Šta znači sanjati blago?

Videti blago u snu
Ako u snu vidite blago, to upozorava na nevolju. Predstoji vam nepovoljan period koji će vam doneti brojne gubitke. Oni neće biti izraženi u novcu, već u istinskom blagu, a to su porodica i prijatelji. Moguće je da ćete se posvađati sa nekim ko vam je drag i tek tada ćete shvatiti koliko vam znači prisustvo i podrška te osobe. I vas i nju će ponos sprečavati da načinite prvi korak i rešite nesporazum.

Iskopavati blago
Kada sanjate da kopate blago, to označava neuspeh u planovima. Pokušaćete da predvidite kako će se razvijati vaš posao, ali vaši proračuni se neće realizovati. Imaćete mnogo više entuzijazma nego realnih pokazatelja za uspeh. Vaš poslovni poduhvat rezultiraće manjom zaradom od očekivane. Međutim, pošto ste u to uložili mnogo truda, može se desiti da ćete mu dati još jednu šansu.

Drugi da kopaju blago
Ukoliko sanjate da drugi kopaju blago to znači da će vaš trud i rad biti nagrađen. Već neko vreme naporno radite kako bi poslodavac prepoznao vaše kvalitete. Neretko vas hvali pred drugima i govori kako ste dragocen deo njegovog tima, ali očekivana povišica ili nagrada nikako ne stiže. Zbog toga ste vrlo frustrirani i, premda imate više nego korektan odnos sa poslodavcem, potajno se nadate da će vam se trud isplatiti. U bliskoj budućnosti bi vam se ta želja konačno mogla ostvariti.

Pronaći blago
Sanjati da ste našli blago simbolizuje sramotu. Moguće je da ćete pokušati da zaradite novac na nepošten način. To će se pročuti i okolina će vas posmatrati drugim očima. Ukoliko dođe do neke sumnjive situacije, prvo će vas okriviti, a potom će tražiti dokaze koji bi potvrdili njihove tvrdnje.

Drugi da su pronašli blago
Ako u snu vidite da su drugi pronašli blago podsvest vam govori da se previše trudite da dokažete ljudima kako ste uspešni. Konačno radite posao koji volite, ali vam to ne donosi željenu zaradu. Neki članovi porodice vas često pitaju da li imate dovoljno novca da preživite. Te vas reči vređaju iako ste svesni da vam treba mnogo više sredstava za normalan život. U inat njima ćete nastavite da radite taj posao i da se nadate da ćete konačno ostvariti neke svoje planove.

Tražiti blago
Kada u snu tražite blago, to asocira na uzaludnu muku. Dugo ćete tražiti osobu koja zadovoljava sve vaše prohteve. Može se desiti da vam je on ispred nosa, ali ga ne primećujete.

Neko drugi da traži blago
Ukoliko sanjate da neko drugi traži blago to simbolizuje nedostatak ambicija. Trenutno ste u fazi kada nemate volje da se borite. Svesni ste da možete mnogo više da postignete, ali ste se umorili od raznih pokušaja da učinite svoj život kvalitetnijim. Ova faza traje prilično dugo pa su bližnji počeli da izražavaju zabrinutost za vas. Svaki razgovor o tome vam je težak i silno se trudite da ga izbegnete.

Zakopavati blago
Kada sanjate da zakopavate blago to znači da nedovoljno koristite svoje veštine i talente. Verovatno vaš trenutni posao ne zahteva kreativnost, pa ste se utopili u tu bezličnu masu i nemate potrebu da upotrebite svoje talente. Trebali biste da posvetite više pažnje nekom hobiju jer biste mogli biti vrlo uspešni. Ako se potrudite ono što volite da radite bi vam moglo postati osnovni izvor prihoda.

Sanjati da neko zakopava blago
Ukoliko u vašem snu neko drugi zakopava blago moguće je da ćete otkriti neku tajnu. Blizak prijatelj ili član rodbine je u prošlosti uradio nešto čime se ne ponosi, te je odlučio/la da to sakrije od svih. Vi ćete sasvim slučajno otkriti njegovu/njenu tajnu, ali ga/je nećete nikome odati. Smatraćete to izdajom i odlučićete da ćutite sve dok vam on/ona sam/a ne kaže o čemu se radi.

Izgubiti blago
Ako u snu izgubite blago, to je znak da vas vreba nesreća. Očekuju vas problemi sa porodicom koji će zahtevati da im posvetite više vremena. Konstantna težnja za novcem i priznanjima će vam odvući pažnju od člana porodice kome je potrebna vaša pomoć. Ukoliko imate decu, oni će želeti da budu sa vama, a ne da ih kupujete skupim poklonima.

Takođe, imati blago u snu označava izobilje. Svi vaši poduhvati urodiće plodom i imaćete povoljnu situaciju na svim poljima. Pratiće vas sreća u svemu što budete radii pa će se i svaka odkuka na emotivnom planu pokazati kao najbolja za vas.

Tumačenje zavisi i od specifičnog konteksta u kome se san odvija

Sanjati skriveni novac
Ako ste u snu pronašli veću količinu novca to ukazuje na ostvarenje nekih velikih želja. Ukoliko maštate da se preselite u inostranstvo ili da posetite neku egzotičnu destinaciju uskoro bi se mogli stvoriti uslovi za tako nešto.

Sanjati skriveno zlato
Ukoliko sanjate da ste pronašli mnogo zlata ili drugih plemenitih metala podsvest vas upozorava da ste zbog posla zanemarili porodicu i prijatelje. Iako ste u profesionalnom smislu vrlo uspešna osoba, privatni život je zbog toga mnogo ispaštao. Moraćete da promenite prioritete i da bolje organizujte svoje vreme kako biste uživali sa onima koje volite.

