Sanjati zovu ili bazgu – značenje i simbolika

Crna zova ili bazga u snovima uglavnom ima pozitivno značenje. Ovakvi snovi najavljuju lepe promene u životu osobe koja ih sanja. Moguće je da će se u vašem životu napokon neke kockice složiti onako kako vama odgovara.

Ipak, da biste dobili što bolje tumačenje, pokušajte da se setite detalja koji su pratili vaš san.

Sanjati mlado drvo zove

Mlado drvo crne zove u snu ukazuje na to da ste se našli na prekretnici. Trebalo bi da odaberete kojim putem želite da krenete, tj. da razmislite kakvu budućnost želite.

Nemojte da se plašite ovog izbora zato što će on biti ispravan ukoliko odluku donesete na temelju promišljanja i analiziranja.

Promena će verovatno biti teška, međutim, s vremenom ćete shvatiti da ste uradili pravu stvar i vaša žrtva će se isplatiti.

Staro drvo zove u snu

Ako ste sanjali staro drvo zove to implicira da ste sami sebe stavili u „začarani krug“ iz koga ne vidite izlaz. Plašite se izlaska iz svoje zone komfora, međutim, ako biste barem probali nešto da promenite, videli biste more novih mogućnosti.

Verovatno sami sebe ubeđujete da ste za nešto prestari. Istina je samo da vam nedostaje hrabrosti, strpljenja i samopouzdanja. Poradite na tome, pa ćete videti da budućnost može da bude mnogo lepša i bolja.

Simbolika sna o uvelom ili suvom drvetu zove

Uvelo ili suvo drvo zove u snovima ukazuje na to da ste zarobljeni u prošlosti. Nešto vas je „izbacilo iz koloseka“ i vrlo se teško oporavljate od toga. Normalno je da neke stvari ostavljaju posledice, ali ne smete da dozvolite da zbog onoga što je bilo propuštate šanse koje su vam sada pred nosom.

Krajnje je vreme da prestanete da se sažaljevate i da počnete da se borite za ono što želite.

Drvored (aleja) zove u snu

Ukoliko ste u snu videli drvored, tj. aleju crne zove tj. bazge to je vrlo dobar znak. Moguće je da ćete u dobrom timu raditi neki posao i da ćete biti vrlo uspešni. S obzirom na to da će svako raditi svoje, biće relativno lako da se stvari poslože onako kako vam odgovara, tj. da rezultati budu odlični.

Shvatićete da biste sa njima mogli da sarađujete do kraja života, jer je reč o osobama od kojih i vi sami svakodnevno učite nove stvari i postajete sve bolji u onome čime se bavite.

Šta znači kada sanjate drvo zove prekriveno snegom?

Drvo zove prekriveno snegom u snovima ukazuje na to da vas je neki uspeh razmazio ili uljuljkao. Verovatno ste skinuli veliki teret sa svojih leđa i umesto da vam to bude motivacija da nastavite da se trudite, vi ste „zakočili“.

Tek sada treba da zapnete još jače. U dobroj ste životnoj fazi i šteta je da to ne iskoristite na najbolji mogući način.

Značenje sna o cvetu zove

Cvetovi zove u snu su vrlo dobar znak. Ovakav san ukazuje na to da imate dovoljno energije i volje da postignete ono što ste sebi zacrtali. Verovatno maštate o nečemu i sada je pravi trenutak da to i dobijete.

Uz dobru organizaciju i pozitivno razmišljanje, sve će vam polaziti za rukom. Bitno je da već sada „krenete u akciju“ i da verujete u sebe, svoje znanje, veštine i sposobnosti.

Šta znači kada sanjate plod zove?

Plodovi zove u snovima ukazuju na to da bi trebalo da budete oprezni i da velike i važne odluke ne donosite u afektu. Moguće je da ćete biti uzbuđeni zbog nečega i da nećete razmišljati trezveno o tome šta govorite i radite.

U određenim momentima bi trebalo da „stanete na kočnicu“ i da pažljivo birate sa kime i o čemu pričate. Neko bi vas mogao shvatiti potpuno pogrešno, što nije dobro za vašu budućnost.

Sanjati da sadite zovu

Kada sanjate da sadite zovu to implicira da bi vam se neki san mogao ostvariti. Verovatno maštate o nečemu što vam u ovom trenutku nije baš dostupno. Ipak, nemojte da odustajete od onoga što želite, zato što bliža budućnost donosi neke vrlo lepe promene.

U teškim trenucima bi trebalo da se oslonite na članove porodice i bliske prijatelje. Sasvim je sigurno da možete da računate na njihovu pomoć i podršku za realizaciju svoje ideje.

Videti u snu kako neko sadi zovu

San u kome vidite kako neko sadi zovu ukazuje na to da će vas draga osoba obradovati i učiniti ponosnim. Verovatno će postići neki uspeh i bićete zaista srećni zbog toga. Nije isključeno da ćete to zajedno proslaviti.

Nećete prezati od toga da svima pričate o tome, premda nikad niste bili osoba koja se mnogo hvali, ni vlastitim, niti uspesima bliskih ljudi.

Brati cvetove zove u snu

Ako ste sanjali da berete cvetove zove to implicira da vam fali strpljenja. Moguće je da ste počeli nešto da radite i da želite odmah da vidite rezultate.

Ipak, morate da znate da se ništa veliko ne može dogoditi preko noći. Samo ukoliko se budete trudili i ukoliko budete išli stepenicu po stepenicu možete očekivati veliki uspeh.

Šta znači kada vidite kako neko bere cvetove zove?

