Zid – šta znače snovi o zidovima?

Sanjati zid ima različita značenja u zavisnosti kako ga sanjamo. Nekada zid u snu možemo sanjati u teškom i mučnom snu, a da san ima pozitivno značenje. Nasuprot tome, zid možemo potpuno lako doživeti u snu a da ima upozoravajući simbolizam u stvarnom životu.

Sanjati zid
Osnovno značenje je da ćeš se pomiriti sa neprijateljima. To su snovi u kojima obično se vidi zid nekako kao slučajno da je tu. Bez nekog upliva u vaše ostale događaje ili dešavanja u snu. Ovo pomirenje sa neprijateljima ili protivnicima ima i značenje da će osnovni problem zbog kojeg je neprijateljstvo nastalo u stvari da nestane.

Ako ste videli zid sa slikama iz života kao na projektorskom platnu, ovakav san ima značenje koje je vezano za te slike. To pomirenje sa neprijateljima ima drugačije značenje okrenuto prema vama: pomirenje sa samim sobom. Ovo pomirenje je vezano za dešavanja u životu gde ste prebacivali sebi zbog ne činjenja možda onoga što smatrate ispravnim.

Sanjati oronuo zid
Videti neravan, oronuo zid znači da ćete u narednom periodu oprostiti stare zavade i svađe. Značenje je da ste prevazišli te nekadašnje razmirice koje vam više ništa ne znače. Videti novi zid u snu je pomirenje sa neprijateljima sa pažljivim razgraničenjem ili razlazom u mišljenjima. Ovakav san znači i da je razmirica ili svađa sveža, tek nedavno se desila ili je neprijateljstvo skoro buknulo oko nečega.

Visoki zid u snu videti
U snu doživeti ili videti visoki zid predskazuje prelamanje odluke ili životnog stava na osnovu doživljenog novog iskustva. Do sada ste imali jedno mišljenje, i zid u snu je takav stav, ali ste svesni da je taj zid visok i podsvesno znate da iza zida postoji nešto drugo. To u stvarnosti otvara vaše vidike ili će vam se desiti nešto zbog čega ćete proširiti vidik i promeniti mišljenje.

Nizak zid ili mali zidić sanjati
Pokazaćete tvrdoglavost u stvarnom životu. Ostaćete tvrdoglavo pri svom stavu po pitanju nekog narušavanja ličnog prostora ili ličnih potreba. Znate da iako izgledate tvrdoglavi u očima drugih, vaš stav će vam doneti određeni dobitak i mir koji želite. Sanjati nizak zid je dobar podsetnik za sve koji ga sanjaju da osveste svoje potrebe. Preispitaćete šta je to bez čega ne možete ili ne želite i toga ćete se tvrdoglavo držati.

Zid na tvom putu
U ovom snu glavni je put kojim idete, a tek u drugom planu zid na koji ste naišli. Zid na putu ima značenje donošenja odluka. Kao što bi u snu odlučivali kako dalje, tako u stvarnom životu morate doneti odluku. Međutim san vam predskazuje događaj koji će vam pomoći ili će vam se prirodno nametnuti potpuno nova odluka ili smer o kome ranije niste razmišljali.

Šetati se po zidu u snu
Ako sanjate da šetate, ali put kojim šetate je u stvari vrh zida, šetate po zidu, sanjali ste san koji znači da će se igrom prilika otkloniti smetnje na poslu. Značenje se odnosi da ćete malim potezima, sitnim odlukama ili akcijama otkloniti dosadašnje probleme na poslu ili odbiti od sebe osobe koje su vam pravile probleme. Naime, san ima značenje da ćete čuti nešto što nije bilo za vaše uši ili videti ono što se krilo od vas čime ćete imati dovoljnu prednost da rešite probleme.

Penjanje na zid
Sanjati penjanje na zid, osim ako to niste taj dan radili, ima značenje da se pripazite mogućih svađa. Prisetite se detalja sna i svako mesto gde ste se držali ili pokušavali da se penjete može vas podsetiti na nešto i upozoriti na moguće kamenje spoticanja i rasprave u stvarnom životu. San se obično ne odnosi na porodično okruženje i mesta gde se obično osećate lepo kao hobi udruženja. Češće je da san nosi značenja na primer o poslu, školi, prodavnici, taksi uslugama i slično.

Pasti sa zida
Ovo je neugodan san i nosi značenje najverovatnije o predstojećim neugodnostima. Sanjati da padate sa zide ima značenje da će vam se neko narugati. Ako sanjate da ste pali na isto mesto, ili na istu stranu zida sa koje ste počeli da se penjete, proći će dosta vremena da osobi koja vam se narugala i uzvratite. Ako se „otkotrljate“ na primer na drugu stranu zida, san ima simboliku da će vam se neko narugati ali da će veoma brzo ta osoba probati „svoj lek“ i biti izložena poruzi.

