Venčanica u snu – značenje i simbolika

Venčanica je relativno često zastupljen motiv u snovima. Ipak, mnogo je češće sanjaju žene u odnosu na muškarce. Ovo se posebno odnosi na mlade devojke. Ako ste pred udajom san se ne tumači. U svakom drugom slučaju, njegovo značenje može da varira u zavisnosti od detalja koji su pratili san.

Sanjati da oblačite venčanicu
Oblačiti venčanicu u snu znači da će vaš napredak biti uslovljen teškim radom. Za uspeh o kome maštate biće potrebno truda, energije i vremena, međutim, ako istrajete u tome, rezultati će biti bolji nego što očekujete.

Sanjati da skidate venčanicu
Skidati venčanicu u snu ukazuje na to da ćete doživeti olakšanje kada rešite problem koji vas duže vreme opterećuje. Moguće je da vam je to oduzimalo mnogo energije i da ste bili pod stresom. Ipak, uskoro ćete uspeti da skinete tu brigu s vrata i osećaćete se mnogo bolje.

Sanjati da nosite venčanicu na svom venčanju
Ako žena sanja da nosi venčanicu na svom venčanju to simbolizuje promenu. Ona može da se odnosi na vaš privatni ili profesionalni život. Možda ćete promeniti posao, mesto stanovanja ili zanimanje. Sa druge strane, moguće je da ćete prekinuti emotivnu vezu ili ćete se zaljubiti.

Sanjati da nosite venčanicu na tuđem venčanju
Ukoliko ste sanjali da nosite venčanicu na tuđem venčanju to implicira da vam nedostaje samopouzdanja. Kompleksi ili loša iskustva iz prošlosti su dovela do toga da se ne osećate najbolje u svojoj koži. Poradite na tome kako bi vam život bio lepši i jednostavniji.

Sanjati da druga žena nosi venčanicu na vašem venčanju
Kada u snu vidite da neko na vašem venčanju nosi venčanicu to znači da će na javi neko pokušati da vas isprovocira. Verovatno će minimalizovati vaš trud, rad i uspehe. Najbolje bi bilo kada biste mu/joj odgovorili samo osmehom, jer bi svaku drugu raspravu doživeo/la kao svoju pobedu.

Sanjati blisku osobu u venčanici
Ako ste u snu videli svoju partnerku, sestru, prijateljicu ili drugu blisku osobu u venčanici to može da simbolizuje ljubomoru. Moguće je da ta žena ima nešto o čemu vi maštate. Trudite se da sakrijete da joj zavidite, međutim, budite sigurni da ste u tome prilično neuspešni.

Sanjati nepoznatu ženu u venčanici
Ovakav san simbolizuje skrivena osećanja. Možda vam se neko dopada više nego što biste želeli sebi da priznate. Druga mogućnost jeste da ne podnosite osobu koju često viđate, ali se trudite da se to ne primeti.

Sanjati muškarca u venčanici
Ukoliko ste u snu videli muškarca u venčanici to obično znači da vam u emotivnoj ili prijateljskoj vezi nešto ne odgovara. Trebalo bi da dobro razmislite o tome šta želite i da li vam taj odnos to i pruža. Nemojte da dajete obećanja koja ne možete da ispunite samo kako ne biste povredili drugu osobu. Budite iskreni i prema sebi i prema njemu tj. njoj.

Sanjati da šijete venčanicu
Šiti venčanicu u snu znači da o svojim planovima ne treba da razgovarate sa drugim ljudima, kako se ne bi izjalovili. Morate da znate da u vašem okruženju postoji vrlo mali broj osoba kojima takve stvari možete da poverite.

Sanjati da krpite (ušivate) venčanicu
Krpiti ili ušivati venčanicu u snu ukazuje na to da ćete naići na neke veće prepreke na putu ka ostvarenju vašeg cilja. Reč je o nečemu što nikako niste mogli da predvidite. Nemojte da paničite, nego pokušajte da pronađete najjednostavnije rešenje ili potražite savet od osobe kojoj verujete.

Sanjati da kupujete venčanicu
Kupovati venčanicu u snu znači da treba da pripazite na svoje troškove. U poslednje vreme dajete novac na stvari koje vam nisu neophodne i u bliskoj budućnosti biste se mogli pokajati zbog toga.

Sanjati da prodajete venčanicu
Prodavati venčanicu u snu ukazuje na to da ćete se na javi odreći nečega što možda nema materijalnu, ali ima sentimentalnu vrednost. Biće vam teško zbog toga, međutim, svesni ste da je to najbolja opcija koja vam je trenutno na raspolaganju.

Sanjati da ste dobili venčanicu
Kada sanjate da vam je neko poklonio venčanicu to implicira da maštate o uspehu i bogatstvu, ali niste spremni da radite i da se žrtvujete za to. Moraćete da pristanete na neke kompromise ili da uložite mnogo truda i vremena u neku ideju kako bi se ostvarilo ono što želite.

Sanjati da ste nekome poklonili venčanicu
Pokloniti nekome venčanicu u snu znači da ste u emotivnoj ili prijateljskoj vezi s osobom koja vas manje voli, nego vi nju. Svesni ste toga, ali zanemarujete činjenicu da i vi zaslužujete da budete voljeni. Važno je da znate da na neke kompromise ne morate da pristajete.

Sanjati da ste ukrali venčanicu
Ukrasti venčanicu iz prodavnice tj. radnje u snu ukazuje na to da nećete uspeti da odgovornost za vlastitu grešku prebacite na nekog drugog. Ako ste sanjali da ste od nekoga ukrali venčanicu to najavljuje svađu u stvarnom životu.

