Svekrva – šta znači sanjati svekrvu?

Sanjati da vidite svekrvu
Ako u snu vidite svekrvu, to označava neželjenu posetu. Moguće je da ćete morati da ugostite ljude sa kojima ne nalazite zajednički jezik. Iako ćete ostati pribrani i nećete odgovarati na provokacije, bićete u velikom iskušenju da im štošta saspete u lice.

Sanjati da ste vi nečija svekrva
Ukoliko ste u snu vi nečija svekrva ili punica, to implicira da niste dosledni sebi. Vi ste osoba koja jedno priča, a drugo radi. Često ljudima iz okruženja zamerate što postupaju na određeni način, a ne shvatate da to isto i vi činite.

Sanjati da se svađate sa svekrvom
Kada se u snu svađate sa svekrvom, to simbolizuje mir u porodici. Vi ste jedna od retkih osoba koja sa svakim može da funkcioniše. Nemate mnogo prohteva već se trudite da se prema drugima ophodite onako kako biste želeli da se oni prema vama ponašaju.

Sanjati da se dobro slažete sa svekrvom
Ako se u snu dobro slažete sa svekrvom, to znači da će vam nešto presesti. Verovatno ćete morati da se pretvarate da prihvatate neke ljude ili postupke kako ne biste povredili voljenu osobu. Imaćete jak motiv, ali u određenim trenucima će vam ponestati snage i poželećete sve da batalite.

Sanjati tuđu svekrvu
Ukoliko u snu vidite tuđu svekrvu-punicu, to ukazuje da ćete biti u zabludi. Može se desiti da će vam nečija karijera, emotivni ili poslovni život izgledati mnogo bolje od vašeg. Poželećete da ostvarite makar deo onoga što je dotična osoba uspela, ali nećete znati koliko se odricanja i truda krije iza toga.

Sanjati da vas svekrva služi
Kada vas u snu svekrva služi, to implicira da držite do sebe. Vi ste osoba koja zahteva poštovanje jer ga svima ukazujete. Smatrate da nema razloga da trpite loš tretman i distancirate se od svakoga ko pokuša da vas povredi.

Sanjati da vi služite svekrvu
Ako u snu vi služite svekrvu, to označava zahvalnost. Vi se trudite da iz svakog odnosa izvučete ono najbolje i da ne budete zlopamtilo. Rado ćete svakome pomoći zbog čega vas često smatraju naivnim/om i predviđaju vam da nećete dobro proći u životu.

Sanjati da vas svekrva teši
San u kome vas svekrva teši je znak da ne bi trebalo da sudite ljudima ukoliko ih ne poznajete ili da neke njihove odluke smatrate pogrešnim ako se nikad niste našli u sličnim situacijama. Posebno je važno da ne dozvolite da vas kroz život vode predrasude, nego bi trebalo da mišljenje zasnivate na znanju i iskustvu.

Sanjati da tešite svekrvu
Tešiti svekrvu u snu ukazuje na to da ćete promeniti mišljenje o nekome. Moguće je da ste imali određenu predstavu o poznaniku ili poznanici, ali ćete u razgovoru s njim shvatiti da je ona bila pogrešna. Nije isključeno da ćete se zbližiti sa tom osobom i da ćete s vremenom postati prijatelji.

Sanjati da vas svekrva grle
Ako ste sanjali da vas svekrva grli to je znak da bi prijatelje trebalo da držite blizu, a neprijatelje još bliže. Naime, u vašem okruženju postoji osoba koja ima neke loše namere prema vama. Što pre shvatite o kome se radi i zbližite se, pre ćete dobiti šansu da ga/je sprečite u tome da vam nanese štetu.

Sanjati da grlite svekrvu
Grliti svekrvu u snu znači da bi vas neko mogao uhvatiti u laži. Moguće je da ste odabrali kraći i brži put da ostvarite neki cilj, međutim, lenjost i neistine će vam se kad-tad odbiti o glavu. Ovo je prilika da naučite kako u budućnosti ne smete da se ponašate.

Sanjati da vas svekrva ljube
Ukoliko ste sanjali da vas svekrva ljubi to je implicira da bi trebalo da pripazite kome se poveravate. O svojim tajnama, planovima i strahovima pričajte isključivo sa ljudima koji su vam dokazano verni. Jako je važno da neke teme izostavite u društvu onih koji su vam nedavno postali dragi. To ne znači da treba da sumnjate u njih, nego samo da budete oprezni.

Sanjati da ljubite svekrvu
Ljubiti svekrvu u snu ukazuje na to da ćete dobro proceniti situaciju u kojoj se nalazite i da ćete doneti ispravnu odluku. Naime, u poslednje vreme vam se dešava mnogo toga i još uvek niste stigli sve da procesuirate. Dajte sebi vremena da o svemu dobro razmislite, pa tek onda donesite odluku i vucite poteze.

