Šunka – šta znači sanjati šunku?

Šunka je u snovima relativno često zastupljen motiv, a sanjaju je muškarci i žene svih starosnih grupa. Tumačenje snova sa motivom šunke zavisi od konteksta u kome su se odvijali, kao i od detalja koji su ih pratili.

Sanjati šunku
San u kome vidite šunku, na žalost, nema pozitivno značenje. Ovakvi snovi ukazuju na to da ćete se zbog nekih odluka ili poteza naći na meti tračeva. Druga mogućnost jeste da će vas izdati ili razočarati osoba kojoj ste beskrajno verovali. Ne smete da dozvolite da to poljulja vašu veru u ljude, jer bi to bilo nepošteno prema drugim dobrim osobama u vašem životu.

Sanjati da solite šunku
Soliti šunku u snu ukazuje na to da će rezultati vašeg truda i rada biti vidljivi na duže staze. Verovatno ulažete mnogo energije u neki posao i nadate se da ćete do cilja stići brzo. Međutim, trebalo bi da budete strpljivi, jer će stvari teći veoma sporo. Nema razloga za brigu, jer rezultati sigurno neće izostati.

Sanjati da drugi sole šunku
Ukoliko ste u snu videli kako neko soli šunku to implicira da ne bi trebalo da kritikujete bliske ljude, nego da ih savetujete i pružate podršku u ostvarenju njihovih želja. Naravno da je vaša namera dobra, ali ste ponekad previše grubi i ljudi zbog vaših komentara odustaju od nekih namera i ideja.

Sanjati da sušite šunku
Sušiti šunku u snu znači da ste hedonista. Uživate u tome da spremate, ali i da jedete ukusnu hranu. Rado trošite novac na putovanja, ali i neka sitna zadovoljstva. Ponekad odajete utisak sebične osobe, jer ste svoje potrebe i želje stavili ispred tuđih, ali su vaših bližnji navikli na to pa vam više ni ne zameraju.

Sanjati da sečete šunku
Seći šunku na velike komade u snu ukazuje na to da ćete uspeti da prevaziđete brojne izazove i prepreke koji vam predstoje. Niste osoba koja lako odustaje od svojih ciljeva, a to će se i ovog puta pokazati kao odlična osobina.

Ako ste sanjali da sečete šunku na tanke parčiće to implicira da bi probleme trebalo da rešavate postepeno. Ništa dobro ne može proizići iz toga što ste nagli i temperamentni.

Sanjati da drugi seku šunku
San u kome vidite kako neko seče šunku na velike komade ukazuje na to da ste bespotrebno zabrinuti za blisku osobu. Verovatno se član porodice, partner tj. partnerka ili neko od prijatelja odlučio na veliku promenu u svom životu. Plašite se na šta će sve to da izađe, ali nema razloga za to jer će rezultati tih promena biti bolji od očekivanih.

Sanjati da pečete ili pržite šunku
Peći ili pržiti šunku u snu znači da vaša ambicija prevazilazi realne mogućnosti. Dobro je što sanjate velike snove, međutim, trebalo bi da malo čvršće stojite na zemlji. Uspećete da postignete mnogo toga, ali će to ići postepeno. Kao što ni Rim nije izgrađen za jedan dan, tako ni uspeh neće doći preko noći.

Sanjati da drugi peku ili prže šunku
Videti u snu kako neko peče ili prži šunku ukazuje na to da ćete imati posla sa vrlo bahatom osobom. Reč je o nekome ko svoje znanje, iskustvo i veštine ne da ne krije, nego potencira u svakom razgovoru. Ne bi vam to bio problem da pri tome ne potcenjuje druge ljude. Postoji mogućnost da ćete mu/joj u nekom momentu „odbrusiti“ i da će to naići na pozitivne reakcije osoba oko vas.

Sanjati da kuvate šunku
Kuvati šunku u snu znači da ćete u svomdomu u bližoj budućnosti dočekati drage goste. Moguće je da ćete organizovati slavlje sa povodom, a možda ćete samo želeti da se sastanete s osobama koje volite, a koje dugo niste videli. Dobru hranu i piće pratiće i lepa atmosfera, pa ćete dugo pričati o tom događaju.

Sanjati da drugi kuvaju šunku
Ako ste u snu videli kako neko kuva šunku moguće je da ćete biti pozvani na druženje, zabavu ili slavlje kod nekog od članova porodice ili bliskih prijatelja. Očekujte lepo veče tokom koga ćete evocirati neke zajedničke uspomene, ali i isplanirati da negde skupa otputujete. Ovo će vam pomoći da „napunite baterije“ za izazove koji vam predstoje u budućnosti.

Sanjati da jedete šunku
Jesti šunku u snu ukazuje na to da biste u bližoj budućnosti mogli izgubiti nešto vredno. To može biti novčanik, komad nakita i slično. Možda čak vrednost te stvari neće biti velika u materijalnom, ali će biti ogromna u emocionalnom smislu.

Sanjati da drugi jedu šunku
Videti u snu kako neko jede šunku znači da će vam se bliska osoba požaliti na privatni ili profesionalni život. Moguće je da će vam poveriti tajnu koju dugo skriva ili da će vas pitati za savet kako da rešite taj problem. Moraćete dobro da razmislite o tome šta da mu/joj kažete jer je reč o vrlo delikatnoj stvari.

