Zemlja – šta znači sanjati zemlju?

Sanjati zemlju
Sanjati zemlju u najrazličitijim situacijama u snu je najčešće podsetnik da budemo skromniji i da razmislimo šta nam je cilj u životu. Ovakvi snovi su vezani za naše početke poslovanja, odnosa sa drugim ljudima i naša nadanja vezana za buduće ishode. Postoji dosta snova vezanih za zemlju a ovde je nabrojano nekoliko najčešćih i njihova značenja…

Gledati zemlju u snu
Gledati zemlju kao ravnicu uzoranu ispred sebe simbolizuje novi početak ali i strah od budućih događaja. Ako je parcela ravna, uredna lepa to se odnosi na dobro postavljene početke poslovanja. Ako je neravna i ima delova gde je korov i trava to znači na nas san podseća da nismo napravili dobru osnovu ili da nam predstoji još posla. Ovakve snove ne treba zanemarivati jer su podsetnici koji nam mogu pomoći da ispravimo nešto što je loše započeto.

Svaki posao na zemlji kao kopanje oranje je predskazanje usporavanja u vašem trenutnom radu iako na kraju donosi dobitak, uspešnu godinu i sreću u partnerskim odnosima.

Gledati crnu oranicu simbolizuje dobar početak, crvena zemlja ima značenje težeg početka uz dvoličnost saradnika. Gledati belu ili veoma svetlu zemlju znači loš početak uz loše saradnike što znači da treba dobro razmisliti o novim poslovima.

Imati zemlju u rukama
Teška crna zemlja u vašim rukama je u stvari dobar simbol i znači da imate dobru ideju koja je vredna truda. San takođe predskazuje i sudbonosan susret sa novom osobom. Ako u rukama imate suvu, bledu zemlju to znači da ćete u narednih nekoliko dana biti postavljeni pred izbor između starog koje nije najbolje za vas ali je poznato, i nepoznatog novog (posla, prijatelja, partnera).

Ako vam zemlja ispada kroz prste znači da ćete u narednih nekoliko dana prećutati svoje mišljenje i ideje zarad „mira u kući“. Ako u snu nosite veliku gromadu zemlje ili puno zemlje u nekoj posudi to znači da ste prećutali prijatelju neku krivicu.

Pretvoriti se u zemlju
Ovo je težak san i obično nosi tužna osećanja, a san znači da iako ste zanemarili sebe zarad dobrobiti drugih, ti drugi ne osećaju zahvalnost. Ovakav san je upozorenje da pripazite na svoje zdravlje i više od toga – na svoju vlastitu sreću više nego da usrećite druge.

Ako nam se delovi tela pretvaraju u zemlju:  ruke znači da se vaš rad ne ceni, noge – da put na koji idete zbog drugih neće vam doneti zadovoljstvo, glava – ideje koje imate neće biti cenjene u vašem trenutnom okruženju. Ako vam se leđa pretvaraju u zemlju – bliski saradnici na koje ste računali da će pomoći će izbeći obećano. Sanjati torzo koje se pretvara u zemlju znači da je vreme da emotivno krenete dalje.

Biti pod zemljom
Znači da je vreme za promenu. To može da bude san pun teskobe ali to je dobar san koji znači da je promena nadohvat ruke. Može se činiti teškim u snu, ali najverovatnije je promena u životu već nastala. Sama osećanja težine, teskobe ili straha pod zemljom su samo „poligon za vežbu“ osećanja jer ne znamo kako će nas promenjene okolina prihvatiti. Ako ste u snu pod zemljom mirni i spokojni, takav san ima značenje da promene koje se dešavaju u životu još nisu započele iako ste ih veoma svesni, takođe označava da ćete uskoro ostvariti nova prijateljstva.

Jesti zemlju u snu
Važan projekat koji radiš, neko će da ismeje. Ovaj san pokazuje osobe na koje možeš da se osloniš i one koji ti se lažno osmehuju. U naredna tri dana, neko će se pokazati u pravom svetlu, jer će ismevati ono što radiš iako je prije toga ta osoba zdušno bodrila tvoje napore i nastojanja na nečemu što te trenutno zaokuplja.

Ako te zemlja koju jedeš guši, davi, takav san predskazuje uspeh kreativnog projekta. Nešto što ste započeli, kreativno i drugačije, je na ocenjivanju javnosti. Uprkos vašim brigama ovaj projekat ili ideja će biti dobro primljen. Takođe ovakav san, ako je tu neko blizu vas u snu dok jedete zemlju znači da je u vašoj okolini osoba spremna da ukrade ili namerno izmeni vaš kreativan rad kako vi ne biste dobili dobru ocenu. Osoba pored vas u snu ne mora biti osoba koja namerava da ukrade vašu ideju ili rad.

Gomila zemlje
Što je gomila zemlje veća u snu to je veće predskazanje novca koji ćeš dobiti. Ako se penješ na gomilu zemlje što znači da je način sticanja novca malo upitan u smislu moralne ispravnosti. Ako se sa nekim penješ na gomilu zemlje, takav san predviđa da ćete biti pogođeni lošom odlukom drugih čime posledično možete izgubiti deo novca koji vam pripada. Ako se u snu kotrljaš niz gomilu zemlje to znači da ti je potreban oprez u poslovanju i odnosu sa ljudima posebno u odnosima koji se tiču novčanih transakcija da vas ne biste vašom greškom ostali uskraćeni za zarađeni novac.

