Zebra – šta znači sanjati zebru?

Zebra nije tako često zastupljen motiv u snovima osim ako ne živite u Africi. Istraživanja su pokazala da je mnogo češće sanjaju deca, nego odrasli ljudi. Tumačenje ovakvih snova zavisi od ambijenta u kome su se odvijali, kao i od detalja koji su ga pratili.

Sanjati zebru kako pase

Videti u snu zebru kako pase je dobar znak. Ovakvi snovi obično najavljuju ulazak u mirniju fazu vašeg života. Moguće je da ste trenutno pod stresom zbog raznih situacija koje ste doživeli. Ipak, stvari će uskoro da se stabilizuju, pa ćete moći da odahnete i da se odmorite.

Sanjati zebru kako pije vodu

San u kome vidite zebru kako pije vodu sa potoka ili reke implicira da će uskoro uslediti događaj koji će promeniti dalji tok vašeg života. Jedna situacija bi mogla da napravi radikalne promene u vašem pogledu na budućnost. Možda ćete morati da podnesete izvesne žrtve, međutim, ako ne budete sumnjali u sebe, stvari će da počnu da se odvijaju bolje nego što ste očekivali.

Sanjati zebru kako spava

Kada u snu vidite zebru koja spava to znači da ne treba previše da verujete osobi koja je nedavno postala deo vašeg života. Prilično ste transparentni i nemate „dlaku na jeziku“. Jasno iznosite svoje stavove i mišljenja, te se ne libite da kritikujete ono što smatrate pogrešnim. Ipak, pazite kome se poveravate zato što bi vam se to u nekom trenutku moglo obiti o glavu.

Sanjati zebru kako trči

Ako ste u snu videli zebru kako trči to najavljuje interesantno putovanje. Moguće je da će vas neko od rođaka ili prijatelja pozvati da zajedno odete negde. Pristaćete na to jer vam je potrebna promena. Međutim, nije isključeno da ćete zajedno upasti u neke manje nevolje i da ćete to iskustvo pamtiti do kraja života.

Sanjati zebru u zoološkom vrtu

Zebra u zoološkom vrtu u snu je znak da se prelako mirite sa „svojom sudbinom“. Mislite da vi ne možete da utičete ni na šta, jer su konci vašeg života u tuđim rukama. Taj način razmišljanja vas čini apatičnim, anksioznim, pa i depresivnim. Vreme je da počnete da radite nešto dobro za sebe i da ostvarujete svoje želje i ciljeve.

Sanjati krdo zebri

Ukoliko ste u snu videli krdo zebri to implicira da će vas neko umiriti ili vam dati dobar savet ili sugestiju. Verovatno ste trenutno pod stresom zato što se plašite da bi neki događaji mogli da vam donesu štetu ili nematerijalne gubitke. Ipak, razgovor sa osobom sa kojom niste preterano bliski bi vam mogao pomoći da se rešite tih crnih misli.

Sanjati zebru sa mladuncima

Zebra sa mladuncima u snu je takođe dobar znak. Moguće je da ćete vi, neko od rođaka ili prijatelja dobiti prinovu. Nakon duže vremena napokon će vas nešto obradovati. Nije isključeno da ćete sa bliskim ljudima slaviti neki lep događaj.

Sanjati da hranite zebru

Hraniti zebru u snu ukazuje na to da ste odabrali pogrešan put, tj. loš način da ostvarite neki cilj. Ovo se posebno odnosi na ljude koji su u nekoj vrsti tajne romanse. Ukoliko ste u vezi sa zauzetom osobom, treba da znate da nećete biti srećni ako ste nekog drugog svojim potezima ili odlukama unesrećili.

Sanjati da drugi hrane zebru

Ako ste u snu videli kako neko hrani zebru to implicira da sumnjate u blisku osobu. Moguće je da se član porodice, neko od prijatelja ili partner tj. partnerka u poslednje vreme ponaša čudno i da ste počeli da verujete da vam nešto krije. Nemojte da ga/je optužujete ni za šta, nego pokušajte da razgovarate mirno o tome što vas muči.

Sanjati da jašete zebru

Jahati zebru u snu znači da ćete morati da donesete neku važnu odluku. Potrudite se da vaš naredni potez bude zasnovan na analiziranju i promišljanju o svim varijantama koje su vam na raspolaganju. Nemojte tu stvar da „lomite preko kolena“ zato što biste mogli snositi ozbiljne posledice takvog ponašanja.

Sanjati da drugi jašu zebru

San u kome vidite kako neko jaše zebru ukazuje na to da savete drugima treba da dajete samo onda kada ih neko od vas traži. U svakom drugom slučaju se to smatra direktnim zadiranjem u tuđu privatnost. Ne namećite svoje mišljenje i stavove čak ni ljudima sa kojima ste vrlo bliski.

Sanjati da ste kupili zebru

Ukoliko ste sanjali da ste kupili zebru to implicira da imate snažnu potrebu da se dopadnete drugim ljudima. Često svoje mišljenje prilagođavate stavovima većine. Zbog toga polako, ali sigurno gubite vlastiti identitet pa bi ste u nekom trenutku mogli doći do zaključka da se svima više sviđate nego sami sebi.

Sanjati da prodajete zebru

Kada sanjate da prodajete zebru to znači da biste mogli prekinuti kontakt s osobom sa kojom se dugo poznajete. Možda ćete shvatiti da ste se vi ili on tj. ona toliko promenili da više nemate ništa zajedničko. Nećete se posvađati, ali ćete jednostavno prestati da provodite vreme zajedno.

