Sanjati smrču ili smreku

Snovi sa motivom smrče češće se javljaju u zimskom, nego u letnjem periodu. Podjednako često ih sanjaju muškarci i žene, a njihovo tumačenje zavisi od ambijenta u kome se san odvijao, kao i od detalja koji su ih pratili.

Sanjati mladu smrču
Mlada smrča simbolizuje manjak samopouzdanja. Duboko ukorenjeni kompleksi ili loša iskustva iz prošlosti vas sprečavaju da o sebi izgradite dobru sliku. Mislite da se ceo kosmos urotio protiv vas i da zbog toga ne možete da napredujete i da ostvarite svoje ciljeve. Međutim, kada biste poradili na problemu koji vas muči, sve bi krenulo da se menja na bolje.

Sanjati suvu smrču
Suva smrča u snovima ukazuje na to da ste prerano odustali od ostvarenja nekih želja. Skloni ste da sami sebe sabotirate i to tako što svaku svoju ideju osudite na propast, čak i pre nego što pokušate da je realizujete. Počnite da menjate način razmišljanja, pa će i vaša budućnost biti lepša i kvalitetnija.

Sanjati smrču prekrivenu snegom
Smrča prekrivena snegom u snovima je znak da bi trebalo da sačekate s realizacijom nekih planova. Dobro je to što ste odlučni da ostvarite određene ciljeve, međutim, sada nije najpovoljniji trenutak za to. Budite strpljivi i dobro razmislite o narednom koraku kako vam se brzopletost ne bi obila o glavu.

Sanjati šumu smrče
Šuma smrče u snovima ukazuje na to da ćete uskoro ući u vrlo povoljnu fazu svog života. Mnogo toga će vam polaziti za rukom. Ovaj period iskoristite kako biste rešili stare probleme, ali i kako biste napravili planove za budućnost.

Sanjati da šetate kroz šumu smrče
Šetati kroz šumu smrče u snu znači da bi trebalo da poslušate savet koji ste nedavno dobili, a tiče se vaše budućnosti. Verovatno su vas neki događaji ili situacije izbacili iz koloseka i ne snalazite se najbolje. Zato saslušajte šta vam sugerišu dobronamerni ljudi. Ne morate da ih usvojite u potpunosti, ali uzmite u obzir ono što vam govore.

Sanjati da ležite pod smrčom
Ležati pod smrčom u snu ukazuje na to da ste lenji. U poslednje vreme vas mrzi čak i da ustanete iz kreveta, a kamoli da se posvetite nekom poslu. Možda ste samo umorni i reč je o prolaznoj fazi. Međutim, ako ona traje duže vreme, san je znak da je vreme da se pokrenete i da počnete da radite kako vam se obaveze ne bi nagomilale i napravile velike probleme.

Sanjati da neko leži pod smrčom
San u kome vidite kako neko leži pod smrčom je znak da ne treba da sudite drugima zbog njihovih odluka i postupaka. Najlakše je kazati „ja to nikad ne bih uradio/la“, međutim, ne možete da znate na šta vas život u nekom trenutku može naterate. Zato je bolje da ne komentarišete situacije o kojima nemate dovoljno informacija.

Sanjati da se penjete na smrču
Penjati se na smrču u snu ukazuje na ambiciju. Osoba ste koja se trudi da ostvari svoje ciljeve i nije vam važno kakvu žrtvu ćete na tom putu da podnesete. Ipak, trebalo bi da povedete računa o svom odnosu prema ljudima. Mogli biste se dovesti u situaciju da nemate sa kime da proslavite uspehe koje ste postigli.

Sanjati da se neko penje na smrču
Ako ste u snu videli kako se neko penje na smrču to implicira da sami sebi dajete veliki značaj. Mislite da ste mnogim ljudima tema i da stalno pričaju o vašim odlukama i postupcima. Međutim, stvari nisu baš takve. Niste vi centar sveta, možda ste se samo u nekom trenutku našli u fokusu interesovanja dokonih osoba.

Sanjati da sedite na grani smrče
Kada sanjate da sedite na grani smrče to znači da bi vam se trud i rad mogao isplatiti u narednom periodu. Verovatno ste u nešto uložili dosta vremena i energije. Nadate se da će rezultati biti dobri, a san je znak da će prevazići vaša očekivanja. Imaćete mnogo razloga za slavlje.

Sanjati da neko sedi na grani smrče
Ukoliko ste u snu videli kako neko sedi na grani smrče to implicira da ne treba da se trujete negativnim emocijama. Moguće je da zavidite poznaniku tj. poznanici koji/a ima ono o čemu vi maštate. Bolje bi bilo da se ugledate na njega tj. nju pa da se i vi potrudite da ostvarite svoje ciljeve.

Sanjati da ste pali sa smrče
Ako ste sanjali da ste pali sa smrče to znači da vrlo teško podnosite poraze. Niste osoba koja je navikla da gubi, zato dajete celog tj. celu sebe za ono čemu ste posvećeni. To je razlog zašto tako tragično doživljavate situacije koje vam se događaju. „Spustite loptu“ kako biste sačuvali svoje mentalno i fizičko zdravlje.

Sanjati da je neko pao sa smrče
Videti u snu kako je neko pao sa smrče ukazuje na to da ćete tešiti blisku osobu. Verovatno će član porodice, neko od prijatelja ili kolega doživeti neuspeh ili zapasti u krizu. Potrudićete se da mu/joj pomognete da što pre izađe iz toga.

