Gušter – šta znači sanjati guštera?

Gušter u snovima je retka pojava. Statistički se javlja jednom u 10 000 sanjanih snova. Najčešće guštere sanjaju mlađe osobe od 16 godina, zatim osobe koje dođu u susret sa gušterom na javi i oni ostave utisak na nas. U oba slučaja snove sa gušterima ne tumačimo. Snovi sa gušterima se vezuju sa lokaciju, osobe, veze, a nekad i za finansijsko stanje i zbivanje.

Videti guštera u snu
Ako u snu vidite guštera, to implicira da ćete promeniti mesto boravka. Verovatno ste navikli da se, u potrazi za boljim uslovima, često selite što vam omogućava da upoznate druge kulture i da od svake usvojite ono što smatrate korisnim. Međutim, sve vam je teže da napuštate ljude koje smatrate pravim prijateljima pa će u vama sve izraženija biti potreba da se skrasite na jednom mestu gde biste konačno mogli da razmišljate o vašoj porodici i miru koji vam je preko potreban. Zavisno od boje guštera promena boravka može biti bolja ili gora.

Sanjati da gušter menja boje
Sanjati guštera koji menja boje je upozorenje da vam skriveni neprijatelji spremaju zamku. Ovo se posebno odnosi na vas ukoliko ste na rukovodećoj poziciji u nekoj firmi. Vaši kriterijumi će biti ošrti i zahtevaćete rad, red i disciplinu što će vas učiniti omraženom osobom među onima koji propagiraju druge vrednosti. Moraćete da obratite pažnju na dokumenta koja ste ranije nemarno potpisivali jer se može desiti da će neko želeti da vam pripiše greške i dugove za koje niste odgovorni.

Gušter crne boje
Prethodno spomenuta promena boravka će doneti loše stvari u vaš život i biće negativna.

Gušter crvene boje
Prethodno spomenuta promena boravka vam možda donese novu ljubav i razbije staru.

Gušter zelene boje ili zelembać
Prethodno spomenuta moguća promena boravka će vam doneti dodatne prihode, bolje novčano stanje i generalno promene na bolje u vašem životu.

Gušter žute boje
Prethodno spomenuta promena boravka će uneti trzavice i ljubomoru u vašu vezu, ako niste u vezi, neuspešni pokušaji ljubavnih veza.

Gušter bele boje
Promena boravka je neodređena. Od vas zavisi sve u kojem će pravcu se neka situacija odviti.

Plavi gušter
Ako promenite mesto boravka, odnosi između vas i vaše porodice, bliskih osoba i prijatelja će zahladniti i smanjiće se učestalost međusobnih susreta.

Šarenog guštera sanjati – daždevnjaka
Tumačenje sna zavisi od pretežne boje guštera. Nakon što ustanovite pretežnu boje pogledajte tumačenja iznad.

Videti mrtvog guštera u snu nevezano koje boje
Ovaj san označava razrešavanje nekih problema. Promene na bolje. Pozitivni događaji. Tumačenje takođe zavisi od ostalih elemenata sna.

Ubiti guštera nevezano koje boje
Takođe pozitivan san. Direktnim vašim angažovanjem i trudom rešićete neke probleme koji vas dugo muče u životu i koje konstantno odgađate. U retkim slučajevima san može imati negativno značenje, gde označava raskid, prevaru, ljubomoru.

Odbiti gušteru rep ili sanjati kusastog guštera
Ako sanjate kusastog guštera ili sanjate da ste mu vi odbili rep, san označava prevaru, raskid, ljubomoru, bračne razmirice, svađu sa partnerom. Jedan od retkih snova sa gušterima koji je negativan.

Loviti guštera neuspešno
Ljubav vam izmiče zbog preteranog truda. Postajete naporni. Za one u vezi opterećujete partnera nepotrebnim problemima.

Uloviti guštera
Da bi ste uhvatili željenu ljubav potrebno je više truda i da to javno pokažete. Za one u vezi, sreća, blagostanje, bračna ili ljubavna sloga.

Držati guštera u ruci ili na dlanu
Isto značenje kao prethodno pojma o ulovu guštera.

Gušter u kući
Mnogi tumače značenje ovog sna kao negativno, ipak značenje zavisi da li se san računa kao da ste ga videli, koje je boje i da li ste ga lovili i ulovili. Znači važi neko od gore prethodno navedenih tumačenja.

Ujed guštera u snu
Izneveriće vas bliske osobe, možda čak i vaš partner ili roditelji, neko sa kim ste jako bliski i kome bezrezervno verujete. Ako je ujed bolan, i neverstvo će biti teško možda čak dovesti do raskida svih veza sa datom osobom. Ako je ujed bezbolan, može biti da osoba koja vas je iznerverila neće to uraditi svesno i nećete je moći kriviti.

Sanjati da vas je ugrizao gušter zelembać
Bolest, brige, finansijski gubitak, gubitak prijatelja ili bliske osobe u vidu žestoke svađe sa njom. Moguće je da ćete vi biti sami krivi za sve navedeno, ne pazite na zdravlje, kockate, ili ćete slagati blisku osobu, a ona to saznati.

Bežati od guštera
I u stvarnosti bežite od nekih problema koji su lako rešivi, a samo izgledaju krupni i veliki. Potrebno je da se suprotstavite. Alternativno značenje je da u stvarnosti nepotrebno bežite od vezivanja i obaveze.

Jesti guštere ili spremati jelo od njih
Beskromisno rešavate probleme i svoje i osoba oko vas. Osobe oko vas to vide i dive vam se zbog toga. Pohvalno pričaju o vama iza vaših leđa.

