Žalost – sanjati da ste žalosni?

Motiv žalosti je relativno često zastupljen u snovima odraslih muškaraca i žena. U većini slučajeva, tumačenje takvih snova nije negativno, međutim, ono se razlikuje u zavisnosti od konteksta u kome se san odvijao, kao i od detalja koji su ga pratili.

Sanjati da ste žalosni
Ako ste u snu bili žalosni to implicira da ćete se radovati na javi. Moguće je da ćete doživeti neki uspeh na javi ili će vam bliska osoba kazati lepe vesti. U svakom slučaju, imaćete razloga da budete ponosni, a nije isključeno da ćete pripremiti druženje ili zabavu u čast tog divnog događaja.

Sanjati žalosnog muškarca
San u kome vidite žalosnog muškarca ukazuje na to da biste u bližoj budućnosti mogli upoznati osobu čiji pogled na život će vas oduševiti. Za razliku od vas, on tj. ona se svakodnevno trudi da živi život punim plućima. Zato ćete nastojati da što više vremena provedete sa njim tj. njom, kako bi deo njegovog tj. njenog optimizma i spontanosti „prešao“ i na vas.

Sanjati žalosnu ženu
Žalosna žena u snovima je znak da biste se mogli zaljubiti u osobu koju smatrate prijateljem tj. prijateljicom ili kolegom tj. kolegicom. Verovatno ćete konačno uspeti da vidite sve njegove tj. njene lepe osobine i to će vam se dopasti. Moguće je da ćete se suzdržavati jer ne želite da pokvarite vaš odnos, ali ćete mu/joj u nekom momentu priznati da vam se dopada.

Sanjati žalosno dete
Videti žalosno dete u snu ukazuje na to da će vas život nagraditi za dobročinstva koja ste pravili u prošlosti. Vrlo ste empatična osoba i trudite se da pomognete ljudima u nevolji. Ne želite mnogo toga za sebe, međutim, dobićete više od očekivanog upravo zbog humanosti i dobrote koje ste do sada pokazivali.

Sanjati da nekome izražavate žaljenje
Kada sanjate da nekome izražavate svoje žaljenje to implicira da bi u narednom periodu trebalo da pazite na to kako se ophodite ili obraćate prema nekim ljudima. Ovo se posebno odnosi na osobe sa kojima komunicirate na poslu. Nemojte da privatizujete neke razgovore koji bi trebalo da se vode na isključivo profesionalnom nivou.

Sanjati da vam neko izražava žaljenje
Ukoliko ste sanjali da vam neko izražava žaljenje to znači da ćete uskoro shvatiti da možete da se oslonite samo i isključivo na sebe, ali ne i na neke ljude koji vas okružuju. Moraćete mnogo da radite i da se trudite kako biste sebi obezbedili budućnost kakvu želite. Jako je važno da budete hrabri, uporni i strpljivi da biste ostvarili svoj cilj.

Sanjati da ste nekoga ili nešto prežalili
Ako ste sanjali da ste nekoga ili nešto prežalili to implicira da ste skloni da sami sebe zavaravate. Želite da verujete da ste snažna osoba i da vas neke stvari ne pogađaju i ne bole. Međutim, istina je mnogo drugačija i mnogo surovija. Kada sami sebi priznate određene stvari, lakše će vam biti da pokušate da ih popravite.

Tumačenje ovakvih snova zavisi od konteksta u kome su se odvijali, kao i od detalja koji su ih pratili.

Sanjati da ste žalosni zbog gubitka bliske osobe
Kada sanjate da ste žalosni zbog gubitka tj. smrti bliske osobe to znači da ćete na javi doživeti veliku radost. Moguće je da ćete čuti dobre vesti ili ćete se družiti sa pozitivnim ljudima i to će vam pomoći da „napunite baterije“ za izazove koji vam tek predstoje. U svakom slučaju, pred vama je lep period i trebalo bi da ga iskoristite na najbolji mogući način.

Sanjati da ste žalosni zbog ljubavi
Ukoliko ste sanjali da ste žalosni zbog neuzvraćene ljubavi to implicira da ste previše osetljivi. U poslednje vreme sve doživljavate lično. Nije se ceo kosmos urotio protiv vas i zato bi trebalo da realno sagledate situaciju u kojoj ste se našli i da prestanete da krivite druge za svoje greške. Kada vi nešto naučite iz svojih grešaka, manje ćete ih praviti i budućnost će vam biti lepša.

Sanjati da ste žalosni zbog posla
Ako ste sanjali da ste žalosni zbog određene situacije na radnom mestu ili zbog gubitka posla to znači da morate da pronađete način da se opustite. U poslednje vreme vam se mnogo toga dogodilo i „gaseći požare“ niste stigli da se posvetite sebi i onome što vas opušta ili čini srećnim. Ako se takva situacija nastavi stres će zapretiti vašem mentalnom i fizičkom zdravlju.

Sanjati da ste žalosni zbog novca
Kada sanjate da ste žalosni zbog nedostatka novca to implicira da bi trebalo da počnete da radite ono što volite. Verovatno se bavite poslom koji vas ne usrećuje, niti vam donosi materijalnu stabilnost. Krajnje je vreme da se posvetite onome u čemu uživate i da budete strpljivi dok vam to ne počne donositi veće prihode.

