepšim.

Sanjati „golu“ šumu
Ako ste u snu videli „golu“ šumu, tj. šumu čije je drveće izgubilo listove to implicira da ćete u narednom periodu imati mnogo posla. Verovatno ste odložili završavanje nekih obaveza, a sada će vas rokovi naterati da se tome u potpunosti posvetite. Važno je da budete uporni i strpljivi, te da što bolje kontrolišete stres kako se on ne bi negativno odrazio na vaše zdravlje.

Sanjati mračnu šumu
Mračna šuma u snovima, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi najavljuju tragediju, tugu ili nesreću na javi. Moguće je da ćete izgubiti osobu koja vam je veoma važna. Druga mogućnost jeste da ćete saznati neku istinu koja će vas mnogo zaboleti, a treća da ćete doživeti ljubavni neuspeh koji nećete tek tako moći da prebolite. Ako budete verovali u svoju snagu sve će ići mnogo lakše.

Sanjati posečenu šumu
Ukoliko ste u snu videli ono što je nekad bila šuma, tj. veliku količinu panjeva to simbolizuje neuspeh. Verovatno ste u neki posao ili projekat uložili mnogo vremena, truda i rada, te ste očekivali da će rezultati biti dobri. Međutim, uspeh se ne nazire, pa ćete u nekom momentu morati da odustanete od toga i posvetite se konstruktivnijim stvarima u svom životu.

Sanjati borovu šumu
Borova šuma u snovima može da bude najava velikog iznenađenja na javi. Moguće je da se niste nadali da ćete položiti ispit, dobiti posao, napredovati i slično, ali će vam se to dogoditi. Druga mogućnost jeste da će vas bliska osoba obradovati putovanjem ili poklonom o kome dugo maštate, a koji niste imali mogućnosti da sebi priuštite.

Sanjati bukovu šumu
Bukova šuma u snovima ukazuje na dobitak. Verovatno ćete se zaposliti ili će poslodavac odlučiti da vam poveća platu ili isplati kratkoročnu stimulaciju za trud i rad koji ste uložili u posao. Dobitak u igrama na sreću nije isključen, baš kao ni nasledstvo. U svakom slučaju, čak i simboličan iznos će vam pomoći da „zakrpite rupe“ nastale usled hroničnog nedostatka novca i da sebi priuštite nešto o čemu dugo maštate.

Sanjati hrastovu šumu
Hrastova šuma u snovima simbolizuje štednju. Moguće je da ćete napokon shvatiti da bi trebalo više da razmišljate o budućnosti, te ćete početi manje da trošite. Do sada niste mnogo brinuli o tome šta bi moglo da se dogodi ukoliko se vaša primanja smanje, ali će se to promeniti. Napravite plan potrošnje i nemojte da od njega odstupate ukoliko želite da ostvarite svoj cilj.

Sanjati šumu prekrivenu snegom
Pojedini sanovnici ovakve snove tumače kao nedostatak opšte ili seksualne želje. Moguće je da je strast sa partnerom tj. partnerkom potpuno iščezla i moraćete da se potrudite da je obnovite. Druga mogućnost jeste da ste izgubili volju da se borite za svoje snove i da ćete pravilnom energijom i fokusom moći da pređete na prosperitetniji i živahniji način života.

Sanjati tropsku kišnu šumu
Tropska kišna šuma ili prašuma u snovima može biti znak da ćete u bližoj budućnosti upoznati svoju srodnu dušu. Reč je o osobi o kakvoj ste maštali celog svog života. Vrlo brzo ćete uploviti u emotivnu vezu, a šanse da ostanete zajedno do kraja života su prilično velike.

Sanjati čarobnu šumu
Čarobna šuma u snovima simbolizuje kreativni potencijal koji posedujete. Ostvarićete mnoge svoje poslovne i privatne ciljeve samo ukoliko budete razmišljali izvan okvira. Trenutno situacija nije najbolja jer ste u nekoj vrsti blokade. Međutim, kada pronađete ono što vam nedostaje vaš život će se potpuno promeniti.

Sanjati da šuma gori
San u kome vidite kako šuma gori, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi najavljuju materijalne ili druge gubitke. Možda ćete uložiti novac u nešto potpuno neisplativo ili ćete potrošiti dragoceno vreme na ljude koji to nisu zaslužili. Druga mogućnost jeste da ćete izgubiti osobu koja vam je veoma draga.

Sanjati da pravite kuću u šumi
Praviti tj. graditi kuću u šumi ukazuje na to da vam je potreban mir. U poslednje vreme vam se mnogo toga dogodilo i morali ste da upregnete svu svoju energiju kako biste se sa time izborili. Naravno da vas je takva situacija iscrpela i da maštate o odmoru. Uzmite nekoliko dana pauze, jer svet sigurno neće propasti ako vi za to vreme ne budete radili ništa.

