Šta znači sanjati metar (pantljiku za merenje)?

Sanjati metar
Ako u snu vidite metar, to je upozorenje da se pazite prevara. Moguće je da ćete hteti da obavite veliku kupovinu pri čemu će neko pokušati da vam uvali proizvod koji je ili neispravan, ili vredi manje od ugovorene cene. Bez obzira na ishod, shvatićete da ne biste trebali da žurite i da reagujete na prvu loptu, već da se na više mesta raspitate o pogodnostima koje se nude.

Sanjati da merite metrom
Sanjati da merite metrom implicira da vodite računa o svakom dinaru. Vaš moto je: „čist račun, duga ljubav“ zbog čega nikome ne opraštate dugove i uvek ih naplatite, milom ili silom. Iako ni u čemu ne oskudevate, to je princip koji poštujete jer vi nikome niste ostali dužni. Nerado mešate novac sa prijateljstvom jer, iz iskustva, znate da iz toga neće proizaći ništa dobro.

Sanjati da merite sebe metrom
Kada u snu merite sebe, to ukazuje da ćete preispitivati neke vaše odluke. Vi ste osoba koja je retko zadovoljna svojim izgledom i ponašanjem. Smatrate da uvek može bolje i više zbog čega ne uživate u sadašnosti, već pravite planove kako ćete postupiti u budućnosti. Strogi ste prema sebi i postavljate ciljeve koje je teško ili nemoguće ostvariti.

Sanjati da merite drugoga
Ukoliko ste u snu merili drugu osobu to znači da na javi sumnjate u nekoga. To može biti vaš emotivni partner ili partnerka, prijatelj tj. prijateljica ili poslovni saradnik. U svakom slučaju, dao/la vam je povod da preispitate iskrenost tog odnosa. Možda nemate dokaze da vas je izdao/la, ali vas to i dalje muči. Vreme je da svoje sumnje otklonite ili potvrdite tako što ćete otvoreno razgovarati sa tom osobom.

Sanjati da neko meri vas metrom
Ovakav san simboliše manjak samopouzdanja koji ste stekli usled negativnih iskustava. Moguće je da ste do sada doživeli previše emotivnih padova ili poslovnih neuspeha, pa više niste u stanju da sagledate vlastite vrline. To se, naravno, odražava na svaki segment vašeg života. Morate da se pozabavite svojim kompleksima i prevaziđete prošlost. Samo tako ćete moći da napredujete u životu.

Sanjati da ste kupili metar
Kupovati metar u snu obično znači da preispitujete odluke koje ste donosili u prošlosti. Imate običaj da za vlastite greške optužujete druge ljude, te ne želite da pogledate istini u oči. Međutim, sve više ste svesni činjenice da ste za neke životne padove krivi vi sami i da drugi nemaju nikakve veze sa time. Zato ćete uskoro da povedete iskren razgovor sami sa sobom, da uvidite gde ste grešili i da počnete da učite na svojim greškama.

Sanjati da prodajete metar
Prodavati metar u snu ukazuje na to da žmurite pred istinom. Idealizovali ste dragu osobu, te ne želite da prihvatite da on tj. ona poseduje osobine koje vam se ne dopadaju. Možda vas je na to navelo njegovo tj. njeno ponašanje ili neki stavovi sa kojima se ne slažete. U svakom slučaju, zapitaćete se da li vas je prevario/la ili vi niste želeli da vidite sa kakvom osobom zapravo imate posla.

Sanjati da ste dobili metar
Ako vam je neko u snu poklonio metar to je jasan znak da morate da se distancirate od ljudi koji loše utiču na vas. Dozvolili ste da vam neko nameće svoje mišljenje i stavove, te osećate da vam je identitet i kredibilitet ugrožen. Možda ste izmanipulisani, a možda ste i svesno pristali na to jer je mnogo lakše ići linijom slabijeg otpora. Sada ćete morati nešto da menjate, ako ne želite da vaše samopoštovanje, ali i ugled u društvu potpuno iščezne.

Sanjati da ste nekome dali metar
Ukoliko ste sanjali da vam je neko dao metar to implicira da ćete morati da preispitate svoj stav prema nekim ljudima, ali i svoje ponašanje prema njima. Lična frustracija i želja za osvetom je počela da vas zaslepljuje. Dozvolili ste da vas kroz život vode negativni osećaji i to se odražava na vaš odnos sa drugim ljudima. Potrudite se da kanališete svoje nezadovoljstvo i da menjate ono što vam se ne dopada, jer ćete u suprotnom izgubiti ljude do kojih vam je stalo.

Sanjati da ste izgubili metar
Izgubiti metar u snu je obično znak da preispitujete vlastita dostignuća u životu. Često razmišljate o tome šta ste uradili i šta ste propustili da uradite. Moguće je da se kajete zbog nekih odluka ili zato što niste iskoristili prilike koje su vam se nudile. Još uvek imate dovoljno vremena da ostvarite neke svoje želje.

Sanjati da ste pronašli metar
Pronaći metar u snu ukazuje na to da se previše poredite sa drugim ljudima. Vaš takmičarski duh vam ne dozvoljava da samo sledite svoj pravac, nego se uvek osvrćete da vidite dokle su stigli vaši prijatelji, poznanici ili kolege. To ponekad može delovati stimulativno, ali nikako ne sme da bude vodilja kroz život.