Sanjati da ste žalosni zbog ličnog neuspeha
Ukoliko ste sanjali da ste žalosni zbog ličnog neuspeha to znači da se plašite da je neka situacija izmakla vašoj kontroli. Navikli ste da držite konce u svojim rukama, međutim, ignorisali ste problem i sada vas je prerastao. Možda ovo nećete moći da popravite, ali je važno da naučite lekciju kako u budućnosti ne smete da se ponašate.

Sanjati da ste žalosni zbog tuđeg neuspeha
Ako ste sanjali da ste žalosni zbog tuđeg neuspeha to implicira da ste bez razloga zabrinuti za voljenu osobu. Moguće je da član porodice ili partner tj. partnerka ima neki problem, a vi ne znate kako da mu/joj pomognete. Nemojte da paničite, jer će se ta situacija uskoro razrešiti na najbolji mogući način.

Često za ljude koji su pretrpeli gubitak bliske osobe kažemo da su u žalosti. Ovakvi motivi su relativno često zastupljeni u snovima odraslih muškaraca i žena.

Sanjati da ste u žalosti
Kada sanjate da ste vi u žalosti to znači da će vam se dogoditi neke vrlo lepe stvari u budućnosti. Moguće je da ćete upoznati zanimljivu osobu i da ćete se zaljubiti. Druga mogućnost jeste da ćete dobiti dobru poslovnu ponudu ili da ćete čuti pozitivne vesti vezane za člana porodice ili nekoga od vaših prijatelja.

Sanjati da je član porodice u žalosti
Ukoliko ste sanjali da je član porodice u žalosti to implicira da bi se vaša porodica uskoro mogla proširiti. Možda će se neko oženiti ili udati, ili, pak, dobiti prinovu. U svakom slučaju, imaćete mnogo razloga za slavlje na kome će se okupiti svi ljudi koje volite i poštujete.

Sanjati da je vaš partner tj. partnerka u žalosti
Ako ste sanjali da je vaš partner tj. partnerka u žalosti moguće je da će dobiti dobru poslovnu ponudu koja će uključivati selidbu ili putovanje u drugi grad ili državu. Moraćete zajedno da odlučite da li će on tj. ona svakodnevno putovati ili ćete održavati vezu na daljinu. S jedne strane će vam biti drago zbog njega tj. nje, a sa druge ćete se plašiti kako će se sve to odraziti na vaš odnos.

Sanjati da je vaš prijatelj tj. prijateljica u žalosti
Kada sanjate da je neko od vaših prijatelja u žalosti to implicira da će vam uskoro otkriti tajnu. Verovatno ćete saznati nešto vrlo lepo, ali da ćete morati da se zakunete da o tome ni sa kim nećete pričati. Ispoštovaćete njegove tj. njene zahteve, međutim, sa nestrpljenjem ćete čekati trenutak da i ostali saznaju o čemu se radi.

Sanjati da je vaš kolega tj. kolegica u žalosti
Ukoliko ste sanjali da je neko od vaših kolega u žalosti moguće je da će napredovati brže od vas ili da će bolje odraditi neki zadatak, posao ili test. Nećete mu/joj zavideti na tome, međutim, moraćete sami sebi da priznate da vam je krivo što niste jednako uspešni kao on tj. ona ili što vas poslodavac ne ceni podjednako kao njega tj. nju.

Sanjati da je vaš šef tj. šefica u žalosti
Ovakav san najavljuje opušten dan na poslu. Moguće je da ćete uskoro doživeti da vam radni dan prođe bez mnogo stresnih trenutaka, a tako nešto vam se dugo nije dogodilo. Doći ćete kući ne previše umorni, pa ćete moći da se posvetite onome u čemu najviše uživate – druženju sa porodicom ili prijateljima ili, pak, šetnji, rekreaciji i slično.

Sanjati da je vaš poznanik tj. poznanica u žalosti
Ako ste sanjali da je vaš poznanik tj. poznanica u žalosti to može da znači da ćete profitirati na nečijem neuspehu. Možda će kolega tj. kolegica da dobije otkaz, a poslodavac će baš vama ponuditi njegovo tj. njeno radno mesto. Mučiće vas način na koji ste napredovali, međutim, kada vam saopšti kolika će vam biti plata i u kakvim benefitima ćete moći da uživate, brzo ćete zaboraviti na okolnosti koje su vas do toga dovele.

Sanjati da je nepoznata osoba u žalosti
Kada sanjate nepoznatu osobu u žalosti to implicira da će vam neko izraziti zahvalnost zbog određenog gesta ili čina. Moguće je da ćete pomoći osobi koju ste nedavno upoznali, a on tj. ona će se potruditi da vam uzvati dobročinstvo, premda vi to od njega tj. nje ne očekujete.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ukoliko na javi za nečim žalite ili ste doživeli gubitak to je ostavilo utisak na vas.

Definicija žalosti

Žalost je složeni odgovor na gubitak, naročito na gubitak nekoga ili nečega ko je bio objekat vezanja.