Zimzelen – sanjati zimzeleno drvo

Zimzelen u snovima, na žalost, simbolizuje žalost ili razočarenje. Moguće je da ćete izgubiti nekoga ili nešto što vam je mnogo važno. Druga mogućnost jeste da ćete prekinuti dugogodišnju emotivnu ili prijateljsku vezu. Trebaće vam neko vreme da to prebolite, ali ćete iz ove situacije sigurno izaći jači. Tumačenje ovakvih snova zavisi od konteksta u kome su se odvijali, kao i od detalja koji su ih pratili.

Sanjati zimzelen ljubičastih cvetova
Zimzelen ljubičastih cvetova na javi simbolizuje besmrtnost. Međutim, u snovima nema tako pozitivno značenje. Ovakvi snovi obično ukazuju na kraj jednog životnog poglavlja, događaj nakon koga ni vi, a ni vaš život više neće biti isti. Najvažnije je da ne padate u očajanje, nego da se potrudite da očvrsnete, jer ćete se i u budućnosti morati suočavati sa brojnim izazovima i problemima koji su možda čak i veći od ovoga što vas trenutno muči.

Sanjati zimzelen modro plavih cvetova
Zimzelen modro plavih cvetova ukazuje na završetak prijateljstva. Moguće je da ćete shvatiti da sa dugogodišnjim drugom tj. drugaricom više nemate ništa zajedničko i da ćete se okrenuti nekim novim ljudima. Isto može da se dogodi i sa njegove tj. njene strane.

Sanjati zimzelen belih cvetova
Zimzelen belih cvetova na javi simbolizuje nevinost, tj. čednost, dok u snovima ukazuje na greh tj. grešku iz prošlosti koja vas i dan danas muči. Možda bi trebalo da poverite nekome svoju muku. Nije isključeno da će vam član porodice ili neko od prijatelja dati mudar savet ili sugestiju kako da se oslobodite griže savesti.

Sanjati zimzelen u šumi
Ako ste u snu videli zimzelen u šumi to ukazuje na manjak slobode. Moguće je da ste u vezi sa vrlo ljubomornom osobom i da vas njegovo tj. njeno ponašanje guši ili opterećuje. Druga mogućnost jeste da se bavite poslom koji vam ne donosi ni moralno, a ni materijalno zadovoljstvo.

Sanjati zimzelen na livadi
Ukoliko ste u snu videli zimzelen na livadi to znači da se suočavate s određenim dilemama. Verovatno ste se našli na životnoj prekretnici i ne znate kojim putem da krenete. Važno je da tako veliku odluku ne donosite u afektu. Dajte sebi vremena da o svemu dobro razmislite, pa tek onda napravite korak koji će presuditi kako će vam izgledati budućnost.

Sanjati da sadite zimzelen
Saditi zimzelen u snu ukazuje na to da pokušavate nekoga silom da zadržite pored sebe. Ovo posebno važi za ljude koji su postali svesni da njihova veza tj. brak doživljava neuspeh. Moguće je da nastojite da „podgrejavate leš“, ali da su šanse da ćete biti zadovoljni ishodom vrlo male.

Sanjati da drugi sade zimzelen
Kada u snu vidite kako neko sadi zimzelen to implicira da niste srećni. Verovatno vaš život trenutno ne izgleda onako kako ste zamišljali. Pitanje je da li ćete se pomiriti sa time ili ćete pokušati nešto da promenite. Ova druga opcija je, naravno, bolja. Međutim, vi prvo morate sami sebi da odgovorite na neka važna pitanja, pa tek onda da donesete određenu odluku.

Sanjati da berete zimzelen
Brati zimzelen u snu ukazuje na to da biste se u bližoj budućnosti mogli zaljubiti. Nije isključeno da ćete upoznati osobu koja poseduje mnogo osobina koje vam se dopadaju, a imate i neka zajednička interesovanja. Za ljude koji su već u vezi ili braku važno je da ne padaju u iskušenje da prevare partnera, nego da pre nego što uplove u novu vezu budu potpuno iskreni sa dečkom tj. suprugom ili devojkom tj. suprugom.

Sanjati da drugi beru zimzelen
Videti u snu kako neko bere zimzelen simbolizuje sumnju u voljenu osobu. Moguće je da se vaš partner tj. partnerka u poslednje vreme ponaša čudno i da ste pomislili da vas više ne voli ili da ima nekog drugog. Pre nego što ga/je optužite za bilo šta, pokušajte da o tome što vas muči razgovarate mirno i iskreno.

Sanjati da kosite zimzelen
Kositi zimzelen u snu znači da se na javi bavite uzaludnim poslom. Ono u šta trenutno ulažete mnogo vremena i truda sigurno neće doneti željene rezultate. Zato bi bilo bolje kada biste se posvetili konstruktivnijim stvarima u svom životu.

Sanjati da drugi kose zimzelen
Kada u snu vidite da neko kosi zimzelen to implicira da ćete uzalud pokušati da otvorite oči bliskoj osobi, jer neće imati nameru da posluša vaše savete i sugestije. Ovog puta ćete morati da se pomirite sa činjenicom da će naučiti iz vlastite greške. Naravno, kada i sam/a shvati da je pogrešio/la nemojte da mu/joj govorite „rekao/la sam ti“, nego mu/joj pomozite da reši problem.