Sanjati da ste ukrali metar
Ukrasti metar u snu znači da nekoga tajno proveravate. Odlučili ste da testirate svoju emotivnu, prijateljsku ili poslovnu vezu sa nekim, ali tako da on tj. ona to ne sazna. Možda se ni vama ne sviđa ta taktika i smatrate je licemernom, ali i sasvim neophodnom.

Sanjati da vam je neko ukrao metar
Kada sanjate da vam je neko ukrao metar to implicira da se morate čuvati poltrona. U bližem okruženju imate ljude čije vam namere još uvek nisu sasvim jasne. Ponekad vam se čini da su to osobe od poverenja i da možete da se oslonite na njih, dok već u sledećem momentu pomislite da bi vam mogli „zabiti nož u leđa“. Ovog puta slušajte intuiciju i ne poveravajte se onima za koje niste sigurni šta tačno žele od vas.

Sanjati da ste oteli metar
Oteti metar u snu od nekog obično ukazuje na to da ćete lažima pokušati da zaštite blisku osobu. Možda će prijatelj ili prijateljica zatražiti da mu/joj budete alibi ili ćete lagati kako biste poštedeli nekoga velike sramote. Ipak, budite veoma oprezni jer istina kad-tad izađe na videlo.

Sanjati da vam je neko oteo metar
Ovakav san znači da ste se previše opustili i da bi neko to mogao da iskoristi. Moguće je da ste dugo u braku ili vezi, te da svog partnera tj. partnerku „uzimate zdravo za gotovo“. To bi vam se moglo odbiti o glavu, ako on tj. ona poželi da sreću potraži kod nekog drugog. Isto važi i za poslovne relacije. U poslu se trebate voditi izrekom „drži prijatelja blizu, a neprijatelja još bliže“.

Sanjati da ste pokvarili metar
Ako ste sanjali da ste slučajno pokvarili ili polomili metar to implicira da ćete platiti „danak neiskustvu“. Neko će uspeti da vas ubedi u nešto što nije dobro za vas. Ukoliko ste sanjali da ste namerno pokvarili metar to znači da ćete učiniti sve kako vaša tajna ne bi „izašla na svetlost dana“ jer ste gotovo sigurni da bi to ugrozilo odnose sa ljudima do kojih vam je stalo.

Sanjati da je neko drugi pokvario metar
Kada sanjate da je neko slučajno pokvario metar to simboliše probleme u komunikaciji. Zbog međusobnog nerazumevanja biste mogli ući u potpuno besmislenu raspravu sa partnerom/kom, prijateljom tj. prijateljicom ili kolegom, odnosno kolegicom sa posla ili fakulteta.

Sanjati da je neko namerno pokvario metar implicira da neko pokušava da vas sabotira. Reč je o osobi koja vam na nečemu zavidi. Možda ste uspešniji u poslu od njega tj. nje ili za razliku od njega tj. nje imate harmoničan odnos sa partnerom tj. partnerkom. Zato će iz ljubomore pokušati da vam na bilo koji način našteti.

Sanjati da popravljate metar
Ovakav san ukazuje na to da se bavite poslom koji ne donosi željene rezultate. Vaša ideja ili projekat vam samo oduzima dragoceno vreme koje biste mogli upotrebiti bilo gde drugo. Vreme je da se posvetite konstruktivnijim stvarima u svom životu.

Sanjati da drugi popravljaju metar
San u kome vidite kako neko popravlja metar znači da ćete uzalud pokušavati nekoga da odgovorite od ideje ili odluke koju smatrate štetnom. On tj. ona će vas možda poslušati, klimaće glavom dok govorite, ali će postupiti onako kako želi. Ako je reč o odrasloj osobi, onda ne možete mnogo toga da učinite, jer bi to bilo direktno zadiranje u njegovu tj. njenu privatnost, bez obzira na dobru nameru.

Sanjati da ste bacili metar
Baciti metar u snu ukazuje na to da ste čvrsto odlučili da se opustite i da ne dozvolite da stres ugrožava vaše mentalno ili fizičko zdravlje. Do sada ste se brinuli o svemu što možete i ne možete da promenite i sami sebi stvorili pritisak u glavi. Kada ste shvatili koliko to loše utiče na vas, odlučili ste da iz temelja promenite način razmišljanja. Verovatno je ovo najbolja odluka koju ste do sada doneli.

Sanjati da je neko drugi bacio metar
Ako ste u snu videli kako je neko bacio metar to implicira da ćete pomoći dragoj osobi da preboli neku traumu. To može biti gubitak bližnjeg, raskid emotivne veze ili gubitak posla. U svakom slučaju ćete dati sve od sebe da mu/joj koliko-toliko olakšate tešku fazu kroz koju trenutno prolazi.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ukoliko ste skoro videli ili nešto merili metrom, to je sigurno ostavilo utisak na vas.

Definicija metra

Metar je osnovna jedinica za dužinu, alat pomoću kojeg se uzimaju telesne mere, itd.