Skočiti sa zida
San o skoku sa zida je predviđanje vesele i svetle budućnosti. Ma koliko vam predstavljalo izazov u snu da ovo uradite, u stvarnom životu značenje ovog sna nosi sve dobro. Možete da se odmorite i uživate jer će sve biti dobro. Ako u snu sanjate strah tokom skoka sa zida to znači i novčanu obezbeđenost takve budućnosti. Nije lepo sanjati ovakav san ali ima veoma lepo značenje za predstojeće godine realnog života. Sanjati da vas je neko gurnuo, a vi ste ipak skočili ima dobro značenje jer označava i pobedu nad neprijateljima i lepu budućnost.

Zid se ruši
Sanjati zid koji se ruši znači neki nesretan doživljaj, materijalni gubitak nečega jako dragog, uz naš osećaj krivice. Nesreća nije vezana za lično zdravlje, ali može biti vezana za zdravlje, ali ne gubitak, kućnog ljubimca. Takođe, češće znači gubitak nekih materijalnih stvari za koje smo se veoma vezali. To ne moraju biti krupne stvari nego nešto što nam je jako drago i gubitak doživljavamo emocionalno. San o zidu koji se ruši takođe znači da ćemo osećati krivicu što nismo postupili drugačije kako se to ne bi desilo.

Takođe, postoji i san o ruševnom oronulom zidu koji ima značenje o opraštanju starih neprijateljstva i razmirica, a detaljnije možete pogledati pod Zid → Videti zid.

Zid oko tebe sanjati
Ovo je san sa odličnim značenjem jer predskazuje lični uspeh. To je san koji vam govori da ćete uskoro dostići uspeh u ličnom usavršavanju. Ovaj cilj je ispred vas dugo godina i tek neki događaj će vam pokazati da ste zreliji, mudriji, snažniji kao ličnost nego ranije.

Zid oko tvoje kuće ili stana
Sanjati ovakav san predviđa dolazak novoga u vaše blisko okruženje. To može biti novi kućni ljubimac ili čak neka nova biljka. U svakom slučaju je to nešto najverovatnije živo, o čemu ćete vi brinuti, i što će vama donositi najviše radosti.

Zid oko osobe koja vam se sviđa
Ako ste u snu naišli na zid koji je oko osobe koja vam se sviđa ili prema njoj gajite nežne osećaje privlačnosti, čuvajte se neugodne situacije. San znači da ćete sa osobom koja vam se sviđa imati neku neugodnu, „uvrnutu“ situaciju koja će se na vašu radost završiti dobro.

Sanjati zid oko nepoznate osobe
Videti zid u snu oko nepoznate osobe ima jasno značenje da će u sedmici koja sledi vaš stav oko nekog pitanja biti jednoglasno prihvaćen. Vi taj stav o nekom problemu ili pitanju imate duže vreme ali ga niste iznosili. Pošto ćete videti kolebanja u različitim pravcima iznećete svoj stav. Biće vam možda neobično ali san predskazuje lako prihvatanje vašeg pogleda na određeni problem jer nudi pravo rešenje za datu situaciju.

Zid oko više osoba
Ovo može biti san da vidite jasno zid koji privlači vašu pažnju. Taj zid je oko nekoliko ili puno osoba (kao na stadionu) a vi ste izvan tih zidova. San predskazuje skoro dvoumljenje oko odlaska na put. Iako vam se može činiti da nema vidljive poveznice sna i značenja u životu, ovaj san je jasan pokazatelj. Nepoznati ljudi su drugi krajevi i predeli a zid oko njih je vaše razmišljanje o ostajanju ili odlasku na put. Ako u snu uspete da vidite ljude unutar tih zidova koji su veseli i razdragani, to je predviđanje dobrog putovanja. Ako osobe unutar zida izgledaju tmurno, ni put neće biti veseliji.

Sanjati zid koji se sam gradi
Postoje snovi u kojima se zid ili zidovi sami grade. To liči na slaganje kockica, pa ga nećemo tumačiti ako ste igrali slične igrice celi dan. Ovakav san o zidu koji se gradi sam ima značenje da ćete se oprostiti od poznanika. San predviđa da će poznanik otići od vas tako da ćete ga veoma retko više videti. To bi moglo značiti da je poznanik ili poznanica otišla ili odselila u drugu školu, drugi grad, drugo preduzeće, stranu državu. San ima značenje opraštanja od nečega poznatog ali bez negativnih emocija.

Graditi zid u snu
Sanjati da gradite zid ima značenje da ćete se ubrzo sresti sa osobom sa kojom ne znate na čemu ste. To može biti i osoba koja vam se sviđa ali i osoba sa posla koju želite upoznati. Možda ćete razgovarati i to će vas potpuno zbuniti jer nećete znati šta da mislite. San o građenju zida nosi značenje da će osoba koju sretnete namerno skrivati prave namere. Češće će to biti situacija gde taj neko ne želi pokazati karte jer važe da li mu možete biti od koristi. Da biste dobro prošli, značenje sna upozorava da treba da donesete odluku ili stav prema toj osobi.

Ovakav san može da ukaže na potrebu donošenja odluka na poslu, u školi, u životu. Značenje može biti da treba da sagledate više uglova jednog stanja i da donesete odluku jer odugovlačenje nije u vašem interesu.

Ako ste taj dan gledali neki upečatljiv zid, ili prošetali po njemu, pa je to ostavilo jak osećaj u vama, onda takav san ne tumačimo.