Sanjati da palite zimzelen
Paliti zimzelen u snu znači da još uvek niste naučili da kanališete negativnu energiju koju osećate. Zato svoju frustraciju „lečite“ na ljudima koji to ničim nisu zaslužili. Ako tako nastavite oteraćete sve one do kojih vam je stalo i ostaćete sami. Možete to da sprečite ukoliko se pozabavite onim što vas trenutno muči.

Sanjati da drugi pale zimzelen
Videti u snu kako neko pali zimzelen ukazuje na to da ćete se naći na udaru nečijeg nezadovoljstva. Verovatno će neko od članova porodice, partner tj. partnerka ili neko od prijatelja biti nervozan/a, pa će se „iskaliti“ na vama. Nemojte da se ljutite i da mu/joj zamerate, nego pokušajte da ga/je razumete.

Sanjati da kupujete zimzelen
Kupovati zimzelen u snu znači da se previše oslanjate na druge ljude. Moguće je da ste navikli da vaše probleme rešavaju članovi porodice ili partner tj. partnerka. Dobro je što ima ko da vam pomogne, ali to ne znači da vi treba da „sedite skrštenih ruku“.

Sanjati da prodajete zimzelen
Prodavati zimzelen u snu ukazuje na to da neke vaše ideje neće dobiti podršku članova porodice ili radnog kolektiva. Verovatno ćete se truditi da im objasnite da ono što predlažete ima svetlu budućnost, ali bez argumenata ih nećete ubediti da ste u pravu. Zato dobro proučite svoj predlog i potrudite se da argumentovano obrazložite zašto smatrate da može doneti dobre rezultate.

Sanjati da pravite sirup od zimzeleni
Praviti sirup od zimzeleni u snu znači da ste zabrinuti za zdravlje bliske osobe. Moguće je da član porodice ili partner tj. partnerka u poslednje vreme oseća neke simptome, ali se još uvek nije obratio/la lekaru. S obzirom na to da je reč o odrasloj osobi, ne možete ga/je jednostavno naterati da to učini, nego takvu odluku mora da donese sam/a.

Sanjati da drugi prave sirup od zimzeleni
San u kome vidite kako neko pravi sirup od zimzeleni je znak da bi trebalo da poslušate sugestiju ili savet koji ste nedavno dobili od dobronamerne osobe. Njegovo tj. njeno životno iskustvo je veliko, a to što želi da vam pomogne je signal da biste zahvaljujući njemu tj. mogli da rešite problem koji vas muči.

Sanjati da pravite začin od zimzeleni
Praviti začin od zimzeleni u snu znači da imate potrebu da nekoga impresionirate. Možda je to vaša simpatija, a možda poslodavac tj. nadređeni pred kime želite da se pokažete u najboljem svetlu. Dobro je što se trudite da se predstavite što bolje, međutim, u privatnim odnosima bi trebalo da budete što iskreniji.

Sanjati da drugi prave začin od zimzeleni
San u kome vidite kako neko pravi začin od zimzeleni ukazuje na to da imate tajnog obožavaoca. Verovatno se nekome iz bližeg okruženja dopadate, ali vam to još uvek nije priznao/la. Razlog može da bude to što ste zauzeti ili što delujete nepristupačno. Ako obratite pažnju i sami ćete shvatiti o kome tj. o čemu se radi. Na vama je da odlučite da li ćete i šta preduzeti po tom pitanju.

Sanjati da koristite zimzelen kao začin
Koristiti zimzelen kao začin u snu simbolizuje vašu potrebu da promenite nešto u svom životu. Moguće je da partner tj. partnerka ne pokazuje volju da vam se u tome pridruži. Međutim, nema razloga da se u tu „avanturu“ ne upustite sami. Ako nešto želite, ne čekajte druge da vam to priušte.

Sanjati da pravite čaj od zimzeleni
Praviti čaj od zimzeleni u snu znači da bi trebalo da povedete više računa o svom zdravlju.  Smanjite poroke i pokušajte da izbacite nezdrave namirnice iz ishrane. Više fizičkih aktivnosti bi se pozitivno odrazilo, ne samo na vaš fizički izgled, nego i ukupno stanje organizma.

Sanjati da drugi prave čaj od zimzeleni
Ako ste u snu videli kako neko pravi čaj od zimzeleni to implicira da će vas bliska osoba nagovarati da probate nešto što vam se ne dopada. To može da bude hrana ili neka aktivnost. U svakom slučaju, nećete popustiti njegovim tj. njenim insistiranjima, nego ćete zadržati svoj stav po tom pitanju.

Sanjati da pijete čaj od zimzeleni
Piti čaj od zimzeleni u snu ukazuje na strah od izlaska iz vaše zone komfora. Moguće je da vam se pružila dobra šansa, ali da ne želite da je „prigrabite“ jer se plašite promene. Ako tako nastavite, u nekom momentu ćete se sigurno pokajati zbog propuštenih prilika.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno uživo ili na televiziji tj. u novinama videli zimzelen to je ostavilo utisak na vas.

Definicija zimzeleni

Zimzelen (lat. Vinca minor) je zeljasta trajnica (perena) ljubičastih, modro plavih ili belih cvetova i stalno zelenih listova.