Sanjati da drugi prave kuću u šumi
San u kome vidite kako neko pravi kuću u šumi znači da biste u razgovoru sa bliskom osobom mogli doći na ideju kako da rešite neki problem ili da pokrenete privatni posao. Verovatno vam je dosadilo da radite za druge, pa ćete početi da razmišljate o tome kako da svoju energiju, znanje i volju usmerite na ono od čega ćete imati koristi.

Sanjati da živite u šumi
Živeti u šumi u snu ukazuje na to da maštate o jednostavnijem načinu života. Moguće je da ste sve svoje snage usmerili na to da ljudima oko vas bude dobro, ali ste zanemarili vlastite želje i potrebe. Vreme je da fokus prebacite na sebe, jer ćete tako postati srećnija i zadovoljnija osoba.

Sanjati da bliska osoba živi u šumi
Ako ste sanjali da neko od vaših bližnjih živi u šumi to implicira da ima problem o kome vi ne znate ništa. Verovatno ne želi da vas time opterećuje ili smatra da mu/joj ne možete pomoći. Međutim, trebalo bi da otvoreno razgovarate o tome i da pokušate zajedno da dođete do rešenja.

Sanjati da sami šetate kroz šumu
Ukoliko ste sanjali da sami šetate šumom to znači da još uvek niste pronašli sebe. Svesni ste da ovakav život nije ono o čemu ste kao dete maštali i da bi trebalo nešto da menjate, ali još uvek niste otkriti šta je to što bi vas usrećilo i učinilo vašu budućnost lepšom.

Sanjati da šetate kroz šumu u društvu bliske osobe
Šetati kroz šumu u društvu člana porodice, partnera tj. parnerke ili nekoga od prijatelja ukazuje na to da vam je potreban savet kako da rešite situaciju u kojoj se nalazite. Ne libite se da razgovarate o tome s osobom kojoj verujete.

Sanjati da šetate kroz šumu u društvu nepoznate osobe
Ovakav san znači da je vreme za promene. Osoba ste koja se plaši da izađe iz svoje zone komfora i zbog toga ne možete da napredujete u profesionalnom, ali ni u privatnom životu. Razmislite o tome šta želite i pokušajte da pronađete način da to i postignete.

Sanjati da trčite kroz šumu
Trčati kroz šumu u snu može da bude znak da bežite od problema i da još uvek niste spremni da se suočite sa svojim strahovima. Nikome nije lako da krene u tako nešto, ali ako budete imali strpljenja i ukoliko budete bili uporni rezultati će veoma brzo biti vidljivi.

Sanjati da ste se izgubili u šumi
Kada sanjate da ste se izgubili u šumi to simbolizuje zbunjenost zbog situacije u kojoj ste se našli. Moguće je da vam se dogodilo nešto što vas je izbacilo iz koloseka i potrebno je vreme kako biste se ponovo vratili na pravi put. Nemojte da žurite, nego razmislite dobro o svemu tome. Trenutno je strpljenje od presudnog značaja za izlazak iz te krize.

Sanjati da sečete šumu
Seći šumu u snu znači da se kroz život vodite izrekom „cilj opravdava sredstvo“. Do sada vam je to bilo opravdanje za sve što ste radili, te ste se trudili da ne osećate grižu savesti zbog pojedinih odluka ili postupaka.

Sanjati da drugi seku šumu
San u kome vidite kako neko seče šumu ukazuje na to da ne bi trebalo da se bavite stvarima koje ne možete da promenite. Trudite se da u svom životu menjate ono što možete, a da ne razmišljate o onome što vam je izvan dometa jer time samo raspršujete dragocenu energiju.

Sanjati da ste zapalili šumu
Zapaliti šumu u snu simbolizuje destrukciju. U poslednje vreme vam nedostaje samopouzdanja, pa svaku svoju ideju osuđujete na propast čak i pre nego što pokušate da je realizujete.

Sanjati da je neko drugi zapalio šumu
Ovakav san znači da bi trebalo da se čuvate kleveta. Neko će lažima pokušati da pokvari vaš odnos sa bliskim ljudima ili ugrozi vaš posao.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno bili u šumi ili ste je videli u časopisu ili na televiziji to je ostavilo utisak na vas.

Definicija šume

Šuma je složena biljna zajednica ili biocenoza (ekosistem) šumskog drveća koje utiče jedno na drugo, kao i na sredinu u kojoj se nalaze.