Šta znači sanjati vok?

Motiv voka – popularnog kineskog tiganja tj. tave je češće zastupljen u snovima žena, mada ga sanjaju i muškarci koji vole da prave i uživaju u hrani. Tumačenje ovakvih snova zavisi od konteksta u kome su se odvijali, kao i od detalja koji su ih pratili.

Sanjati vok
Ukoliko ste u snu videli vok to simbolizuje bes ili nezadovoljstvo. Moguće je da vas je neka situacija ili osoba na javi naljutila ili razočarala. Bilo kako bilo, morate da pronađete način da kanališete negativnu energiju kako vlastitu frustraciju ne biste prenosili na druge, te kako biste sačuvali svoje mentalno zdravlje.

Sanjati da pripremate hranu u voku
Pripremati hranu u voku u snu nagoveštava sreću i blagostanje na javi. Verovatno trenutno prolazite kroz vrlo težak period. Muče vas razne dileme, a obaveze i problemi se nagomilavaju. Stres preti da ugrozi vaše zdravlje. Međutim, uskoro bi se situacija mogla stabilizovati. Uspećete da rešite određene probleme, pa ćete ući u mirniju i lepšu fazu svog života.

Sanjati da drugi pripremaju hranu u voku
San u kome vidite kako neko priprema hranu u voku ukazuje na to da se možete pohvaliti da imate vrlo dobre prijatelje. Reč je o ljudima na koje možete da računate u svakom momentu. Potrudite se da znaju da ste im na tome zahvalni i nemojte da propuštate prilike da i vi njima pomognete u teškim trenuciam.

Sanjati da vam je zagorela hrana u voku
Ako ste sanjali da vam je hrana zagorela dok ste je pripremali u voku to implicira da imate prevelika očekivanja od sebe. Postavili ste tu lestvicu prilično visoko i teško vam je da je preskočite. Pokušajte da ostvarujete manje ciljeve, kako biste u nekom momentu mogli da se suočite sa onim najvećim. Ništa se veliko ne može desiti preko noći, nego vam je potrebno strpljenje, hrabrost i volja kako biste postigli ono što želite.

Sanjati vok pun vaše omiljene hrane
Vok pun omiljene hrane u snovima simbolizuje finansijskih dobitak. Moguće je da će vam poslodavac povećati platu ili isplatiti kratkoročnu stimulaciju za trud i rad koji ulažete u posao. Druga mogućnost jeste dobitak u igrama na sreću ili nasleđe. U svakom slučaju, to će vam pomoći da „zakrpite rupe“ nastale usled hroničnog nedostatka novca, ali i da sebi i bližnjima omogućite ono što dugo želite.

Sanjati vok pun hrane koju ne volite
Ovakav san, na žalost, simbolizuje razočarenje. Moguće je da ćete u nešto uložiti mnogo vremena i truda, ali rezultati neće biti onakvi kakve ste očekivali. Nećete imati drugog izbora, osim da dignete ruke od toga i da se posvetite konstruktivnijim stvarima u svom životu. Ako budete verovali u sebe sve će biti dobro.

Sanjati da jedete iz voka
Kada sanjate da jedete iz voka to implicira da ste lenji. Možda ste u takvo stanje zapali nakon perioda prepunog obaveza, problema i stresa. Međutim, ukoliko ta faza traje duže vreme, to je znak za uzbunu. Ne smete da dozvolite da vam se poslovi nagomilaju, pa da ne možete da ih završite onako kako treba i da ispoštujete rokove koji su vam dati.

Sanjati da drugi jedu iz voka
San u kome vidite kako neko jede iz voka ukazuje na to da ćete imati priliku da sarađujete sa vrlo aljkavom osobom. S obzirom na to da ste vi perfekcionista, vrlo teško ćete moći da nađete zajednički jezik. Odradićete posao, ali ćete poželeti da nikad više u karijeri ne morate da radite s osobom takvog kova.

Sanjati da perete vok
Prati vok u snu znači da je sa vašim zdravljem sve u redu zato što se mnogo trudite da to tako bude. Verovatno nastojite da se zdravo hranite i da u svoju svakodnevnicu uvedete što više fizičkih aktivnosti. Ako tako nastavite doživećete mirnu i lepu starost, a ako odustanete od zdravog života to će se vrlo brzo negativno odraziti na vas.

Sanjati da drugi peru vok
Videti u snu kako neko pere vok ukazuje na to da bi trebalo da poslušate sugestiju ili savet koji ste nedavno dobili, a tiče se vašeg zdravlja. Moguće je da ste počeli da preterujete u konzumaciji nezdrave hrane ili poroka i da su bližnji zabrinuti za vas. S obzirom na to da vam žele sve najbolje, stvarno bi trebalo ozbiljno da shvatite to što vam govore.

Sanjati da ste kupili vok
Kupiti vok u snu znači da ćete se konačno ohrabriti da neku ideju sprovedete u delo. Napravićete realan plan i potrudićete se da predvidite moguće prepreke na putu njegove realizacije. Ako budete strpljivi, hrabri i istrajni postići ćete dobre rezultate. Takođe, veoma je važno da zadržite motivaciju, tj. da vam krajni cilj bude stalno na umu.

