Šta znači sanjati utapanje ili gušenje?

Sanjati da se gušite usled nedostatka vazduha
Kada sanjate da se gušite jer nemate vazduha, to označava da vas zdravlje dobro služi. Bićete okruženi samo radosnim vestima i ljudima koji šire pozitivnu energiju. Takva atmosfera će uticati na vaše raspoloženje i učiniće da zaboravite na sve što vam stvara probleme.

Sanjati da se davite u vodi
Kada se u snu davite u vodi, to ukazuje da ste preplavljeni emocijama. Moguće je da ne umete da ih kanališete zbog čega imate probleme u ljubavnim vezama. Previše očekujete od partnera/partnerke pa se razočarate ako se ne ponaša i ne radi ono što smatrate da bi trebao/la.

Videti druge da se guše
Ako u snu vidite druge da se guše ili dave, to simbolizuje pobedu nad protivnicima. Mnogi će vas potceniti i misliti da nemate hrabrosti da se uhvatite u koštac sa njima. Vi ćete to umeti da iskoristite na najbolji mogući način i okrenućete stvari u vašu korist. Pazićete na svaki korak koji napravite i osmislićete strategiju koja će vam pomoći da se izborite za ono što želite, a da konkurenciju u potpunosti izbacite iz igre.

Sanjati da se davite u mulju
Upozorava na iznenadnu bolest. Moguće je da ste često izloženi stresnim situacijama što će se negativno odraziti na vaše zdravlje. Osetićete da tonete sve dublje i da niste u stanju da isplivate na površinu. Vaš organizam neće moći da izdrži toliki pritisak pa će vam poslati jasnu poruku da usporite i posvetite pažnju onome što je zaista važno u životu.

Sanjati da ste svedok davljenja
Ako ste u snu svedok davljenja, to znači da će vas savest peći. Verovatno ćete morati da odlučite da li ćete reći istinu i pomoći nekome da dokaže svoju nevinost ili ćete gledati svoja posla. Vaš moto je „u se i u svoje kljuse“ jer ste uvek nadrljali kada ste se mešali u ono što vas se ne tiče. Ipak, teško ćete podneti nepravdu pa ćete rešiti da, po ko zna koji put, rizikujete.

Sanjati da spašavate davljenike – utopljenike
Zbog svoje nesebičnosti upašćete u neprilike. Ipak nećete se kajati i srce će vam biti puno jer ćete znati da ste bili u pravu.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste se nekad davili ili videli druge kako se dave, to se odrazilo i na vašu podsvest.

Definicija davljenja

Davljenje je stanje kada je ljudski ili životinjski organizam lišen vazduha koji mu je neophodan za disanje.