Zelenaš – šta znači sanjati zelenaša ili lihvara?

Sanjati zelenaša
Sanjati zelenaša ima nekoliko značenja koje takvi snovi najčešće nose. Ovakav san nosi sa sobom negativnu emociju prema zelenašu jer se u društvu ovakve osobe označavaju kao negativci; takođe za ovakve osobe se kaže da stiču veliki novac ili bogatstvo; treći deo važan za tumačenje snova je da u snu u svakom slučaju označava materijalno bogatstvo, pre svega novac.

Biti zelenaš u snu
Sanjati da ste vi lično zelenaš, ako to niste u stvarnom životu, ima značenje da ćete uskoro primiti greh na svoju dušu, vezano za novac. Možda ste novac stekli na nepošten način ili je u toku posao koji će nekoga da ošteti a vi ste toga svesni. San vam predskazuje da će se to desiti u narednih nekoliko dana. Ako sanjate da ste zelenaš i radite ili poslujete sa drugim zelenašima taj san označava susret sa moćnom osobom u narednih mesec dana i dogovor za buduće poslovanje uz oprez sa vaše strane vezan za deo novca koji vi ulažete u posao. Tražite detaljan troškovnik.

Videti zelenaša
Samo videti zelenaša, lihvara u snu, bez da sa njim imate nekog posla označava da ako se upustite u rizične poslove, takav posao je osuđen na propast. Videti više zelenaša ima značenje da će vas osobe koje ne poznajete dovoljno pokušati uvući u poslove koji su samo naizgled veoma obećavajući. Poslove i vas čeka finansijski gubitak ako ipak počnete sa ovakvim poduhvatom.

Mrtav zelenaš u snu
San ima značenje dobrih vesti o promeni na poslu. Sanjati ovakav san znači da ćete uskoro čuti da je deo posla koji ste radili a nije vam bio baš po volji, od sada nepotreban. San predviđa da će doći do promene na poslu i da će drugi deo posla, onaj koji volite da radite ili ono o čemu ste razmišljali da započnete raditi, u stvari pravi, profitabilan posao. Nastavićete da radite ono što ste želeli i to može doneti dobru zaradu.

Ovakav san nosi ponekad značenje i žaljenja za izgubljenom prilikom, ali kao što je to već rečeno: san o zelenašu, da ga vidite, ima značenje lošeg posla po vas, i to znači da bi prije ili kasnije ovakav posao ili poduhvat bio samo gubitak i vremena i finansija.

Zelenaš da se smeje
Prvo značenje ovog sna jeste da vas je neko prevario. Odnosno, postoji velika verovatnoća da se to desi. Kako god ovo sanjali značenje se vraća na ovu osnovnu reč: prevara. To može biti da vam je neko prodao lažnu stvar umesto originala, ili vam je obećao veću uslugu od one koju je ispunio. Prevara sa finansijskim ishodom lošim po vas. Pošto snovi predviđaju buduće događaje, postoji šansa da predupredite loš sled događaja. Pratite novčane izdatke i analizirajte ih. Naći ćete nešto što ne odgovara datoj robi, usluzi, i pokušajte da to izmenite.

Tući se (pobiti se) sa lihvarom
Razotkriće vam se novčana prevara. Uz dosta napora sa vaše strane i zatezanja sa druge, u stvarnom životu,  otkriće vam se da je u pitanju neka vrsta prevare koja ima za cilj da vam uzme novac. Čak iako ne pobedite zelenaša u snu, ovaj san ima pozitivno značenje i vašu pobedu u stvarnom životu. Takođe, ako ste vi zelenaš u snu i tučete sa drugim zelenašima, takav san i dalje ima pozitivno značenje za vas i znači otkrivanje finansijskih malverzacija i pokušaja da vas prevare, samo što u ovom slučaju i vi imate jedan manji deo krivnje na duši.

Zajmiti pare od zelenaša
Ovaj san ima značenje da ulazite u veliki dugotrajan posao. U takvom poduhvatu, san vam sugeriše da treba dobro da razmislite o početnom planu i verovatno da ispravite po nešto kako biste osigurali postizanje cilja. To može biti na primer upis na fakultet, predstoje vam seminari za savladavanje novih procedura na poslu, gradnju kuće ili proširenje posla. Kako se san o zelenašima odnosi na novac posebnu pažnju poklonite novčanim primanjima i troškovima, jer ste možda nešto prevideli pa vam se to javilo u snu.

Takođe, postoji san u kome vraćate pare zelenašu. Ovo je predznak da ćete u narednih mesec dana uložiti novac ili kupiti sebi nešto skupo što ne vredi datog novca. Ili ste primorani da date više novca za nešto što vam je neophodno, jer u tom momentu nema druge mogućnosti. San ukazuje na veliku i skupu stvar, ali u vašem slučaju skuplju nego inače.

Ako ste u snu svesni da nemate dovoljno novca da sve vratite zelenašu taj san ima značenje da ćete u školi, na poslu, pronaći grešku u svom radu pa ćete utrošiti slobodno vreme da ponovo radite isti posao. Druge osobe neće primetiti vašu grešku, ali se morate potruditi da brzo ispravite grešku koju ste našli.