Sanjati da ste skočili sa smrče
Skočiti sa smrče u snu znači da ćete uskoro shvatiti da ste napravili veliku grešku. Posledice će biti vidljive u bližoj budućnosti, a mogu negativno da se odraze na vaš profesionalni ili privatni život. Prihvatite tu realnost, izvucite pouku i pokušajte da ispravite stvari, a nemojte samo da kukate nad svojom sudbinom.

Sanjati da je neko skočio sa smrče
San u kome vidite kako je neko skočio sa smrče ukazuje na to da biste mogli čuti informaciju koja će vas šokirati, a tiče se nekoga od vaših poznanika. Potrudite se da to ne širite dalje zato što i sami znate kako se tračevi negativno odražavaju na nečiji život i svakodnevnicu.

Sanjati da sadite smrču
Saditi smrču u snu ukazuje na to da ćete napokon shvatiti kakvu budućnost želite. Biće to tek prvi korak ka velikim promenama u vašem životu. Kada dođete do zaključka da nečim niste zadovoljni ili da niste srećni zbog nečega, počećete da to menjate. Uradićete ono što je neophodno kako bi se stvari kasnije promenile na bolje.

Sanjati da drugi sade smrču
Ukoliko ste u snu videli kako neko sadi smrču to implicira da bi neko od prijatelja mogao da se udalji od vas. Verovatno će samo prestati da vam se javlja, pa vam neće biti jasno o čemu se radi. Premda ćete insistirati na odgovorima, nećete ih dobiti.

Sanjati da rušite smrču
Rušiti smrču u snu znači da će rešavanje nekog problema zahtevati više vremena i energije nego što ste očekivali. Moguće je da ste potcenili njegovu kompleksnost, međutim, uskoro ćete se i sami uveriti da ste pogrešili. Nije isključeno da ćete morati da tražite nečiji savet, sugestiju ili pomoć kako biste se izborili sa time.

Sanjati da drugi ruše smrču
Ako ste u snu videli kako neko ruši smrču to implicira da vas ponašanje osobe koju ste nedavno upoznali zbunjuje. U nekom trenutku mislite da ste mu/joj vrlo dragi, a već u sledećem da je potpuno nezainteresovan/a za vas. Ukoliko vam se ne igra ta igra „toplo-hladno“, nemojte da pristajete na nju.

Sanjati cepate smrču
Cepati smrču u snu znači da u narednom periodu vrlo oprezno treba da donosite odluke i vučete određene poteze. Pre nego što bilo šta preduzmete, potrudite se da razmislite o mogućim posledicama. Velike stvari nikako ne smete da „lomite preko kolena“.

Sanjati da drugi cepaju smrču
San u kome vidite kako neko cepa smrču ukazuje na to da ćete uzalud upozoravati člana porodice ili bliskog prijatelja na moguće štetne posledice nekih njegovih odluka ili poteza. Neće pokazati ni volju, a ni nameru da vas posluša. Moraćete da se pomirite sa time da će ovu lekciju učiti sam/a.

Sanjati da ložite smrču
Ložiti smrču u snu znači da biste svojim ponašanjem mogli isprovocirati vrlo nezgodnu osobu. Moguće je da će vaša šala biti shvaćena pogrešno ili da ćete se našaliti sa nekim ko nema smisla za humor i zbog toga ćete pretrpeti oštre kritike. Osramotiće vas u većem društvu, a da neće ni trepnuti.

Sanjati da drugi lože smrču
Kada u snu vidite kako neko loži smrču to implicira da bi trebalo da naučite da kanališete negativnu energiju koju osećate. Prečesto svoju frustraciju lečite na ljudima koji to ničim nisu zaslužili. Ako tako nastavite, polako, ali sigurno ćete od sebe oterati sve osobe do kojih vam je stalo.

Sanjati da je vetar slomio smrču
Ukoliko ste sanjali da je vetar slomio smrču to znači da je vaše prijateljstvo ili emotivna veza „na klimavim nogama“. Moguće je da odnos sa bliskom osobom u poslednje vreme nije najbolji. Ako želite da opstanete, oboje ćete morati podjednako da se potrudite. Ukoliko se jedna strana bude više žrtvovala od druge, rezultati neće biti dobri.

Sanjati da je smrča pala na vas
Ako ste sanjali da je smrča pala na vas to, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi najavljuju finansijske troškove, profesionalne neuspehe, tugu ili razočarenje. Mogla bi vas povrediti osoba od koje to najmanje očekujete.

Sanjati da slikate smrču
Slikati smrču u snu ukazuje na to da je vaša kreativnost na vrhuncu i da bi trebalo da je iskoristite kako biste rešili probleme koji vas duže vreme muče. Posedujete ogroman potencijal, ali ne treba da čekate priliku, nego da je sami stvorite.

Sanjati da gledate sliku smrče
Kada sanjate da gledate sliku smrče to implicira da će drugi pokušati da vam nametnu rešenje nekog problema. Poslušajte šta imaju da vam kažu, ali dalju odluku donesite sami. Na kraju krajeva, to se tiče vaše, a ne njihove budućnosti.

Značenje može da bude i mnogo jednostavnije. Ako ste nedavno uživo ili putem medija videli smrču to je ostavilo utisak na vas.

Definicija smrče

Smrča, čečar ili smreka (Picea) je rod zimzelenih četinara. Obuhvata oko 35 vrsta.