San u kome vidite kako neko bere cvetove zove ukazuje na to da biste mogli ostati bez prijatelja ili nekoga od rodbine. Možda će draga osoba odlučiti da se preseli u drugi grad ili državu u potrazi za boljim životom.

Biće vam istovremeno drago zbog njega tj. nje, ali i žao zbog vašeg odnosa jer ste savršeno svesni da će vas fizička distanca, udaljiti i na emotivnom, tj. svakom drugom planu.

Obećaćete jedno drugome da ćete ostati u svakodnevnom kontaktu, ali razmenjivanje telefonskih poziva će postati sve ređe i ređe.

Sanjati da berete plodove zove

Brati plodove crne zove u snu znači da je jako bitno da u narednom periodu donosite promišljene i mudre odluke. Svaki naredni potez treba da bude pažljivo isplaniran. Ovo je posebno važno ukoliko treba da donesete neku veliku odluku.

Ne libite se da o tome razgovarate s osobom kojoj verujete ili sa nekim ko ima mnogo više životnog iskustva od vas. Njegov tj. njen savet bi vam mogao dobro doći da napravite ispravan korak.

Videti u snu kako neko bere plodove zove

San u kome vidite kako neko bere plodove zove ukazuje na to da će vas draga osoba upitati za savet u vezi sa nekom specifičnom situacijom. Trebaće vam neko vreme da razmislite o tome šta da mu/joj kažete.

Iskreno mu/joj kažite šta biste vi uradili na njegovom tj. njenom mestu. Na kraju krajeva, odluku će morati da donese sam/a.

Jesti sirove cvetove zove u snu

Ako ste u snu jeli sirove cvetove zove to implicira da ste ponekad brzopleti i da vam takvo ponašanje može doneti više štete nego koristi. Naime, vrlo je važno da u ključnim situacijama znate kada treba da „stanete na kočnicu“.

Ukoliko ne prepoznate taj momenat, kasnije biste se mogli gorko kajati.

Sanjati da jedete plodove zove

Jesti plodove zove u snu ukazuje na to da previše pričate, a premalo delujete. Naime, imate visok stepen samopouzdanja, međutim, ono nije uvek utemeljeno na stvarnom znanju i iskustvu, nego o vlastitoj predstavi samoga tj. same sebe.

Imajte u vidu da su vas neki ljudi davno „pročitali“ i da vam ne veruju. Umesto „praznih priča“, trebalo bi više energije da uložite u dela. Samo tako ćete steći reputaciju o kojoj maštate.

Kuvati čaj od zove u snu

Sanjati da kuvate čaj od zove znači da ćete početi više da razmišljate o svojoj budućnosti. Verovatno ste do sada živeli od danas do sutra i niste se mnogo zamarali šta će biti kasnije.

Ipak, određena situacija će vas naterati da preispitate svoje postupke i ponašanje. Tek tada ćete uvideti koliko je planiranje važno i koliko je bitno da danas uradite sve što je potrebno da bi vam sutra bilo bolje.

Sanjati da pijete čaj od zove

Piti čaj od zove u snu ukazuje na to da će se vaše zdravlje uskoro popraviti. Moguće je da osećate neke tegobe koje su posledice umora ili stresa. Ipak, ako nađete dovoljno vremena za pauzu, verovatno će sve „leći na svoje mesto“.

Piti sok ili sirup od zove

Ako ste u snu pili sirup od zove san vam poručuje da povedete računa o tome šta unosite u svoj organizam. Ono što sebi trenutno radite, dugoročno gledano neće vam doneti ništa dobro. Zato, povedite računa o sebi.

Praviti sok od zove u snu

Kada sanjate da pravite sok od zove to implicira da biste u bliskoj budućnosti mogli doneti neku važnu odluku. Ako ona bude posledica razmatranja svih mogućnosti i opcija, sigurno se zbog nje nećete pokajati.

Šta znači kada sanjate da neko pravi sok od zove?

San u kome vidite kako neko pravi sok od zove znači da ćete na javi nekome biti od velike pomoći. Možda se to neće odnositi na nešto konkretno. Moguće je da ćete mu/joj pružiti podršku u pravom  trenutku i da će osećati da može da se osloni na vas, što će mu/joj biti vrlo važno.

Sanjati da pijete sok od zove

Piti sok od zove u snu ukazuje na to da će vaš trud biti nagrađen. Možda ćete dobiti povišicu na poslu ili da će vas neko bogato počastiti zbog neke usluge. Druga mogućnost jeste da ćete dobiti nagradu za neko dobro delo.

Videti u snu kako neko pije sok od zove

San u kome vidite kako neko pije sok od zove ukazuje na to da će na javi neko pokušati da preuzme zasluge za posao koji ste vi dobro uradili. Budite mudri i oprezni kako svoj plan ne bi sproveo/la u delo.

Kupovati sok od zove u snu

Ako ste sanjali da kupujete sok od zove to implicira da zavidite osobi koja ima nešto što vi želite, a nedovoljno se trudite da sami ostvarite svoje snove.

Sanjati da prodajete sok od zove

Prodavati sok od zove u snu znači da ćete na javi ostvariti neočekivan dobitak. Možda ćete dobiti poklon, nasleđe ili premiju u igrama na sreću.

Prosipati sok od zove u snu

Kada sanjate da prosipate sok od zove to implicira da ćete odustati od realizacije neke ideje. Verovatno ćete shvatiti da vam to oduzima previše vremena i energije, a nema mnogo šanse da donese dobre rezultate.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno videli zovu ili pili sok od zove to je ostavilo utisak na vas.

Definicija crne zove

Crna zova ili crna bazga (lat. Sambucusnigra) je višegodišnja drvenasta biljka iz porodice Caprifoliaceae.