Sanjati da vam je neko ukrao venčanicu
Kada sanjate da vam je neko ukrao venčanicu to implicira da ćete napokon uočiti da vam prijatelj tj. prijateljica na nečemu zavidi. Verovatno ste dugo odbijali tu mogućnost, zato što vam je drag/a. Međutim, više ni ne pokušava da sakrije da je ljubomoran/a na vas.

Sanjati da ste isprljali venčanicu
Ukoliko ste sanjali da ste isprljali venčanicu to je znak da ne treba da pristajete na to da ste manje vredni od nekih drugih ljudi. Često se ponašate inferiorno u odnosu na njih. Posedujete brojne kvalitete i važno je da što pre poradite na samopouzdanju.

Sanjati da ste pocepali venčanicu
Ako ste sanjali da ste pocepali venčanicu to simbolizuje sumnju u nekoga koga volite. Nemojte da ga/je optužujete ni za šta ako nemate dokaze. To bi samo moglo da ugrozi vaš odnos. Umesto toga, pričajte otvoreno o tome što vas muči.

Sanjati da ste bacili venčanicu
Baciti venčanicu u snu znači da ćete se razočarati u osobu koju ste godinama idealizovali. Shvatićete da ima mnogo više negativnih, nego pozitivnih osobina. Verovatno ćete se distancirati od njega tj. nje.

Premda je venčanica obično bele boje, u poslednje vreme se mlade odlučuju da se udaju u svečanim haljinama drugih boja. Zato tumačenje može da bude različito u zavisnosti od boje venčanice.

Sanjati belu venčanicu
Bela venčanica u snovima simbolizuje nevinost. Ipak, ovakvi snovi mogu da vas upozore na odnose koje gradite sa bliskim ljudima – partnerom tj. partnerkom, prijateljima, članovima porodice i drugima. Da bi neki odnos opstao, ljudi moraju da budu iskreni jedni prema drugima.

Sanjati žutu venčanicu
Ukoliko ste u snu videli žutu ili zlatnu venčanicu to implicira da nekome zavidite. Možda vaš prijatelj tj. prijateljica ima lep odnos sa voljenom osobom ili članovima porodice, dok se isto to za vas ne može reći.

Sanjati bež venčanicu
Kada sanjate bež ili prljavo belu venčanicu to znači da niste sigurni u svoja osećanja. Moguće je da se pretvarate da vam se neko dopada više nego što to zaista osećate.

Sanjati sivu venčanicu
Siva venčanica u snovima simbolizuje sumnju. Verovatno vam se ne dopada neka situacija ili osoba, a niste sigurni zašto je to tako. Do sada vas intuicija nije izdala, pa neće ni sada.

Sanjati crvenu venčanicu
Crvena venčanica u snovima ukazuje na to da ste previše sramežljivi da biste iskazali neke svoje želje, naročito kada su u pitanju aktivnosti u postelji. Vaš odnos sa voljenom osobom će se popraviti ako mu/joj kažete šta biste želeli da radite, tj. da doživite dok vodite ljubav.

Osim toga, crvena venčanica u snovima može da bude znak da treba da pripazite kome se poveravate, jer u vašoj blizini postoji neko ko će pokušati da iskoristi vašu naivnost kako bi ostvario/la svoje ciljeve.

Sanjati plavu venčanicu
Ako ste u snu videli plavu venčanicu to znači da će vam se ostvariti dugogodišnja želja. Možda ćete završiti fakultet, pronaći dobar posao ili stupiti u vezu sa muškarcem tj. ženom koji/a vam se dopada.

Sanjati zelenu venčanicu
Kada u snu vidite zelenu venčanicu to implicira da će vas na javi neko obradovati gestom ili poklonom. Za trenutak ćete uspeti da zaboravite probleme koji vas muče i da shvatite koliko život zaista može da bude lep kada pored sebe imate dobre ljude.

Sanjati crnu venčanicu
Većina sanovnika crnu venčanicu tumači kao loše vesti. Moguće je da ćete čuti nešto što će vas povrediti. Druga mogućnost jeste da ćete izgubiti osobu do koje vam je stalo.

Sanjati šarenu venčanicu
Šarena venčanica u snu ukazuje na to da vam je potrebno malo više optimizma kako biste bili uspešniji. Nemojte da sabotirate sami sebe, nego verujte u ono čime se bavite i da će vam to doneti ono što želite.

Tumačenja mogu da budu različita i u odnosu na materijal od koga je venčanica iz vašeg sna sašivena.

Ako ste sanjali venčanicu od svile to implicira da ste osoba koja je u stanju da šarmira apsolutno svakoga. Ipak, trudite se da svoj dar ne zloupotrebite i tako povredite neke ljude koji su vam dragi.

Kada sanjate pamučnu venčanicu to implicira da ćete ostvariti profesionalni uspeh. Pred vama je vrlo povoljan period kada su finansije u pitanju.

Ukoliko ste sanjali venčanicu od lana to implicira da će se vaše raspoloženje drastično popraviti kako se bude popravljala finansijska situacija.

Venčanica od čipke u snovima ukazuje na to da ćete na javi flertovati sa nekim. Moguće je da između vas i te osobe duže vreme postoji neka napetost, ali će ona uskoro izaći na površinu. Ako je venčanica iz vašeg sna bila vunena to implicira da će vam se ostvariti dugogodišnja želja.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno bili na venčanju to je ostavilo utisak na vas. Isto važi i ukoliko ste videli venčanicu u časopisu, na televiziji i slično.

Definicija venčanice

Venčanica je haljina koju nosi nevesta na venčanju