Sanjati da pravite jaja sa šunkom
Praviti jaja sa šunkom u snu predstavlja najavu svađe sa voljenom osobom. Verovatno se nećete složiti oko načina na koji treba da rešite neki problem. To što ste oboje tvrdoglavi može samo da pogorša situaciju. Zato bi trebalo da pronađete zajednički jezik ukoliko želite da ta veza tj. brak ima barem donekle svetlu budućnost.

Sanjati da kupujete šunku
Kupovati šunku u snu simbolizuje dobro zdravlje. Ukoliko ste se nedavno suočili sa nekim problemima, u bližoj budućnosti biste ih mogli rešiti. Ipak, važno je da vodite računa o sebi, te da redovno posećujete lekara kako bi se dobra zdravstvena situacija nastavila i dalje. Slušajte šta vam stručnjaci savetuju, a nemojte da postupate po vlastitom nahođenju.

Sanjati da prodajete šunku
Prodavati šunku u snu znači da će se vaša finansijska situacija dosta popraviti u budućnosti. Moguće je da ćete početi više da zarađujete ili da ćete dobiti nasledstvo. U svakom slučaju, dodatni priliv novca će vam dobro doći da „zakrpite rupe“ nastale usled hroničnog nedostatka sredstava, ali i da sebi obezbedite bezbrižniju budućnost.

Sanjati da ste dobili šunku
Ako ste sanjali da vam je neko poklonio šunku to implicira da će na javi nepoznata osoba biti vrlo velikodušna prema vama. Verovatno će mu/joj se dopasti vaš stav ili harizma ili će pak u vama prepoznati neke vrednosti kojih ni sami niste svesni. U svakom slučaju uživaćete njegovu tj. njenu pažnju, zaštitu i podršku.

Sanjati da ste nekome poklonili šunku
Pokloniti nekome šunku u snu znači da će vaša humanost biti na testu. Moguće je da ćete nekome pomoći, ali da on tj. ona neće pokazati zahvalnost nego će od vas tražiti da učinite još više. U nekom momentu ćete se sigurno zapitati da li je trebalo da mu/joj izađete u susret i prvi put.

Sanjati da ste ukrali šunku
Ukrasti šunku iz mesnice ili prodavnice u snu može biti upozorenje da se ne uplićete u rizične poslove, jer nemate nikakvog iskustva sa takvom vrstom delovanja. Ma šta vam neko obećavao, uzmite njegove tj. njene reči sa rezervom i mislite na svoju budućnost.

Sanjati da ste ukrali šunku iz tuđe sušare ili nečijeg doma znači da će prijatelj tj. prijateljica prekinuti kontakt sa vama. Pitaćete se šta ga/je na to nateralo, ali sami nećete moći da dođete do konkretnog odgovora.

Sanjati da vam je neko ukrao šunku
Ako ste sanjali da vam je neko ukrao šunku to implicira da bi ipak trebalo da razmislite o tome da oprostite osobi koja vas je povredila. Život je previše kratak da biste živeli u prošlosti i trovali se negativnim emocijama.

Sanjati da ste bacili šunku
Baciti šunku u snu znači da ćete na javi pretrpeti štetu. Moguće je da ćete novac uložiti u nešto potpuno neisplativo ili da nećete osigurati svoju imovinu. Druga mogućnost jesu veći troškovi zbog kvarova na automobilu ili u vašem domaćinstvu.

Sanjati da je neko bacio šunku
Kada sanjate da je neko bacio šunku to implicira da će vas prijatelj tj. prijateljica ili neko od kolega zamoliti da mu/joj pozajmite novac. Rado ćete mu/joj izaći u susret ukoliko budete u mogućnosti, s obzirom na to da ni vaša finansijska situacija u poslednje vreme nije baš sjajna.

Sanjati pokvarenu (buđavu) šunku
Pokvarena šunka u snovima simbolizuje loše raspoloženje. Moguće je da se neke stvari u vašem životu ne odvijaju onako kako ste zamislili. Umesto da očajavate, trebalo bi da menjate ono što može da se promeni. Prerano ste odustali od nekih ideja, a imate sasvim dovoljno vremena da ih realizujete.

Sanjati crvavu šunku
Crvava šunka u snovima ukazuje na lošu komunikaciju sa bližnjima. U poslednje vreme se svađate i raspravljate oko svake sitnice. Umesto da rešavate probleme, vi stvarate nove. Ako niko ne popusti i ne pokaže spremnost na kompromis, neke brige nikad neće doživeti epilog.

Sanjati šunku u crevu
Šunka u crevu je znak da prečesto pribegavate instant rešenjima. Svoje probleme ne rešavate na duže staze, nego se njima bavite tek toliko da vas ne grize savest. Vreme je da prestanete da neke stvari gurate pod tepih, jer vam to neće doneti ništa dobro.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno videli, sekli, jeli ili kupovali to je ostavilo snažan utisak na vas.

Definicija šunke

Šunka je usoljen i dimljeni svinjski but