Železničar – značenje sna i simbolizam

Sanjati da je bliska osoba železničar
Ako ste sanjali da je neko od članova porodice, partner tj. partnerka ili neko od prijatelja železničar to implicira da ste zabrinuti za njegovu tj. njenu budućnost. Verovatno vam se požalio na posao kojim se bavi ili na visinu primanja. Voleli biste da možete da mu/joj pomognete, ali, na žalost, niste u mogućnosti za tako nešto. Ipak, ne potcenjujte značaj ljubavi i podrške koju mu/joj pružate.

Sanjati da razgovarate sa železničarom
Razgovarati sa železničarom u snu ukazuje na to da ćete početi da razmišljate o promeni škole ili zanimanja. Shvatićete da profesija kojom se bavite ili tek planirate da se bavite neće doneti materijalno blagostanje o kome maštate. Zato ćete odlučiti da više ne gubite vreme na to, nego ćete se posveti nečemu za šta verujete da može imati svetliju budućnost.

Sanjati da ste uvredili železničara
Uvrediti železničara u snu simbolizuje preteranu ambiciju. Osoba ste koja zna šta želi i kako da do toga dođe i to je zaista sjajno. Međutim, na putu ka uspehu neretko rušite mostove za sobom. Zapitajte se sa kime ćete jednog dana da proslavite uspeh ako oterate sve ljude koji vas vole i poštuju od sebe.

Sanjati da vas je železničar uvredio
Ako ste sanjali da vas je železničar uvredio to implicira da ćete se posvađati sa bahatom osobom. Nećete više želeti da slušate kako ponižava i vas i sve ostale, pa ćete morati da reagujete. Iznenadiće ga/je vaša hrabrost da mu/joj se suprotstavite, s obzirom na to da nije navikao/la na takav tretman.

Sanjati da se svađate sa železničarom
Svađati se sa železničarom u snu može da znači da će vam se izjaloviti neki plan. Verovatno dugo razmišljate o tome da otputujete u drugi grad ili zemlju, tj. da posetite destinaciju koja vas oduvek oduševljava. Na žalost, objektivne okolnosti će vas sprečiti u tome. Ipak, ne treba da očajavate jer će nova prilika doći i pre nego što se možda nadate.

Sanjati da se bijete sa železničarom
Ukoliko ste sanjali da ste se potukli sa železničarom to implicira da ste odabrali pogrešan način da rešite neki problem. Verovatno niste sebi dopustili da o svemu tome dobro razmislite, nego ste krenuli „glavom kroz zid“. Takve stvari se, jednostavno, ne lome preko kolena, nego zahtevaju detaljniju analizu i promišljanje.

Sanjati da bežite od železničara
Bežati od železničara u snu ukazuje na to da se kajete zbog reči koje ste izgovorili ili nekih svojih postupaka kojima ste povredili dragu osobu. Još uvek nije kasno da ga/je zamolite da vam oprosti. Zato progutajte ponos i sujetu i pokažite mu/joj da žalite zbog toga. Ako i ovog puta odustanete to će stvoriti dodatni jaz među vama, te ćete upotpunosti prekinuti komunikaciju.

Sanjati da jurite železničara
Juriti železničara u snu znači da ćete u bližoj budućnosti osetiti strah jer niste na vreme mislili o nekim problemima i obavezama nego ste ih gurali pod tepih i verovali da ćete lako da se izborite sa time. Ako ne želite da se nađete u takvoj situaciji prestanite da odlažete za sutra ono što danas možete da uradite.

Sanjati da vas je železničar napao
Kada sanjate da vas je železničar verbalno ili fizički napao to implicira da ćete se na javi naći na meti nečije frustracije. Verovatno će neko pokušati svoju nervozu da „izleči“ na vama. Naravno da ne treba da mu/joj to dozvolite, međutim, vrlo je važno da na galamu ne uvraćate galamom. Saslušajte smireno šta ima da vam kaže, a potom iznesite i vi svoje mišljenje.

Sanjati da ste napali železničara
Ako ste sanjali da ste verbalno ili fizički napali železničara to je znak da morate da naučite da kontrolišete negativne emocije ili barem da ih kanališete u pravom smeru. To što svi oko vas ispaštaju zbog vaših frustracija ne može da donese ništa dobro. Pozabavite se svojim dilemama umesto da krivite ceo svet za vlastite neuspehe.

Sanjati da kradete od železničara
Krasti od železničara u snu ukazuje na to da ćete se ogrešiti o nekoga. Možda ćete blisku osobu optužiti za nešto što nije uradio/la ili ćete tako nešto učiniti kolegi tj. kolegici. Nećete mu/joj dozvoliti da vam pokaže da ste u krivu, pa postoji mogućnost da ćete nakratko prekinuti komunikaciju. Tek kada sebi dozvolite da o tome dobro razmislite shvatićete da ste vi, a ne on tj. ona napravili grešku i moraćete da ga/je zamolite da vam oprosti.