Uprljan zemljom biti
Ako ste celi uprljani zemljom u snu to znači da ćete doživeti neugodnu situaciju gde ćete imati sreće pa će se sve brzo razrešiti. Ako su vam samo ruke zaprljane zemljom, to znači da će vam se za par dana ukazati prilika da nešto novca zaradite sa strane. Ako su vam cipele pune zemlje i izvana nalepljena zemlja za đon, to znači da ćete nepotrebno dati novac na poslove koji su već urađeni. Ako teško hodate sa cipelama punim zemlje, unutra i okolo, takav san predviđa da budete oprezni sa svojom tvrdoglavošću i da razmislite malo da ponekada i popustite.

Ako ste goli uprljani zemljom to znači da će vas neko seksualno privući, ali nećete znati kako da izrazite to što osećate. Ako vidite nekoga poznatoga uprljanog zemljom, ta osoba je verovatno nešto skrivila i vi to znate. Ako vidite nepoznatu osobu uprljanu zemljom taj san znači da ćete prisustvovati otkrivanju nečije tajne.

Prodavati zemlju
Ako prodajete zemlju u smislu gomilica, vreća i pakovanja zemlje, na tezgi, u prodavnici, to znači da će vam se u narednom periodu obratiti nekoliko osoba da uložite rad ili novac u njihove ideje. Ako za zemlju dobijate zelju, a ne drugu robu ili novac, ovakav san označava da će vam u stvarnosti neko prebacivati vaš način života. Ako dobijate novac ili drugu robu za zemlju koju prodajete, vama će se ponuditi osobe da vas podrže ili da ulažu u vašu ideju.

San o prodaji zemljišta označava da ćete preispitivati svoje vrednosti u odnosu na ono što trenutno radite. Prodavati zemlju označava i ravnodušnost prema gubitku odanosti partnera. Ako dajete zemlju, oranicu, plac nekome na poklon to znači da ćete ubrzo naći ili steći neke stvari u životu koje su vrednije od dosadašnjih koje imate.

Zemljana rupa
Kopati rupu u zemlji znači da ćete razmišljati o nepotrebnom strahu za budućnost, mogućnost da će se možda neke stare tajne otkriti i takođe označava da ćete kroz nekoliko neugodnih situacija izaći kao pobednik i steći dobre prijatelje.

Ako sanjate malu zemljanu rupu kao zečiju jazbinu to znači, da su vam na putu neke manje nepoznanice i da pri rukovanju sa novcem na takvom putu treba biti dodatno oprezan. Više rupa u zemlji, kao krtičnjaci sa otvorima nose značenje razočarenja u dosadašnjem partnerskom odnosu.

Ako sanjate veliku zemljanu rupu to znači da ćete se sresti sa osobom koja vam se izuzetno sviđa, ali smatrate je suviše izvan vaše „lige“. Ovakva osoba može biti od značaja za vaš partnerski odnos ubuduće u školi ili na poslu, ako uspete da prevaziđete svoje strahove i uverenja.

Pasti na zemlju u snu
Pasti na svežu rastresitu mekanu crnu zemlju znači da vaše greške neće biti strašno sankcionisane iako treba da pazite. Greške vam neće biti zaboravljene ali je san tu da vam predskaže jednu ljudsku stranu vaših saradnika i prijatelja koji će biti tu za vas ako ih zamolite za to.

Ako padnete na tvrdo tlo, suvu zemlju, taj san ima nešto drugačije značenje od prethodnog. Ovakav san kazuje da ćete biti poraženi i da je ovo jedna greška nakon koje ćete se morati povući da presaberete snage. Značenje je nešto lošije od onog sa mekom zemljom ali takođe ima jedan dodatak a to je da pad na tvrdu zemlju označava da ćete uskoro otkriti nešto zbog čega ste u stvari grešili što će vam pomoći da grešku ispravite i ubuduće da je ne ponavljate.

Ležati opušteno na zemlji, utonuti u mir prirode, je eteričan san sa predskazanjem teškog perioda u životu kroz koji ćete postati bolji, jači i sretniji. Ljubiti se sa nekim na zemlji je realna želja koja ne može na odgovarajući način biti ispunjena. Želja za izražavanjem jakih emocija prema nekome ko vam je dobar prijatelj, nastavnik, saradnik, šef.

Putovati kroz zemlju
Ovo se retko sanja i ima značenje da će vam se uskoro javiti daleki rođaci ili nekadašnji poznanici sa vestima o nasledstvu. Značenje sna je više vezano za vašu emotivnu vezu sa dalekim rođacima i precima nego za materijalni dobitak. Ako prolazite kroz zemljanu rupu takav san znači najavu skorašnjih teških mukotrpnih momenata sa prijateljima i partnerom a zatim i lepe događaje koji vas mogu dovesti do željenog cilja.

Značenje sna može biti i jednostavnije ukoliko ste skoro radili sa zemljom, na primer presađivali biljke, uređivali baštu. Rad sa zemljom je verovatno ostavio utisak na vas pa se to prenelo i na san.

Definicija zemlje

U ovom smislu se odnosi na tlo – kao rastresiti površinski deo Zemljine kore