Veliki gušter u snu
Velike brige ali i velike prilike, što u ljubavi što u finansijama.

Mali gušter u snu
Male brige ali i male prilike, što u ljubavi što u finansijama.

Sanjati guštera bez nogu
Vidi: sanjati zmiju.

Držati guštere u zatočeništvu ili zatvorene
Dominantni ste u svim tipovima veza, partneri ne mogu pored vas da se iskažu i dokažu. Potrebno je da popustite konce kontrole i prepustite više obaveza ljudima oko sebe.

Hraniti guštere u snu
Pozitivan san. Osobe oko vas se hrane vašom pozitivnom energijom, vole vas i cene kao prijatelja i partnera. Izuzetno redak san, jedna od milion osoba ga sanja.

Sanjati da vam gušter gmiže po telu
Ukoliko sanjate da vam gušter gmiže po leđima to je upozorenje da se čuvate laskavaca. U bliskom okruženju imate nekoga ko vam se predstavlja kao prijatelj, ali vas istovremeno iskorištava kako bi ostvario svoje ciljeve. Ako vam gušeter puže po nogama to znači da ne smete sebi da dozvolite da zbog nepažnje ugrozite odnos sa voljenom osobom.

Tumačenje može da zavisi od različitih detalja koji prate san.

Ako sanjate guštera koji spava to implicira da će u bliskoj budućnosti neko tražiti uslugu ili savet od vas. Budite oprezni kome pozajmljujete novac.

Ukoliko se u vašem snu gušter ne pomera to znači da vam je potrebna samoća i mir. Verovatno ste u poslednje vreme retko sami, pa vam nedostaje vaš prostor i vreme.

Kada sanjate guštera koji se brzo kreće moguće je da ćete naići na problem koji zahteva brzu reakciju.

San u kome vidite guštera kako se skriva ispod stene to znači da neko od vas nešto krije.

Sanjati da ste okruženi gušterima
Ako ste u snu bili okruženi gušterima to implicira da znate kako da se zaštitite od loših ljudi. Spremni ste uvek da pomognete drugima i trudite se da budete pošteni prema svima. Međutim, umete da prepoznate kada vas neko laže, kada pokušava da vas prevari ili da vam nanese štetu. Posedujete jaku intuiciju i ne plašite se da je poslušate kada vam je neka osoba ili situacija sumnjiva.

Sanjati da ste vi gušter
Ovaj neobičan san znači da ste snalažljiva osoba. Nije vam problem da se prilagodite situaciji, okruženju i drugim ljudima. Retko se upuštate u razgovore na teme o kojima ne znate ništa. U takvim situacijama ćutite i skupljate informacije koje vam mogu kasnije pomoći. Imate velike šanse da ostvarite svoje ciljeve.

Sanjati da se bliska osoba pretvorila u guštera
Kada sanjate da se partner tj. partnerka, neko od članova porodice ili prijatelja pretvorio u guštera to implicira da sumnjate u njega tj. nju. Možda ste primetili da se u poslednje vreme ponaša čudno. Međutim, nemojte da ga/je optužujete ni za šta, nego pokušajte da smireno i racionalno razgovarate o tome što vas muči.

Sanjati da gušter govori
Ukoliko ste sanjali da gušter govori to znači da ne bi trebalo da odustanete od svojih ciljeva. Moguće je da vam se trenutno čini da oni nisu ostvarivi ili da ste lestvicu očekivanja postavili previsoko. Ipak, ako nastavite da se trudite, dobri rezultati neće izostati.

Sanjati guštera u terarijumu
Videti guštera u terarijumu u snu ukazuje na to da se uzalud brinete zbog nečega i da ćete se uskoro i sami u to uveriti. Možda ste doneli rizičnu odluku ili se plašite da ste rečima ili delima povredili drugu osobu. Međutim, vrlo brzo ćete shvatiti da ste brinuli bez potrebe.

Sanjati povređenog ili bolesnog guštera
San u kome vidite bolesnog ili povređenog guštera, na žalost, nije dobar znak. Ovakvi snovi najavljuju probleme u komunikaciji sa partnerom tj. partnerkom ili članovima porodice. Budite oprezni kako ne biste povredili osobu koju volite.

Sanjati da se gušteri pare
Ako ste u snu videli kako se gušteri pare moguće je da će vas povrediti osoba kojoj ste verovali. Možda ćete saznati da vas je lagao/la ili varao/la i to će vas skoro potpuno slomiti. Ipak, morate da znate da ste mnogo jači nego što mislite.

Sanjati da gušter menja kožu
Na žalost, gušter koji menja kožu u snu najavljuje patnju ili razočarenje na javi. Verovatno ćete doživeti neki gubitak ili ćete zapasti u finansijsku ili emocionalnu krizu. Ne možete to da sprečite, ali možete da verujete u sebe, jer će vam to pomoći da preživite teške trenutke.

Sanjati da vam je gušter ušao u usta
Ukoliko ste sanjali da vam je gušter ušao u usta to implicira da ne treba da se bavite tračevima. Pustite da svako živi svoj život, a vi se trudite da rešavate vlastite probleme.

Sanjati da vam je gušter ušao u uvo
Ovakav san znači da ćete poverovati lažima zlobnih ljudi. Ubediće vas da nešto ili neko u šta ili koga ste verovali nije to zaslužio.

Napominjemo da značenje sna može biti jednostavnije. Ako ste skoro videli guštera, to je sigurno ostavilo utisak na vas i u tom slučaju se san ne tumači.

Definicija guštera

Gušteri su recentni gmizavci iz reda Squamata koji imaju dva para dobro razvijenih udova i rep koji je duži od ostatka tela.