Sanjati da vas je železničar pokrao
Ako ste sanjali da vas je železničar pokrao to implicira da ste naivni. Dozvoljavate da vas ljudi ubede u sve što požele. Zbog tuđeg ste interesa prečesto ispaštali, a malo ste toga naučili. Posebno je važno da o svojim tajnama, strahovima i planovima ne razgovarate s ljudima čije vam namere nisu najjasnije.

Sanjati da vam je železničar zabranio ulaz na peron
Ovakav san ukazuje na to da je vaša reputacija ugrožena. Moguće je da ste doneli neke odluke ili povukli poteze koji se drugim ljudima nisu dopali. Umesto da svoja dela objasnite, vi ste odlučili da ćutite. Možda je to i bolje s obzirom na to činjenicu bi svaki vaš komentar dodatno produbio tu agoniju kroz koju prolazite.

Sanjati da vam je železničar zabranio da uđete u voz
Kada sanjate da vam je železničar zabranio da uđete u voz to implicira da ćete se naći na meti tračeva.

Sanjati da pijete sa železničarom
Piti sa železničarom u snu znači da ćete morati da izađete iz svoje zone komfora kako biste rešili problem koji vas duže vreme muči. Ovog puta vam niko ne može pomoći da to prevaziđete, osim vas samih. Ne smete da se oslonite na druge ljude, bez obzira što znate da žele da vam pomognu.

Sanjati da plešete sa železničarom
Plesati sa železničarom u snu ukazuje na to da biste u bližoj budućnosti mogli upoznati vrlo zanimljivu osobu. Reč je o nekome ko ima drugačije stavove od vaših, ali ko, isto tako, ima moć da vas ubedi u njihovu ispravnost. Pomislićete da ste predugo živeli u zabludi, pa ćete se potruditi da što više vremena provedete sa njim tj. njom kako biste naučili nešto novo.

Sanjati da se ljubite sa železničarom
Ljubiti se sa železničarom u snu znači da vam je potrebna promena, bilo da se odnosi na posao, sredinu u kojoj živite ili emotivni status. Ovo posebno važi za ljude koji su dugo bez emotivnog partnera ili su u vezi ili braku koji traje duže vreme. U svakom slučaju, ništa se značajno neće dogoditi ukoliko vi ne odlučite da se menjate.

Sanjati da vodite ljubav sa železničarom
Ako ste sanjali da vodite ljubav sa železničarom to može da ima više značenja. Za osobe koje su same san simbolizuje gubitak nade u to da prava ljubav postoji. Vi ste, jednostavno, prerano  odustali od te potrage. Ukoliko ste u vezi ili braku san ukazuje na to da ne verujete da ćete sa tom osobom doživeti starost.

Sanjati da se udajete za železničara
Ukoliko neudata žena sanja da se udaje za železničara to implicira da bi uskoro mogla da uplovi u kratku, ali vrlo strastvenu vezu. Verovatno ćete imati priliku da neko vreme provedete s osobom koja ne živi u vašem gradu. Ako udata žena sanja da se udaje za železničara to može da znači da mašta o muškarcu koji nije njen partner.

Sanjati da ženite železničarku
Kada neoženjen muškarac sanja da ženi železničarku to znači da razmišlja o ozbiljnoj vezi, braku i deci, ali još uvek nije upoznao ženu sa kojom bi to ostvario. Ako oženjen muškarac sanja da ženi železničarku to implicira da svojoj partnerki nešto zamera, ali joj to još nije priznao.

Sanjati da ste ubili železničara
Ako ste sanjali da ste ubili železničara to implicira da ćete raditi na vlastitu štetu. Donećete lošu odluku zato što nećete razmisliti o mogućim negativnim posledicama. Još uvek nije kasno da promenite sudbinu, samo ukoliko budete pažljivi i poteze budete vukli na bazi dubokog promišljanja, a ne na temelju osećaja.

Sanjati mrtvog železničara
Mrtav železničar simbolizuje planove iz prošlosti koje niste ostvarili. Moguće je da se često osvrćete na ono o čemu ste kao mladi maštali i pitate se kako ste dozvolili da to i ne postignete. Za neke stvari nije kasno, samo je važno da budete odlučni i istrajni u tome što želite da se dogodi.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno videli železničara to je ostavilo utisak na vas.

Definicija železničara

Železničar ili železničarka je službenik tj. službenica na železničkoj stanici koji/a radi na vozovima ili na pruzi.