Sanjati da udaje svekrvu
Kada žena  sanja da udaje svoju svekrvu za nekoga to može biti znak da misli da je njegova supruga nezrela ili neozbiljna. Možda vam se ponekad čini da ste potpuno različiti svetovi. Dok vi razmišljate o dalekoj budućnosti, njoj je prekosutra daleko da bi o tome mislio. Takve situacije su u brakovima normalne, samo je pitanje možete li da ih prevaziđete.

Sanjati da plešete sa svekrvom
Plesati sa svekrvom u snu ukazuje na to da biste u bližoj budućnosti mogli biti pozvani na neko slavlje, poput krštenja, venčanja ili neke druge svečanosti. Verovatno ćete se dvoumiti da li da prihvatite poziv, ali ćete se pokajati ukoliko to ne učinite jer vas čeka mnogo dobre zabave koja se dugo pamti i prepričava.

Sanjati da vas svekrva grdi
Ako ste sanjali da vas svekrva grdi to implicira da ćete pogrešno protumačiti nečiji gest ili izjavu. Nemojte burno da reagujete jer biste se zbog toga kasnije mogli pokajati. Prvo razmislite o tome što ste čuli ili videli, pa tek onda reagujete ukoliko je potrebno.

Sanjati da grdite svekrvu
Grditi svekrvu u snu znači da ćete se suprotstaviti autoritetu. Verovatno ćete shvatiti da ta osoba ne zaslužuje vaše poštovanje i naklonost, te ćete mu/joj to otvoreno pokazati. Ne očekujte srdačan odgovor.

Sanjati da vas svekrva vređa
Ovakav san je najčešće posledica nekih neugodnih susreta na javi. Moguće je da ste imali priliku da provedete vreme s osobom koja vas potcenjuje, minimalizuje vaš trud, rad i uspehe. Verovatno mu/joj se niste suprotstavili, ali ste to negativno raspoloženje preneli na san. Nemojte mnogo da se obazirete na to šta vam pričaju neostvareni, neobrazovani i frustrirani ljudi, nego gledajte svoja posla.

Sanjati da vređate svekrvu
Ukoliko ste sanjali da vređate svekrvu to može da najavi svađu sa partnerom. Možda će povodi biti sitnica, ali će rasprava prerasti u konflik ukoliko se „potegnu“ teme koje vas dugo tište. Jako je važno da ni jedno ni drugo u afektu ne kažete nešto zbog čega ćete se pokajati. Zato čak i tokom rasprave treba da važete reči.

Sanjati da vas je svekrva napala
Ako ste sanjali da vas je svekrva napala to implicira da ćete se razočarati u dragu osobu. Moguće je da će član porodice ili neko od prijatelja reći ili uraditi nešto što će vas mnogo povrediti. Neće to učiniti namerno i odmah će vam uputiti izvinjenje, ali vi nećete tek tako preći preko te „neslane šale“.

Sanjati da ste napali svekrvu
Napasti svekra ili svekrvu u snu ukazuje na to da bi trebalo da povedete računa o svom ponašanju. U poslednje vreme ste frustrirani i nervozni i to loše raspoloženje „lečite“ na drugim ljudima. Ako tako nastavite vrlo lako biste mogli izgubiti sve ljude do kojih vam je stalo. Zato se što pre pozabavite ličnim dilemama i „demonima“ koji vam kvare sreću.

Sanjati da se bijete sa svekrvom
Tući se sa svekrvom u snu znači da je krajnje vreme da pronađete način da svoju negativnu energiju usmerite na nešto pozitivno. Ništa se značajno neće dogoditi ako nastavite da svako veče provodite pored televizora. Otkrijte svoj talenat, pretvorite ga u hobi i potrošite vreme na ono što vas usrećuje i čiji su rezultati vidljivi golim okom.

Sanjati da vam je svekrva bolesna
Kada sanjate da vam je svekrva bolesna to implicira da vas grize savest što niste bili blaži prema članu porodice ili drugoj bliskoj osobi. Neko je napravio „glupost“, a vi ste ga/je pošteno iskritikovali. Niste ni pokušali tada da se stavite u njegovu tj. njenu poziciju, nego ste „osuli paljbu po njemu tj. njoj“. Naravno da bi trebalo da zatražite izvinjenje što pre.

Sanjati da vam je svekrva umrla
Ukoliko ste sanjali da vam je svekrva umrla to znači da biste u narednom periodu od njega tj. nje mogli čuti lepe vesti. Moguće je da će vam saopštiti da je sa njegovim tj. njenim zdravljem sve u redu ili da je uspeo/la da ostvari neki cilj ili želju. Zajedno ćete proslaviti te dobre vesti.

Sanjati pokojnu svekrvu
Ako ste u snu videli pokojnu svekrvu ne morate da se plašite. Ovakvi snovi nemaju negativno značenje. Najčešće su posledica trenutka koji ste na javi doživeli, a koji vas je podsetio na njega tj. nju. Druga mogućnost jeste da vas je neko na ulici ili nečiji sitni gest podsetio na pokojnog svekra ili svekrvu, pa ste to sa jave preneli na san.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli, svađali se, slagali se ili služili svekra/svekrvu, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija svekrve

Svekrva je muževljeva majka.