Sanjati skriveni nakit
Kada sanjate da ste pronašli hrpu zlatnog i srebrnog nakita to znači da ste osoba koja ne ume da štedi. Sve što imate rado potrošite na stvari koje vas ispunjavaju, a ponekad i nešto što vam zaista ne treba. Da ste se drugačije odnosili prema svojoj zaradi danas biste imali mnogo. Ipak, vama novac ne predstavlja ništa osim sredstva za zadovoljenje vlastitih potreba. Zbog takvog stava često nailazite na negativne kritike okoline, ali vas one mnogo ne potresaju. Detaljnije pročitajte na ovom linku https://www.sanovnik.org/snovi/sta-znaci-sanjati-nakit.html.

Sanjati skriveno drago kamenje
Ukoliko ste u snu pronašli mnogo dragog kamenja to znači da će vam se sreća konačno osmehnuti. Posle dužeg perioda tokom koga ste imali samo probleme i finansijske gubitke, nailazi jedan dobar period prepun blagostanja. Imaćete dovoljno novca za sve svoje potrebe, a odnosi sa voljenim osobama će se poboljšati. To će vam pomoći da izađete iz depresivnog stanja u koje ste zapali zbog nekih nemilih događaja. Shvatićete da je strpljenje ono što vam je sve vreme nedostajalo.

Sanjati da ste nasledili blago
Ako ste sanjali da ste nasledili blago to najčešće simbolizuje nesuglasice unutar porodice ili sa rođacima. Moguće je da ćete ući u konflikt oko podele zajedničke imovine. Svako će smatrati da mu/joj pripada veći deo, pa nije isključeno da ćete taj sukob rešavati na sudu. Naoružajte se strpljenjem, jer će proces biti dug i naporan.

Sanjati da krijete blago
Kriti blago od nekoga u snu ukazuje na to da ste skeptik. To što ne verujete ljudima može da bude dobro za vaš profesionalni rast i razvoj. Međutim, ova osobina loše utiče na privatne odnose. Morate da ljudima date šansu da vam pokažu da li su vredni vašeg vremena i pažnje.

Sanjati da drugi kriju blago
Videti u snu kako neko krije blago znači da ćete morati mnogo da se potrudite kako biste stekli nečije poverenje ili kako bi vas neko pustio u svoj život. Ako vam je stalo do toga da se družite ili da budete u vezi, moraćete mnogo da se dokazujete kako bi vam dozvolio/la da budete pored njega tj. nje, odnosno da budete deo njegovog tj. njenog života.

Sanjati da ste ukrali blago
Ukrasti blago u snu ukazuje na to da ste vrlo ambiciozna osoba. Nema ništa loše u tome što se trudite da ostvarujete svoje ciljeve. Međutim, ukoliko nastavite da „palite mostove“ za sobom u nekom momentu nećete imati sa kime da proslavite uspeh jer ćete oterati sve dobronamerne ljude od sebe.

Sanjati da vam je neko ukrao blago
Kada sanjate da vam je neko ukrao blago to je znak da sumnjate u blisku osobu. Verovatno ste primetili da se partner tj. partnerka ili neko od prijatelja u poslednje vreme ponaša čudno. Ukazali ste mu/joj na to, ali nije želeo/la da razgovara o tome što vas muči. Ipak, nemojte da ga/je optužujete ni za šta ukoliko nemate dokaze za te sumnje.

Sanjati da uništavate blago
Uništavati blago u snu simbolizuje sujetu na javi. Moguće je da će kolega tj. koleginica brže da napreduje od vas, premda ste sigurni da znate mnogo više od njega tj. nje. Svako se bori za sebe i umesto da se trujete negativnim emocijama, trebalo bi da se potrudite da oni koji trebaju prepoznaju koliko vredite i da vas za to nagrade.

Sanjati da drugi uništavaju blago
San u kome vidite kako neko uništava blago je znak da se čuvate ljubomornih ili zavidnih ljudi. Nekome ste „trn u oku“ i zato će se potruditi da vas zaustavi u napretku ili da ugrozi vaš odnos sa voljenom osobom.

Sanjati da bacate blago
Bacati blago u snu ukazuje na to da ste skloni da sami sebe sabotirate. Vi svaku svoju ideju osudite na propast čak i pre nego što pokušate da je realizujete. Promenite pristup, pa će sve krenuti na bolje.

Sanjati da drugi bacaju blago
Videti u snu kako neko baca blago znači da ste zabrinuti za blisku osobu. Moguće je da ste shvatili da pravi grešku i da ste mu/joj ukazali na to, ali da ne pokazuje spremnost da vas sasluša i da usvoji vašu sugestiju.

Sanjati da čitate o sakrivenom blagu
Čitati o skrivenom blagu u snu ukazuje na to da ćete nasesti na nečiju obmanu. Vrlo vešt manipulator će vas ubediti da nešto uradite što mu/joj ide u korist, a na vašu štetu.

Sanjati da pišete o sakrivenom blagu
Pisati o skrivenom blagu u snu znači da ćete slagati drugu osobu da možete da mu/joj učinite neku uslugu. Posle ćete zaboraviti na obećanje koje ste mu/joj dali, ali ćete primetiti da se skoro u potpunosti distancirao/la od vas.

Značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste čitali o blagu ili gledali film na ovu temu, to je ostavilo utisak na vas.

Definicija blaga

Blago su vredne stvari koje čoveka čine srećnim.