Sanjati da prodajete vok
Prodavati vok u snu ukazuje na to da ste u dilemi. Moguće je da dugo radite na nekoj ideji, a niste previše zadovoljni rezultatima. Pitate se da li da nastavite da se bavite time ili da odustanete. Ne libite se da potražite savet osobe kojoj verujete, odnosno nekoga ko ima mnogo više iskustva u tome od vas.

Sanjati da ste dobili vok na poklon
Ako ste sanjali da vam je neko poklonio vok to implicira da u bližem okruženju postoji osoba koja se trudi da vam nametne svoje mišljenje i odluke. Verovatno je reč o starijem članu porodice, pa vam je problem da mu/joj otvoreno kažete da ste dovoljno odrasli da sami donosite odluke i da vam nije potreban mentor. Nema lepog načina da to rešite, pa učinite ono što morate.

Sanjati da ste nekome poklonili vok
Pokloniti nekome vok u snu znači da ne bi trebalo da se mešate drugima u život, čak ni ukoliko se radi o ljudima koji su vam bliski. Savete delite samo onda kada ih neko od vas traži, u svakom drugom slučaju to se smatra direktnim zadiranjem u tuđu privatnost.

Sanjati da ste ukrali vok
Ukrasti vok iz prodavnice ili radnje ukazuje na to da biste mogli doneti nepromišljenu odluku. Moguće je da ćete se naći u situaciji koja će zahtevati mudru, ali hitru odluku. Važno je da se ne zalećete kako se ne biste pokajali zbog narednih poteza.

Kada sanjate da ste ukrali vok iz nečijeg doma to implicira da ćete imati problem u komunikaciji s ukućanima ili kolegama na radnom mestu. Potrudite se da pokažete razumevanje i spremnost na kompromis, kako bi i druga strana „spustila loptu“.

Sanjati da vam je neko ukrao vok
Ukoliko ste sanjali da vam je neko ukrao vok to simbolizuje nepredviđene troškove. Moguće je da će vam se pokvariti automobil ili neki kućanski aparat, pa ćete morati da izdvojite određenu sumu za popravku ili zamenu. Druga mogućnost jeste da ćete biti pozvani na venčanje, krštenje ili neku drugu proslavu, te ćete trebati da pripremite vredan poklon.

Sanjati da ste pronašli vok
Pronaći vok u snu ukazuje na to da će vam se posrećiti. Verovatno se nećete najbolje pripremiti za ispit, ali ćete ga položiti. Sa druge strane, moguće je da nećete biti najbolji kandidat na konkrusu, ali ćete uspeti da dobijete posao ili ostvarite neki drugi benefit.

Sanjati da ste pozajmili vok
Ako ste sanjali da ste nekome pozajmili vok to implicira da ćete učiniti manju uslugu nepoznatoj osobi. Ukoliko ste sanjali da je vama neko pozajmio vok to znači da će vas iznenaditi nečija spremnost da vam izađe u susret. Shvatićete da još uvek ima dobrih ljudi i da nisu svi takvi da gledaju samo vlastiti interes i korist.

Sanjati da ste razbili vok
Razbiti vok u snu znači da ćete uspeti da rešite problem koga ste dugo smatrali nerešivim. Naime, dogodiće vam se neke stvari koje će vam ići u prilog, a vi ćete uspeti da na pravi način iskoristite tu situaciju i da iz ne profitirate.

Sanjati da je neko drugi razbio vok
Ukoliko ste u snu videli kako je neko razbio vok moguće je da ćete se baviti rešavanjem tuđeg problema i da ćete zbog toga zanemariti svoje obaveze, želje i potrebe. Tek ćete kasnije shvatiti da ste bijući tuđu bitku vi pretrpeli veliki poraz. Potrudite se da to sprečite na vreme.

Sanjati da ste nekoga udarili vokom
Udariti nekoga vokom u snu znači da maštate o osveti. Verovatno vas je neko u prošlosti povredio i ne možete nikako da mu/joj to oprostite. To što se trujete negativnim emocijama narušava kvalitet vašeg života, tako da bi bilo najbolje kada biste se posvetili razmišljanju o budućnosti, a prošlost ostavili iza sebe.

Sanjati da vas je neko udario vokom
Kada sanjate da vas je neko udario vokom moguće je da ćete čuti bolnu istinu. Neko će vam saopštiti ono što ste i sami znali, a niste želeli sebi to da priznate.

Sanjati da ste bacili vok
Baciti vok u smeće u snu znači da ćete prestati da udovoljavate drugima. Podredili ste im svoje vreme, a zanemarili sebe. Kada konačno shvatite da je to pogrešno i počnete da se menjate, vaš život će postati lepši i kvalitetniji.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno pripremali hranu u voku ili ste tako nešto videli na televiziji to je ostavilo utisak na vas.

Definicija voka

Vok je tiganj u obliku polulopte koji se koristi u kuhinjama jugoistočne Azije.