Sanjati da ste ukrali zebru

Ovakav san ukazuje na to da biste se mogli naći na meti tračeva. Neko će iz zavisti širiti polu informacije ili laži o vama. Najgore što možete da uradite jeste da pokušavate da demantujete svaku glupost koju o sebi čujete. Vi i ljudi koje volite znate istinu, a ostali vam i ne trebaju biti važni.

Sanjati da lovite zebre

Loviti zebre u snu znači da će vas neko nagovoriti na nešto zbog čega ćete pretrpeti veću štetu. Potrudite se da u narednom periodu dobro razmislite o svojim odlukama i potezima. Ne smete da dozvolite da vam neko drugi govori šta treba da radite.

Sanjati da drugi love zebre

Ako ste u snu videli kako neko lovi zebre to implicira da ćete uzalud upozoravati blisku osobu na moguće štetne posledice nekih njegovih tj. njenih odluka ili poteza. Neće imati nameru da vas posluša, pa ćete morati da se pomirite sa činjenicom da će ovog puta učiti iz vlastitih grešaka. Ukoliko se ispostavi da ste bili u pravu, nemojte da mu/joj govorite „rekao/la sam ti“, nego mu/joj pomozite da popravi stvari.

Sanjati da divlja mačka lovi zebru

Ovakav san ukazuje na to da vas očekuje ozbiljan razgovor sa vrlo uticajnom osobom. Moguće je da osećate snažan pritisak zato što ste svesni da od ishoda tog susreta zavisi vaša budućnost. Potrudite se da se pokažete u pravom svetlu i ne gubite veru u sebe, zato što će to biti od presudnog značaja.

Sanjati da ste ranili zebru

Ukoliko ste sanjali da ste ranili zebru to implicira da ste pokušavajući da rešite neki manji problem, zapali u još veći. Razlog leži u tome što ste bili previše tvrdoglavi i sujetni da biste poslušali šta vam drugi savetuju. Neka vam ovo posluži kao lekcija kako ne smete da se ponašate u budućnosti.

Sanjati da pomažete ranjenoj zebri

Pomagati ranjenoj zebri u snu znači da vas grize savest zbog odluke ili poteza koji ste doneli u prošlosti. Verovatno ste nekoga uvredili, povredili ili mu/joj naneli neku štetu, a niste se izvinili, niti pokazali da se kajete. Možda još nije kasno da to učinite. Čak i ukoliko ne prihvati vaše izvinjenje, barem ćete znati da ste pokušali.

Sanjati da ste ubili zebru

Kada sanjate da ste ubili zebru to implicira da bi trebalo da prestanete da se vraćate u prošlost. Moguće je da se još uvek nadate da će bivši partner tj. partnerka da vam se vrati, ali to se sasvim sigurno neće dogoditi. On tj. ona je nastavio/la sa svojim životom, trebalo bi da i vi pokušate da uradite isto.

Sanjati mrtvu zebru

Mrtva zebra u snovima je znak da bi trebalo da odložite realizaciju nekih planova. Možda duže vreme razmišljate o tome kako da određenu ideju sprovedete u delo. Međutim, sada sasvim sigurno nije pravi trenutak za tako nešto. Sa druge strane, ako se vaš plan odnosi na vaš emotivni život, onda nema razloga da čekate. Na kraju krajeva, šta može da vam se dogodi osim da vas odbije osoba koja vam se dopada.

Sanjati bolesnu zebru

Bolesna zebra u snovima ukazuje na to da će realizacija nekih vaših planova ili uspešnost zadataka zavisiti od drugih ljudi. Moguće je da nešto nećete moći da završite sami, nego ćete morati da tražite pomoć. Nemojte da budete gordi, nego uradite ono što će vam doneti uspeh.

Sanjati da jedete meso od zebre

Jesti meso od zebre u snu znači da biste se na javi mogli upustiti u neku avanturu. Možda ćete uraditi nešto što nikad ranije ne biste ni pomislili. Druga mogućnost jeste da će vam se dopasti osoba koja vas ranije nije privlačila i da će vaša veza biti lepa.

Sanjati da drugi jedu meso od zebre

Kada u snu vidite kako neko jede meso od zebre to implicira da ne treba da komentarišete i kritikujete tuđe postupke, naročito ukoliko ne znate šta ih je na to navelo. Najlakše je kazati „ja to nikad ne bih uradio/la“, ako pri tome ne znate na šta vas život u nekom trenutku može naterati.

Sanjati da zebra govori

Ako je u vašem snu zebra govorila to je znak da imate tajnog obožavaoca. Nekoga ste oduševili svojim postupcima, harizmom, inteligencijom ili izgledom, a da toga niste ni svesni.

Sanjati da zebra leti

San u kome vidite kako zebra leti ukazuje na to da ne treba nikad da odustajete od svojih planova, ciljeva i želja. Umesto što kukate nad svojom sudbinom i krivite sve druge za neuspehe, trebalo bi da počnete da učite iz vlastitih grešaka.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste videli zebru uživo ili na televiziji to je ostavilo utisak na vas. Isto važi i ukoliko ste čitali o zebrama u novinama, enciklopediji ili u knjizi.

Definicija zebre

Zebra (Hippotigris) je životinja koja pripada porodici Equidae (porodici konja) i koja živi u centralnoj i južnoj Africi.