Prijateljstvo sa zelenašem
Ako u snu prijateljujete sa lihvarom, pričate prijateljski sa njim, ćaskate i uopšte ako se ponaša prijateljski sa vama to znači da ćete u narednih dva meseca dobiti novog nastavnika, šefa, poslovnog saradnika, nadstojnika zgrade. San označava pojavu nove osobe koja vam je nadređena ili sa kojom imate posla kao na primer sa kreditnim službenikom u banci. San ima značenje da će nova osoba pokušati da vas iskoristi, ali ako pokažete otpor brzo će odustati od namere da vam zagorčava život.

Ljubiti zelenaša u snu
U snu možete sanjati da ljubite zelenaša, lihvara. Ta osoba se u stvarnom životu ne mora da se bavi zelenašenjem, to može biti u vašem snu. Dalje, to može biti bliska osoba koju poznajete, poznanik ili potpuno nepoznata osoba. Ljubiti zelenaša koji je osoba koju dobro poznajete je predviđanje neugodne situacije u vezi novca – neko će vam prebaciti nešto u vezi prekomernog trošenja za šta možda i nema stvarnog povoda. Sanjati ljubljenje sa zelenašem poznanikom znači da će vam se prijatelj / prijateljica poveriti u vezi zarade novca na brz i sumnjiv način. Ako se u snu ljubite sa potpuno nepoznatim zelenašem ovo označava da ćete izbeći nezgodne i neugodne situacije sa novcem. Bićete svesni ove situacije ali nećete imati dodira sa tim. Neugodna situacija sa novcem je vezana za neku novu osobu u vašoj okolini

Sanjati pokajanje zelenaša
Ovakav san je češći nego što ljudi misle. S obzirom da je značenje vezano za sticanje novca ovakav san će vam predvideti preokret u narednih šest meseci. San označava vraćanje samopouzdanja i vere u sebe i novi profitabilan posao, više sreće u odnosima sa okolinom. Sve se odnosi ili je vezano za dobijanje više novca ili materijalnog bogatstva.

Voziti se sa zelenašem
Ovo je san koji predskazuje da ćete naći tuđi izgubljen novac, ali će se ubrzo pojaviti neko ko će tražiti taj novac. Ovaj san ima značenje za sam događaj, a ne i osećanja koja ćete imati. Pitanja se otvaraju kod ovakvog sna jeste da li ćete osećati krivicu ako uzmete novac, da li je novac zaista od osobe koja ga traži i da li osoba zna da je novac kod vas. Ako sanjate brz i skup automobil dok se vozite sa zelenašem to je znak da ćete uspeti da zadržite novac i da sve bude na vašu sreću.

Na suprot tome, ako je naglasak u snu više na zelenašu nego na automobil ili vožnju to znači da ćete imati neugodne situacije, možda da ćete vratiti novac ili saznati da ste novac dali pogrešnoj osobi.

Ići sa zelenašem uz i niz brdo
Hodati, putovati, voziti se sa zelenašem uz brdo znači da će vam starija ženska osoba ostaviti ili dati veliki novac ili nasledstvo uz veoma ozbiljne uvete koje treba ispuniti. Predskazuje veoma težak period sa izgledom na veliki novac i blagostanje.

Niz brdo ići sa zelenašem je san koji znači da će vam se uskoro javiti stari prijatelj kojeg niste dugo čuli i veoma brzo ispunjenje želje koja se tiče vašeg ličnog kreativnog ostvarenja. Možda će razgovor sa starim poznanikom iznedriti stare dobre ideje koje možete brzo ostvariti i zaraditi novac na njima.

Zelenaš da vas nosi u snu
Ovo je zanimljiv san koji ima i interesantno predviđanje. San znači da ćete biti u sred neke novčane prevare iako ne učestvujete u njoj ali ćete ipak vi profitirati od toga. Možda napišete priču koju ćete dobro prodati o nekom zanimljivom događaju u vašoj okolini koja je vezana za novčane peripetije.

Zelenaš u životinjskom obliku
Naravno, kako je život raznolik tako su i snovi. U snu možemo videti i zelenaš u obliku životinja. Ovde je osnovna podela po veličini, odnosno na krupne i sitne životinje. Neidentifikovane zveri, zmajevi i velika stvorenja nalik insektima su takođe u krupnim životinjama. Zelenaš u obliku krupne zveri, najčešće medveda je san koji tumačimo da vam se sprema premeštaj. To može biti premeštanje ili pomeranje iz razreda, grupe, sobe, radnog mesta i bilo čega na šta ste navikli. Ovo može u vama izazvati strah, razočarenje, pomešane emocije, ali ne treba da brinete. San nosi pozitivno značenje i vašu korist od svega što se dešava.

Sanjati sitne životinjske oblike zelenaša je san koji znači da ćete u narednom periodu namerno prećutati doživljene sitne nepravde. Desiće vam se neka sitna nepravda, nešto možda i novčanog gubitka. Sve ovo ćete stoički da podnesete zbog značajnijeg cilja koji vam je na umu. Ne želite da gubite energiju na sitne svađe.

U slučaju da ste u nekoliko poslednjih dana imali posla za zelenašem to se može odraziti i na vaše snove pa u tom slučaju to nije san za tumačenje.

Definicija zelenaša

Osoba koja pozajmljuje novac uz ogromne kamate